REJSEGUIDE – INDEHOLDER REKLAMER

Det er en vigtig del af en hver rejse, at finde den helt rigtige backpack, men hvordan vælger du den perfekte taske? Det kan vi hjælpe dig med!

En backpack er ikke bare en backpack, men din vigtigste rejsekompagnon. I skal være sammen i mange timer, så du kan lige så godt sørge for at du vælger den rigtige kompagnon fra starten.

Vi startede ikke som guruer inden for backpacks, men efter mere end 2 års rejse og flere forskellige backpacks, har vi fundet ud af hvad der kræves af en god backpacker rygsæk og hvad du skal kigge efter ved din.

Så for at spare dig timers og atter timers research, fortæller vi dig alt hvad du skal vide inden du køber din næste backpack.

Her er vores ultimative guide til at vælge den perfekte backpacker rygsæk.


LÆS OGSÅ: Pakkeliste Til Backpackere: Sådan Pakker Du Til Dit Store Eventyr

backpack

Mads langs Abel Tasman vandreruten

Hvad Skal Du Kigge Efter Ved En Backpacker Rygsæk?

Indbygget regnslag: Et indbygget regnslag er super handy fordi det ligger foldet sammen i bunden af tasken og ikke optager meget plads. Hvis ikke din taske har et indbygget regnslag, kan du ofte købe et seperat, men der er en chance for at det ikke passer ordentligt eller bliver væk. 

Luft Mellem Ryg og Backpack: Vi har allesammen prøvet at gå rundt i byen med en taske, og mærket sveden drive ned ad ryggen. Det samme sker når du er ude og vandre i junglen eller i bjergene, bare meget værre. Derfor er luft mellem din ryg og tasken virkelig smart fordi det giver god ventilation og holder sveden nede.

Vandtæthed: Selvom din backpack ikke behøver at være 100% vandtæt, så sørg for at din taskes materiale er semi-vandtæt. Så undgår du at alt bliver vådt på de tidspunkter du ikke kan søge ly for regnen. Vores tasker er lavet af et semi-vandtæt materiale, og vi har aldrig oplevet at finde vores tøj vådt, da vi åbnede vores tasker efter et regnskyld.

Værd at Kigge Efter

Flere Rum: Inden du vælger din backpack, er det vigtigt at finde ud af om du vil have dine ting samlet i ét stort rum, eller om dine ting skal fordeles ud i flere rum. Vi har begge to rum i vores tasker; et stort til tøj, elektronik og diverse ting og et mindre i bunden til telt, sovepose eller beskidte vandresko. På den måde får vi delt vores ting op, og kan bedre finde det vi skal bruge.

Front-Loader eller Top Loader: Vil du helst kunne få adgang til dine ting fra toppen af tasken, eller vil du kunne åbne den på langs, ligesom en kuffert? Selvom det lyder super cool at kunne åbne sin taske som en kuffert, er det desværre de færreste tasker, medmindre de er 70L+, der er lavet sådan. Camillas taske har begge dele. 

Foret hoftebælte og skulderstropper: Det meste af din taskes vægt bærer du på dine hofter, så det er vigtigt at kigge efter et godt foret hoftebælte. Sørg også for at bæltet kan spændes, så du nemt kan justere hvor meget af din taskes vægt, der skal være på hofterne. Skulderstropperne skal også være foret, så det gør det mere komfortabelt at bære tasken.

Støtteramme: De fleste tasker har en indbygget støtteramme, og hvis du finder en taske der ikke har, så hold dig langt væk fra den! Udover at støtte ryggen og holde på taskens form, gør en støtteramme også at din taske ikke falder sammen når du stiller den på togstationen eller dit værelse.

Vores daypack er perfekt til små vandreture

Andet at Overveje:

Daypack: En rygsæk du kan tage med på dine dagsture, vandreture eller en gåtur rundt i byen. Den fylder ikke nær så meget, og er kun til det mest nødvendige som vand, snacks og selvfølgelig dit kamera!

