priser colombia

Colombia rejsebudget – hvad koster det?

COLOMBIA REJSEBUDGET

Sydamerikas hemmelighed er ved at sive ud. Colombia er et helt utroligt fedt rejseland, der bare venter på at blive udforsket.

For de fleste er Colombia nok forbundet med kokain, narkokarteller og guerillakrig. For os er Colombia forbundet med nogle af verdens gladeste mennesker, livlig natur og nogle af Latinamerikas smukkeste byer.

Kriminaliteten lever stadig i stor stil i Colombia, men den er rykket ned på et niveau hvor du, med lidt sund fornuft, ikke skal bekymre dig om andet end colombianernes overrumplende livsglæde.

Fordi landet først lige har hævet sig ud af al den død og elendighed der har hærget i så mange år, så ved colombianerne bedre end nogen andre hvad det vil sige at leve et ulykkeligt sted og hvordan man opvejer det ved at være ultra glad hele tiden.

Vi ved at mange sidder med mistanken om at Colombia stadig ikke er sikkert at rejse rundt i, men fra vores egen personlige erfaring, er det ikke mere usikkert end lande som Peru og Brasilien og vi oplevede aldrig at føle os utrygge. 

colombia rejsebudget priser

Den utrolige Las Lajas Kirke på grænsen til Ecuador

Colombia Rejsebudget

Vi har regnet på vores Colombia rejsebudget over de 48 dage i landet og er positivt overraskede. Vi har lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har levet på et relativt stramt budget, men stadig brugt penge på restauranter hver dag, taxaer og lidt generel forkælelse.

Mad & Drikke: 3450 DKK

Overnatning: 2522 DKK

Transport: 1397 DKK

Aktiviteter: 248 DKK

Diverse: 193 DKK


Antal Dage = 48

Samlet Udgifter = 7810 DKK

Per Dag = 163 DKK


Budget Noter

Vi brugte egentlig ikke rigtig nogle penge på større ture i Colombia, som vi har gjort i mange andre lande. Colombia har endnu ikke nogle kæmpe turistmagneter, så mange af oplevelserne er enten gratis eller meget billige.

Ligesom i Bolivia, Ecuador og Peru spiste vi på restaurant mere eller mindre hver eneste dag. Som regel kostede det os ikke mere end 60kr. for morgen middag og aftensmad, men vi kunne alligevel have sparet lidt på at lave mad selv. Specielt restauranten Crepes & Waffles stjal mange af vores madpenge i Colombia!

Colombia var den sidste destination på denne rejse, inden vi tog hjem til Danmark igen. Efter 9 måneders konstant rejse fra New Zealand og Fiji over Buenos Aires og hele vejen op til Colombia, var vi ret udbrændte. Det betød at vi holdt os til den nemme løsning lidt for ofte i Colombia og det bæger rejsebudgettet også lidt præg af. 

priser i colombia

Farverige gader i Guatapé

Typiske Priser i Colombia

Da vi var i Colombia(nov-dec 2016) lå pesoen på omkring 1 DKK = 437.

Overnatning: 

Hostels kan du finde fra 20.000 pesos og op.
Guest Houses/Hospedajes koster 30.000 pesos og op for et dobbeltværelse.
Et klassisk hotelværelse koster 170.000 pesos og op. 

Transport: 

Busser er billige! Ca. 4000 pesos pr. times kørsel.
En taxatur på 10 minutter koster ca. 13.000 pesos.
Indenrigsfly koster mellem 70.000-300-000 pesos pr. vej med Avianca eller VivaColombia.

Mad & Drikke: 

Et måltid på en billig restaurant ligger på 8.000-20.000 pesos for hovedret.
Frokostmenuer koster generelt 5000-10.000 pesos for suppe og hovedret.
Gademad koster fra 1000 pesos og op. Som regel ikke reel mad, men mere snacks.
Flaskevand koster ca. 3000 pesos for en liter.

rød klippehane

Rød klippehane(cock of the rock) i udkanten af Jardín

Højdepunkter

• Byerne Jardín og Guatapé og deres omgivelser

• Så den sjældne røde klippehane (Cock of the rock)

• Colombianernes livsglæde, hjælpsomhed og gode humør

• Las Lajas kirken på grænsen til Ecuador

• Halloween med de lokale og Mads’ fødselsdag i Popayan

Vores højdepunkter i Colombia handler mest om byer. På trods af at Colombia har noget utrolig smukt natur, havde vi ikke energien til at udforske særligt meget af naturen. Byerne var, i modsætning til Ecuador, et stort højdepunkt på vores rejse i Colombia. Jardín rangerer stadig som en af de flotteste byer i hele Latinamerika. 

Lavpunkter

Colombia er ikke et land med mange lavpunkter. Det er et land med et stort lavpunkt. Maden. Maden i Colombia er så smagløs som noget kan være og det var ofte et valg mellem dårlig mad og uspiselig mad.

Som fx i Popayan. Vi købte en limonade, men af uransagelige årsager, var der salt i limonaden, hvilket ændrede den fra dejlig forfriskende til kvalmende og udtørrende. For at rense munden beslutter Mads sig for at købe en hotdog. Han tager sin første bid og BUM. Ananasdressing i bunden.

Noglegange virkede det til at colombianerne forsøgte så hårdt de kunne, at ødelægge alt mad der er godt her i verden, så vi endte som regel inde på kæderestauranter, hvis der fandtes nogle i byen vi var i.  

rejsebudget colombia

Colombianerne er et af de flinkeste folkefærd vi har mødt

Vigtig Viden

Colombia er rimelig let at gå til, så der er ikke det store at være opmærksom på. Det er de færreste lokale der taler brugbart engelsk, så lidt basisspansk kan du komme meget langt med. 

Selv om Colombia ikke længere er et decideret farligt land at rejse i, så er det endnu ikke et land hvor du skal svinge om dig med et dyrt kamera om halsen, Rolex-ure og det dyreste mærketøj. Hvis du holder lidt low key, med dine dyrere ejendele, så er risikoen for at blive røvet markant meget mindre.  

Overraskelser

Selv om vi så det hele vejen op gennem Bolovia, Peru og Ecuador, så er vi stadig overraskede over hvor meget de lokale elsker papipollo(kylling og fritter). Det er meget betagende. Colombianerne er desuden et meget dansende folkefærd og de elsker reggaeton, så forbered dig på at høre Nicky Jam, Maluma og Shakira overalt – hele tiden.

LÆS OGSÅ: ECUADOR REJSEBUDGET

FLERE REJSEBILLEDER FRA COLOMBIA HER
.

Har du nogle gode tips til at spare penge på dit Colombia rejsebudget? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

19 Comments

 • Kære Mads og Camilla
  Jeg er så gammel at jeg kan huske J.O.Krag. Han sagde “Man tager et standpunkt, til man får et nyt”.
  Kort fortalt gik vi på pension i marts 18. Og vi begyndte at lægge planer for vores første store rejse her i vinter. 3 mdr. Til Argentina, Chile og Peru. Henover sommeren, blev der læst, og læst og læst…… indtil i september, hvor jeg faldt over jeres blog. COLOMBIA, og GALAPAGOS 2 steder vi overhovedet ikke havde haft i tankerne. Dels er Colombia jo direkte livsfarligt, og dels er Galapagos jo kun for millionærer…. Men efterhånden blev jeres blog vores REJSEBOG, og endelig i november bestilte vi billetter. Ud via Orlando og derfra til Cartagena og hjem fra Cusco over New York til Billund den 6/4.

  USA er ikke vores kop te, så hurtigt overstået. Det samme om Cartagena, en dag havde været rigeligt, fik dog lidt fornøjelse i Getsemani, der er væsentligt rarere end den historiske del.

  Men så fandt vi San Andrés, hold da op hvor en fed oplevelse, totalt kaotisk, når der presses Randers indbyggertal ind på en ø på størrelse med Anholt. Men fantastisk flot ø.

  Videre til Jardín inspireret af jeres tur, havde booket en uge der, men vi har allerede booket en uge mere. Sikke en perle vi er landet i, vidunderlige mennesker, fantastisk natur, god mad, jo jo…;0) Idag har vi set Gallitos del Rocas, betalte godt nok 10.000 pr snude, men det var fuldt ud pengene værd. En anden dag finder vi jeres smuthul….

  Vi når nok kun Salento før vi rejser til Galapagos, for vil have mindst 10 dage der. men en fantastisk rejse i har lokket os på, selvom jeg er en halvgammel tosse på 63, med en noget yngre ægtefælle på kun 56, så har i virkeligt inspireret os til at ændre planer i 11 time. Tak for det.

 • Hej.
  Først og fremmest tak for inspiration. 🙂 Jeg skal til Colombia i januar, jeg har 1 måned, og er lidt nysgerrig angående transport. Kom I rundt med bus? fly? Umiddelbart ser det ud til at der er langt imellem de forskellige byer/destinationer. Hvad var den længste tur I var ude på?

  vh. Heidi

  • Hej Heidi. Ja vi kom rundt med bus, hvilket er langt det mest normale i Colombia(og resten af Latinamerika). Vi kan ikke lige på stående fod huske hvor lang den længste tur var, men det har nok været omkring 10 timer. Vi har tidligere i bl.a. Argentina og Chile været på over 24 timer lange busture. Lige netop Colombia har dog nogle relativt billige indenrigsfly, så hvis du ikke er vild med tanken om busser, så er der en mulighed der 🙂

 • Hej Mads og Camilla,
  jeg kan se at I får mange henvendelser, men håber at I har tid til at svare alligevel.
  Sagen er den at min søster og jeg planlægger en rejse til Sydamerika. Vi vil være afsted i 6 uger. Jeg har selv været i Argentina som udvekslingsstudent, og har derfor “familie” og venner i Tucumán, som vi skal besøge. Vi vil dog gerne til 1-2 andre lande også, da jeg allerede har været i store dele af det sydlige og nordlige Argentina. Hvilke lande og seværdigheder kan I anbefale? Vi vil helst ikke skulle stresse rundt, og helst ikke noget alt for turistet. Vi er villige til busser og fly, så landene behøver ikke grænse op til Argentina.
  Mvh. Karoline

  • Hej Karoline,
   Som udgangspunkt vil vi jo egentlig anbefale alle lande i Sydamerika, men hvis I ikke er til det mest turistede, så vil vi nok fraråde jer Sydperu. Brasilien er et dejligt land, specielt området omkring Pantanal og Iguazu er fantastisk. Det nordlige Brasilien er også fedt, hvor I fx kunne besøge Lencois Maranhenses. Colombia og Ecuador er også fede og ikke lige så turistede som fx Bolivia og Peru. Det sydlige Chile, fra Osorno og ned, er også meget naturskønt og ikke særligt turistet 🙂 Vi har skrevet om de fedeste oplevelser i de forskellige lande her på bloggen, så I kan få lidt inspiration der 🙂 I er velkomne til at stille alle de spørgsmål I vil 😉

 • Hej, jeg håber at det er okay at jeg skriver, og at i kan komme med nogle råd! 😀

  Jeg har nu fulgt siden her i et stykke tid, og undersøgt jeres forskellige rejser i Sydamerika!
  Sagen er den at min kammerat og jeg er blevet færdige med gymnasiet for et halvt års tiden siden, og vi tænke at det var på tide at vi kom ud og rejse. Lige nu har har vi forelsket os i planer om Sydamerika!
  Dog kan rejsen ikke vare mere end 2 måneder til 2måneder og 15 dage.
  Og vi har et hver især et budget på ca. 21.000-25.000.

  Drømmen var at vi kunne besøge Peru, Colombia, Bolivia og Brasillien, men jeg har læst mig frem til at dette måske ikke er en så god ide, da man vil ende med at bruge det meste af tiden med transport..

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre hvad jeres tanker er? Er denne rejse mulig på 2,5 måned med sådan et budget, eller bør man hellere besøge 2 lande?

  I så fald, hvilke 2 i Sydamerika?

