Camping Copper Canyon

Udsigt over Copper Canyon fra campingsted

COPPER CANYON, MEXICO

Alle kender Grand Canyon i USA, men vidste du at den har en storebror i Mexico? Perfekt til et godt gammeldags campingeventyr.

Med afgang kl 6 tidlig morgen ventede der os en 9 timers lang tur med El Chepe toget gennem storslåede og bjergrige landskaber mod Copper Canyon.

Vi ankom sent på eftermiddagen til Divisadero, som var vores første stop på ruten. Da toget stoppede var vi faktisk ikke klar over, at vi var ankommet.

Først efter nogle minutter spurgte vi en kontrollør om, hvor vi var, og fik så hurtigt taskerne på ryggen og ud af toget.

Heldigvis er Divisadero eneste stop, hvor toget holder i 20 min for sightseeing.

Ved udsigtspunktet fra det eneste hotel i området, spottede vi stedet, vi mente, vi kunne få den bedste udsigt fra, og forhåbenligt også finde et sted at sove.

Hotel Divisadero Udsigt

Udsigten set inde fra hotellet

copper canyon

Udsigt over Copper Canyon fra vores campingplads

Mexicos Skjulte Perle

Divisadero er ikke en by, men et område kendt for at have det mest fotogene udsigtspunkt over Copper Canyon – Mexicos størst bevarede hemmelighed.

Der er ingen huse, ingen butikker og ingen handlemuligheder; kun togstationen og et ufattelig dyrt hotel der nok har, hvis ikke verdens, så Mexicos bedste udsigt.

Et landskab af kobberfarvede klipper og dale der strækker sig så langt øjet kan se.

På trods af at der ingenting er, så myldrer det med lokale, der sælger både lækre mexicanske tacos og souvenirs.

Kun et par kilometer væk fra togstationen ligger en adventurepark med mulighed for både at gå på hængebroer, zip-line & tage en tur ned i Copper Canyon med kabinelifter.

Men det var ikke det vi kom efter, så vi vendte næsen i modsatte retning.

Camilla vandring

Camilla halvvejs mod toppen

Mads vandring

 Hiking til vores camping sted 

Livet Som Bear Grylls

Med brød, dåsetun, frugt og 5 liter vand på lager vandrede vi op langs vejen, og ind i terrænet gennem et hul i hegnet.

Vi traskede gennem æsellort, sten, grannåle og over floder, og kunne høre vagthundene i det fjerne – eller måske var det ulve?!

Uden nogen anelse om, hvor vi ville ende, gik vi tværs gennem landskabet, uvidende om det overhovedet var muligt at komme helt op på klippetoppen.

Tiden var knap inden det ville blive mørkt, og vi skulle nå at hænge vores hængekøje op, mens det stadig var lyst.

Vi var omringet af solide gran- og nåletræer med god afstand imellem, så sigtbarheden og omgivelserne var perfekte.

Og jo højere op vi kom, jo bedre blev udsigten over Copper Canyon.

Camping Copper Canyon

Campinghængekøjen i sit rette element

camping hængekøje

Vores campingsted 10 meter fra kanten

Kriminel God Udsigt

Vi fuldførte til det højeste punkt og begav os så langt ud vi kunne.

Som vi nåede kanten, rejste der sig igen et landskab fuld af klipper i et endnu større omfang end før, og smilet på vores læber strakte sig over hele femøren.

Det føltes som om, vi havde vundet i lotto!

Vi fik en overvældende fornemmelse af, hvor enorm og storslået Copper Canyon er, og endnu bedre blev det, da vi kunne hænge vores hjem op, kun 10 meter fra klippeskranten.

Det var næsten kriminelt, at vi havde så god en udsigt for os selv!

Vi glemte fuldstændig tiden og endte med at sætte vores hængekøjen op i halvmørke – men op det kom den!

campinghængekøje

Smugkig ind i hængekøjen

camping hængekøje

Mads ligger perfekt i køjen

Menneskeædende Æsler

Vi sov trygt under den varme dyne, men fordi vi overnattede i naturen, hørte vi flere kuriøse lyde i løbet af natten end normalt, og vågnede begge to.

Vinden havde taget til, og lydende blev både højere og voldsommere, og gjorde tilmed oplevelsen mere skræmmende.

Vi havde kun teltet som vores beskyttelse, der let kunne ødelægges af rovdyr.

Flere lyde mindede om dyr, og i halvanden time var vi 100% sikre på, at et (menneskeædende) æsel var ved at spise vores teltsnor. For at skræmme det væk, forsøgte vi med høje lyde.

Men det stoppede ikke, og til sidst måtte vi se frygten i øjnene og åbne hængekøjen. Vores hjerter bankede hårdt, men heldigvis forgæves, da lyden kom fra to snore, der gned sig mod hinanden. Tal lige om at føle sig dum…

Vi vidste der ventede os endnu en nat. Derfor besluttede vi os, for at bruge næste dag på at udforske området, for at sikre os mod bjørne og ulve i nærheden.

lejrbål

Bålsted på klippekanten

Jaget Væk Af Lokale

I hele to døgn havde vi ikke set skyggen af mennesker, så da vi hørte stemmer, gik vi straks efter lyden og nåede til et lille lokalt Tarahumara samfund.

Vi mødte først et par 7 årige drenge, der havde trillebøren fyldt med brænde. De gik en lang bue uden om os, og jo tættere på husene vi kom, desto mere uvelkomne følte vi os.

Det var tydeligt at se, de ikke var vant til at få uanmeldt besøg; de gloede på os med frygt i øjnene, som havde vi en pistol på os og ville gøre dem noget grimt.

Og der gik ikke længe før hundende også markerede sig, og efterfølgende jagede os væk fra deres område.

Det eneste tidspunkt på vores rejse, hvor vi ikke har følt os velkomne.

Vi skyndte os tilbage til lejren; både for at undgå at blive jaget helt væk fra klippen, men også for at nyde en lækker frokost, brød med tun, og lave et lejrbål!

copper canyon

Det perfekte sted at vågne til solopgang

copper canyon solopgang

Solopgang over Copper Canyon

Solopgang Over Copper Canyon

Vi vågnede tidlig morgen til en fuldstændig stjerneklar himmel. Der var så uendelig mange stjerner, at vi fik ondt i nakken af at kigge op.

Der var heldigvis strøm nok på kameraet til at få skudt en masse billeder og videoer, indtil det signalerede at vi havde fyldt hukommelseskortet.

Det gav os en god undskyldning til at lægge kameraet, sætte os på klippekanten og følge solens langsomme opgang.

At se hvordan Copper Canyon langsomt blev bragt til live med fuglekvidren og varme farver fra solen er ubeskriveligt – billederne viser kun en brøkdel af det!

Det skal opleves på egen hånd!

Vi nød det så meget, at vi atter glemte tiden, og måtte skynde os at pakke hængekøjen ned for at nå toget, inden det kørte.

Det kommer kun forbi én gang om dagen, så hvis ikke vi nåede det, var vi nødsaget til at blive en dag mere uden mad og vand…

Set i bakspejlet havde det ikke været den værste skæbne. Vores eventyr ved Copper Canyon rangerer som en af vores største oplevelser nogensinde. ♦

Værd at vide

Sted: Copper Canyon, Mexico [SE KORT]
Overnatning: Gratis.
Pris
: 716 peso for tog (328 kr.)
Note: Toget fra Los Mochis til Divisadero kostede 716 peso. Fra Chihuahua til Divisadero er det 850 peso. Det eneste hotel i Divisadero koster 2500 peso for det billigste værelse pr. nat uden morgenmad der koster 300 peso pr. mand.

[one_half]

Mere Fra Mexico

Verdens Bredeste Træ – El Tule
Livet i Den Mexicanske Jungle
Da Vi Mistede Retten Til at Forlade Mexico

[/one_half] [one_half_last]

Rejseguide

Mexico Rejsebudget
Sådan Finder Du Billige Flybilletter
Lav En Hemmelig Lomme i Bukserne

[/one_half_last]

Har du hørt om Copper Canyon? Er du også typen der camperer i den vilde natur? kunne finde på at campere så tæt på skranten? Skriv endelig i kommentarfeltet!

15 Comments

 • Hej 🙂

  Planlægger 1 års rejse, og skal en del af de steder I har været!
  Hvilken temperatur holder jeres soveposer til og kan I evt linke til et telt/hængekøje af samme slags som jeres?

