Photo & Video Sharing by SmugMug

Den smukke by Granada fra Alhambra

Andalusien er meget andet end solkyst og turisme. Er du til smuk natur og spændene kulturer så har Andalusien bestemt også dette! Læs med, og se vores ideer til en anderledes ferie i Sydspanien.
.

Vi tilbragte 10 dage i Spaniens sydligste region, Andalusien, nogle måneder inden vi tog hul på vores nye liv som permanente rejsende.

Det de fleste tænker, når de hører ordet “Sydspanien” er nok varme, strand, kolde cervezas og turister. Det lyder heller ikke dårligt, men det er synd, da Andalusien indeholder så meget mere.

Vi har langt fra set alt hvad regionen rummer, men vi vil gerne dele de bedste oplevelser vi havde, med dig. Så her er et indlæg om vores tur, som forhåbentlig kan give lidt inspiration.

Photo & Video Sharing by SmugMug

Málagas tyrefægterarena

Málaga

For de fleste danskere er Málaga udgangspunktet i Andalusien. Du finder typisk de billigste direkte fly hertil. Byen er mest kendt for Pablo Picasso og den meget fotogene tyrefægterarena. Vi tilbragte kun et par dage i byen, så vi kender den ikke så godt endnu, men det er der heldigvis andre der gør.

Vi nåede dog stadigvæk at se lidt af byen og omegnen!

Tyrefægtning

Tyrefægtning er så spansk som det kan blive. Denne blodige tradition er enten elsket eller hadet, både af turister såvel som spaniere.

Traditionen går mange hundrede år tilbage, og bliver ved med at tiltrække opmærksomhed fra nysgerrige rejsende til Spanien. Men det er ikke særligt ofte der afholdes tyrefægtning, men et smut ind i arenaen eller op på Mirador Gibralfaro er bestemt også turen værd. 

Photo & Video Sharing by SmugMug

El Caminito del Rey

El Chorro & Omegn

Den lille stationsby El Chorro er kendt for sin berygtede “Lille” Kongesti – El Caminito del Rey. 100 meter over jorden hænger en 3km lang sti, hvis bredde aldrig kommer over 1 m. Der er ikke noget hegn til at beskytte en mod at falde i den sikre død. Man kan dog leje klatregrej så man kan gå ruten uden at frygte for livet. Caminitoen er i øjeblikket under renovering, så det er kun muligt at komme derop med en guide. (OPDATERING: Caminitoen er totalt lukket, og åbner først igen i 2016, stærk renoveret)

Ønsker du ikke at balancere 100 meter over jorden i en kamp på nerver mod døden, så kan du også udforske omegnen. Ca. 10km fra El Chorro ligger tre søer, hvor der er lange vandreruter, mulighed for at bade, restauranter og fantastiske udsigter.

Photo & Video Sharing by SmugMug

Inde i en af Alhambras gårde

Granada

Det bedste råd vi kan give jer er at gå Granada rundt. Byen kan virke lidt stor, men som man siger, så oplever man mest når det går langsomt. Tag skoene på og gå! Byen viser sine mange forskellige ansigter på smukkeste vis. Granada er kendt som den eneste by i Spanien med restauranter, hvor der til den forfriskende kolde øl, sodavand eller det skønne glas vin serveres gratis tapas!
Her er vores bedste oplevelser fra Granada:

Typisk Gade i Albayzín kvarteret

Typisk gade i Albayzín kvarteret

Albayzín

I Albayzín området, der er på UNESCOs verdensarvsliste, finder du små brostensbelagte spansk/arabiske gader med hyggelig belysning, butikker og mellemøstlig stemning. Området er kendt for sit arabiske islæt, efterladt fra maurernes tid. Her er smuk arabisk arkitektur og små butikker der sælger læder tasker, farvestrålende tøj og shishaer(vandpiber).
.

La Bella y La Bestia

La Bella y La Bestia

"Lille" Tapas der Følger med til Drikkelsen

“Lille” tapas der følger gratis med til drikkelsen

Gratis Tapas!

Det er også i Albayzín området vi har fundet Granadas bedste restauranter med gratis tapas. Især La Bella y La Bestia II (Skønheden & Udyret) havde vi et godt øje til.

Her var det ikke bare den lille tandstik mad man kunne forestille sig, for at restaurantens økonomi skal kunne hænge sammen, men derimod både en lille bagel, lidt pastasalat og pommes frites med ketchup og mayo.

De “små” tapas ændrede sig for hver drikkelse. Første omgang fik man altid tapas som på ovenstående billede. Anden omgang fik man en lille frikadelleburger, oliven og kartoffelbåde og sådan blev det ved. Hvad siger i så? Det er næsten for godt til at være sandt, og man tør ikke rigtig tro på det. Men vi har været der, og det er ikke mindre end fantastisk. Og billigt!

Drikkelsen koster mellem 1-3 € (7-23 DKK) og det er MED tapas!

Hulemændenes Kvarter

Illegale Huleboliger

Sacromonte & Hulemænd

I udkanten af Granada ligger Sacromonte. For den gængse turist er stedet mest kendt for sit museum, med 100 år gamle huler der viser hvordan folk boede dengang. Men har man mod på eventyr kan man stadig opleve nutidens hulemænd.

Forhave til en Hule

Forhave til en Hule

Illegale Hulemænd & Hippier

Bevæger man sig lidt længere op ad bjergsiden kan man møde Granadas nulevende hulemænd. En blanding af illegale flygtninge og hippier der har bygget deres eget samfund. Et samfund af venlige og rolige mennesker, men du skal træde varsomt for ellers kan det hurtigt ændre sig, da de er ikke meget for fremmede på deres område. Holder man kameraet lidt i ro og er imødekommende over for dem, så bliver man hurtigt accepteret. 

Vores nye Venner Antonio, Andrés og Ilena

Vores nye Venner Antonio, Andrés og Ilena

Civiliserede Hulemænd

Er du ikke til den slags hulemænd, findes der også nogle mere civiliserede hulemænd lidt længere nede. Her lever lovlydige hulemænd, der ikke er helt så hulemændsagtige som vores fordomme gjorde dem til. De lever i bjergsiden, men de har el, toilet, masser af plads, rigtige senge og et meget lille men praktisk køkken. De betaler også skatter og afgifter som alle andre – dog ikke husleje.

Her mødte vi Antonio (midten) hvis familie havde boet i netop denne hule i mere end 600 år! Antonio havde selv lagt el ind, hugget værelser ud og bygget et lille køkken. Han inviterede os glædeligt ind og fortalte ivrigt om sin familie, deres fortid og hvordan han havde bygget hulen.
Er du nogensinde i, eller omkring, Granada så er et besøg til Sacromontes hulemænd et must!

Photo & Video Sharing by SmugMug

Alhambras imponerende lofter

Alhambra Paladset

En af Spaniens mest populære turistattraktioner. Alhambra Paladset ligger på toppen af en bakke omgivet af skov, hvorfra man kan se henover byen forneden. Fyldt med arabiske inskriptioner, fontæner og andet arkitektur er Alhambra natuligvis et besøg værd. Man skal dog være opmærksom på at noget andet Alhambra også har i overflåd er turister, og specielt i højsæsonen. Det kan derfor være fornuftigt at besøge paladset udenfor højsæsonen.

Rondas Berømte Puente Nuevo

 Rondas Berømte Puente Nuevo

Ronda

Tag et smut forbi den hvide by, Ronda. En smuk og idyllisk by liggende på bjergtoppen hvor man ikke skal tabe noget ud af vinduet, for så er det bare ærgerligt.

Byen er mest kendt for broen, Puente Nuevo, der forbinder byen henover et vandfald. Rundt i Rondas bykant findes en fantastisk udsigt. Her er en pavillon, hvor du kan sidde på trappekanten og nyde en lækker spansk bocadillo (sandwich) fra de små lokale forretninger, hvor du ser ejeren skære den lækre chorizopølse i skiver, eller den verdensberømte lufttørede iberiske jamón (skinke)  fra den store skinkekølle. Så frisk som det kan blive – selvom skinkerne gerne har mange år på bagen. 😉

[one_half]

Mere Fra Spanien

Brændende Himmel Over Ronda
Mystisk Rede Med To Øjne
Illegale Hulemænd & Hippier i Granada

[/one_half] [one_half_last]

Rejseguide

Lav En Hemmelig Lomme i Bukserne
Sådan Finder Du Billige Flybilletter
Spanien Rejsebudget

[/one_half_last]

Hvad med jer? Har I oplevet noget anderledes & spændende i Andalusien? Mangler vi at inkludere noget? Så kom gerne med kommentarer! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.