galapagos rejsebudget

Galapagos rejsebudget – hvad koster det?

GALÁPAGOS REJSEBUDGET

Galápagos er for mange en drømmerejse, der forbliver en drøm – og det er en skam. Læs med og se hvor billigt det kan være at udforske øerne selv.

Hvem drømmer ikke om at se Galápagos og øernes dyreliv der har haft så stor betydning for vores verden? De flestes største hindring har hidtil været de eksorbitante priser på et cruise(20.000 er ikke uhørt for en tur på otte dage).

Men vidste du at du kan rejse rundt på flere af øerne uden at skulle betale for et dyrt cruise og samtidig se alle de dyr Galápagos er så kendt for?

Lyder det interessant? Så læs med og se hvad vi betalte for vores gør-det-selv tur til Galápagosøerne!

galapagos rejsebudget

Havleguanerne er overalt på Galápagos 

Galapagos Rejsebudget

Vi har regnet på vores Galapagos rejsebudget over de 10 dage på øerne og er selv overraskede over resultatet. Vi har lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har levet på et meget stramt budget, men stadig brugt penge på en enkelt endagstur og restauranter.

Mad & Drikke: 812 DKK

Overnatning: 999 DKK

Transport: 450 DKK

Aktiviteter: 266 DKK

Diverse: 836 DKK


Antal Dage = 10

Samlet Udgifter = 3363 DKK

Per Dag = 336 DKK


Budget Noter

Vores Galápagos rejsebudget er blevet en del billigere end vi havde regnet med, hovedsageligt fordi vi inden afrejse havde planlagt flere ture vi ville på og fordi den originale plan var at besøge både Santa Cruz, Isabela og San Cristobal(som vi skippede).

Det dyre på Galápagos er turene, så da vi fandt ud af at vi efter 4 dage allerede havde set mere eller mindre alle de dyr vi kom for at se, besluttede vi os for at skære en del ture fra og fokusere på dem der inkluderede dyr vi endnu ikke havde set. Vi endte med kun at tage turen til Tintoreras på Isabela for at se pingviner.

Alle nætter har vi betalt 30 USD for overnatning og vores middags- og aftensmad var altid menú del día(dagens ret) til 4-6 USD. Morgenmad var ofte scrambled eggs og brød vi lavede selv. 

Det skal siges at Mads tog på en dykkertur til Bartolomé og Isla Santiago der kostede 160 USD, som vi ikke har regnet med. Med dyk ligger Mads’ dagsbudget på 443 kr.

galapagos rejsebudget

Der er boobies(suler) en masse på Galápagos! 

Typiske Priser På Galápagos

Overnatning: 

Hostels kan du finde fra 10 USD og op.
Guest Houses/Hospedajes koster 15 USD og op pr. næse.
Et luksus hotelværelse koster mere end vi gider bekymre os om her… 

Transport: 

Bussen og båden fra lufthavnen til Puerto Ayora koster samlet 3 USD pr. vej.
En delt taxa til fx Santa Rosa kostede 1 USD pr. mand.
Fly mellem øerne koster 150 USD+ for en enkeltbillet.
Båden mellem øerne koster 30 USD hver vej. 55 USD hvis du køber retur. 

Mad & Drikke: 

Et måltid på en billig restaurant ligger på 4-6 USD for suppe og hovedret.
Frokostmenuer koster generelt 4-6 USD for suppe og hovedret.
Gademad koster fra 1 USD og op. Som regel ikke reel mad, men mere snacks.
Flaskevand koster 2 USD for lidt under 4 liter.

kæmpeskildpadde galapagos

En kæmpeskildpadde ved El Chato reservatet på Santa Cruz

Højdepunkter

• Der var overraskende mange gratis aktiviteter på hovedøerne

• Kæmpe skildpadderne på Santa Cruz og Isabela

• Hvor billigt Galápagos kan være hvis det gøres rigtigt

• Mængden af dyr og deres afslappede måde at være på

Lavpunkter

• Mads så ikke hammerhajer på hans dykkertur…

• Endagsture og cruises er vildt dyrt – tænk 700kr. for snorkling!

• Charles Darwin Research Center var lidt tamt. Centret på Isabela var super.

Vores lavpunkter fra Galápagos siger lidt om hvor fede øerne var. Naturen er ikke en zoo, så du er aldrig garanteret at se det du håber på og vi vidste udemærket inden vi tog til øerne at turene ville være dyre. Darwin Centret er bare vores mening, du synes måske det er vildt interessant.

På Galápagos findes der gode dage og så findes der fantastiske dage, og selv om der var et par “lavpunkter” har øerne mere end levet op til vores meget høje forventninger. 

søløve puerto ayora havn

På trods af snotboblen ser han nu meget sød ud…

Vigtig Viden

Der er to ret stejle udgifter du skal have af vejen inden du kan sætte fødderne på øerne. Det koster 100 USD(ca. 670 DKK) at komme ind i nationalparken og 20 USD for et transitkort(hvad det så end er…) der skal betales i lufthavnen inden i boarder. Begge beløb skal betales kontant, så husk at have mindst 120 USD med pr. mand.

Overraskelser

Vi blev på en måde overrasket over hvor meget af hovedøen Santa Cruz der er opdyrket jord, selv om vi havde læst om det inden. Vi ville gerne beholde det idylliske billede af Galápagos, men sandheden er bare at dyrene deler meget af de større øer med mennesker.

Den altoverskyggende overraskelse vil dog altid være, hvor billigt det egentlig kan være at rejse rundt på Galápagosøerne – det er jo helt vildt, og en god grund til at du skal vågne fra drømmen og tage til de fantastiske øer i Stillehavet! 🙂

LÆS OGSÅ: Pingviner & Revhajer Ved Tintoreras

FLERE REJSEBILLEDER FRA GALÁPAGOS HER
.

Har du nogle gode tips til at spare penge på dit Galapagos rejsebudget? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

21 Comments

 • Hej,
  Hvor finder I hostel til 10 dollars og op? Når jeg søger på Hostelworld er det billigste 15 dollars.

  Hvordan er mulighederne med supermarked? Er det billigt nok eller?

  Med venlig hilsen
  Sille

 • Ja….ja da.
  Måske lidt overdrevet. Øerne har et samlet landområde svarende til Danmark, så det er rigtigt, at 20.000 mennesker har svært ved at svine lige så meget som der bliver svinet i Ha Long bay.
  Men, jeg var alligevel meget overrasket over at opleve de øer (som i alverdens tv-udsendelser “National Geographic” bliver beskrevet som uberørte- naturbevarede og skånsomt betrådt), hærget af så mange mennesker (læs turister) uden blusel og nænsomhed, at de er lige ved at blive pillet af FN’s liste…ligesom Bagan i Burma.

  Det blev jeg godt nok ked af at se !
  Men i øvrigt havde vi et vidunderligt ophold.
  Personligt synes jeg blot, at det er alt for dyrt og opreklameret i forhold til det, der er at se.
  Husk på, at vi trods alt er i et af verdens fattigste lande, Equador, hvor en månedsløn er fin, hvis den smyger sig over 100 USDollar.

  Mic

  • Vi er enige i at turismen er en udfordring for øerne og på en måde synes vi at antallet burde reguleres, men på den anden side er vi jo glade for at vi fik muligheden for at opleve dem og det samme regner vi med at du er. Det virker ikke til at du nåede så meget rundt på øerne, så du er muligvis gået glip af nogle af de oplevelser som giver Galapágosøerne deres “opreklamerede” omdømme. Der er mange ting som du kun finder der.
   Månedslønnen i fastlands Ecuador er ikke så relevant på Galapágos da der er nogle helt andre reguleringer og omkostninger forbundet med øerne og mange af pengene går tilbage til naturbeskyttelse på øerne. Desuden er det nemt at finde hoteller til 30 USD og mad for ca. 5 USD, så priserne er ikke så opskruede hvis du kigger dig lidt om.

   Vi kan godt se dine pointer og er delvis enige i nogle af dem, men vi synes du giver øerne en lidt hård medfart. Hvis man tager udfordringerne, som et udviklings land med en af verdens mest kendte seværdigheder har, så synes vi faktisk at regeringen og de lokale gør et fornuftigt stykke arbejde for at skade øerne mindst muligt, samtidig med at give flest muligt mulighed for at opleve Galapágos 🙂 Men godt at høre I havde en god tur, så er det andet jo bare stof til debat med andre rejsende 😉

 • Hej Rikke. Håber dette går igennem….

  6 dage er rigeligt på Gal.
  Der er faktisk ikke så meget at se. Skildpadder er der “ingen” af (undtagen dem de avler på i Darwincentret, som i øvrigt er gratis, da besøget er indeholdt i adgangsbilletten på de 120 usdollar)
  De fleste “rigtige” turister fiser rundt i store både og forurener alt hvad de kan.
  Øerne har en befolkning på ca 20.000 mennesker med alt det svineri det afstedkommer.
  Der er masser af plantager med alle mulige afgrøder, som overhovedet ikke burde befinde sig på Galapagos.
  Men….ud over at man studser over, og hører fra lokalbefolkningen om beachparty med tjald, coke og ufattelig megen druk (ligesom i Goa i 80 erne)….er der faktisk en god stemning i byen. Mest fordi turisterne sejler væk, og man derfor kan fornemme hverdagens ro. Gå ture i lokalområdet og nyde en glimrende infrastruktur.
  Alt kan nås på gåben. Selv Tortuga beach, som det tager en lille time at gå ud til.