  Håber at i kan hjælpe os!
  Mange hilsener, to unge drenge på 20 🙂

  • Hej Michell,
   Det lyder lidt presset med så få penge og kort tid. Det er bedre hvis i fokuserer på 2, måske 3, lande i stedet. Peru, Bolivia og Brasilien kunne være en god løsning. Chile og Argentina er rigtig fede lande, men de er også dyrere og der er langt mellem top attraktionerne i fx Argentina. Ecuador, Peru og Bolivia kunne også være en spændende løsning, men det hele kommer an på hvad i interesserer jer for. 🙂 Naturen er ihvertfald fed i alle sydamerikanske lande, men kulturen og maden osv. varierer meget 🙂

 • Hej! Jeg skal selv til Mellem- og Sydamerika i 4 mdr. I den forbindelse har jeg været lidt i tvivl om hvad man gør med telefoni. Køber i taletidskort alt efter hvor I befinder jer henne i verden, eller bruger I bare det samme sim-kort abonnement som I bruger i Danmark?

 • Kære Mads og Camilla,

  Jeg læser jeres blog med stor interesse og misundelse ikke mindst.
  WAUW, hvor har I bare besøgt nogle fantastiske steder, og hvor er I gode til at fortælle os andre om det. Jeg er helt vildt inspireret, men har svært ved at sortere i, hvordan jeg skal nå det hele, haha.

  Jeg har en udlængsel så stor, og havde egentlig planlagt en tur til Asien med en veninde, som desværre har måttet aflyse pga. graviditet. Jeg har dog tidligere rejst alene, og det skal ikke holde mig tilbage, at det kun er mig – jeg møder altid folk på vejen. Dog var Asien ikke øverst på min ønskeliste, så derfor kan jeg jo vende aflysningen til egen fordel. Jeg vil sindssygt gerne til Nordamerika (Mexico), Mellem- og Sydamerika – af flere omgange – for mit lærerjob gør det umuligt at rejse på andre tidspunkter end sommerferien. Derfor beder jeg jer om jeres bedste forslag til en rejse til dén del af verden.

  Her er kravene:
  – Jeg har fra 1. juli til 1. august
  – Jeg har et rejsebudget på cirka 15.000 kroner inkl. flybilletter
  – Jeg vil backpacke for ikke at slæbe på for meget
  – Jeg er vild med smukke byer, kulturelt liv med musik, museer, dans, lækker musik og mad, smukke bygningsværker, storslåede historiske steder, natur- og dyreliv
  – Jeg er IKKE strand-og-tanning-typen. Overhovedet. Det siger mig intet.
  – Jeg kan lide fart over feltet og er ikke (rigtig) bange for noget

  Hvad tænker I? Hvor skal jeg tage hen? Jeg er totalt åben for det hele, så kom med jeres bedste bud.

  På forhånd tak!

  Vh.
  Helena

 • Hej,
  Jeg skal snart til Syd- og Mellemamerica og jeg ville bare spørge om, hvor meget spansk I kunne før I rejste? Har nemlig hørt at det er svært at bruge engelsk derhenne eftersom de ikke er særlig gode til det… Oplevede I problemer med at kommunikere med de lokale under jeres rejse?

  • Hej Emma,
   Mads er rimelig god til spansk, så det var ikke et problem for os dernede, men det er sandt de er dårlige til engelsk mange steder, men det burde alligevel ikke være et kæmpe problem for dig. De fleste kan lidt basisengelsk og ellers så kommer man overraskende langt med håndtegn og lidt improvisering. Det er ikke noget du skal være nervøs for! 🙂

 • Jeg vidst ikke lige hvor jeg skulle stille spørgsmålet så I får det her. Hvilket Sydamerikask land vil I anbefale man rejser til i juli måned hvis man gerne vil se fantastisk natur og besøg mindst en lækker storby?

  • Der er frit valg på alle hylder 😉
   Stort set alle sydamerikanske lande har fantastisk natur og mindst én lækker storby. Fx Brasilien med Rio og Iguacu-vandfaldene, Chile med Valparaiso og Torres del Paine, Ecuador med Galapagos og Quito, Colombia med Cartagena og Tayrona eller Argentina med Buenos Aires og Los Glaciares. Du kan ikke gå galt lige meget hvad du vælger, men husk at juli er vinter i Sydamerika. I Nordsydamerika mærker du det ikke som kulde, men i Patagonien er det bidende koldt i juli 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.