galapagos rejsebudget

Galapagos rejsebudget – hvad koster det?

GALÁPAGOS REJSEBUDGET

Galápagos er for mange en drømmerejse, der forbliver en drøm – og det er en skam. Læs med og se hvor billigt det kan være at udforske øerne selv.

Hvem drømmer ikke om at se Galápagos og øernes dyreliv der har haft så stor betydning for vores verden? De flestes største hindring har hidtil været de eksorbitante priser på et cruise(20.000 er ikke uhørt for en tur på otte dage).

Men vidste du at du kan rejse rundt på flere af øerne uden at skulle betale for et dyrt cruise og samtidig se alle de dyr Galápagos er så kendt for?

Lyder det interessant? Så læs med og se hvad vi betalte for vores gør-det-selv tur til Galápagosøerne!

galapagos rejsebudget

Havleguanerne er overalt på Galápagos 

Galapagos Rejsebudget

Vi har regnet på vores Galapagos rejsebudget over de 10 dage på øerne og er selv overraskede over resultatet. Vi har lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har levet på et meget stramt budget, men stadig brugt penge på en enkelt endagstur og restauranter.

Mad & Drikke: 812 DKK

Overnatning: 999 DKK

Transport: 450 DKK

Aktiviteter: 266 DKK

Diverse: 836 DKK


Antal Dage = 10

Samlet Udgifter = 3363 DKK

Per Dag = 336 DKK


Budget Noter

Vores Galápagos rejsebudget er blevet en del billigere end vi havde regnet med, hovedsageligt fordi vi inden afrejse havde planlagt flere ture vi ville på og fordi den originale plan var at besøge både Santa Cruz, Isabela og San Cristobal(som vi skippede).

Det dyre på Galápagos er turene, så da vi fandt ud af at vi efter 4 dage allerede havde set mere eller mindre alle de dyr vi kom for at se, besluttede vi os for at skære en del ture fra og fokusere på dem der inkluderede dyr vi endnu ikke havde set. Vi endte med kun at tage turen til Tintoreras på Isabela for at se pingviner.

Alle nætter har vi betalt 30 USD for overnatning og vores middags- og aftensmad var altid menú del día(dagens ret) til 4-6 USD. Morgenmad var ofte scrambled eggs og brød vi lavede selv. 

Det skal siges at Mads tog på en dykkertur til Bartolomé og Isla Santiago der kostede 160 USD, som vi ikke har regnet med. Med dyk ligger Mads’ dagsbudget på 443 kr.

galapagos rejsebudget

Der er boobies(suler) en masse på Galápagos! 

Typiske Priser På Galápagos

Overnatning: 

Hostels kan du finde fra 10 USD og op.
Guest Houses/Hospedajes koster 15 USD og op pr. næse.
Et luksus hotelværelse koster mere end vi gider bekymre os om her… 

Transport: 

Bussen og båden fra lufthavnen til Puerto Ayora koster samlet 3 USD pr. vej.
En delt taxa til fx Santa Rosa kostede 1 USD pr. mand.
Fly mellem øerne koster 150 USD+ for en enkeltbillet.
Båden mellem øerne koster 30 USD hver vej. 55 USD hvis du køber retur. 

Mad & Drikke: 

Et måltid på en billig restaurant ligger på 4-6 USD for suppe og hovedret.
Frokostmenuer koster generelt 4-6 USD for suppe og hovedret.
Gademad koster fra 1 USD og op. Som regel ikke reel mad, men mere snacks.
Flaskevand koster 2 USD for lidt under 4 liter.

kæmpeskildpadde galapagos

En kæmpeskildpadde ved El Chato reservatet på Santa Cruz

Højdepunkter

• Der var overraskende mange gratis aktiviteter på hovedøerne

• Kæmpe skildpadderne på Santa Cruz og Isabela

• Hvor billigt Galápagos kan være hvis det gøres rigtigt

• Mængden af dyr og deres afslappede måde at være på

Lavpunkter

• Mads så ikke hammerhajer på hans dykkertur…

• Endagsture og cruises er vildt dyrt – tænk 700kr. for snorkling!

• Charles Darwin Research Center var lidt tamt. Centret på Isabela var super.

Vores lavpunkter fra Galápagos siger lidt om hvor fede øerne var. Naturen er ikke en zoo, så du er aldrig garanteret at se det du håber på og vi vidste udemærket inden vi tog til øerne at turene ville være dyre. Darwin Centret er bare vores mening, du synes måske det er vildt interessant.

På Galápagos findes der gode dage og så findes der fantastiske dage, og selv om der var et par “lavpunkter” har øerne mere end levet op til vores meget høje forventninger. 

søløve puerto ayora havn

På trods af snotboblen ser han nu meget sød ud…

Vigtig Viden

Der er to ret stejle udgifter du skal have af vejen inden du kan sætte fødderne på øerne. Det koster 100 USD(ca. 670 DKK) at komme ind i nationalparken og 20 USD for et transitkort(hvad det så end er…) der skal betales i lufthavnen inden i boarder. Begge beløb skal betales kontant, så husk at have mindst 120 USD med pr. mand.

Overraskelser

Vi blev på en måde overrasket over hvor meget af hovedøen Santa Cruz der er opdyrket jord, selv om vi havde læst om det inden. Vi ville gerne beholde det idylliske billede af Galápagos, men sandheden er bare at dyrene deler meget af de større øer med mennesker.

Den altoverskyggende overraskelse vil dog altid være, hvor billigt det egentlig kan være at rejse rundt på Galápagosøerne – det er jo helt vildt, og en god grund til at du skal vågne fra drømmen og tage til de fantastiske øer i Stillehavet! 🙂

LÆS OGSÅ: Pingviner & Revhajer Ved Tintoreras

FLERE REJSEBILLEDER FRA GALÁPAGOS HER
.

Har du nogle gode tips til at spare penge på dit Galapagos rejsebudget? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

11 Comments

 • Jeg ville rigtig gerne høre mere om hvad i så lavede på øerne. Hvor var I? Var det turen værd? Hvordan kom I rundt?

  Vi planlægger selv at skulle afsted med vores 2 preteenagere om 1,5 års tid. 🙂

  Hvordan fik I forresten nys om tames kampagne? Og bookede I billetten Ecuador – galapagos hjemmefra eller på stedet?

  Håber ikke at jeg er alt for besværlig. 🙂

  • Undskyld, har fundet svar på det meste i næste indlæg. 😀

   Vil dog forsat gerne vide om I fik tilbudet om det billige fly hjemmefra eller på stedet. Og planlagde I afrejse efter tilbuddet?

   • Det er helt i orden, godt du selv fandt frem til svarene på siden 😀 Vi søgte jævnligt på flybilletter til Galápagos mens vi var i Bolivia og Peru, og fandt derfor billetterne billigt fordi Tame i juli kørte en kampagne for september måned, og det passede lige med at vi ville være nået til Ecuador på det tidspunkt 🙂

    • Årh, så må jeg da hellere tilmelde mig deres nyhedsbreve.

     Forresten, det er lidt et sært spørgsmål, men kender ikke så mange andre, jeg lige kan spørge: Hvilke ekstra dele skal vi have med os, for at kunne lade kamera/mobil/lign.?
     Har googlet, men der kommer en hel del forskellige svar, så jeg orker ikke tage chancer og risikere at stå på øerne uden mulighed for at lade op.

 • Hej
  Vil egentligt lige høre hvordan i fandt overnatning på øen? Var det let at finde noget når man kom til øen eller havde i betalt noget før i ankom?

 • Hej.
  I skriver at turen er gjort for ca 3363kr. incl transport, og nævner de enkelte beløb.
  Som jeg ser det, mangler I “indgangsbilletten” til Galapagos på 120USdollars samt returbilletten med fly fra Guyaquil eller Quito, som I nok ikke har fået for under 200USdollars?
  De beløb (320USdolars) skal vel for go ordens skyld også medtages for at give en retvisende samlet omkostning for hele turen, som jo så nok lander på 5363kr pr mand, og ikke de 3.363kr som I anfører.
  Det er også billigt at have foretaget et besøg på Galapagos for lidt over 5000kr. Men det kan godt gøres for de 3363kr som I skriver. Oven ikøbet med et udbytterigt og godt resultat!

  • Hej Michael,
   De 120 USD er inkluderet i prisen under “diverse”. Normalt inkluderer vi aldrig flypriser i vores rejsebudgetter, da de ikke er repræsentative for hvad det koster at leve og rejse et sted. Vi fik billetterne for ca. 1500 DKK, men andre betaler måske det dobbelte. Så ja, med flybilletter er der nok gode chancer for at det kan gøres for ca. 5000 DKK 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *