REJSEGUIDE TIL MEXICO

Vores Mexico rejseguide hjælper dig med din planlægning og viser dig hvorfor Mexico er vores favorit rejseland efter mere end 40 besøgte lande. Der er ikke én ting der gør Mexico til vores favorit, det er helheden.


Budget For Mexico

290 DKK om dagen for to personer.

Dette beløb dækker indenrigsflybilletter, indgang til seværdigheder, lokal transport, indkøb i supermarkedet, restaurantbesøg og overnatning på gode backpacker hostels. Vi boede tre uger hos en mexicansk familie, hvor vi sparede en del penge.

Priserne inkluderer ikke flybilletter til og fra Mexico, vaccinationer eller rejseforsikring.

Du kan læse et detaljeret indlæg om vores rejsebudget for Mexico her.

mexico rejseguide

Pelikaner ved Playa del Carmen

Top Seværdigheder i Mexico

Mexico er proppet til renden med fantastiske seværdigheder og vi kunne let skrive flere bøger om alt hvad der er at se. Men for ikke at gøre det her til en alt for lang smøre for både os og dig, holder vi os til nogle af de største seværdigheder, som fx:

Chichén Itza: Mexicos mest berømte seværdighed, kan du naturligvis ikke undgå at se. Der er mange ruinbyer i Mexico og en del af dem er i vores øjne federe end Chichén Itza, men det ville stadig være en underlig følelse at forlade landet uden at se de berømte mayaruiner.

Andre mayaruiner: Chichén Itza er den mest kendte mayaruin, men steder som Ek Balam, Tulum og Palenque er mindst lige så fede, hvis ikke federe. Desuden ligger der også Calakmul, Coban og Uxmal.

Copper Canyon: Mexicos svar på Grand Canyon er både større og dybere end sin berømte fætter i USA - plus tarahumara-stammen(kendt for at kunne løbe flere hundrede kilometer uden pause) lever der. Togturen til Copper Canyon er desuden en af verdens smukkeste.

Mexicos kolonibyer: De flotteste kolonibyer i Latinamerika ligger i Mexico. Vi var helt vilde med Oaxaca, Valladolid, Merida og Mexico City. Andre flotte kolonibyer du burde overveje er; Guanajuato, Puebla, San Cristobal de Las Casas, Izamal, og Zacatecas.

Teotihuacán: Vi forventede ikke så meget af Teotihuacán, men føj hvor blev vi positivt overrasket. Azteker pyramiderne lige uden for Mexico City er nogle af de flotteste, og største, vi har set. Der er overraskende få turister ved Teotihuacán og du kan endda kravle op til toppen af pyramiderne. 

Hierve el AguaDet forstenede vandfald uden for Oaxaca(Wa-ha-ka), er noget af det mærkeligste vi har set. "Vandfaldet" er skabt af underjordiske mineraler der stiger op til overfladen og løber ud over en klippekant. Over tid har mineralerne dannet noget der mest minder om et forstenet vandfald på siden af bjerget.

YucatánYucatán dækker mange ting, men vi elskede halvøen så meget, så vi har talt hele området med som en top seværdighed. Udover mayaruiner er halvøen hjemsted for cenoter(ferskvandsjordhuller), de pinke Las Coloradas søer, noget af verdens bedste dykning, bountystrande og det bedste mad vi endnu har fået.

Sådan Kommer Du Rundt

Det er nemt at komme rundt mellem alle byerne i Mexico med de lokale busser og vejene er som regel gode. Hvis du er presset på tid, kan du tit finde billige indenrigsbilletter hos Volaris.

Skal du korte distancer(10-100km) kan du normalt tage en colectivo(en slags minibus), for ca. 30-100 pesos.

Hvis vi skal med taxaer, aftaler vi som regel en pris på forhånd. Hvis du beslutter at køre på taxameter, kan du godt forvente at det meste af byen pludselig er under ombygning og at du bliver nødt til at køre en meget lang omvej. Pudsigt som det sker hver gang taxameteret bliver tændt... Gør dig selv den tjeneste og aftal en pris på forhånd, det er meget lettere og byerne er ligepludselig færdigrenoveret.

mexico rejseguide

Et heldigt billede af Chichén Itza uden turister

Er Mexico Farligt?

Nej, nej, nej og nej. Vi får spørgsmålet hele tiden og medmindre du er vanvittig uheldig eller decideret opsøger problemer, så sker der dig ikke noget. Som udgangspunkt skal du bare holde dig fra de større grænsebyer mod USA(de er alligevel uinteressante) og lade være med at gå ude i slumkvarterene om natten i storbyerne. 

Yucatán er ligeså fredeligt som Læsø og hvis du holder dig til de historiske centrummer i Mexico City, Guanajuato, Oaxaca osv. er det helt stille og roligt.

Det er sandt at der sker meget kriminalitet i Mexico, men det er som regel internt mellem bander og koncentreret til visse regioner. Som almindelig turist har du intet at frygte, så længe du tænker dig om - lige som du ville gøre alle andre steder.

mexico rejseguide

Agua Azul vandfaldet i Chiapas - kan du spotte manden?

Plusser Ved at Rejse i Mexico

Vi elsker Mexico fordi landet er så let at rejse i, samtidig med at der er oceaner af uopdagede steder som andre turister ikke ser. Maden og transporten er god og billig og du kan sove godt for omkring 50-80kr. i de fleste byer. 

De største plusser ved at rejse i Mexico er for os:

Det er let og bekymringsfrit: I Mexico skal vi aldrig bruge tid på at lede efter et godt sted at spise eller sove. Vi skal generelt ikke tænke over så meget, udover at nyde landet, de rare mennesker og det gode vejr.

Naturen: Mexicos diversitet overraskede os ret meget. Der er alt fra bountystrande, tætte regnskove, knastørre ørkener og Nordamerikas højeste bjerge og vulkaner - vi endte endda i snevejr ved Copper Canyon!

Kulturen: De fleste tænker på mayaerne når de tænker mexicanske kulturer, men europæerne, olmekerne og aztekerne har haft mindst lige så stor indflydelse på landet. Vi elsker også Mexico fordi landet er alle de stereotyper vi forestillede os. De lokale spiser faktisk jalapeños som slik, går med støvler- og cowboyhat, har overskæg, hører mariachi og lever af tacos, fajitas og burritos. 

Dyrelivet: Du kan svømme med havskildpadder og hvalhajer ved Yucatán, se jaguarer(hvis du er heldig) i Chiapas og lede efter pumaer i højlandet. Dyrelivet i Mexico er fantastisk og bestemt noget du skal sætte tid af til at opleve.

mexico rejseguide

Hierve El Agua er en af Mexicos skjulte vidundere

Minusser Ved at Rejse i Mexico

Selv om Mexico er vores favoritland og vi har lyst til at sige alt er godt, så er det ikke paradis på jorden. Som alle andre steder i verden, er der minusser ved at rejse i Mexico. Landet er fyldt med fede oplevelser, men der er et par ting du skal være klar over inden du køber flybilletten:

Machismo: Som det meste af Latinamerika er Mexico stadig meget styret af mænd. Hvis du som kvinde rejser med en kæreste eller ven, forsvinder det meste af problemet, men rejser du med andre kvinder skal du forberede dig på en del tilnærmelser og pift fra lokale mænd - specielt hvis du er blond!

Gringo priser: Gringoer(hvide) betaler ofte mere for varer end lokale gør og hvis ikke du taler spansk er det endnu værre. Det gælder mest på gadeniveau, såsom gadekøkkener og ved colectivoer, men kan også ske ved hoteller og langdistancebusserne.

Du vil ikke hjem(yes, vi kører halv Spies slogan): Nok det vi har kæmpet mest med. Hver gang vi ser en mexicansk restaurant eller en mand med overskæg, drømmer vi os tilbage. Mexico er et godt rejseland, nogle gange endda lidt for godt... 

Teotihuacán ligger lige uden for enorme Mexico City

Hvilken Type Rejsende Finder Du i Landet?

Der findes groft sagt to typer rejsende i Mexico: unge backpackere der rejser på budget og ofte bevæger sig langs Playa del Carmen-Chichén Itza-Palenque-San Cristobal de Las Casas-ruten og de ældre ferieturister fra hovedsageligt USA, Canada og Vesteuropa der bor på hoteller og tager på arrangerede ture.

Der er selvfølgelig en masse fede typer rejsende i mellem, som os(!), så hvis ingen af de to grupper lyder tiltalende for dig, så lad være med at bekymre dig for meget, der er massere af spændende rejsende at snakke med i Mexico.

Visumregler & Adgangskrav

I Mexico får du intet mindre end 180 dages turistvisum ved ankomst! Som altid skal passet være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedatoen. Reglerne ændrer sig ofte, så det du ser på vores Mexico rejseguide kan hurtigt ændre sig. Se mere på Udenrigsministeriets side her.

Når du lander i Mexico, får du en lap papir sammen med dit stempel i passet. Den lap papir er vigtig! Vi smed vores væk og det betød bl.a. andet militærfolk med maskingeværer og en masse penge ud af vinduet. Lad være med at smide din lap papir væk, det er dumt...

Mexico kræver ikke en returbillet ud af landet, før at du kan komme ind.

Teatret i Mexico City

Sundhed

Det er en god idé at være vaccineret for gul feber og stivkrampe inden du tager til Mexico, selv om det ikke er et krav. Der er mange hjemløse og super søde hunde i Mexico, men se om du kan holde nusningen på et minimum. Det kan ske at de bider dig og smitter med rabies. Vi har nusset hundredevis af hunde i Latinamerika og er heldigvis aldrig blevet bidt, men det kan ske.

Vi mødte flere der påstod at man kan drikke vandet fra hanen i Mexico, men det tvivler vi meget på. Hvis du tør risikere flere dages voldsom tyndskid, så kast dig ud i det - ellers gør som os andre og køb flaskevand.

Telefon & Internet

Det er billigt og nemt at købe lokale SIM-kort, men dækningen kan variere meget i kvalitet. De fleste hoteller, hostels og caféer/restauranter har gratis WiFi. 

Hastigheden er ikke som derhjemme, men fin nok til at ligge billeder på Facebook og se YouTube. Vi købte ikke SIM-kort og vi havde ingen problemer med at finde internet noget sted i Mexico. Medmindre du skal bruge din telefon til opkald og SMS, vil vi ikke råde dig til at købe et SIM-kort.  

Copper Canyon er uden tvivl Mexicos mest oversete attraktion

Hvornår Er Det Bedst at Rejse Til Mexico?

Mexico har alle klimaer hele året rundt, så det afhænger af hvad du vil se, hvor du vil hen osv. Som udgangspunkt er vejret hot as hell henover sommermånederne og en del mildere henover vinteren. Af den grund er det bedst at lægge dit visit i vinteren eller i overgangen mellem vinter og sommer. Alle måneder uden for april til september, burde være behagelige.

Regnvejrsdage er ikke noget du skal spekulere for meget over, medmindre du rejser i de sydlige stater, som fx Chiapas, Oaxaca eller Tabasco - Selvfølgelig er der en stat der hedder Tabasco i Mexico...

Hvis du vil læse en lidt mere detaljeret guide til vejret i Mexico, har folkene hos Mexperience lavet et super godt indlæg.

Mexico Rejseguide: Mexicos bedste seværdigheder er spredt rundt i hele landet

Ruteforslag Til Mexico

En Mexico rejseguide er naturligvis ikke fuldendt uden et ruteforslag. Din rute i Mexico kan se ud på mange måder, men vi har valgt at tage udgangspunkt i vores egen rute i landet. Vi brugte 62 dage i Mexico, så hvis du kun har 3 uger, er det nødvendigt at droppe nogle af stederne eller rejse en del hurtigere end vi gjorde, hvilket ikke er svært, da vi ynder at rejse som en snegl.

Som du kan se på billedet ovenover, var vores rute formet lidt som en banan med start i Akumal og Playa del Carmen i syd og slut ved Copper Canyon i nord. Så i stedet for at remse vores rute kategorisk op, nævner vi i stedet nogle af de steder undervejs der kunne have din interesse.

Playa del Carmen: Havskildpadder ved stranden i Akumal. Mayaruinerne ved Tulum. Strandende og dykningen på Cozumel. Strandende på Isla Holbox.

Valladolid: Verdensvidunderet Chichén Ítza. De mindre kendte Ek Balam ruiner. Pinke søer ved Rio Lagartos.

Mérida: Den gule by Izamal. Flamengoer ved Celestun. Mayaruiner ved Uxmal.

Palenque: Mayaruinerne ved Palenque. Misol-Ha vandfaldet. Agua Azul vandfaldene og det omkringliggende område. Kolonibyen San Cristobal de las Casas.

Oaxaca: Byen Oaxaca. Det forstenede vandfald Hierve el Agua. Strandende ved Puerto Escondido.

Mexico City: Den gamle bydel i centrum. Aztekerruinerne Teotihuacan. Kolonibyen Puebla. Vulkanen Popocatepetl. 

Guanajuato: Se den gamle bydel. Tag på vandretur i bjergene omkring byen. Tag en tur til byen Leon.

Copper Canyon(Los Mochis): Tag toget fra Los Mochis til Chihuahua og stop ved Copper Canyon, aka Mexicos bedst bevarede hemmelighed. Se den gamle bydel i Chihuahua.

Der er selvfølgelig mange måder at skrue en tur til Mexico sammen på. Lejer du bil eller tager du busser, skal du tilpasse rejsen derefter. Hvis du har spørgsmål eller forslag til ruten, så smid en kommentar!

Vi snakker stadig dagligt om maden i Mexico

Mexico Rejseguide & Praktiske Tips

I regnsæsonen kan grusvejene blive mudret, hvilket kan ændre din rejsetid markant hvis du vil til de fjernere egne langt fra storbyerne.

Mexico City er ikke verdens sikreste by uden for centrum og taxachaufførene er kendt for at snyde turister. Lad være med at køre på taxameter, men forhandl en pris inden du sætter dig ind(spørg på dit hostel/hotel om priser inden).

Populære destinationer som Chichén Ítza og San Cristobal de las Casas kan blive oversvømmet af turister i højsæsonen. Er du i Mexico mellem november og marts og vil undgå horderne, så kom så tidligt som muligt.

Mexicos officielle sprog er spansk, men på grund af de mange turister og deres engelsktalende naboer mod nord, er der relativt mange lokale der kan grundlæggende engelsk. 

Familie er vigtigt i Mexico og de fleste har en ægtefælle. Hvis du er solorejsende kvinde, kan du godt forvente at blive spurgt en del gange om hvor din mand er. Desuden har mange mænd i de fleste latinamerikanske lande en dårlig vane med at råbe og pifte efter gringas(hvide kvinder). Det er irriterende, men den bedste løsning er at ignorere det.

Strandene ved Tulum(på Yucatán) er nogle af verdens bedste

Vores Vurdering af Mexico

Behøver vi at nævne at Mexico er vores favoritland igen? Der er så uendeligt mange steder at se og opleve i landet og de lokale er, måske pånær japanerne, det rareste folkefærd vi har mødt. Priserne er billige og maden og vejret er i verdensklasse, hvad mere kan man forlange?

Lige siden den skæbnesvangre dag vi blev nødt til at rejse fra Mexico har vi savnet landet og vi tænker stadig dagligt tilbage på alle de fede oplevelser vi havde. Vi har efterhånden også mødt en masse andre der har besøgt Mexico og alle har samme mening, Mexico er det fedeste! 

Brug et par uger, eller måneder(!), på at udforske Mexicos jungler, landets rige dyreliv, bjergene, vulkanerne, kolonibyerne og strandende, og vi kan næsten garantere dig at Mexico også bliver et af dine favorit rejselande. 😉

LÆS OGSÅ: Mexico Rejsebudget: Hvad Koster Det i Landet?

Har du noget du vil tilføje til vores Mexico rejseguide? 

18 Comments

 • Min kæreste og jeg skal rejse der til her den 21 dec. Og rejse rundt der i 21/2 uge. Så vi ser frem til til mødet med landet. ?

  Kan i fortælle om det er til at køre i bil dernede?, eller er det bedst at rejse med bus til de forskelige steder??
  Vi er dog blevet enig om at det bliver bis vi rejser rundt med. Da vi ikke rigtig ku finde nogen oplysninger om folks erfaringer med at køre rundt med en leje bil.

  • Hej Mette,
   Fantastisk at I skal til Mexico! 🙂 Vi har ikke selv kørt i bil i Mexico, men det har vi til gengæld i Costa Rica, som langt hen ad vejen minder om Mexico. Vi havde ikke problemer med at køre rundt selv. Det offentlige transportnet i Costa Rica er også meget dårligere end i Mexico, så det var en af de store grunde til at vi valgte bilen. I Mexico ville vi nok råde de fleste førstegangsrejsende til at tage busserne, medmindre man ønsker den ekstra frihed. I burde ihvertfald ikke få problemer med at kunne komme rundt 😉

 • Hej
  Min kæreste og jeg skal rejse rundt i Mexico, Costa Rica og Cuba i 2 måneder ca. Vi har tvivl i forhold til valuta osv. Er det en god ide at hæve amerikanske dollars herhjemme, og så veksle derovre, eller skal vi bare hæve penge fra vores kort mens vi er der? En anden mulighed kunne jo også være at hæve valutaerne til landene herhjemme fra, men det tænker jeg er den dyreste løsning. Håber i har nogle gode råd.

  Venlig hilsen Ida

  • Hej Ida,
   Vi hæver pengene i hæveautomaterne der hvor vi er. Det koster tit et gebyr(ca. 30 eller 60 DKK alt efter hvilken bank), men hvis I hæver større beløb ad gangen så er det billigere end at veksle inden og under rejsen. De fleste banker giver den officielle rate(med det pålagte gebyr), mens vekslere som regel lever af provisionen. Hvis I veksler i jeres egen bank har de tit den service at de ikke kræver provision. Så I kan spare ved at veksle pengene der forinden, men så skal I også gå rundt med mange penge på en gang. Inden en rejse hæver vi tit penge til første land og så resten gennem hæveautomater 🙂

 • Hej Backpackerne!
  TAK for en super fed blog!
  Min mand og jeg vil rigtig gerne se Mexico, men har kun mulighed for at rejse i sommerperioden. Ved om det er godt at rejse i Mexico i august i forhold til vejret? (Har læst at orkansæsonen starter i september)

  Vh Annika

  • Hej Annika,
   Tak for de flotte ord! Vi ville mest være nervøse for varmen i de måneder. Vi var der i december/januar/februar og der var rigeligt varmt selv om det teknisk set var vinter. Der er en reel risiko for orkaner på den årstid omkring Yucatan halvøen, men hvis I ikke kun har planer om at besøge det område(vi anbefaler kraftigt at besøge Sydvest- og Nordmexico) så kan I jo følge vejrudsigterne og så hoppe på en bus eller et fly til en anden del af landet, hvis der varsles orkan. Vi ville ikke selv være alt for bekymrede over det. Der er endda mulighed for at opleve Mexico på et mindre turistet og mere autentisk tidspunkt 🙂

 • Dejligt konkret og inspirerende blogindlæg! ? Min kæreste og jeg skal til Mexico tre uger i slutningen af januar/starten af februar.

  Hvilken rute vil I anbefale til en tre-ugers tur i den periode, hvis vi ikke skal “spurte” igennem landet, men gerne vil have tid til at nyde de steder, vi er i? ?

  • Tak for de søde ord! 🙂
   Som I nok har fornemmet, så er Mexico et af vores absolut favoritlande, så næsten lige meget hvor i tager hen bliver det fedt – og kanonvarmt i januar 😉 Hvis vi selv havde tre uger i Mexico ville vi holde os til Quintana Roo, Yucatan, Chiapas og Oaxaca regionerne. En rute fra Mexico City gennem Oaxaca(byen), videre til naturen i Chiapas(Misol-Ha, Agua Azul osv.) og så op langs grænsen til Guatemala(San Cristobal, Palenque osv.) og til slut lidt tid rundt ved Yucatan/Quintana Roo(Akumal, Lagunas Coloradas, Uxmal, Izamal). Det ville umiddelbart være vores bud 🙂

 • Min kæreste og jeg har 2,5 måned i Mellemamerika med start i Mexico og slut i Panama. Dette bliver afslutningen på en 4,5 måneders rundrejse fra august 2017 🙂 Mexico lyder jo som et sted, man kunne bruge al sin tid. Kan I anbefale ruten fra Mexico og Panama (sådan i grove træk), hvis det stod til jer? Hvilke lande SKAL man opleve, og hvilke kan man godt vente med til næste gang? 😉 Vi er begge “hørebørn” og kan derfor kun snorkle, så dykning/dykkercertifikat er ikke noget, vi skal bruge tiden på, på ruten. Og hvordan kom I i kontakt med den mexicanske familie, I boede hos?

  Og lige her på falderebet: hold op, hvor er det en spændende og inspirerende blog, I har fået stablet på benene her. En fornøjelse at læse det hele – så kan man jo ikke andet end glæde sig til, at det bliver ens egen tur 🙂

  • Hej Nete,

   Det kedelige svar er nok at alle lande er fede på hver deres måde, men vores favoritter var Mexico, Guatemala og Costa Rica. Vi var ikke helt oppe at køre over Panama og Nicaragua, var lidt en blanding. Vores anbefalinger til Mexico og Costa Rica kan I læse i vores rejseguides(Costa Rica her: https://www.backpackerne.dk/costa-rica-rejseguide-backpacking/). I Guatemala var vi glade for Semuc Champey, Tikal, Xela(Quetzaltenango), Atitlansøen og Antigua. Den mexicanske familie, mødte vi tilfældigvis i lufthavnen, så vi kan ikke sige så meget andet end at mexicanere generelt er utrolig imødekommende, så hvis I tager kontakt til dem, er der gode chancer for at de er nysgerrige på at lære jer at kende.

   Fantastisk at høre I kan bruge vores side til noget! I skal glæde jer, Mellemamerika er en helt fantastisk rejseregion 🙂

   • Hej! Er det sikkert at der ikke kræves returbillet ved ankomst i Mexico. Jeg er i Mexico nu og smutter til Dk og Fr i julen ca 5 uger og vil gerne retur til Mexico. Jeg har allerede været her i 150 dage. Kan jeg så få 180 dage igen ved ankomst? Har ledt efter regler på nettet og kan ikke finde oplysningerne.
    Fra mig der elsker La Paz

    • Det er altid lidt farligt at give garantier, men umiddelbart så er det overvejende sikkert at du får 180 nye dage. Så snart du forlader landet har du “optjent” nye dage, men hvis du rejser frem og tilbage mange gange kan de mistænke dig for snyd 🙂

     • Jeg vil kun gøre det denne ene gang lige nu. 180 dage får jeg nok. Min mand har lige fået.
      Jeg er mere bekymret, om jeg skal bruges en billet ud af Mexico, når jeg ankommer fra Europa. Ellers skal jeg købe endnu en billet til skraldespanden.
      Hygge fra solen i Mexico. På vej til kulden. Er tilbage efter jul?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.