SIEM REAP, CAMBODJA

Angkor templerne indholder så meget historie at det ville være uretfærdigt, hvis vi prøvede at opsumere det hele i ét indlæg. Derfor har vi valgt at lade billederne tale for os.

Vi havde kun 4 hele dage i Cambodja denne gang, hvilket overhovedet ikke var nok til at se det 1000+ km² store tempelområde på cykel, men det var nok til at få en fornemmelse for hvad der engang var verdens største by.

Som de fleste andre førstegangsbesøgende koncentrerede vi os om Angkor Wat og Angkor Thom. Angkor Wat er det de fleste associerer med byen - nok fordi det er verdens største enkeltstående religiøse bygning.

Selv faldt vi mest for Angkor Thom og Bayon-templet med de 216 stenansigter. Her var det virkelig tydeligt at se templernes hinduistiske fortid og få en fornemmelse for den gamle bys størrelse og betydning.

Som sagt så vil vi ikke kortlægge hele Angkors historie - ellers kunne du bruge de næste par uger på at læse det her indlæg! I stedet vil vi præsentere dig for vores bedste billeder fra vores dage ved de mægtige Angkor Templer i Cambodja.

Angkor Wat set fra en af indgangsportene

Entré til Angkor templerne 

En munk på en bænk

En typisk turist fælde med flot udsigt

Kan du også fornemme hvor stort det er?

Munkene er meget sky og det krævede en del overtalelse at få det her billede

Angkor Wat set fra den indre gårdhave

Refleksion over tilværelsen er der god tid til ved Angkor Wat

Farverig solopgang ved Angkor Wat

 

Vi ved stadig ikke helt om han poserede for et billede eller signalerede at vi skulle gå væk

Angkortemplerne er alle fyldt med detaljerede udskæringer i relief

Et væsen der holder vagt foran Bayon-templet

Gamle tempelbygninger set ovenfra

Det imponerende Bayon-tempel med de mange ansigter - kan du se dem?

Hvor mange ansigter kan du få øje på?

Templerne dukker bogstaveligt talt op fra alle åbninger i junglen

Nogle af templerne er stadig dækket af junglens planter

Broen og indgangen til Angkor Thom templerne - voldgraven kan ses fra rummet!

Tips Til Dit Besøg Ved Angkor Templerne

Fordi tempelområdet er så enormt skal du som minimum bruge et par dage på at vandre rundt blandt de utallige templer. Der var meget vi ikke nåede at se på vores 3 dage ved templerne. Vi er ærgerlige over at vi ikke nåede Banteay Srei.

Et besøg til Angkor er ellers rimeligt lige til. Læs lidt op på templernes historie inden du tager afsted, det gør det en hel del mere spændende. Hvis du vil spare nogle penge, så er det let og nogenlunde overskueligt at besøge templerne uden guide/gruppe. Lej en cykel i Siem Reap(ca. 1 USD) og cykl selv ud til templerne.

Du når heller ikke at læse længe om templerne inden nogen anbefaler dig at se solopgangen ved Angkor Wat. Det er en super fin oplevelse, men det kommer samtidig til at være en meget crowded en af slagsen - se selv her. Hvis du vil have en lidt mere fredelig oplevelse, så sæt dig ved søen til højre for stien. Af en eller anden grund går 95% af alle andre turister til venstre... 

Templerne ved Angkor er spektakulære og vil uden tvivl være det hele værd. Den værste fare for dit besøg ved Angkor, er at du bliver "templed out" - en lidelse der let kureres med et par dages afslapning i Siem Reap 😉

LÆS OGSÅ: Tikal Templerne Midt i Guatemalas Jungle

MERE INFORMATION

Sted: Siem Reap, Cambodja [SE KORT]
Pris
: 1 dag = 20USD - 3 dage = 40USD - 7 dage = 60USD

Note: Angkor templerne er MEGET turistede, så forvent ikke at få det for dig selv. Hvis du lejer en cykel skal du være opmærksom på at det bliver meget varmt om dagen, så tag rigeligt at drikke med. Hvis du køber 3 dagesindgangspasset behøves du ikke bruge dem i træk, du kan sagtens besøge templerne mandag/tirsdag og så først igen fredag - så længe du bruger dine 3 dage inden for en uge efter dit første besøg.  

Kunne du tænke dig at besøge Angkor templerne? Hvordan ville du udforske templerne - på cykel eller med tuk-tuk?

4 Comments

 • Hej!
  Lækre billeder, men undrede mig lige over om i bare kunne tage billeder af munkene uden at de synes det var lidt underligt eller sådan.

  Regnede med at tage en tur til Vietnam og Cambodja, men hvor længe vil i anbefale at man bruger i hvert land for at få mest ud af det?

  • Hej Rikke,
   Munkene er normalt ikke så glade for at få taget billeder, så dem vi har billeder af her, har vi spurgt inden, og snakket lidt med 🙂 Som regel siger vi minimum to uger pr. land, men gerne tre 🙂

 • Hej! Jeres billeder er fantastiske! ville høre hvilket kamera i bruger og om en af jer har været på kursus eller om i “bare” bruger de forskellige “temaer” på kameraet (fx solnedgang, portræt osv)
  Mange hilsner Anna

  • Hej Anna, tak for rosen. Vi har hverken været på kursus og vi bruger heller ikke temaer i kameraet. Alle vores billeder er taget i manuel. Du kan læse mere om hvordan du forbedrer dine billeder under “18 Tips Til at Tage Bedre Rejsebilleder” 🙂 Ellers er du velkommen til at spørge, hvis ikke det hjælper! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.