  Og super fed blog 👍🏻

 • Hej igen,
  Vi har nu booket fly til en 3 ugers tur til Mexico I Juli/August! Vi har bestilt 4 overnatninger I Mexico City, hvor vi vil udnytte dagene bedst muligt. I anbefalede (I ovenstående besked) at vi kunne tage en dagstur til Teotihuacan, I så fald vil jeg bare høre, hvordan I planlagde turen dertil og, hvordan I kom derud. Der er garanteret en masse dyre dagsture, som man kan købe, når vi er der, men hvad gjorde I ? 🙂

  • Vi gjorde det på egen hånd ved at tage metroen til bus stationen og købe busbilletten der. First2Board har lavet et fint og detaljeret indlæg med billeder, og som er nøjagtigt hvad vi også gjorde, her: http://first2board.com/pointssummary/2014/01/14/get-teotihuacan-mexico-city/
   Tag afsted i løbet af morgenen/formiddagen, det tager nemlig lidt tid at komme hen til bus stationen med metroen og en time at komme til Teotihuacan med bussen. Teotihuacan er et stort område hvor man kan klatre op på toppen af pyramiderne(det er en god tur op), så sørg for I har tid nok.
   Rigtig god tur, det er jo lige om lidt! 🙂

 • Min kæreste og jeg overvejer at gøre togturen som en del af vores rejse til Mexico her til sommer. Vi er dog i tvivl om, hvorvidt Chihuahua er sikkert? Derudover, hvad gjorde I så med transport derefter, da I ankom til Chihuahua?

  • Fedt at I overvejer Copper Canyon! Det er et virkelig smukt område – og så er der ikke andre turister 😉 Vi rejste desværre ikke den fulde længde. Vi boede ved en mexicansk familie i Los Mochis inden vi tog toget, og da vi nåede til Creel besluttede vi at vi hellere ville tage toget tilbage til dem. Hvis vi ikke havde mødt familien, så ville vi helt bestemt have taget til Chihuahua, men der er naturligvis skumle steder i byen. Transport afhænger af hvor I skal hen. Mexico har et super godt bussystem, så det burde ikke være noget problem, ellers er indenrigsflyvninger nogenlunde til at betale.

   • Super! Tak for det hurtige svar! Var det I Creel at I overnattede I telt? Så vidt jeg kan se, dukker der mange dyre 1. klassesbusselskaber op som eksempelvis ADO, hvis man vil køre nogle lange strækninger. Er der noget der, som I kan anbefale. Indtil videre har vi nemlig ikke nogle faste planer om, hvor vi skal hen, men hvis vi tager togturen og overnatter en enkelt nat og derefter tager tilbage til Los Mochis, så vil vi nok gerne tilbage mod Yucatan eller evt. Mexico City – hvis det kan anbefales?

    • Vi overnattede i telt ved Divisadero, og sov på et hostel i Creel. Vi kørte med ADO i det sydlige Mexico, og det var helt fint og billigt nok. Vi valgte at flyve fra Mexico City til Los Mochis med Volaris fordi prisen for fly og bus var den samme, så vi sparede tiden 🙂 Mexico City kan sagtens anbefales, og hvis i tager dertil så tag en dagstur til Teotihuacan. Vi kan også klart anbefale Oaxaca og Chiapas regionen hvis i er åbne for at tage andre steder hen. Men Yucatan er også super fedt 🙂

     • Hej igen,

      Vi regner med at flyve til Cancun og så udforske dele af Yucatan. Men herefter er vi helt bestemt interesserede I at tage andre steder hen, så det lyder bare super fedt! Tusind tak for hjælpen, det kan vi bestemt bruge, når vi begynder at planlægge rigtigt 😉

     • Yucatan har meget af byde på, og det er nemt at komme rundt, husk at læse vores indlæg ‘Guide til de bedste Yucatán oplevelser’ med gode tips og info, hvis ikke I allerede har gjort det 🙂 Det lyder som en spændende tur i skal på, og hvis i har flere spørgsmål skal I endelig bare skrive til os! 🙂

 • Mange tusind tak for det hurtige svar!

  Vi vil prøve det! Det lyder helt fantastisk!

  Hilsen
  Anders og Emma 🙂

 • Hej med jer.
  Vi er vildt inspireret af alle jeres fede oplevelser. Vi har dog lige et spørgsmål vedr. jeres hængekøje/telt. Ligger man meget sammenklemt, når man er 2 personer samt et par backpacker rygsække, eller er pladsen tilpas i teltet?
  Hvad gør i?

  Knus
  Anders og Emma

  • Teltet er bygget op så man sover i to “lommer” i hver sin side. Tro det eller ej, men vi syntes nogle gange at vi ligger for langt fra hinanden! Da vi vandrede i Patagonien, sov vi faktisk tre personer og tre backpacks i hængekøjen uden problemer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *