BACKPACKER PAKKELISTE

Vi har lært meget, siden vi pakkede vores tasker første gang i 2014 og vi får jævnligt beskeder fra læsere der skal have hjælp med deres pakkeliste. Så hvad skal du have med? Læs videre og se hvad vi har lært efter 2 år på farten.

Efter to år som fuldtidsrejsende er et af de spørgsmål, vi oftest hører; hvad skal jeg have med? Det korte svar til det spørgsmål: så lidt som muligt.

Et af vores mest populære indlæg om vores komplette rejseudstyr, har haft mange tusinde besøgende, men vi får stadigvæk en masse spørgsmål fra nye rejsende, der er i tvivl om hvad de skal have med. Det tyder på at vi mangler lidt forklaring - så den kommer vi med her! 

Vi medbringer kun det essentielle og de ting vi ved vi får brug for, resten køber vi undervejs. Det er ikke svært at købe shampoo, et par ekstra sokker eller en paraply når du er afsted, så undgå at fylde din taske med ting, du alligevel kan købe når du står og har brug for det.

Jo mere vi rejser, jo mere går det op for os, hvor lidt vi egentlig behøver at have med os. Så her får du vores bedste tips og tricks til at lave den bedst mulige pakkeliste.

backpacker pakkeliste

Vores trofaste backpacks på toppen af Mt. Arthur i New Zealand

Den Optimale Pakkeliste

Der er egentlig kun fire ting du har brug for på en rejse, resten er kun ekstra, og de er: pas, smartphone, et sæt tøj og et kredit/hævekort. Men siden det er højst usandsynligt at nogen nogensinde skulle få lyst til at rejse kun med det, er her vores overordnede liste for hvad vi mener er helt essentielt at medbringe:

Tøj

Camilla:

7 toppe/bluser
2 par bukser
1 sæt skiundertøj
5 par sokker
1 par lyn-af-bukser

2 shorts
1 varm trøje
3 BH’er
7 underbukser
1 par joggingbukser
1 par vandresko
1 bikini
1 sæt sportstøj
1 skaljakke

Mads:

6 T-shirts
2 sweatshirts

6 par sokker
7 underbukser
1 par jeans
1 par lyn-af-bukser(ikke for sexede, men perfekte på en rejse)
1 par sneakers
3 shorts
1 sæt skiundertøj
1 par badebukser
1 Icebreaker merino uldjakke

 

 

Hvad der er essentielt på din pakkeliste, kan selvfølgelig være forskellig fra det der er på vores backpacker pakkeliste. Hvis du kun skal rejse rundt i Sydøstasien, er skiundertøj og en uldjakke nok overkill, så tilpas efter din destination.

Et top tip herfra er at lade det hvide tøj og dyre sokker ligge hjemme. Det er umuligt at holde, specielt hvide t-shirts rene på en rejse, og hostels er fyldt med sokkenisser der stjæler dine sokker mens du sover! Hold dig til mørke farver og køb billige sokker undervejs, når sokkenissen har været på spil.

pakkeliste

Vi har kun computeren med, så vi kan arbejde mens vi er på farten

Elektronik

Det er nok i den her kategori, folk kan blive mest uenige om hvad, og hvor meget, der skal med. Praktisk talt er der kun to ting der er et must at have med: et kamera og en smartphone. 

Vi har kun en computer med, fordi vi driver vores hjemmeside, ellers ville vi nøjes med vores telefoner og måske en tablet. Vores fulde rejse pakkeliste med elektronik ser sådan her ud:

GoPro Hero 3+

MacBook Pro Retina 13"

Seagate 2TB Harddisk

Toiletartikler

Hvis du spørger os, er mængden af toiletartikler, det som flest folk tosser rundt i. Vi har efterhånden set mange der har slæbt et halvt medicinskab og en hel make-up salon med sig på deres rejse.

En rejse er ikke en skønhedskonkurrence, folk er ligeglade med hvordan du ser ud. Stort set alle har behageligt tøj på, ingen make-up og de fleste har ladet medicinskabet stå hjemme 😉 Og på trods af de få ting vi har med, har vores toilettaske endnu ikke manglet noget.

2 tandbørster
1 tube tandpasta

2-6 skrabere
1 lille 2-i-1 shampoo

2 deodoranter
1 hårbørste
1 pincet
1 pakke plastre

1 pakke tamponer
1 lille flaske bodylotion
1 neglesaks
1 lille myggespray

 

Mange af tingene i vores toilettaske køber vi undervejs, når der bliver brug for dem, såsom myggespray. Vi vil råde dig til at gøre det samme. Køb shampoo, skrabere, tamponer osv. når du får brug for det og lad være med at slæbe det hele med hjemmefra.

huskeliste rejse

Undgå at tage for meget rejseudstyr med - du skal selv bære på det!

Diverse Rejseudstyr

Meget af vores ekstra rejseudstyr er på en eller anden måde relateret til vores passion for at vandre, så hvis du ikke planlægger at vandre på din rejse mere end én gang, er nogle af tingene nok lidt i overkanten at slæbe med. Så hellere leje udstyret når du får brug for det. 

2 minilåse med kode
1 telt
2 soveposer

2 daypacks til de dage vi går rundt.

2 pandelamper
1 lommelygte
1 sæt Trangia kogegrej

 

 

Vigtige Dokumenter & Kort

Den vel nok kedeligste, men muligvis vigtigste, del af rejseforberedelserne. Uden et pas kommer du ikke ret langt og uden forsikringen kommer du muligvis ikke hjem igen uden en milliongæld. Det er kedeligt, men nødvendigt. Her er de dokumenter og papirer vi altid sørger for at have i orden.

Pas der udløber tidligst 6 måneder efter hjemrejsedatoen.
Forsikingspapirer i både fysisk og elektronisk form.
Ekstra pasbilleder. Nogle steder, som eksempelvis Vietnam, kan kræve at du medbringer dem.
Kørekort.
Fotokopi af pas på email.
Vaccinationskort.
Kopier på både papir og computer af billetter til fly, toge og busser.
Internationalt kørekort hvis du skal leje bil.

Har du et studiekort, så tag det med. Mange steder finder du besparelser på helt op til 50%. 

rejseliste

Hvis du skal vandre, er det ekstra vigtigt med en backpack der sidder godt

Hvilken Backpack Skal Du Vælge?

Den opmærksomme læser har nok bemærket at vi endnu ikke har nævnt hvilken backpack vi anbefaler at tage med. Din backpack er en af de vigtigste ting at have styr på inden afrejsen, så det kræver en lidt mere uddybende forklaring inden du beslutter dig for, hvilken du vil vælge.

Vi har skrevet et helt indlæg om hvordan du finder den perfekte backpack. For kort at opsummere, anbefaler vi at du vælger en mindst mulig backpack på mellem 35-55L. Vi har selv 38L og 36L og det er mere end rigeligt for os. Desuden skal du kigge efter en backpack med luft mellem ryggen og tasken, et indbygget regnslag, gode tykke stropper og et vandafvisende materiale.

Som en kæmpe overraskelse kan vi anbefale vores egne backpacks - den havde du ikke set komme! De er ikke fejlfrie, men det er to yderst habile tasker der lever op til alle vores behov.

Vores Anbefalinger

mammut crea pro camilla-minMammut Crea Pro 38L
En backpack specielt designet til kvinder og med alle de funktioner du har brug for - og så vejer den under 1,5kg. Backpacken er bygget til vandreture, så hvis du planlægger en masse hiking og udendørsaktiviteter, er den det perfekte valg. Du kan desuden lyne op til det store rum, så du hurtigt kan finde det du skal bruge, selv i bunden af tasken. Hvis tasken er tung kan stropperne godt gnave sig ind ved skuldrene, da de ikke er super tykke eller polstrede.


Deuter Futura Pro 40L
 deuter-futura-mads-min
Tasken vejer lidt over 1,5kg og har alle de ovennævte funktioner. Den er perfekt hvis du planlægger at vandre meget og så kan den udvides med 4L ekstra, så den går fra 36L til 40L. De små rum på hoftebæltet er desuden overraskende rummelige, hvilket er super handy til at opbevare fx snacks eller småpenge. Det nederste rum kan både opbevare vores telt og Trangia-sæt på én gang. Sidelommerne kan være lidt stramme, så du kan ikke have så meget udover et par vandflasker, en trefod og nogle teltstænger.

pakkeliste backpacker

Er du klar til at pakke, så du kan komme herned??

Less is More i Den Optimale Pakkeliste

Vores råd bygger på alle de fejltagelser vi selv har lavet gennem tiden. Da vi drog afsted som helt grønne backpackere i 2014, havde vi meget større tasker, forkert tøj med og en masse ting som vi ikke havde brug for, som lagenposer, vandfiltre og pakposer.

Vores bedste råd, er ikke at pakke for meget og husk på at du kan købe det meste når du er afsted og har en bedre føling med hvad du behøver.

Vi har fundet ud af at den her pakkeliste dækker alle vores behov. Der er sikkert mange der vil påpege at vi mangler X og ikke har brug for Y, men den her pakkeliste passer os. Du har muligvis ikke brug for telt, kogegrej og sovepose - så tager du bare det fra og bærer på en lettere taske eller fylder den ekstra plads ud med bøger, en ukulele eller hvad du måtte lyste. 

