brasilien flag

Brasilien rejsebudget

BRASILIEN REJSEBUDGET

Kan du rejse på et backpackerbudget i Brasilien? Se hvad det kostede os at rejse i dette enorme og imponerende land.

Brasilien var aldrig rigtig med i vores rejseplaner. Ikke fordi vi ikke ville dertil, men fordi landet virkede for stort til at vi kunne nå at opleve det rigtigt på en måned.

Men en billig flybillet, dyremekkaet Pantanal, eksotiske Rio og lækre strande ændrede vores rejseplaner for gud ved hvilken gang…

Vi elskede vores tid i Chile og Argentina og vi begyndte langsomt at føle os hjemme der, men rejsen skulle fortsætte og Brasilien var lige det vi trængte til. Fra det øjeblik vi trådte på brasiliansk jord virkede det hele nyt, eksotisk og spændende.

Vi forstod ikke længere sproget, vejret var varmt og folk så meget anderledes ud. Der var havaianas på fødderne, kæmpepapegøjer i luften og sambarytmer i gaderne.

brasilien rejsebudget

Det mægtigt store Iguaçu set fra Brasiliens side

Brasilien Rejsebudget

Som langtidsrejsende backpackere er vi interesseret i at leve billigst muligt. Vi har derfor regnet på vores udgifter på vores 36 dage i Brasilien og lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har bestemt levet på et budget, men vi har også fundet penge til at tage på safari i Pantanal, købe flybilletter og surflektioner.

• Mad & Drikke: 1040 DKK

• Overnatning: 2278 DKK

• Transport: 2675 DKK

• Aktiviteter:  1401 DKK

• Diverse:  216 DKK


Antal Dage = 36

Samlet Udgifter = 7610 DKK

Per Dag = 212 DKK


Budget Noter

Mads’ mor fulgte med os de sidste 19 dage i Brasilien, hvilket naturligvis ændrer lidt på vores omkostninger. Hun tilbød at betale for nogle ting, men fordi hun ville bo privat måtte vi “opgradere” vores overnatninger.

Vi lavede mad størstedelen af tiden fordi det bedre kunne betale sig. Kød i Brasilien er billigt og man får meget for pengene hos de lokale grønthandlere.

De to langdistancebusser vi kørte med, var lidt pebrede, og så var vi uheldige at være i Brasilien lige efter deres vinterferie sluttede, så priserne på indenrigsfly var højere end hvad de plejede. Prisen ligger normalt på ca. 200-300 kr, men vi betalte næsten dobbelt.

Budgettet for aktiviteter er højere end hvad det plejer. Vi går aldrig på kompromis med vores oplevelser, så vi valgte at tage på en 4 dages tur til Pantanal som er klart den største udgift. Vi lærte desuden at surfe og betalte entréen for både Iguaçu, Kristusstatuen og Sukkertoppen som er nogle af de største turistattraktioner i landet.

brasilien rejsebudget

Vi fangede to havkatte(og en piratfisk) med et par bambusfiskestænger

Højdepunkter

Hiking til Kristusstatuen

• Sightseeing i Rio de Janeiro

Dyrelivet i Pantanal

• Strandende og surfing ved Natal

Iguaçu fra Brasiliens side

Brasilien var et frisk pust til vores rejse rundt i Latinamerika. Sproget var nyt og menneskerne så anderledes ud, hvilket nok var det største højdepunkt. Som de fleste nok ved er vi vilde med natur, så naturligvis var Brasilien én stor legeplads for os, specielt Pantanal og Iguaçu.

Lavpunkter

Selv om Rio var et af højdepunkterne var byen samtidig et af lavpunkterne. Vi blev på intet tidspunkt truet eller lignende, men alligevel følte vi ikke at vores ting var sikre i byen om aftenen. Vi havde samme oplevelse med Salvador.

Myggene i Pantanal var også nådesløse og var i perioder med til at drive os mere eller mindre til vanvid. Behøver vi at sige du skal huske myggespray?!

brasilien rejsebudget

Rio de Janeiro ved solnedgang

Vigtig Viden

En af de ting vi hurtigt lagde mærke til, var manglen på engelskkundskaber blandt brasilianerne. Til gengæld var det let at kommunikere os frem til hvad vi ville med håndtegn og vilde fakter.

Der findes ingen introverte i Brasilien. Punktum. Brasilianerne elsker at udtrykke sig selv og de har ingen hæmninger på hvor højt de gør det. Hvis du selv er lidt indadvendt, kan du godt forberede dig på at komme ud af din skal i Brasilien.

Overraskelser

Vi blev overrasket over hvor billige tingene var. Lige som med Costa Rica havde vi hørt fra andre rejsende, at Brasilien var et dyrt land. Brasilien er dyrt hvis du sammenligner det med nabolandet Bolivia, men det er overhovedet ikke uden for rækkevidde for fattige backpackere. Hvis ikke Mads’ mor havde været med, kunne vi sandsynligvis have gjort det for under 200 kr. per dag.

[one_half]

Mere Fra Brasilien

Hiking Op Til Kristusstatuen
Livet i Pantanal – Et Dyrelivs Mekka
Mægtige Iguaçu Falls Set Fra Brasilien


[/one_half] [one_half_last]

Flere Rejsebudgetter

Argentina Rejsebudget
Chile Rejsebudget
Vietnam Rejsebudget

[/one_half_last]

FLERE REJSEBILLEDER FRA BRASILIEN HER
.

Har du nogle gode tips til at spare penge i dit Brasilien rejsebudget? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

12 Comments

 • Hej

  Det er yderst spændende at læse jeres blog! Rigtig brugbart 🙂

  Kan se, at i har overnattet for ca. 66,- pr. person om dagen. Hvordan boede i? Kan Hostel virkelig gøres så billigt?

  God rejselyst
  Ricki

  • Hej Ricki,
   Det er vi glade for at høre!
   Ja hostels kan godt være så billige. 50-70 kr er ofte normalprisen for en seng på de billigere hostels som også er gode ?

 • Hej Mads og Camilla
  Tak for nogen rigtig gode og brugbare indlæg, det dejligt med en masse inspiration.
  Min kæreste og jeg skal rejse til Brasilien her d.3/1. og jeg har svært ved at gennemskue om vi skal have en udrejse billet for at komme ind i landet. Vi har ikke bestilt nogen, og planen er vi skal videre til Argentina, men helt hvornår og sådan det er ikke planlagt endnu. Er det noget i kender til?
  Vh. Malene

  • Hej Malene,
   Tak for rosen, det er super at I kan bruge vores råd! 🙂
   Hele spørgsmålet omkring udrejsebillet ved ankomst er lidt svært at svare klart på. Mange lande/flyselskaber har officielt den regel at du skal kunne bevise udrejse, men det varierer meget i hvor stor grad det bliver opretholdt. Brasilien er nok ikke det land hvor det er tvingende nødvendigt med en udrejsebillet, men det er stadig en god idé at have, just in case. I kan evt. købe den billigste busbillet ud af Brasilien. Det gør vi som regel i sådan en situation og det kan nogle gange fås for næsten ingen penge. 🙂

 • Hej Mads og Camilla
  Tak for en rigtig fin, overskuelig og inspirerende blog!
  Umiddelbart kan jeg ikke finde frem til, hvornår på året, I var i Brasilien. Min kæreste og jeg overvejer en rejse dertil i juli næste år, hvor vi gerne vil besøge de samme områder som jer, men vi har svært ved at gennemskue vejret på den årstid. Kan i gøre os klogere? 🙂
  Vh Signe

  • Hej Signe, tusind tak! Vi var i Brasilien i august måned. Vi ved at vi var midt i tørkesæsonen, da vi var ved Iguazu og Pantanal, men vi oplevede også kun godt vejr ved Rio og Natal området 🙂

 • Hej Mads og Camilla

  Har i nogen fornemmelse omkring priserne på indenrigsfly, hvis man bestiller én eller et par dage før? Er det stadig til at betale, eller er priserne langt højere hvis man gør det på den måde?

  (Tænker i forhold til at man er mere fastlåst til sin rejseplan hvis man forudbestiller flybilletter langtid før)

  • Hej Glenn

   Det kommer meget an på sæson, om billetterne stiger i pris. Vi undersøgte billetterne omkring et par uger før vi kom dertil, og fandt også billige billetter til dagen efter. Pludselig fik brasilianerne vinterferie og priserne steg til det 4 dobbelte, mens vi rejste med bus i landet. Da vinterferien sluttede fandt vi igen flybilletter til rimelige priser, så det burde være muligt. Et godt råd, undersøg hvornår brasilianerne har ferie/forlænget weekend/helligdage osv. og hvis ikke du allerede ved det, er både Rio og mange andre byer FULDT booket fra d. 5 til d. 9 februar fordi der er karneval og alt er meget dyrt den uge 🙂

 • Tak for deling af budgettet. Det er jo tankevækkende så billigt det er. Jeg gad rigtig godt opleve Brasilien på den måde. Det kunne også være en fantastisk oplevelse for vores børn.

  Hvad er så jeres næste rejsemål?

  • Brasilien er et helt fantastisk land der har meget at byde på, som også er børnevenligt! Vi kan klart anbefale at tage dertil. Som et tip kan man finde billige billetter fra Billund og KBH til Recife der ligger i nord, hvis i skulle nå så langt med overvejelserne. Og så er indenrigsfly som regel billige, det er jo et kæmpe land 🙂

   Næste store rejsemål er New Zealand, forhåbentligt fra marts måned af. Men har nogle små ture inden da til bl.a. Spanien og Marokko 🙂

 • Hej Mads og Camilla

  Jeg har længe fulgt jeres blog lidt i det skjulte. Jeg har prøvet flere gange at tilmelde mig jeres nyhedsbrev, men jeg har aldrig modtaget noget. Måske det driller lidt på en iPad. Først vil jeg gerne rose jer for de fuldstændig fantastiske billeder. Man får lyst til at rejse rundt i hælene på jer. Vi herhjemme er blevet meget inspireret af jeres fotos og billeder og kan sagens klare endnu flere historier. Jeg har rejst meget som ung, men aldrig på samme måde som jer. Nu har jeg en familie og vi er stadig rejselystne, men på en anden måde. Vi har dog taget orlov nu og skal 3 måneder til østen fra januar og frem godt inspireret af denne rejseblog.
  God rejse fremover fra en trofast følger

  • Hej Tine,
   Det glæder os meget at du kan lide billederne! Hvor er det fedt at høre vi har spredt lidt rejselyst hos dig og dine familie – så har alt vores arbejde med hjemmesiden jo ikke været helt spild! 😉
   Angående nyhedsbrevet har vi haft lidt problemer med det, men du burde meget gerne modtage det fredag d. 6. november. Hvis du ikke modtager det må du meget gerne sende os en mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.