  Alle de ca 8 dyr (minus pingvinerne) som skal ses er stort set på hovedøen….
  Vil du se pingvinerne også koster det nok et par tusinde mere. De ved nemlig godt hvordan de skal få penge ud af dig.
  Hvis du vil vide mere, så skriv

  Michael

  • Hej Michael,
   Tak for dit input, men vi har lige et par rettelser.
   Landskildpadderne kan sagtens ses fritlevende uden for Darwin Centret. På Santa Cruz kan du fx finde dem ved El Chato reservatet(koster 1USD at komme til) og på Isabela vandrer skildpadderne rundt lige uden for byen. Pingvinerne kan ses på en tur til Tintoreras på Isabela(fantastisk tur) og det koster 40 USD. Så prisen på de par tusinde ved vi ikke hvor du har fra – måske en dårlig sælger? 🙂 Din holdning til turisterne og mængden af skrald er vi heller ikke enige i, men du har selvfølgelig ret til den mening 🙂

  • Er, på dine vegne, ked af, at du ikke så andet end Santa Cruz, som klart er den mest turistede, beskidte og betrådte ø i øgruppen. Galapagos er SÅ MEGET andet end Santa Cruzs turismefælder.
   Jeg håber, at du en anden gang kommer forbi området og kan besøge de kilometerlange fantastiske sandstande på Isabela eller den fredfyldte mangrovelagune lige i udkanten af Puerto Baquerizo Moreno på San Cristobal.

 • Kære Rikke

  Vi er just hjemkommet fra Galapagos.
  6 dage er rigeligt.

  Er du alligevel i nærheden af Guayaguil kan du få en returbillet til Gal. for ca. 1000kr
  Hotel Flamingo koster omkring 300kr/nat incl morgenmad= 1800kr (kan anbefales)
  Indgangsbillet til Gal. (Naturpark gebyr) 100usd. = 600kr
  1 eftermidagstur med båd rundt i området
  (Og det er rigeligt, da du så har set det, der er værd at se). = 150kr
  Noget mad fra supermarkedet, lidt øl eller vin….max. = 750kr
  Fragt fra og til Baltra (vi tog en taxa den ene vej). = 350kr
  (Darwin museet er gratis)
  Tortuga beach er fantastisk
  Fiskemarkedet er en fin oplevelse om eftermiddagen

  Udgifter i alt for 6 fede dage på hovedøen, hvor du se…stort set alt hvad der er værd at se andrager på den måde……3.600kr pr person.

 • Hej
  Var de 10 dage nok/for meget/ for lidt eller hvad synes i. Jeg har nemlig planlagt 14 dage på øerne og tænker ikke jeg tager på noget cruise, men vil opleve øerne selv uden for mange dyre ture. Er dog blevet i tvivl om 14 dage er for meget eller om man sagtens kan finde noget at lave så længe. Tænker også på om det stadig er muligt, at finde nye dyr man ikke har set før når man er der så længe.

  • Hej Rikke,
   10 dage er rigeligt til at se de dyr man forventer at se på øerne(hav- og landskildpadder, havleguaner, flamengoer osv.). Øerne i sig selv, specielt Isabela, er utroligt lækre og dejlige bare at “holde ferie” på, så 14 dage på Galapágos er ikke noget du skal være ked af. Med hensyn til at se dyrene, så kan det godt gøres på lidt under en uge. Du kan evt. læse vores guide til Galapágos – her. De fleste forskellige dyr kan du se på Santa Cruz alene, mens pingvinerne nemt kan besøges på Isabela for 40 USD. Hvis du har 14 dage vil vi anbefale dig at bruge de fleste af dem på Isabela. Det er en super dejlig ø og det er let at finde kæmpeskildpadder i det fri hvis du vandrer lidt uden for den lille by. På Santa Cruz skal du med en minibus et stykke ud af byen inden du kan finde skildpadderne fritlevende.
   Så generelt så er 14 dage mere end rigeligt til at se dyrene, mens de ikke er nok til at blive træt af øerne – vi ville ihvertfald ønske vi havde haft længere tid til bare at være på øerne 🙂

  • Hej Rikke.
   Vi kom hjem midt i maj efter 18 dage på øerne og vi kedede os ikke på noget tidspunkt.
   Vi havde 5 overnatninger på Santa Cruz, 6 på Isabela og 6 på San Cristobal. Også uden cruise.
   På Santa Cruz tog vi udelukkende højlandsturen i taxa som betalt tur.
   På Isabela var vi på Los Tunnels-turen (Lidt pebret, men alle pengene værd). Vi var også på en “ufærdig højlandstur” arrangeret af vores vært. Den var også dyr og ikke helt pengene værd, men spændende, trods alt. Og så selvfølgelig vandring på Sierra Negra (den korte tur grundet udbrudsrisiko).
   På San Cristobal var vi desværre syge et par dage, så der blev det kun til højlandsturen (inkl. træhuset El Ceibo tree house, som klart er et besøg værd).

