23 svar

 1. Anders Lisberg
  14. april 2019

  Stor tak for en fantastisk blog:-) Spørgsmål 1: Er der er noget særligt tøj i vil anbefale til regnskoven? Nr. 2: Hvilken måned synes I er bedst, juli eller oktober?

  Svar

 2. Emma
  24. april 2018

  Hej

  Jeg står og skal ud at rejse med en veninde og vi er tvivl om vi skal tage til Galapagos eller Costa Rica.
  Hvad i ville i foretrække? Eller har i nogle for og imod grunde?
  VI har læst om begge ting bla. herinde og syntes at begge steder lyder super spændende, så håber i kan hjælpe os lidt på vej med en beslutning.

  Svar

  • Backpackerne
   28. april 2018

   Hej Emma,
   Både Galápagos og Costa Rica er fede destinationer, men det er to helt forskellige rejsemål. Costa Rica er et helt land med mange flere muligheder end Galápagos, hvorimod Galápagos er mere unikt og specielt. På Galápagos er der mange steder der er no-go zoner for turister og hvis I vil på ture er det ekstremt dyrt. Hvis I vil vælge mellem de to destinationer til en enkelt rejse så vil vi klart anbefale Costa Rica, da der er langt flere muligheder og det er en del billigere. Galápagos egner sig bedst som en del af en større tur til fx Ecuador. Når det så er sagt så er øerne helt fantastiske og hvis I har tiden og pengene så synes vi da I skal overveje om I kan rejse rundt i Costa Rica og så smutte en uge eller to til Galápagos undervejs 🙂

   Svar

 3. Tabita Borch Søe
  19. januar 2018

  Hej Mads og Camilla.
  Tak for en helt fantastisk rejseblog.
  Jeg har lige købt en billet, og rejser om 10 dage – skal være afsted i 1 måned.
  Jeg rejser afsted alene, og regner derfor til en start med at tage bussen rundt, med mindre jeg møder nogen der vil dele en bil.
  Jeg kan forstå, at busserne ikke er helt lette at finde ud af – og ikke kører alle ruter, så jeg kunne godt lige tænke mig at høre jeres mening om min rute – i det mindste den første del:
  San José – Poas – Monteverde – Arenal /La Fortuna – Rio Celeste(Bijagua) – Tamarindo
  Derefter vil jeg gerne opleve:
  Nosora – Santa Teresa – evt. Montezuma – Paquera/Cabo Blanco – Isla Tortuga (måske Isla Chiquita) – Rio Tarcoles – Manuel Antonio – Uvita – Corcovado NP – Puerto Viejo Talamanca – evt. Puerto Viejo Limon samt Tortuguero.
  Hænger ruten slet ikke sammen i forhold til busserne? – jeg har ikke lige fået kigget nærmere på bussen endnu… Og er det for meget at ville nå på 1 mdr?
  Min plan er meget flexibel, det er kun lige de overvejelser jeg har gjort mig, men har kun bestilt de første 2 overnatninger – resten tager jeg hen af vejen.
  Så jeg vil meget gerne høre jeres tanker om denne rute, og om der er noget jeg skulle undvære, og om der er andet jeg skal gøre i stedet..

  På forhånd mange tak ?

  Mvh. Tabita

  Svar

  • Backpackerne
   22. januar 2018

   Hej Tabita – mange tak!
   Din rute hænger fint sammen, da alle steder er ret besøgte, så busserne burde ikke bekymre dig så meget. Corcovado er lidt en speciel størrelse, men siden du alligevel skal med på en guidet tur for at besøge parken, så kan de nok hjælpe med transporten dertil. Costa Rica er et lille land, men meget af det er lidt ufremkommeligt. Umiddelbart så kan du godt nå det hele, men det får du en meget bedre fornemmelse for når du er fremme 🙂 Du skal ikke satse på at kunne nå det hele, men det er slet ikke umuligt 🙂

   Svar

 4. Maja
  1. januar 2018

  Hej! Tak for en masse fed inspiration. Min veninde og jeg tager til Costa rica her midt januar i 2,5 uge. Lige nu har vi i planerne at se Arenal vulkan, Rio Celeste, monteverde national Park, Santa Teresa og Puerto Viejo. Vi er lidt i tvivl om vi kan nå det, og om vi burde tage forbi manuel Antoni? Er det et must ser? Vi vil rigtig gerne have booket de fleste overnatning hjemme fra eller have en plan i hovedet om, hvor mange dage vi skal tilbringe hvert sted. Kan i anbefale hvor mange overnatninger man skal opholde sig hos Arenal nationalpark og tenorio nationalpark fx?

  Svar

 5. Malene Scharling
  14. april 2017

  Hej Mads & Camilla,
  Tak for spændende læsning og dejligt at I synes så godt om Costa Rica. Jeg var der for 14 år siden og forelskede mig pladask i det hele, som I også beskriver så flot. Jeg har siden dengang drømt om at tage min familie med dertil, når børnene var store nok, og det er de nu (6, 9 og 10), så min mand og jeg er nu i gang med at planlægge en 3-4 ugers tur derover hen over jul og nytår (2017/2018).
  Siden dengang er der jo sket meget ift. bestilling af billetter og jeg er umiddelbart fristet til bare at bestille over nettet, men hvad gør I selv, når I booker lange rejser? Og er der nogle rejseselskaber I særligt vil anbefale?
  Jeg tænker vi booker enkelte hoteller hjemmefra, da det er højsæson, men vi vil gerne leje en bil og bare køre rundt. Tænker I det er nødvendigt at have det hele planlagt og booket hjemmefra når det er højsæson eller har I erfaring med, at det også er muligt at finde overnatning uden forudbestillinger?
  På forhånd tak og fortsat god tur rundt i verden,
  Mvh Malene Scharling

  Svar

  • Backpackerne
   17. april 2017

   Hej Malene,
   Vi booker som regel aldrig mere end flybilletter og måske de første nætter. Resten tager vi som det kommer. I højsæsonen er det nok en god idé at booke en del nætter frem. Vi var der godt nok ikke i højsæsonen, men mange har sagt at der bliver ret travlt 🙂 Det er bestemt muligt at finde overnatninger som I kommer 🙂

   Svar

 6. Susan
  20. marts 2017

  Hej med jer, min datter og jeg skal Costa rica rundt i april. Har du nogle råd til tøj og sko? Er der mange myg og andet man bliver angrebet af, man skal beskytte sig imod?

  Svar

  • Backpackerne
   20. marts 2017

   Hej Susan,

   Medmindre I skal ud på længere vandreture er et par løbesko/kondisko ganske udmærket. Vi oplevede ikke problemer med myg eller insekter på noget tidspunkt. Hvis I havner et sted med mange myg, er der altid et sted hvor de sælger myggespray i nærheden. Generelt er Costa Rica et meget bekymringsfrit land at rejse i ?

   Svar

   • Susan
    21. marts 2017

    Tusinde tak ?

    Svar

 7. louise
  2. februar 2017

  Fedt at finde en masse god inspiration. Vi planlægger sommerferie (juli) i Costa Rica med to børn på hhv 10 og 6. Umiddelbart synes jeg priserne i landet ser lidt høje ud, når man kigger hotel hjemmefra (sammenlignet med østen). Har I erfaringer med (eller kender nogen der har prøvet) AirB&B i landet? Vi regner med at være der i tre uger – primært med naturoplevelser inklusiv strand. Har I mon snorklet, mens I var i landet?
  mvh
  Louise

  Svar

  • Backpackerne
   4. februar 2017

   Hej Louise,
   I Latinamerika har de billigste hoteller som regel ikke en hjemmeside og du kan ikke finde dem på Booking.com/hostelworld osv. Du finder dem kun ved at lede efter dem i byerne(ikke så svært at finde, forresten). Vi har ikke nogen erfaring med AirBnb i Costa Rica, men vi går ud fra at det fungerer lige så godt som andre steder, så vi vil gerne anbefale det alligevel. Vi snorklede desværre heller ikke i Costa Rica og landet er muligvis heller ikke det bedste sted til den slags. Hvis I gerne vil snorkle, er det nok bedst på den caribiske kyst hvor vandet er roligere og klarere 🙂

   Svar

 8. Lærke
  22. januar 2017

  Hej! Virkelig nyttigt indlæg!
  Vi er to piger i 20’erne, der i morgen rejser fra Nicaragua til Costa rica i morgen. Men vi kan simpelthen ikke finde ud af hvor vi skal bo. Hvilke hostels boede i på? Nogle i kan anbefale? Vi starter med at tage til Liberia og derfra til Rio Celeste. Har i nogle forslag til, hvor vi kan bo i nærheden af Rio celeste?
  Tak for en fantastisk blog.
  Mvh. Lærke og Katrine

  Svar

  • Backpackerne
   22. januar 2017

   Hej Lærke og Katrine! Fedt at høre I kan bruge indlægget ? Vi boede på Hotel Liberia, der ligger meget tæt på parque central. Vi betalte 10.000 colones dengang for et dobbeltværelse.
   Vi fandt et lidt alternativt sted at sove med vores campinghængekøje hos en familie tæt på Rio Celeste, så vi kan ikke rigtig anbefale det da det ikke er et sted man normalt overnatter. Men der er flere små hostels/cabañas eller campingpladser hvis I har telt med i den lille by, så I burde godt have mulighed for at finde noget når I kommer frem ??
   Håber det kan hjælpe jer lidt og god rejse rundt i Costa Rica ??

   Svar

 9. Tobias
  17. januar 2017

  Hej Mads og Camilla,
  først og fremmest skal I have en stor tak for en virkelig fed blog, som jeg i høj grad nyder at læse.
  Jeg skal sammen med en ven, ud at backpacke i Centralamerika, formentligt Panama, CR og Nicaragua hertil sommer.
  I forbindelse med vores planlægning tænkte jeg på, hvilke apps/programmer bruger I til at planlægge jeres fremtidige ruter på jeres tur? Jeg har desuden søgt og søgt, desværre forgæves, på en app hvor man kan sætte en knappenål for hvert land man har besøgt, og samtidig sætte en knappenål for de steder man gerne vil besøge. Kender i noget lignende? 🙂
  Vh Tobias

  Svar

  • Backpackerne
   21. januar 2017

   Hej Tobias
   Tusind tak for rosen, vi er glade for at høre du finder inspiration på siden!
   Vi har lavet et indlæg med de rejseapps vi selv bruger her: https://www.backpackerne.dk/rejseapps-apps-til-rejsen/.
   Maps.Me fungerer offline, du kan sætte knappenåle samt bruge den som gps. Vi bruger den også meget til at se hvor seværdigheder, parker, restauranter osv er. Derudover findes der også app’en Been, hvor du markerer de lande du har været i eller gerne vil besøge. Det er egentlig det eneste den kan, så den er meget simpel og lidt sjov at have da den illustrerer det med et verdenskort. 🙂

   Svar

 10. Lone Bagger
  29. december 2016

  Hej – super informativ og god læsning. Vi er en familie på 4, med 2 piger på 5 og 8, der planlægger ca 6 uger i Costa Rica til sommer. Vi håber på en god blanding af natur oplevelser, familiehygge, kultur og badeferie!! Har vi tid til alt det på 6 uger? Vi tænker nemlig, at vi for pigernes skyld, ikke kan skifte bosted hver 3. dag. Så vi skal finde 4-5 gode udgangspunkter + et par dage i noget primitiv bolig i junglen/Finca. Vi vil gerne bo på mindre bosteder, men gerne – igen for pigernes skyld- have adgang til en pool/svømmebassin/strand de fleste steder.
  Er det nemt at arrangere minibus og taxa rundt i landet? Og hvor nødvendigt er det at booke og arrangere hjemmefra? Eller vil vi støde på masser af tilbud og muligheder når vi når frem?

  Svar

  • Backpackerne
   30. december 2016

   Hej Lone,
   Siden I har 6 uger og I rejser uden for højsæsonen, så burde det ikke være nødvendigt at booke noget på forhånd. Det er let at finde transport rundt i Costa Rica, så det skal I ikke bekymre jer så meget om. Jeres valg står groft sagt mellem; at tage det som det kommer og klare tingene dernede, hvilket er billigst, men ikke nødvendigvis uden bøvl, eller også kan I booke det meste hjemmefra, men det koster jer mere og fjerner jeres fleksibilitet. Vi ville nok vælge en mellemvej, og booke det der bare ikke må glippe på forhånd – det kunne fx være badeferie delen. Vi holder på at fleksibilitet er det vigtigste på en rejse og nu når I har så langt tid i Costa Rica ville det være lidt ærgerligt at låse sig fast på noget hjemme fra 🙂

   Svar

   • Lone
    31. december 2016

    Mange tak for svar. Har nogen bosteder I vil anbefale at bo på?

    Svar

   • Backpackerne
    5. januar 2017

    Umiddelbart nej. Vi har flere steder vi var tilfredse med, men hvis vi havde børn med, ville vi nok ikke vælge dem 🙂

    Svar

 11. afootdk
  19. november 2016

  Hej med jer
  Det er simpelthen perfekt timing. Vi har netop bestilt billetterne til Costa Rica 😉 og vi glæder os til masser af lækre naturoplevelser. Der er indkøbt kort, så nu skal der planlægges…
  Toni/afoot

  Svar

  • Backpackerne
   20. november 2016

   Glæd jer! Costa Rica er fantastisk. Vi ser frem til at følge lidt med i jeres Costa Rica eventyr 😉

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilbage til toppen
mobil desktop