Låsbare Lynlåse: En god ting at kigge efter, er om din backpack og daypack har to lynlåse, så du kan låse dem sammen med en hængelås. Vi bruger det på vores daypacks, fordi det er der vi har vores mest værdifulde ting, som vi absolut ikke vil have stjålet. 

Kompressionstropper: Det er dem der sidder på siden af tasken, og spænder tasken ind, så tingene inde i ikke rasler rundt. De kan også bruges til at spænde dine teltstænger eller liggeunderlag fast med.

Vægt: Hvis du er letvægtsrejsende, og går op i ikke at slæbe på unødvendig vægt, er det rigtig godt at kigge efter hvor meget din backpack vejer. Husk stadig at have fokus på, at materialet skal være holdbart og backpacken skal have de nødvendige funktioner.

backpack

Tjek om din backpack har indbygget regnslag

Hvad Størrelse Skal Du Have?

Det er et spørgsmål vi har fået mange gange og aldrig har noget klokkeklart svar på. Det er noget kun du kan finde ud af

Der er dog nogle vigtige faktorer du skal tage med i dine beslutninger. Som for eksempel din størrelse. Kig efter en taske der passer efter dine proportioner – du vil ikke have en skyskraber der rager op over dit hovede, men heller ikke en lille taske der er ved at sprænge på grund af alt det du har proppet i den.

De fleste backpacks er mellem 35-70L og det er også den ramme vi syntes du skal holde dig inden for. Vi har selv tasker i den lavere ende, hvor Mads’ er 40L og Camillas er 38L. Vi anbefaler at du køber en taske mellem 35-55L. Undgå at blive fristet til at købe noget større, du får ærligt talt ikke brug for det. Det lover vi!

Når du har fundet din drømmetaske, så få en medarbejder i butikken til at fylde en ca. 10-15kg sandsæk i den, juster den ordentligt og mærk hvordan den sidder.

Der er forskel på tasker til mænd og kvinder

Forskelle På Mænd & Kvinder

Der er forskel på mænd og kvinder, så naturligvis findes der backpacks til hvert køn – og så alligevel ikke. Der findes almindelige backpacks, og så findes der backpacks specielt til kvinder.

Kvinder skal ikke nødvendigvis have en backpack bygget til deres former, men det er altid en god idé at tage udgangspunkt i sådan en. Nogle af de vigtigste forskelle er:

Skuldrene er smallere: Mænd har som regel bredere skuldre end kvinder, så en backpack bygget til kvinder har haft det med i overvejelserne. Skulderstropperne sidder tættere og på den måde får backpacken en bedre pasform.

Torsoen er kortere: Kvinder har ofte kortere torsoer end mænd, så en kvindebackpack vil have en kortere ryglængde. De fleste nye backpacks har dog mulighed for at justere ryglængden, så det burde ikke være noget problem.

Hofterne er bredere: Hoftebæltet er noget af det vigtigste på din backpack, så et bælte der er bygget til at passe til kvinders bredere hofter, er essentielt at have med i dine overvejelser hvis du er kvinde.

En god backpack er vigtig på lange vandreture

Hvad Koster En God Backpack?

Du kan finde elendige backpacks til et par hundrede kroner og backpacks til ekstreme ekspeditioner til flere tusinde kroner. de fleste gode backpacks koster dog mellem 700-1500kr.

For 700kr. kan du få dig en rimelig solid backpack og for 1500kr. kan du få dig en kanon backpack der holder hele livet. Sørg for ikke at købe den billigste du kan finde – din ryg og dit fremtidige selv vil takke dig for det! På den anden side skal du heller ikke købe den dyreste, den er sandsynligvis proppet med en masse totalt ligegyldige features du aldrig får brug for.

Camillas kostede 1200kr og Mads’ 1100kr. For de penge har vi fået to super backpacks der har alle de nødvendige features og holder de næste mange år frem. 

Backpacks Vi Anbefaler

Det kan ikke komme som en overraskelse at vi anbefaler vores egne backpacks. Men selv om vi syntes de er de bedste backpacks på markedet, så husk at du skal købe en der passer til dig. 

Tag nogle forskellige med hjem, og prøv at fylde dem med dit udstyr og gå lidt rundt med dem for at mærke efter hvordan komforten er. Det kan godt være du ender med at tage et hav af tasker med hjem(det gjorde vi), men hvis det gør at du finder den helt rigtige, er det alt besværet værd.

mammut crea pro camilla-minMammut Crea Pro 38L
En backpack specielt designet til kvinder og med alle de funktioner vi har nævnt i indlægget – og så vejer den under 1,5kg. Backpacken er bygget til vandreture, så hvis du planlægger en masse hiking og udendørsaktiviteter, er den det perfekte valg. Du kan desuden lyne op til det store rum, så du hurtigt kan finde det du skal bruge, selv i bunden af tasken.


Deuter Futura Pro 40L
 deuter-futura-mads-min
Tasken vejer lidt over 1,5kg og har alle de ovennævte funktioner. Den er perfekt hvis du planlægger at vandre meget og så kan den udvides med 4L ekstra, så den går fra 36L til 40L. De små rum på hoftebæltet er desuden overraskende rummelige, hvilket er super handy til at opbevare fx snacks eller småpenge. 

 

Konklusion

Der er mange ting at tage højde for når du skal vælge din backpack, men for kort at opsummere vores pointer:

Ikke køb den billigste backpack du kan finde – komfort er vigtigt!

Der er ikke nogen perfekt størrelse. Hvis du er i tvivl så gå ned i størrelse.

Drop backpacks med alle tænkelige funktioner. Kig på det du virkelig har brug for.

Er du kvinde så kig efter en taske specielt til kvinder. De giver ofte bedre komfort.

Du skal måske prøve et hav af tasker, og det er fint – det gjorde vi også!

Nu er du klar til at finde din perfekte rejsekompagnon!

Mangler vi noget eller har du andre gode tips til at vælge den rigtige backpack? Del gerne med os i kommentarerne!

VÆRD AT LÆSE

9 Typiske Backpackerfejl & Hvordan Du Undgår Dem
Vores Komplette Rejseudstyr
Pakkeliste: Sådan Pakker Du Til Rejsen

22 Comments

 • Hej.

  Anbefaler i en mindre backpacker taske hvis den hovedsagligt skal bruges til 4-7 dage af gangen. Flytter nemlig til New Zealand i et halvt år for at studere og derfor vil det blive mindre ture.
  Fed blog og god inspiration ?
  Hilsen Tenna

  • Hej Tenna.
   Mange tak! Hvis du ikke skal være afsted længere end det, vil vi råde dig til at købe en taske i den størrelsesorden vi har(omkring 40 L). Det er rigeligt til at du kan tage på vandreture og forlængede weekender i landet 😉

 • Jeg har også Mammut Crea 38L backpacken og har kun godt at sige om den!
  Jeg har rejst med den i 2 måneder rundt i Mellemamerika, og den kunne sagtens rumme alt jeg havde brug for.
  Hvis man ikke overpropper den, går den også nemt som håndbagage hos mange flyselskaber, hvilket er et stort plus for mig.
  Alt i alt en lille, praktisk og let backpack, men stadig meget rummelig og smart, hvis man backpacker i længere tid i et varmere klima.

  • Super godt at høre du også er glad for backpacken 🙂
   Den lille størrelse er genial til at undgå at pakke for meget og så er det død smart at den kan gå som håndbagage, ja 🙂 Tak for tilbagemeldingen – og godt du er glad for tasken! 😀

 • Hej med jer!
  Den Mammut taske lyder ret perfekt – Desværre ser det umiddelbart ud til at den er udsolgt/udgået.
  Ved I om der er lavet en ny, tilsvarende model?

  /Stinna

 • Hej! Med jeres tasker, kan I så rejse kun med håndbagage, når I flyver mellem destinationer? Jeg planlægger en flere måneders backpacking, men ville så forfærdelig gerne bare have håndbagage egentlig, da jeg er enorm bange for at miste tasken hos flyselskaberne. Hvad er jeres erfaringer med det?