Der findes ikke den perfekte måde at lave en pakkeliste på og vores egentlige budskab her er, at du skal prøve at begrænse hvor meget du tager med. Du behøver slet ikke så meget som du måske forestiller dig. Her gælder udtrykket less is more virkelig! 🙂


LÆS OGSÅ: Vores Komplette Rejseudstyr


Hvordan ser din pakkeliste ud? Er der noget du ikke kan undvære når du rejser, eller kører du hardcore-stilen og kun tager dit pas, smartphone og kreditkort med? 😀

19 Comments

 • Hejsa og tusinde tak for en mega lækker blog!
  Min kæreste og jeg står overfor vores første backpackerrejse til Sydøstasien. Den klassiske tur igennem Thailand, Cambodia, Vietnam, Filippinerne og Japan på 4mdr. Jeg kan ske at blive kaldt til optagelsesprøve på mit studie, og skal derfor kunne komme til en computer.
  Ville i råde mig til at medbringe min egen? Jeg har en ny og let computer og en gammel og tung. Hvilken ville i mene?
  Og hvordan opbevares den på hostels, når vi ikke er der?

  • Hej Mathilde,
   Det er muligt at komme til en computer enten på dit hostel/hotel eller på internetcafeer. Vi rejste selv med en computer, men det var mest pga. vores hjemmeside. Det lyder vigtigt at du har din computer, og hvis det er en fordel for dig at have din egen, så synes vi du skal tage din egen med. Du må selv vurdere om du vil tage den nye computer med. Du kan aldrig garantere dig selv mod tyveri, men du kan gøre dælens meget for at mindske chancerne 😉 På hostels er der næsten altid lockers, som I kan bruge når I ikke er der, men medbring selv en lille lås 😉

 • Hej Camilla og Mads

  Fin blog 🙂 Min kæreste og jeg har planer om at backpacke i NZ til februar, ca. 3 – 3,5 uger. Vi er igang med at samle udstyr.
  Vi er tvivle om soveposer. Jeg kan ikke læse mig frem til, hvilke sovepose I havde haft med dengang? Jeg har Mountain Equipment sommer sovepose til +6 C og en vinter ned til -10C. Også har jeg liners, en der varmer meget og en silk. Så skal vi finde en til min kæreste, men måske også en mellem varme til mig?

  Havde i merino tøj med dengang? Jeg tænkte hvis vi har merino tøj, så behøver vi ikke tage så mange skifte tøj med måske?
  Glæder mig til at høre fra jer
  MVH.

  • Hej Marie,
   Vi svarer nok for sent, men hvis du stadig skulle være nysgerrig, så har Camilla en Haglöfs sovepose, der går ned til ca. -10, mens Mads havde en ukurant og meget billig sovepose fra et supermarked i Mexico (den er senere blevet opgraderet til en McKinley ned til -10 også). Vi har begge merino sokker og undertøj, hvilket hjælper i de kolde nætter og så lugter det tilsyneladende aldrig – ellers har vi vænnet os til lugten 😀 Vi vil helt klart anbefale at i investerer i merino tøj 🙂

  • Hej Marianne,

   Vi har begge et par Nike løbesko og Camilla har et par Salomon vandresko. Du kan se hvilket tøj vi har med under overskriften “Tøj” 😉

   Mads & Camilla

 • Hej backpackerne,
  Tak for inspiration. Skal selv afsted på min første rigtige lange tur (6 mdr) til sommer, og det er så skønt at kunne undgå at ryge i pakke-fælden ved at lære af jeres erfaringer. Vi har også planer om at skulle vandre store dele af tiden, så det er virkelig fedt med tips til at pakke så let som muligt!
  Tak for en super blot!!

 • Jeg pakker også mye mindre nå enn for noen år siden, og på de siste reisene mine har jeg kun hatt håndbagasje. Det går veldig bra – det er utrolig hvor mange ting man klarer seg uten, men også utrolig hvor mye jeg faktisk får plass til i håndbagasjen bare jeg velger smarte løsninger. Superlett og veldig liten regnjakke, lette klesplagg (for eksempel har jeg en genser og en fleecegenser som veier mye mindre enn vanlig), miniversjoner av forskjellige ting… Det er mye jeg har lært om pakking i løpet av årene som jeg skulle ønske jeg forstod da jeg begynte å reise på turer rundt i verden!

  • Det er virkelig utroligt, hvor lidt man egentlig kan nøjes med, og så er det bare super nemt at rejse, når man ikke skal slæbe på de ekstra kilo man ofte har med som førstegangsrejsende! 😀

 • Bruger i en Flightbag til at beskytte Rygsækken under fly og bustransport? Eller hvad gør i for at passe på den? 🙂

  – Lise
  (elsker jeres blog, og rejser selv afsted om en måned!)

  • Hej Lise – tusind tak for de søde ord!
   Nej det gør vi ikke. På flyture tager vi regnslaget på, så stropper og løse snore ikke sætter sig fast. På busture ligger vi bare vores backpacks ned under bussen og tager daypack’en med ind 🙂
   God rejse om en måned 🙂

 • Jeg er blandt mine venner kendt som hende der pakker let fordi jeg aldrig har mere end 10 kg med, men altså gider ikke slæbe på mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.