AUSANGATE, PERU

Har du nogensinde set noget så smukt og surrealistisk at du skulle knibe dig i armen for at tro dine egne øjne? Sådan er Ausangate Trekket og Regnbuebjergene.

Inden du bliver alt for begejstret og opsat på at komme afsted, er der nogle ting du skal være klar over. For det første er selve Ausangate Trekket ikke forbundet med Regnbuebjergene og for det andet er det et meget hårdt trek, hvor du skal op over 5000m for at komme frem.

Luften i 5000 meters højde er så tynd at det kan være livsfarligt hvis ikke du er ordentlig forberedt. Dagen vi vandrede op til Regnbuebjergene, var der en fransk kvinde der døde af højdesyge på bjerget. Det er første gang det nogensinde er sket der, men det viser tydeligt hvor seriøst ekstreme højder skal tages.

Når det så er sagt, så er Ausangate et af verdens absolut bedste vandreture og hvis du er villig til at finde din egen vej og du føler dig godt akklimatiseret, så er Ausangate Trekket et absolut must i det sydlige Peru.

regnbuebjergene peru

Camilla på vej mod Ausangate i horisonten

regnbuebjergene peru

Den første vandredag er over slettelandskab fra 3800m og op til 4400m

ausangate mountains

Der er hundredevis af alpakaer omkring Ausangate Trekket

camping ausangate

Ikke det værste sted at campere 😉

Det bedste hotelværelse er det du har på ryggen!

ausangate river

Gletsjere, floder og alpakaer er noget du kommer til at se meget af

Tinki til Upis Camping

Den første dag på Ausangate Trekket går fra Tinki(går busser fra Paradero Livitaca i Cusco) op til Upis. Der er små shops i Tinki hvor du kan købe forsyninger til turen, hvilket vi gjorde inden vi bevægede os mod Upis.

Der er ikke mange spektakulære udsigter på første dag, da du hovedsageligt går direkte mod Ausangatebjergene. Der er dog en del skøre alpakaer du kan grine af på vejen og Ausangate, Sydperus højeste(6372m) og mest hellige bjerg, tårner altid op i baggrunden.

Vi brugte ca. 5 timer på at nå campingpladsen ved Upis og ankom en time inden solnedgang. Perfekt til at tage billeder og forberede gourmet aftensmad med pasta og tomatsovs…

Efter en god, men kold, nat, vågnede vi til is på teltet og en regulær katastrofe. Nogen havde stjålet vores peanut butter! Vi ved ikke hvem der kan synke så dybt, men vi måtte hanke op i os selv og bevæge os ud på trailet. 

 

Skøre landskaber ved Arapa Passet

De lokale ved Ausangate skal pendle over et pas på 4850m hver dag!

Bagsiden af Ausangate er fyldt med turkise søer og gletsjere

Når du kommer til de to søer, skal du op ad bjerget på modsatte side

Første Pas og Den Uofficielle Rute

På anden dagen var planen at fortsætte fra Upis over Arapa Passet til Pumacocha Søen, men vi pressede på og fortsatte over passet der ville tage os fra Ausangate Trekket mod Regnbuebjergene.

Set i bakspejlet, vil vi anbefale at tage en nat ved Pumacocha inden du krydser over mod Regnbuebjergene. Der er langt fra søen til campingpladsen ved Regnbuebjergene og du skal over et pas på ca. 5000m.

Om du vælger en dag ved søen eller ej, skal du kigge efter et bjerg der er rødt på toppen og på højre side når du står ved Pumacocha. Det er meget stejlt og kræver mellem 1-2 timer at bestige, måske mere.

Vi brugte lidt under 2 timer på det og vi sled i det. For Camilla krævede det bogstavelig talt blod, sved og tårer. Det var hårdt, men uden tvivl det hele værd! Udsigterne fra 5000 meters højde skal ses, før det kan forstås.

Fra toppen går det kun nedad, men det er stejlt og der er omkring 10km til campingpladsen. Det er langt med gummiben, så sæt god tid af, gerne to timer.

regnbuebjergene peru

Tro det eller ej, men Regnbuebjergene er ikke photoshoppet

Den obligatoriske selfie på toppen af Regnbuebjergene i 5200 højdemeter

Den her udsigt var alt besværet værd og mere til

Verdens Vildeste Bjerge?

Campingpladsen ligger ved en lille landsby – et par telte og en byggeplads der forbereder sig på fremtidens overflod af turister. Vi nåede dertil lige inden solnedgang og røg direkte i seng efter en hurtig aftensmad.

Tidlig næste morgen var planen at gå op til Regnbuebjergene, ca. 2-3 timer væk, inden turisthorderne kom, men da vi vågnede holdt der allerede 15+ turbusser omkring vores telt… Nedtur, men vi besluttede at have en rolig morgen i stedet og tage op mod bjergene kl. 9.

Vejen er stejl og efter et par dages hård vandretur, krævede det en del pauser at komme derop – men det var det hele værd, og mere til. Vi nåede toppen omkring kl. 12 og der var proppet med endagsturister fra Cusco, men omkring 12:30 kørte alle turbusserne tilbage mod Cusco og vi havde Regnbuebjergene helt for os selv. Behøver vi at sige hvorfor du skal gøre det selv?

Efter et hav af billeder og en kort pause på toppen, skyndte vi os tilbage mod campingpladsen for at fange en taxa til nærmeste by, Cusipata og bussen videre derfra til Cusco. 

Rød = Officiel Ausangate Rute / Grøn = Rute til Regnbuebjergne / Blå = Rute fra Regnbuebjergene tilbage til den officielle Ausangate Rute. Se på Google Maps her.

Sådan Kommer Du Til Regnbuebjergene

Der er to muligheder. Tag en endagstur fra Cusco for ca. 70-90 soles(140-180 kr.). Der er selskaber overalt i Cusco der sælger turene. Anden mulighed, og den klart fedeste, er at gøre som vi gjorde – at vandre dertil. 

Det er gratis og Regnbuebjergene virker den smule mere spektakulære, fordi du selv har skulle kæmpe, for at få dem at se – plus du ser meget af Ausangate Trekket, det ser du ikke på turene.

Som sagt er det ikke en officiel rute vi gik, så du skal selv finde vejen fra Ausangate Trekket mod Regnbuebjergene. Læs afsnittet “Første Pas & Den Uofficille Rute” og print det her kort ud og tag med. Du skal dreje mod højre ved Pumacocha Lake. 

Praktiske Råd Til Din Vandretur

Det bliver frostgrader om natten, så det er vigtigt med mange lag og en god sovepose, der evt. kan lejes i Cusco. Officielt set koster Ausangate Trekket 10 soles, men som så ofte i Latinamerika betyder “officielt” ikke en skid. VI betalte ikke noget.

Hvis du har energi og mod på det, kan du fortsætte fra Regnbuebjergene op gennem en dal og tilbage ad Ausangate Trekket.

Hold øje med tegn på højdesyge og skynd dig ned hvis dine symptomer forværres. Højdesyge skal tages meget alvorligt.

Det skal siges at Ausangate/Regnbuebjerg Trekket ikke er for begyndere og folk der lider af højdesyge. Som sagt, var der en kvinde der døde på bjerget da vi var der(det er dog ekstremt usandsynligt at det sker).

Hvis du føler at du kan klare højderne og du vil se et landskab som intet andet, så garanterer vi at Ausangate/Regnbuebjerg Trekket bliver en af de fedeste oplevelser i dit liv! 🙂

MERE INFORMATION

Sted: Ausangate, Peru [SE KORT] Pris: Teknisk set 10 soles(20DKK), men ingen bad os betale.
Note: Bussen til Tinki går fra Paradero Livitaca og tager et par timer. Husk at du vandrer i ekstreme højder, så drik meget vand og hav mange lag tøj på. Der kan være aggressive hunde undervejs, så hold afstand til husene på stien.

LÆS OGSÅ: Salkantay Trekket Til Machu Picchu

SE VORES REJSEBILLEDER FRA PERU

Har du nogensinde set bjerge som Regnbuebjergene? Ville du tage med turbusserne eller vandre dertil?

6 Comments

 • Ser super lækkert ud. Et par spørgsmål.
  Var omvejen til regnbuebjergene svær at gå? Var stien markeret?
  Mødte i mange mennesker på turen ud over jer?
  Ligger der små byer omkring ruten, eller havde i mad med til hele turen? 🙂

  • Hej Mads,
   Omvejen er hård, men til at klare. Stien var kun markeret få steder. På omvejen mødte vi én mand og hans hest og så fulgtes vi mes fire franskmænd der også prøvede at finde vejen til Regnbuebjergene. Der ligger lidt småbyer spredt rundt, men du kan ikke regne med at de har noget du kan købe, så vi havde al vores mad med fra starten 🙂 Du kan købe meget af din mad i Tinki 😉

 • Det er jo ubeskriveligt smukt ? Man fatter jo næsten ikke at sådanne steder kan støves op her på jorden. Hvor er I super seje at klare trekket på så kort tid – og uden peanutbutter brændstof!

  • Vi var også helt overbevist om at billederne var redigeret indtil vi selv så dem! 🙂 Peanut butteren var muligvis det værste der er sket for os efter 2 års rejse 😀

  • Det var en enormt fed vandretur, men hård!! Vi forstår godt at nogle ville foretrække turbussen, men kan man lide at vandre, så er Ausangate et af de bedste steder i verden at gøre det! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.