  • Hej Signe,
   Vores tasker er lige på grænsen til om de går eller ej. Hos nogle flyselskaber går de, mens andre er mere picky. Vi har endnu ikke mistet noget baggage, men som sikring mod det har vi altid en mindre taske med i flyet hvor vi har kamera, computer og andre dyre ting i.

 • Hej ja nu får i atter et spørgsmål om størrelse jeg står lidt imellem en beretta modular backpack 65L eller osprey atmos 50 L. Jeg ved disse er relative store tasker, men jeg tænker hvis først man har sovepose, liggeunderlag, muligvis telt, trangia, diverse beklædning og mad er man nød til at skal lidt op i størrelse. Jeg har en taske på 29L her hjemme som er okay til en weekend, men vil gerne havd noget til de længere ture som en uge eller længere, hvis man skulle være heldig at tage en vandre tur i udlandet.

  • Det kommer an på størrelsen af din sovepose og telt. Vi har personligt ikke problemer med at klemme trangia, telt, soveposer, tøj og mad ned i vores backpacks, men nogle gange kræver det lidt snilde at få plads til det hele(der bliver heldigvis mere plads jo mere man får spist 😉 ). Vi ville hoppe på Osprey’en hvis vi skulle vælge 🙂 Man prøv dem og se hvordan de sidder, så giver svaret måske sig selv 🙂

 • Kære Mads og Camilla. Tak for jeres opslag og jeres gode råd!
  Kan du anbefalde nogle butikker man kan kigger efter backpacks? Mellem Køge og København? 🙂

  Mange hilsner Christina

  • Hej Christina,

   Vi kender ikke lige umiddelbart nogle outdoorbutikker mellem Køge og København. Der ligger en del Spejdersport-butikker i og omkring København, og selv om det er en stor kæde, har de tit nogle fede produkter og ok priser 🙂

 • Hej med jer!
  Jeg er lige faldet over jeres blog, som er ideel for mig, der skal rejse her d. 1. marts.
  Jeg skal være væk i en måned i Vietnam, hvor jeg skal rejse fra nord til syd, og jeg vil meget gerne høre, hvilken type rygsæk, I ville anbefale her?
  Vi skal bo på hoteller og hostels undervejs og generelt forhåbentlig ikke slæbe for meget på vores rygsæk ud over, når vi skal fra sted til sted.
  Hvilken størrelse ville I tænke, der ville være god her? Jeg vil gerne have ok plads, men selvfølgelig også undgå at skulle slæbe for meget.
  Jeg har også høre, at man kan få nogle med hjul på, så de også kan fungere halvt som kuffert, hvis man ikke “orker” at have den på ryggen – hvad er jeres erfaringer/har hørt om det?

  Tusind tak på forhånd!

  • Hej Lisa.
   Personligt ville vi selv kun nøjes med håndbagage, men fordi du skriver du vil have okay med plads er det godt at tage en lille backpack med på 35-40 L. Det eneste du skal have med er tøj til varmt og fugtigt vejr, en tynd skaljakke til hvis det regner, toiletsager og et par flipflops udover kondisko. Et godt tip til tøj i fugtigt vejr: tag et sæt sportstøj med. Vi har ikke erfaring med tasker med hjul på. Vi ved at vi ikke ville bruge hjulene alligevel, fordi det er langt nemmere og mere bekvemt at gå med tasken på ryggen 🙂
   Håber du kan bruge svaret, og rigtig god tur! 🙂

 • Kære Mads og Camilla.
  Min kæreste og jeg tager ud og rejser i 6 måneder til sommer. Vi planlægger både at sove i telt og på hostels/hoteller, nok lidt som det i også gør.
  Vi har fundet stor inspiration på jeres side, også hvad angår backpacks. Vi var derfor i Spejdersport for at kigge på Backpacks i 40 – 50L størrelsen. Dog sagde samtlige ekspedienter, at det var alt for småt til vores formål (medmindre vi ville bruge 20.000 kr ekstra på letvægtsudstyr). Har i investeret i tøj og udstyr der ikke fylder så meget, for at kunne rejse så let?

  • Hej Rasmus. De sagde nøjagtigt det samme til os 😉
   For lige at gøre det helt klart, så bærer vi ikke alle vores ting i vores backpacks. I Mads’ backpack har vi trangia, telt, sovepose og tøj plus diverse småting som teltstænger, minilommelygte osv. I Camillas backpack har vi sovepose, tøj, toilettaske og diverse andre småting som souvenirs, shampoo osv. I vores daypacks har vi al vores elektronik(computer, to kameraer, pose med opladere og ledninger) og lidt dødvægt vi har samlet sammen undervejs. Vores lille Hubba Hubba telt er en af grundene til at vi kan pakke så let og er klart en investering vi vil anbefale hvis ikke i har telt i forvejen. Det vejer ca. 1,5kg og fylder det samme i tasken som to par bukser. Ellers har vi ikke investeret i letvægtsudstyr.

   Da vi startede med at backpacke, havde vi 50+10L tasker med og de var alt for store, men igen så varierer behovet for plads. I burde sagtens kunne klare jer for 40-50L, men tag nogle tasker med hjem for en sikkerhedsskyld og prøv at pakke dem. Vi havde flere tasker med hjemme inden vi fandt dem vi har nu 🙂

   • Mange tak for jeres svar! Jeg tror vi holder os til tasker i 40-50L størrelsen + en daypack 🙂
    Når i er ude og vandre flere dage i træk, har i så alt jeres udstyr med, eller har i fået noget af det opbevaret et sted? Og er det ikke irreterende at gå mange timer med daypacken på maven, jeg tænker i forhold til at se hvor man træder? 🙂

    • Når vi vandrer lader vi alt det unødvendige blive i vores hostels opbevaringsrum. Vi har kun de store tasker med på vandreturene. De eneste tidspunkter vi har begge tasker på, er når vi skal mellem destinationer, såsom når vi går fra vores hostel ned til bussen eller når vi er ankommet med bussen/flyet og skal lede efter et sted at sove. 🙂 Et hurtigt tip til busser, er at I altid skal have værdigenstande i daypack’en, så kan i smide den store taske i bussens depot og have den lille sikkert mellem jeres ben. Busser er tit der tyverierne sker. 🙂

 • Hej Backpackerne.
  Min kæreste og jeg skal 3 måneder til Kina/vietnam til næste år på noget backpacking/rundrejse. Vi kommer ikke til at bruge telt, kun hostels og sådan.
  Jeg går og overvejer en Osprey Exos 48 som min taske, har fået at vide at man ikke kan gå galt med en Osprey. Men tænker I at det er et godt valg? Vil gå efter at pakke så Light som jer på turen 🙂
  Vh hilsen Lukas

  • Hej Lukas, en Osprey lyder helt fin. Det er et populært mærke mange rejsende bruger, så du går nok ikke helt galt i byen med sådan en. Noget vi synes der er super vigtigt at kigge efter ved en backpack, er lufthullet mellem ryggen og tasken, så kig efter det 🙂

 • Hej med jer,

  Tak for en god blog, som jeg efterhånden har brugt en del timer på.
  Jeg lytter til jeres råd om at have en daypack, men jeg er lidt i tvivl om, hvad I gør med den, når I er på farten? Pakker I den ned i jeres store rygsæk, eller sætter I den på maven?

  Vh Rasmus

  • Hej Rasmus,
   Mange tak, vi er meget glade for at høre du finder inspiration på den! 🙂
   Vi vil klart anbefale dig at tage en daypack med, den behøver ikke være særlig stor. Når vi rejser fra sted til sted har vi altid vores daypack på maven. Det skaber en bedre balance, så det ikke føles som om at vi falder bagover, når vi har backpacken på ryggen. Vi har altid vores værdigenstande i den, så vi kan tage dem med os ind i fx bussen. På den måde sikrer vi os at der ikke er nogle der tager dem.
   Vi tager også altid daypacken når vi skal ud og opleve, så vi har mulighed for at have vand, kamera, snacks osv med os uden at skulle bære på den store taske 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.