Photo & Video Sharing by SmugMug

De karakteristiske trappetrin ved Brooklyn Heights

BROOKLYN, NEW YORK

I vores tid i New York valgte vi at bosætte os i den livlige & skøre bydel Brooklyn.

Brooklyn er ikke bare en bydel, men en hel by i sig selv. Der bor ca. 2,6 millioner mennesker, som alle virker til at komme fra hver deres verdensdel.

Fra vinduerne på vores hostel kunne vi se persiske restauranter, japansk taekwondo-skole, det jødiske kvarter og puertorikanske supermarkeder.

Bydelen er en blanding af vidt forskellige kulturer og mennesker, og det er altid spændende at gå rundt og se hvad der dukker op på næste gadehjørne. Vi tager dig derfor med på rundtur i bydelen.

Photo & Video Sharing by SmugMug

Selv med cykellås er din cykel i fare!

En Ny Cykel?

Brooklyn er kendt for at være et af de steder, hvor der er mest kriminalitet. Vi så mange cykler som denne, som havde mistet begge sine hjul, sadel og styr. Låser du stellet fast, tager tyven bare alt andet…

Vi har sikkert alle prøvet at få stjålet en cykel eller to. Det er dog nok de færreste der har oplevet at få stjålet alt andet end stellet. I New York, i specielt Brooklyn, så vi dog skræmmende mange cykler der havde lidt samme skæbne som den på billedet.

Photo & Video Sharing by SmugMug

Manhattan Bridge set fra Brooklyn

Dumbo & Smukke Udsigter

Vi gik rundt ved kanalen, hvor vi spottede nogle flotte udsigter. Området bliver i daglig tale kaldt Dumbo, som står for Down Under the Manhattan Bridge Overpass. 

Vi så blandt andet Manhattan Bridge der perfekt passer ind mellem bygningerne!

Photo & Video Sharing by SmugMug

Kæmpe vægmaleri i Brooklyn

Kunst i Gaden

Brooklyn er, udover kriminalitet, også kendt for sin street art. Vi så mange flotte værker, men vi var specielt vilde med dette kæmpe flotte vægmaleri på en af bygningerne, vi boede i nærheden af.

Photo & Video Sharing by SmugMug

Brooklyn Bridge set fra Brooklyn

Brooklyn Bridge

Parkområdet mellem Brooklyn Bridge og Manhattan Bridge er kendt for at have en flot udsigt over broerne og Manhattan.

Der er ofte kunstnere, som udstiller sine værker rundt omkring i byen, og denne park er ikke nogen undtagelse. På billedet kan du se et meget farverigt drivhus, som giver et twist i det kolde regnvejrsbillede!

Photo & Video Sharing by SmugMug

Brooklyn Bridge & Manhattan fra tidlig morgen.

Brooklyn Bridge Ved Daggry

Vi tjekkede vejrudsigten, og var fast besluttet på at skulle stå tidlig op, for at se Brooklyn Bridge en tidlig morgen, for at nyde den skønne udsigt, med den tidlige morgensol.

Vi var hammersultne fordi vi ikke havde fået morgenmad, men det var helt formidabelt og det hele værd at få denne bro (næsten) for os selv!

Photo & Video Sharing by SmugMug

To jødiske mænd der får sig en god diskussion! (på jiddisch)

Det Jødiske Kvarter

Vi fandt ud af at det jødiske kvarter lå 100 meter fra vores hostel, i området Borough Park. En stor overraskelse for os, og det ser ud til at den typiske amerikaner forsvinder fra dette område. Alt står på hebraisk, alle taler jiddisch og alle klæder sig som ortodokse jøder.

Vi var omringet af mænd i lange sorte frakker med en sort hat og kvinder i nylonstrømper og tørklæder.

Alle kender Little Italy og Chinatown. To områder der langsomt bliver mindre, hvorimod det i Borough Park går den stik modsatte vej. Den gennemsnitlige jødiske familie får lidt under 7 børn. 7 børn per familie!!! – Tal da lige om baby boom her…

Photo & Video Sharing by SmugMug

En skøn udsigt over Manhattan Skyline fra Brooklyn Heights.

Brooklyn Heights

Brooklyn har super udsigt over Manhattan skyline fra Brooklyn Heights, hvor du samtidig også kan se både Brooklyn Bridge og Manhattan Bridge. Med et surt lækkert grønt æble i tasken, nød vi den gode udsigt til fulde!

Photo & Video Sharing by SmugMug

En typisk gade i Brooklyn

Gaderne

Området ved Brooklyn Heights er det dyre kvarter og vi var meget fascineret af de meget rene og symmetriske gader. De lignede præcis dem man har set så mange gange i film og musikvideoer.

Besøg New York

Hvis du planlægger at besøge New York, anbefaler vi kraftigt at bo i Brooklyn. De fleste af hotelerne og hostelerne nær Brooklyn er billigere end på Manhattan og der er meget at lave i bydelen. Med et metrocard er det desuden super nemt at smutte på sightseeing på Manhattan.

Hvis du er nysgerrig for at vide hvad det kan komme til at koste med en uge i New York, så læs vores rejsebudget fra New York.

Værd at vide
Sted: Brooklyn, New York [KORT] Overnatning: B Hotel & Hostel
Pris: 45 dollars / 273 kr. pr. nat.
Note: Der ligges skatter på mange varer i New York. Du skal derfor ligge omkring 15% på priserne (også overnatning).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.