   Udover turene, så gik dagene med snorkeling og vandreture i det smukke landskab. Og selvfølgelig besøg på de gængse steder som Charles Darwin Research Center og lign..

   Vi havde IKKE for meget tid. Mindre havde måske kunne gøre det, men vi fortryder ikke et sekund, at spendere de ekstra dage i forhold til de fleste andre besøgende. Det gav os ro til bare at nyde Galapagos, uden allerede at tænke på den næste oplevelse.

   Vi oplevede mange rejsende, som tog småstresset fra den ene tur til den anden, fordi de skulle nå at have det hele med. Vi havde de allerstørste naturoplevelser, når vi satte farten ned og nød stedet, som fx. vores møde med en sulten landskildpadde, timevis af stirren på dovne havleguaner, en tyvagtig Darwin finke og en legesyg søløveunge.

   Hov, vil lige tilføje at pingvinerne på Isabela desværre ikke er lette at se for tiden. De er flyttet om på vestkysten, hvor kun cruiseskibene kommer. De vender sandsynligvis først tilbage sidst på året, fik vi fortalt.

   Hvis du er blevet nysgerrig på vores tur, så er du velkommen til at kigge forbi min facebookgruppe, hvor vi undervejs uploadede lidt information og billeder. 🙂
   https://www.facebook.com/groups/201804953757295/ (Håber det er ok, at jeg inviterer på siden her. :))

 • Hej.
  I skriver at turen er gjort for ca 3363kr. incl transport, og nævner de enkelte beløb.
  Som jeg ser det, mangler I “indgangsbilletten” til Galapagos på 120USdollars samt returbilletten med fly fra Guyaquil eller Quito, som I nok ikke har fået for under 200USdollars?
  De beløb (320USdolars) skal vel for go ordens skyld også medtages for at give en retvisende samlet omkostning for hele turen, som jo så nok lander på 5363kr pr mand, og ikke de 3.363kr som I anfører.
  Det er også billigt at have foretaget et besøg på Galapagos for lidt over 5000kr. Men det kan godt gøres for de 3363kr som I skriver. Oven ikøbet med et udbytterigt og godt resultat!

  • Hej Michael,
   De 120 USD er inkluderet i prisen under “diverse”. Normalt inkluderer vi aldrig flypriser i vores rejsebudgetter, da de ikke er repræsentative for hvad det koster at leve og rejse et sted. Vi fik billetterne for ca. 1500 DKK, men andre betaler måske det dobbelte. Så ja, med flybilletter er der nok gode chancer for at det kan gøres for ca. 5000 DKK 🙂

 • Hej
  Vil egentligt lige høre hvordan i fandt overnatning på øen? Var det let at finde noget når man kom til øen eller havde i betalt noget før i ankom?

 • Jeg ville rigtig gerne høre mere om hvad i så lavede på øerne. Hvor var I? Var det turen værd? Hvordan kom I rundt?

  Vi planlægger selv at skulle afsted med vores 2 preteenagere om 1,5 års tid. 🙂

  Hvordan fik I forresten nys om tames kampagne? Og bookede I billetten Ecuador – galapagos hjemmefra eller på stedet?

  Håber ikke at jeg er alt for besværlig. 🙂

  • Undskyld, har fundet svar på det meste i næste indlæg. 😀

   Vil dog forsat gerne vide om I fik tilbudet om det billige fly hjemmefra eller på stedet. Og planlagde I afrejse efter tilbuddet?

   • Det er helt i orden, godt du selv fandt frem til svarene på siden 😀 Vi søgte jævnligt på flybilletter til Galápagos mens vi var i Bolivia og Peru, og fandt derfor billetterne billigt fordi Tame i juli kørte en kampagne for september måned, og det passede lige med at vi ville være nået til Ecuador på det tidspunkt 🙂

    • Årh, så må jeg da hellere tilmelde mig deres nyhedsbreve.

     Forresten, det er lidt et sært spørgsmål, men kender ikke så mange andre, jeg lige kan spørge: Hvilke ekstra dele skal vi have med os, for at kunne lade kamera/mobil/lign.?
     Har googlet, men der kommer en hel del forskellige svar, så jeg orker ikke tage chancer og risikere at stå på øerne uden mulighed for at lade op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.