costa rica rejsebudget

Costa Rica rejsebudget

COSTA RICA REJSEBUDGET

Kan du rejse på et backpackerbudget i Costa Rica? Se hvad det kostede os at rejse rundt i dette land i 3 uger.

Costa Rica har ry for at være et dyrt land. I Guatemala og Nicaragua fortalte mange andre backpackere os, hvor dyrt Costa Rica var. De havde alle skippet landet og taget direkte videre til enten Panama eller Nicaragua. Kæmpe fejl!

Landet er bestemt ikke lige så billigt som fx Guatemala, men det kan sagtens opleves på en backpackers budget. Der findes massere af dyre turistede aktiviteter som fx zip-lining og guidede tours. Men der findes lige så mange alternativer til backpackere.

Costa Rica er kendt for sine nationalparker, hvor de fleste koster 10-20 dollars at komme ind i. Udover det er der også mange små byer hvor priserne ikke er meget dyrere end i de andre mellemamerikanske lande.

Læs også vores ultimative rejseguide til Costa Rica her.

Costa Ricas Rio Celeste

Costa Rica Rejsebudget

Som langtidsrejsende er vi interesseret i at leve billigst muligt. Vi har derfor regnet på vores udgifter efter 19 dage i Costa Rica og lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har, som altid, levet på et budget, men vi har ikke sparet på oplevelserne.

Mad & Drikke: 871 DKK

Overnatning: 1181 DKK

Transport: 1053 DKK

Aktiviteter:  324 DKK

Diverse:  150 DKK


Antal Dage = 19

Samlet Udgifter = 3579 DKK

Per Dag = 188 DKK


Budget Noter

Vores budget fra Costa Rica er ikke overraskende det højeste i Mellemamerika. Når det er sagt, skal det også nævnes at vi lejede en bil for en uge, hvilket naturligvis gjorde budgettet en del højere.

Selvom indgangen til diverse nationalparker ikke var mere end 10-20 dollars, så løber det alligevel op, hvis man besøger mange (vi besøgte 3).

Hostels koster 10-15 dollars overalt. Billig aftensmad hos en lille lokal soda(restaurant) kan fås til 3 dollars. Offentlig transport er en lille smule dyrere end i Guatemala, El Salvador og Nicaragua, til gengæld er busserne meget(!) bedre.

costa rica rejsebudget

På vej mod vulkanen Arenal

Højdepunkter

Den magiske Rio Celeste.

Vilde tukaner ved Arenal.

Road-trip med et jysk rejsepar.

Krokodillebroen ved Rio Tarcoles.

• Offentlig transport.

• Fantastisk dyreliv og landskab.

Hvis man tænker sig om, og ikke kaster penge efter alle de turistede (og overvurderede) ture, så kan Costa Rica sagtens gøres på et backpackerbudget uden at gå på kompromis med oplevelserne.

Lavpunkter

• Monteverde Nationalparken var fesen…

• Byerne var grimme.

• Præ-colombiansk historie og kolonibyer var der ikke meget af.

Monteverde nationalparken skuffede os fordi vi havde store forventninger til den (altid en dårlig cocktail). Vi håbede på at se mange dyr, specielt farverige frøer og større pattedyr, men vi så kun insekter og en enkelt næsebjørn på parkeringspladsen. Vores jyske rejsepar så dog en quetzal, der er enhver ornitologs drøm.

Amerikanske kæmpekrokodiller ved Rio Tarcoles

Vigtig Viden

• Du kan uden problemer drikke vandet fra hanen.

Costa Rica har ikke noget militær.

• Det koster 4500 colones (59 kr.) at forlade landet.

• Malariapiller er ikke nødvendige.

Generelt er Costa Rica et nemt og sikkert land at rejse i. Hvis du læser lidt op på landets historie, vil du hurtigt finde ud af at Costa Rica skiller sig meget ud fra sine mellemamerikanske naboer.

Overraskelser

Efter alt vi havde hørt fra andre backpackere, frygtede vi at vi ville sprænge vores budget mens vi var i Costa Rica. Det viste sig dog, at landet bestemt kan gøres til rimelige penge, og for os var Costa Rica et klart højdepunkt på hele vores mellemamerikarejse. Vi vil stærkt anbefale alle at tage til Costa Rica hvis rejsen går til Mellemamerika.

LÆS OGSÅ: Ultimativ Guide Til Costa Rica

Har du nogle gode tips til at spare penge i Costa Rica? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

24 Comments

 • Hej.
  Dejligt at læse jeres oplevelser fra Costa Rica. Jeg skal selv dertil i 3 uger i januar 2018. Dog skal jeg opholde mig på den caribiske side i nærheden af Puerto Viejo, hvor jeg skal fiske og opleve den spændende del af landet. Skønt at I får set så stor en del af verden og gider dele jeres oplevelser med os andre. Det er altid skønt med inspiration til fremtidige ture. Jeg er 66, så har altid lidt travlt med at se verden! Jeg rejser alene, og det har gået godt indtil videre. Det er godt med sikkerhed og kan fortælle, at jeg altid har en snydepung og hemmelige lommer. Ganske som jer. Jeres blok her opdagede jeg først igår, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg kigger her.
  Ingelise

  • Hej Ingelise,
   Hvor dejligt at du kan lide hjemmesiden! Du kan godt glæde dig til Costa Rica, vi var helt vilde med landet og dets natur. Den caribiske side er også fantastisk flot og spændende 🙂 Verden er ikke så farlig som medierne vil have os til at tro, og med hemmelige lommer og snydepunge er man næsten garanteret en sikker og god oplevelse rundt i verden. 🙂

 • Hejsa! Pisse fed fortælling med mange nyttige ting!
  Har dog lige et spørgsmål til jeres vandring til Rio Celeste. Havde I guide eller noget på derind til, eller var der tracks med “skiltning”/kort eller lign 🙂

  Mvh

  • Hej Søren,
   Tak for ordene! Nej, vi kørte i en udlejningsbil til indgangen af nationalparken og så fulgte vi stierne derinde. Det er meget lige til og der er efterhånden også kommet mange turister til, så man kan ikke rigtig gå galt derinde 🙂

 • Hej!
  Super fed blog I har 🙂

  Jeg overvejer selv at tage til Costa Rica her i august (regnsæson, I know) i cirka 18 dage og har i den forbindelse tænkt på at leje bil i den periode. Vi lander i San Jose og har set at i har givet et bud på en rute derfra rundt i landet.

  Hvor meget benzin er en fuld tank i den bil i brugte (Jimmy) ? Hvor ofte havde i brug for at fylde benzin på?

  Mvh.
  Thomas

  • Hej Thomas,

   Tak for de søde ord! Vi lejede bilen i omkring en uge og fyldte vidst benzin på 2 gange(vi kørte meget!) og en sjat til da den skulle afleveres. Såvidt vi husker, så kunne der være ca. 50 liter i den. En Jimny er ikke super god på literen, men heldigvis er benzinpriserne i Costa Rica noget mere spiselige end herhjemme 🙂

 • Tusinde tak for svaret ?
  Vi er allerede godt igang med at lægge planer med jeres rejseblog som god guideline ?
  Fortsat rigtig god rejse til jer ?

 • Hej Mads og Camilla.
  Så fedt at høre om jeres rejse. En veninde og jeg tænker st tage til costa rica i januar og være afsted Ca 4 uger.
  Vi er lidt i tvivl om vaccinationer om det kun er hepatitis A eller også b. Må jeg spørge hvad i fik?
  Når i lejer bil kræver det så internationalt kørekort?
  Mange hilsner fra Stine

  • Hej Stine,
   Glæd jer til Costa Rica, det er et super rejseland! 🙂 Vi er vaccineret mod både A og B og det tror vi egentlig også er godt at være i Costa Rica. Vi må teknisk set ikke rådgive om lægefaglig viden da vi ikke er uddannet i det, men vi er selv vaccineret mod både A og B, men Hepatitis B er vist ikke påkrævet. Som sagt er det ikke inden for vores fagområde, så hør lige når i bliver vaccineret for Hepatitis A om de også anbefaler Hepatitis B 🙂 Officielt set er det påkrævet at have et internationalt kørekort når man kører i udlandet, men vi viste ikke vores i Costa Rica. I kan få et for 25kr. på borgerservice, så det kan ikke skade at tage det med alligevel. Hvis I har brug for lidt flere tips og info om rejse i Costa Rica, kan I evt. læse vores rejseguide fra landet her: https://www.backpackerne.dk/costa-rica-rejseguide-backpacking/ 🙂

   • Hej igen ?
    Jeg har lige et spørgsmål mere. Jeg har aldrig rejst ret meget og det er min første gang med rygsæk.
    Hvad er et must at have med? Tænker vandrestøvler og et par gode sandaler samt en sovepose. Et par sæt tøj, en tynd jakke og toiletgrej.
    Jeg forestiller mig man kan købe sig til resten.
    Min veninde har rejst noget mere men vi er begge ukendte med mellem Amerika.

    • Hvis I kun skal til Costa Rica er det et must at have let og luftigt tøj med. I Costa Rica brugte vi hovedsageligt sports t-shirts, ankelstrømper, Nike løbesko og shorts, som vores hverdagstøj. Derudover er en regnjakke en god idé. Vandrestøvler har vi aldrig rigtig selv brugt, da vi ærligt talt foretrækker at vandre i løbesko. Hvis I skal vandre meget og virkelig holder på at have vandresko med, så gør det. Hvis ikke I allerede har vandresko, men vil købe dem til at bruge 4 uger i Costa Rica, vil vi klart anbefale at I bruger løbesko/sneakers. Ellers lyder jeres oppakning meget fornuftig! 🙂

 • Hej Mads og Camilla

  Super fin blog I har, meget inspirerende.
  Min kæreste og jeg skal være 2,5 uger i Costa Rica i juni/juli måned.

  Vi overvejer at leje en bil i en uges tid, hvilket udlejningsfirma brugte I og vil I anbefale dem? Og på hvilket tidspunkt rejste i rundt? Vi rammer regntiden derovre, men håber det trods alt er til at klare (satser på den nordvestlige del og Nicoya).

  Bedste hilsner Sigrid

  • Hej Sigrid,
   Mange tak, det er vi glade for at høre!
   Vi lejede en bil hos Payless med fuld forsikring og var meget tilfredse med dem. Vi var der midt i marts måned, hvor vi havde fint vejr, så vi kan desværre ikke sige noget om hvordan vejret er i juni/juli. Vi har skrevet et længere indlæg med alt information omkring vores road trip som du kan læse om her. Rigtig god tur, vi krydser fingrer for at i har vejret med jer, for Costa Rica er et fantastisk smukt land! 🙂

 • Hej Mads og Camilla

  Vi har overvejet stærkt Machu Picchu og sydamerika.

  Vi vil bruge 4 uger i sydamerika, hvad vil I anbefale?

  Med venlig hilsen

  Kim Mikkeslen

  • Hej Kim,
   Hvis I har fire uger, vil vi anbefale at I holder jer til to lande – max tre.
   I kunne evt. kombinere Peru og Bolivia, så i får set Machu Picchu. Vi har ikke rejst i nogle af landende(endnu!), men vi har hørt meget fra andre rejsende. Udover Machu Picchu kunne i tage forbi Huayhuash, Nazca, Titicaca og Iquitos(Amazonas) i Peru. I Bolivia kunne i tage til Salar de Uyuni, Death Road, Potosi og Sucre. Det er noget af det vi har overvejet, men der er naturligvis endeløse muligheder. 🙂

 • Hej med jer.
  Pisse fed guide/blog, for alle også nye backpacker.
  Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt omkring jeres roadtrip i Costa Rica. Hvor kørte I hen, hvor sov I og var Benzin dyrt?

  UPS: Slog den op i den forkerte tråd

  • Hej Søren,
   Vi har faktisk skrevet et indlæg om vores road trip i Costa Rica, så du kan læse meget mere her!
   Vi kørte i den nordvestlige del af landet, fra Liberia til San Jose, men vi havde nogle forskellige “detours” til bl.a. Tarcoles, Bijagua og Irazú. Vi fandt hostels og hoteller da vi ankom til de forskellige byer. CR er meget turistet, så der er mange skilte med overnatningsmuligheder. Benzinen betalte vi mellem 7 og 8 kroner for pr. liter. Billigt hvis du spørger os! Vi lejede en Suzuki Jimny hos Payless og havde på intet tidspunkt problemer.

 • Hejsa. Rigtig god blog.. 🙂

  jeg skal selv til Costa Rica fra den 22 december til 23 januar.. Så blev lige lidt interesseret da jeg så i skrev at malariapiller ikke er nødvendigt. hvordan kan det være? er det hele året rundt?
  i Lonely planet bogen om Costa rica skriver de at det er nødvendigt plus min egen læge har ordineret malaria piller til mig, jeg har dog ikke købt dem endnu..

  • Fedt at du skal til Costa Rica, det er et skide fedt land! Strengt talt, så findes der malaria i Costa Rica, men det er uhyre sjældent nogle får det. De fleste læger anbefaler ikke malariapiller. Vi havde faktisk 300 malaria piller med os til Mellemamerika, men opdagede hurtigt at chancen var så lille, så det ikke var det værd. Desuden har du meget stor chance for at få bivirkninger af pillerne(nogle gange alvorlig).
   Hvis du vil læse lidt mere om det, er det her en god artikel: http://costaricaexpeditions.com/resourcelibrary/why-malaria-isnt-a-problem.php

 • Her var det masse bra tips! Jeg har ennå ikke vært i hverken mellom- eller sør-Amerika, men jeg har en drøm om å backpacke rundt der i flere måneder. Jeg får imidlertid en smakebit nå i juni da jeg skal til Peru og Ecuador (Galapagos øyene) på en kortere tur. Spennende blogg med masse fine bilder og gode tips!

  • Hej Elisa. Tak for de fine ord!
   Latinamerika er et fantastisk sted at rejse. Det kan du godt glæde dig til. Vi ville også rigtig gerne til Galapagos og Peru, men vi skal til Påskeøen nu her, og det koster en del at komme rundt de steder 🙂

 • Fedt fedt fedt! ´jeg er jo en kæmpe fan af de her indlæg som i ved! Jeg grinte lidt over “Lavnpunkter: Byerne var grimme.” 😀 Ville nu godt have set et billed, for ny bliver jeg nysgærrig, men samtidig ja hvorfor skulle i tage et billede af en grim by 😉

  Da jeg kom til hvad i havde brugt at penge blev jeg meget overrasket over jeres transport omkostninger, men så da jeg så i havde skrevet at i lejede en bil i en uges tid, så er det jo ikke galt.

  Med hensyn til kunne drikke vand fra hanen, er jeg faktisk blevet overrasket over så mange lande man kan gøre det i, jeg har som udgangspunkt den tommelfinger regel at hvis de lokale kan, kan jeg også. Ved godt den måske ikke holder hele vejen, men indtil videre har det virket fint. 🙂

  Det nederste billede tror jeg er en af mine favorit billeder jeg har set fra jer indtil videre, det er jeg helt vild med!

  Keep it up – god vind!

  • Vi er også selv lidt overraskede over hvor billig bilen blev. Vi har kun oplevet at vi kunne drikke vandet i Costa Rica og den nordlige del af Mexico, men det er nok bare os der er lidt sarte på det punkt – Det skulle jo nødigt ende med en “delhi belly” 😀 Fedt at du kan lide billederne (eller ihvertfald et af dem…), vi bruger også meget tid på at forbedre os hele tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.