sydafrikas flag

SYDAFRIKA REJSEBUDGET

Drømmer du om safari, men tænker det er for dyrt? Så tænk igen. Sydafrika er en budgetrejsendes drømmedestination i Afrika, det kræver bare lidt arbejde.

Sydafrika var vores første møde med det afrikanske kontinent – og bestemt ikke det sidste!

Udover et fantastisk dyreliv, har Sydafrika også noget af det mest specielle og smukke landskab vi har set. 

Det største minus ved Sydafrika er sikkerheden, eller mangel på samme. Landet føles ikke udpræget sikkert at færdes i og hvis ikke du er bevist om risikoen ved at rejse der, er chancerne for at blive røvet, eller det der er værre, ikke forsvindende lille.

Når det så er sagt, så brugte vi to uger på at køre mere end 4500 kilometer gennem hele landet og vi oplevede aldrig noget slemt. 

Så er din store drøm at se Afrikas berømte dyr og nogle helt fantastiske landskaber, så er Sydafrika for dig – så længe du har hovedet med dig.

sydafrika rejsebudget

Solopgang ved Blyde River Canyon

Sydafrika Rejsebudget

Vi har regnet på vores Sydafrika rejsebudget over de 14 dage i landet og er både positivt og negativt overraskede over landets prisniveau. Vi har lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har levet på et stramt budget, men stadig brugt penge på fire safariture, restauranter og diverse småting.

Mad & Drikke: 1092 DKK

Overnatning: 1304 DKK

Transport: 0 DKK

Aktiviteter: 664 DKK

Diverse: 229 DKK

 Benzin: 1100 DKK

 Billeje: 1600 DKK


Antal Dage = 14

Samlet Udgifter = 5989 DKK

Per Dag = 428 DKK


Budget Noter

Sydafrika er ikke en budgetdestination i klassisk forstand, som fx Peru eller Vietnam. Landet er perfekt til budgetrejsende fordi det er muligt at gøre meget selv og fordi andre safarilande som Tanzania og Kenya er langt dyrere. 

Hvis du har egen bil i Sydafrika, kan du komme på selvkørende safari i Kruger, for ca. 150 kr. pr. mand om dagen plus billeje og benzin. Vi vil skyde på det samlet kostede os 600 tilsammen for en dags safari i Sydafrika. I fx Tanzania ville det sandsynligvis koste minimum det dobbelte.

Safari i Afrika er ikke billigt, men hvis du, som os, lejer en bil og kører selv, er priserne noget lettere at sluge end de arrangerede safariture.

sydafrika rejsebudget

En giraf der prøver at gemme sig i Kruger nationalparken

Typiske Priser i Sydafrika

Da vi var i Sydafrika(april 2017) fik vi ca. 200 rand for 100 kroner.

Overnatning: 

Hostels kan du finde fra 130 rand og op.
Gæstehus koster 150 rand og op for et dobbeltværelse.
Et klassisk hotelværelse koster 200 rand og op. 

Transport: 

Busser er sparsomme. Greyhound og BazBus kører de gængse ruter.
Taxaer findes ikke rigtigt. Minibusser koster ca. 10 rand for 3-5 kilometers kørsel.
Indenrigsfly kan være billige. Johannesburg til Cape Town kan fås fra 600 rand og op.

Mad & Drikke: 

Et måltid på en billig restaurant ligger på 60-100 rand for hovedret.
En god flaske vin koster 50 rand.
Flaskevand koster ca. 10 rand for en liter.

sydafrika rejsebudget

Udsigt fra de fantastiske Drakensberg bjerge

Højdepunkter

• Selvkørende safari i Kruger Nationalpark.

• Vandretur til toppen af Table Mountain.

Selvkørende safari i Hluhluwe-iMfolozi Nationalpark.

• Township tur i Cape Town.

Vores højdepunkter i Sydafrika handler mest om safarioplevelser. Vi tog til Sydafrika for at se dyr og hold op vi så dyr! Udover dyrene gjorde landskaberne stort indtryk på os. De store plateauer og åbne vidder bliver vi aldrig trætte af. 

Lavpunkter

• Da vi næsten blev angrebet af en vred elefant flok.

• Den døde mand på motorvejen…

• Usikkerheden i de store byer.

Som sagt så føles Sydafrika ikke særligt sikkert. Over alt i de større byer, fik vi at vide at der ikke er sikkert. Det gav os en hvis mistro til de lokale og gjorde at vi desværre ikke kom i kontakt med så mange som vi plejer..

sydafrika rejsebudget

Vejene er ikke altid for gode i Sydafrika

Vigtig Viden

Vi ville personligt ikke rejse rundt i Sydafrika uden vores egen bil – af flere grunde. For det første er usikkerheden i byerne for stor til at vi nød at være i dem. For det andet er den offentlige transport utrolig dårlig og usammenhængende. Og til sidst så er arrangerede safariture i Sydafrika ikke billige. 

Alt i alt er det både billigere og mere sikkert at have sin egen bil og så har du så meget mere frihed til at se og opleve hvad du vil, når du vil. Vi kan kun anbefale at du lejer en bil.

Overraskelser

Vi var overraskede over hvor godt racismen stadig trives i Sydafrika. Det var et trist syn at se. Desuden så er der ualmindeligt mange tyske luksusbiler i landet – også i de fattige områder. Hvordan de har råd til dem er stadig en gåde, for de lokale kunne ikke svare på det.

Sydafrikanere har også en tendens til at gå på vejene. Selv når vi kom kørende på et øde stykke 50 kilometer fra nærmeste menneskelige bosættelse, gik der folk på vejene. Hvor de skulle hen, hvordan og hvorfor er stadig et stort mysterie for os.

Sydafrika er nok det land vi har besøgt, der har haft de største kontraster og sat gang i flest spørgsmål hos os – og det er fedt! Vi er kommet hjem med flere spørgsmål end svar og vi er helt sikre på at vi skal tilbage for at finde dem i det fantastiske land! 

LÆS OGSÅ: SELVKØRENDE SAFARI I KRUGER

FLERE REJSEBILLEDER FRA SYDAFRIKA HER
.

Har du nogle gode tips til at spare penge på dit Sydafrika rejsebudget? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

Artiklen er sponsoreret af momondo. Som altid, er alt indhold og
meninger udelukkende vores egne.momondo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *