COSTA RICA REJSEGUIDE

 

Costa Rica er et land i Centralamerika som rejsende enten skipper eller ender med at elske. Vi elskede Costa Rica, befolkningen og den utrolige natur. Landet er nemt at rejse i, og med vores Costa Rica rejseguide får du svar på alle de spørgsmål du måtte have.


Budget For Costa Rica

376 DKK om dagen for to personer.

Dette beløb dækker leje af bil(med to venner), benzin, indgang til nationalparker, lokal transport, indkøb i supermarkedet, restaurantbesøg og overnatning på gode backpacker hostels. Priserne inkluderer ikke flybilletter til og fra Costa Rica, samt rejseforsikring og vaccinationer.

Du kan læse et detaljeret indlæg om vores rejsebudget for Costa Rica her.

costa rica rejseguide

Rio Celeste Vandfaldet er et must i Costa Rica

Top Seværdigheder i Costa Rica

Rio Celeste: Floden og vandfaldet Rio Celeste skal ses for at tro det ikke er photoshop. Vandet er farvet af mineraler fra to floder og området rundt om Rio Celeste er tropisk jungle fyldt med eksotiske frøer, fugle og endda jaguarer.

ArenalCosta Ricas mest kendte vulkan og med god grund. Arenal er næsten perfekt kegleformet og omringet af voldsomme floder og tæt jungle. Hvis du er heldig kan du se røg komme op og hvis du er meget heldig også lava!

Rio TarcolesCosta Ricas mest beskidte flod lyder umiddelbart ikke som en oplagt seværdighed, men af underlige årsager elsker Costa Ricas kæmpekrokodiller at svømme i floden. Du er garanteret at se dem hvis du besøger broen ved Rio Tarcoles - vi så 30(!) og en håndfuld sjældne røde arapapegøjer fløj over os imens.

Poas: Den bekvemme placering lige uden for San José gør Poas vulkanen til et oplagt stop. Poas vulkanen består af to kratere, det ene er blevet til en smaragdfarvet sø og det andet er stadig aktivt. 

Puerto ViejoHvis du er til strand og reggae vibes, så er Puerto Viejo perfekt for dig. Stranden er mest klippe, men der er små huller hvor sandet har taget over. Udover strand og Bob Marley musik er der også en del brølaber omkring byen - ikke så fedt hvis du sover i hængekøje på stranden!

MonteverdeEn af Costa Ricas mest hypede seværdigheder, der desværre ikke levede helt op til vores forventninger. Tågeskoven skulle huse en masse fugle og en mystisk atmosfære på grund af tågen omkring skoven. Da vi var der, var der hverken fugle eller tåge, men du er måske mere heldig.

TortugueroBedste sted hvis du vil se havskildpadder lægge æg på stranden. Tortuguero er også hjem for fugle, krokodiller, aber, dovendyr og søkøer.

CorcovadoCosta Ricas svar på paradis for natur og dyreelskere. Der er uberørt jungle og vilde kyster, og dyrelivet er det bedste du finder i landet, med bl.a. jaguarer, pumaer, tukaner, tapirer, aber, hajer og meget meget mere. Du skal have lokal guide med for at komme ind.

Manuel Antonio: Den mindste nationalpark i Costa Rica og en af de mest besøgte. Let at komme til fra San José og et godt stop hvis du også planlægger at se krokodillerne ved Tarcoles.

Sådan Kommer Du Rundt

Det er nemt at komme rundt mellem alle byerne i Costa Rica med de lokale busser. Steder lidt væk fra de større veje(som fx Rio Celeste), kræver at du hyrer en taxa eller minibus til at tage dig dertil. 

Det er værd at bemærke at costaricanerne af en eller anden grund, der er uden for vores fatteevne, har valgt ikke at have gadenavne særligt mange steder. Det betyder at du ofte skal beskrive hvor du skal hen ved at beskrive kendte bygninger tæt ved. Spørger du hvor nærmeste supermarked er, får du at vide det ligger 50 meter fra McDonald's og to gader mod øst for det store træ ved rundkørslen.

Hent appen Maps.me og fortæl taxachaufføren vejen i stedet for at beskrive hvor du vil hen - det er meget lettere og billigere!

Vores trofaste Suzuki Jimny(Jimmy) kunne lige klemme alle fire ind

Burde Du Leje En Bil i Costa Rica?

JA! Costa Rica er et fantastisk land at køre rundt i og mange af de fede naturoplevelser som landet er kendt for, kan du lettest komme til med egen bil. Priserne på benzin er desuden også meget fornuftige(ca. 7kr. pr. liter). Læs om vores road trip rundt i Costa Rica her.

Hvis du, ligesom os, kan fylde bilen ud, kan i leje en Suzuki Jimny for omkring 500-600 DKK om dagen og betale omkring 130kr. pr. mand. Vi lejede bil uden problemer gennem Payless. Hvis du vil se det flotteste af Costa Ricas natur, er en bil et must, så længe du husker firhjulstræk - landevejene i Costa Rica kan være meget ujævne og mudrede.

Amerikanske krokodiller ved broen over Rio Tarcoles

Plusser Ved at Rejse i Costa Rica

Costa Rica er en naturelskers paradis klemt inde på et areal der ikke er meget større end Danmarks. Der er så mange plusser ved at rejse i Costa Rica, at vi ikke kan opremse dem alle her, så vi nøjes med de mest åbenlyse:

Lille land, store opleveser: Costa Rica er en smule større end Danmark, men rummer både vulkaner, regnskov, kæmpesøer, kyster til både Atlanterhavet og Stillehavet - og så er landet hjemsted for ca. 5% af alle verdens dyrearter!

Pura Vida: Ordsprog, levevej og alt imellem. Pura vida(rent liv) er en religion i Costa Rica og det kan ses på flere måder. Landet har ikke noget militær, du kan drikke vandet fra hanen og når du kommer fra nabolandene Panama og Nicaragua, ser du hvor rent og frit for affald Costa Rica er.

Dyrelivet: Som sagt, lever ca. 5% af alle verdens dyrearter i Costa Rica, et land der udgør omkring 0,1% af verdens landareal! Overalt du bevæger dig i landet, ser du dyr, selv i storbyen San José flyver papegøjerne over hovedet og aberne kravler i parkerne.

Et sjældent billede uden turister på stranden i Puerto Viejo

Minusser Ved at Rejse i Costa Rica

Som alle andre steder i verden, er der minusser ved at rejse i Costa Rica. Landet er fyldt med fede oplevelser, men der er et par ting du skal være klar over inden du køber flybilletten:

Maden: Som de fleste andre steder i Latinamerika(minus Mexico og Argentina), er maden i Costa Rica ikke noget at råbe hurra for, tværtimod. De flest budget måltider består af ris og bønner, oksekød eller kylling og stegte bananer. Meget lækkert en gang imellem, men det bliver hurtigt trættende.

Turismen: Costa Rica er på ingen måder et ukendt rejsemål for turister. Specielt amerikanerne er vilde med landet, flere har endda købt grunde. Hvis du vil lidt væk fra turisthorderne, er det en god idé at leje din egen bil - det kan endda være billigere end at tage lokal transport.

Dyrere end naboerne: Costa Rica kan virke dyrt, hvis du kommer fra nabolandet Nicaragua og derfor vælger mange backpackere at køre direkte videre til Panama. Stor fejl. Hvis du tænker over det, er 188kr. pr. mand om dagen ikke mange penge, også selv om det ikke koster 130kr. som i Nicaragua

Du kan finde seje typer som os og vores venner Jonas og Sofie i Costa Rica 😉

Hvilken Type Rejsende Finder Du i Landet?

Der findes groft sagt to typer rejsende i Costa Rica: unge backpackere der rejser på budget, fester og hænger ud omkring kysterne og de ældre ferieturister fra hovedsageligt USA og Canada der bor på hoteller og tager på arrangerede ture.

Der er selvfølgelig en masse typer rejsende i mellem, som os, så hvis ingen af de to grupper lyder tiltalende for dig, så lad være med at bekymre dig for meget, der er massere af spændende rejsende at snakke med i Costa Rica.

Visumregler & Adgangskrav

Som det meste af Latinamerika er Costa Rica visumfrit for danskere op til 90 dage og dit ophold kan forlænges i landet. Som altid skal passet være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedatoen. Se mere på Udenrigsministeriets side her.

For lige at tage toppen af din begejstring, kan vi fortælle at det koster 29 USD at forlade Costa Rica hvis du flyver(tit inkluderet i din flybillet). Vi betalte 17 USD for at krydse over land ind i Panama. Set på den positive side, så går mange af pengene til dyrevelfærd og beskyttelse i landet.

Kniber det med helbredet? Så tag en tur ud i Costa Ricas natur - vi garanterer det lindrer!

Sundhed

Lad os få det af vejen med det samme: det er ikke nødvendigt at tage malariapiller i Costa Rica. Malaria er ekstremt sjældent og chancen for at blive smittet er forsvindende lille. Bivirkningerne ved malariapillerne kan derimod være seriøse. 

Det er en god idé at være vaccineret for gul feber og stivkrampe inden du tager til Costa Rica. I specielle tilfælde kan myndighederne nægte dig indgang hvis du ikke kan bevise at du er vaccineret mod gul feber.

Telefon & Internet

Det er billigt og nemt at købe lokale SIM-kort, men dækningen kan variere meget i kvalitet. Forvent kun godt signal i større byer. 

Internet er meget udbredt og stort set alle hoteller, hostels og gæstehuse har gratis WiFi. Hastigheden er ikke som derhjemme, men fin nok til at oploade billeder til Facebook og se YouTube videoer. Jo længere ude på landet, jo langsommere er nettet(duh...).

costa rica rejseguide

Hængebroen i Monteverdes tågeskov(uden tåge...)

Tips Til at Spare Penge

Costa Rica er som udgangspunkt ikke voldsomt dyrt at rejse rundt i. Tænk 140-200 om dagen på budget og 200-500 for relativt højt budget. Selv om det ikke er dyrt at rejse i Costa Rica er det altid rart at spare lidt ekstra. Vi sparede en del penge ved at;

Drikke vandet fra hanerne og lade være med at købe flaskevand. Costa Rica er det eneste land i Centralamerika hvor du kan drikke fra hanerne og det kan spare dig hundredevis af kroner hver månede.

Måske lidt ulogisk, men lad være med at lave din mad selv. Du kan spise på lokale vejsiderestauranter(sodas) for 20-50kr.

Lej en bil. Hvis du kan fylde den ud og dele omkostningerne, kan det i sidste ende være billigere at køre selv, end at betale for busser, minibusser og privat transport.

Hvis du er til frivilligt arbejde, er der mange farme, frugtplantager og dyrecentre der mangler hjælp. Men undersøg stedet inden du tilmelder dig - meget frivilligt arbejde skader mere end det gavner og er tit lavet til at tjene penge på turister.

Couchsurfing er udbredt i Costa Rica og en god måde at møde lokale og spare penge på samme tid.

Costa Ricas ikoniske Arenal vulkan skal du se

Hvornår Er Det Bedst at Rejse Til Costa Rica?

Som alle tropiske lande har Costa Rica en regnsæson og en sæson hvor landet er tørt. Regnsæsonen variere en smule fra region til region og afhængig af om det er El Niño sæson, men som udgangspunkt er det fra maj til november. 

November til marts er højsæson i Costa Rica, men vi anbefaler at du rejser i skuldersæsonenerne(månederne mellem regn- og tørsæsonen); dvs. mart-april og september-oktober. I de måneder er der færre turister, landskabet er grønt og frodigt uden at være for varmt eller vådt.

Hvis du vil læse en lidt mere detaljeret guide til vejret i Costa Rica, har vores venner hos Costa Rica Guide lavet et super godt indlæg.

Costa Rica rejseguide til de bedste seværdigheder rundt i hele landet

Ruteforslag Til Costa Rica

Din rute rundt i Costa Rica afhænger meget af hvor du kommer ind i landet fra og om du lejer bil eller tager busser. Seværdighederne er spredt ud i hele landet, så der er ikke én logisk rute at tage. Heldigvis er det et lille land, så distancerne er ikke så lange.

Lander du i hovedstaden San José, skal du en del frem og tilbage hvis du vil se alle seværdighederne på en gang.

Kommer du fra Nicaragua, som os, kan du zigzagge igennem landet, uden for meget backtracking. To eksempler på en rejse i Costa Rica kunne være:

1. Du lander i San José og din rute ser sådan her ud: San José → Poas → Monteverde → Arenal → Rio Celeste(Bijagua) → Tamarindo → Rio Tarcoles → Manuel Antonio NP → San José → Tortuguero NP → San José(slut). Hvis du vil tilføje strand så tilføj Puerto Viejo. Vil du se mere dyreliv, så tilføj Corcovado NP.

2. Du kommer fra Nicaragua og starter i Liberia og din rute ser sådan her ud: Liberia → Rio Celeste(Bijagua) → Arenal → Monteverde NP → Rio Tarcoles → Manuel Antonio NP → Corcovado NP → San José → Tortuguero NP → San José → Poas → Puerto Viejo(slut). Fra Puerto Viejo kan du let krydse over til Panama.

Der er selvfølgelig mange måder at skrue en tur til Costa Rica sammen på. Lejer du bil eller tager du busser, skal du tilpasse rejsen derefter. Hvis du har spørgsmål eller forslag til ruten, så smid en kommentar!

Et kig ned i Poas vulkanens aktive krater

Costa Rica Rejseguide & Praktiske Tips

I regnsæsonen kan grusvejene blive mudret, hvilket gør det umuligt for almindelige biler/busser at komme til destinationer længere ude på landet.

San José er ikke verdens sikreste by(med normal sund fornuft er den heller ikke farlig!) og taxachaufførene er kendt for at snyde turister. Lad være med at køre på taxameter, men forhandl en pris inden du sætter dig ind(spørg på dit hostel/hotel om priser inden).

Populære destinationer som Monteverde og Manuel Antonio kan blive oversvømmet af turister i højsæsonen. Er du i Costa Rica mellem november og marts og vil undgå horderne, så kom så tidligt som muligt, gerne så snart parkerne åbner.

Costa Ricas officielle sprog er spansk, men på grund af de mange turister, er der mange lokale der kan grundlæggende engelsk. 

Familie er vigtigt i Costa Rica og de fleste har en ægtefælle. Hvis du er solorejsende kvinde, kan du godt forvente at blive spurgt en del gange om hvor din mand er. Desuden har mange mænd i de fleste latinamerikanske lande en dårlig vane med at råbe og pifte efter gringas(hvide kvinder).

Costa Rica er sjovt, frisk og et af vores alletiders favorit rejseland

Vores Vurdering af Costa Rica

Vores vurdering af Costa Rica kan opsummeres meget kort: Vi elsker landet, menneskerne og naturen og vi kan ikke vente til vi en dag kommer tilbage. 

Det er let for os danskere at komme ind i landet og Costa Ricas turisme er veludviklet og super velfungerende, samtidig med at du hurtigt kan komme væk fra de mest udtrådte stier.

Brug et par uger på at udforske Costa Ricas jungler, landets rige dyreliv, bjergene og strandende, og vi garanterer dig for at du ikke bliver skuffet. ♦

LÆS OGSÅ: Costa Rica Rejsebudget: Hvad Koster Det i Landet?

Har du noget du vil tilføje til vores Costa Rica rejseguide? 

24 Comments

 • Hej med jer
  Tak for fedt indlæg

  Rejser snart til Sydamerika (Argentine, Bolivia, Chile, Peru og Brasilien) og overvejer derfor i forlængelse af den tur, at tage til Costa rica i ca 20 dage.
  Synes jeg første alternative rute ser mega fed ud – eeeelsker strandene.

  Hvor mange dage ville i anbefale hver sted ?

  Mvh Emma

 • Stor tak for en fantastisk blog:-) Spørgsmål 1: Er der er noget særligt tøj i vil anbefale til regnskoven? Nr. 2: Hvilken måned synes I er bedst, juli eller oktober?

 • Hej

  Jeg står og skal ud at rejse med en veninde og vi er tvivl om vi skal tage til Galapagos eller Costa Rica.
  Hvad i ville i foretrække? Eller har i nogle for og imod grunde?
  VI har læst om begge ting bla. herinde og syntes at begge steder lyder super spændende, så håber i kan hjælpe os lidt på vej med en beslutning.

  • Hej Emma,
   Både Galápagos og Costa Rica er fede destinationer, men det er to helt forskellige rejsemål. Costa Rica er et helt land med mange flere muligheder end Galápagos, hvorimod Galápagos er mere unikt og specielt. På Galápagos er der mange steder der er no-go zoner for turister og hvis I vil på ture er det ekstremt dyrt. Hvis I vil vælge mellem de to destinationer til en enkelt rejse så vil vi klart anbefale Costa Rica, da der er langt flere muligheder og det er en del billigere. Galápagos egner sig bedst som en del af en større tur til fx Ecuador. Når det så er sagt så er øerne helt fantastiske og hvis I har tiden og pengene så synes vi da I skal overveje om I kan rejse rundt i Costa Rica og så smutte en uge eller to til Galápagos undervejs 🙂

 • Hej Mads og Camilla.
  Tak for en helt fantastisk rejseblog.
  Jeg har lige købt en billet, og rejser om 10 dage – skal være afsted i 1 måned.
  Jeg rejser afsted alene, og regner derfor til en start med at tage bussen rundt, med mindre jeg møder nogen der vil dele en bil.
  Jeg kan forstå, at busserne ikke er helt lette at finde ud af – og ikke kører alle ruter, så jeg kunne godt lige tænke mig at høre jeres mening om min rute – i det mindste den første del:
  San José – Poas – Monteverde – Arenal /La Fortuna – Rio Celeste(Bijagua) – Tamarindo
  Derefter vil jeg gerne opleve:
  Nosora – Santa Teresa – evt. Montezuma – Paquera/Cabo Blanco – Isla Tortuga (måske Isla Chiquita) – Rio Tarcoles – Manuel Antonio – Uvita – Corcovado NP – Puerto Viejo Talamanca – evt. Puerto Viejo Limon samt Tortuguero.
  Hænger ruten slet ikke sammen i forhold til busserne? – jeg har ikke lige fået kigget nærmere på bussen endnu… Og er det for meget at ville nå på 1 mdr?
  Min plan er meget flexibel, det er kun lige de overvejelser jeg har gjort mig, men har kun bestilt de første 2 overnatninger – resten tager jeg hen af vejen.
  Så jeg vil meget gerne høre jeres tanker om denne rute, og om der er noget jeg skulle undvære, og om der er andet jeg skal gøre i stedet..

  På forhånd mange tak ?

  Mvh. Tabita

  • Hej Tabita – mange tak!
   Din rute hænger fint sammen, da alle steder er ret besøgte, så busserne burde ikke bekymre dig så meget. Corcovado er lidt en speciel størrelse, men siden du alligevel skal med på en guidet tur for at besøge parken, så kan de nok hjælpe med transporten dertil. Costa Rica er et lille land, men meget af det er lidt ufremkommeligt. Umiddelbart så kan du godt nå det hele, men det får du en meget bedre fornemmelse for når du er fremme 🙂 Du skal ikke satse på at kunne nå det hele, men det er slet ikke umuligt 🙂

 • Hej! Tak for en masse fed inspiration. Min veninde og jeg tager til Costa rica her midt januar i 2,5 uge. Lige nu har vi i planerne at se Arenal vulkan, Rio Celeste, monteverde national Park, Santa Teresa og Puerto Viejo. Vi er lidt i tvivl om vi kan nå det, og om vi burde tage forbi manuel Antoni? Er det et must ser? Vi vil rigtig gerne have booket de fleste overnatning hjemme fra eller have en plan i hovedet om, hvor mange dage vi skal tilbringe hvert sted. Kan i anbefale hvor mange overnatninger man skal opholde sig hos Arenal nationalpark og tenorio nationalpark fx?

 • Hej Mads & Camilla,
  Tak for spændende læsning og dejligt at I synes så godt om Costa Rica. Jeg var der for 14 år siden og forelskede mig pladask i det hele, som I også beskriver så flot. Jeg har siden dengang drømt om at tage min familie med dertil, når børnene var store nok, og det er de nu (6, 9 og 10), så min mand og jeg er nu i gang med at planlægge en 3-4 ugers tur derover hen over jul og nytår (2017/2018).
  Siden dengang er der jo sket meget ift. bestilling af billetter og jeg er umiddelbart fristet til bare at bestille over nettet, men hvad gør I selv, når I booker lange rejser? Og er der nogle rejseselskaber I særligt vil anbefale?
  Jeg tænker vi booker enkelte hoteller hjemmefra, da det er højsæson, men vi vil gerne leje en bil og bare køre rundt. Tænker I det er nødvendigt at have det hele planlagt og booket hjemmefra når det er højsæson eller har I erfaring med, at det også er muligt at finde overnatning uden forudbestillinger?
  På forhånd tak og fortsat god tur rundt i verden,
  Mvh Malene Scharling

  • Hej Malene,
   Vi booker som regel aldrig mere end flybilletter og måske de første nætter. Resten tager vi som det kommer. I højsæsonen er det nok en god idé at booke en del nætter frem. Vi var der godt nok ikke i højsæsonen, men mange har sagt at der bliver ret travlt 🙂 Det er bestemt muligt at finde overnatninger som I kommer 🙂

 • Hej med jer, min datter og jeg skal Costa rica rundt i april. Har du nogle råd til tøj og sko? Er der mange myg og andet man bliver angrebet af, man skal beskytte sig imod?

  • Hej Susan,

   Medmindre I skal ud på længere vandreture er et par løbesko/kondisko ganske udmærket. Vi oplevede ikke problemer med myg eller insekter på noget tidspunkt. Hvis I havner et sted med mange myg, er der altid et sted hvor de sælger myggespray i nærheden. Generelt er Costa Rica et meget bekymringsfrit land at rejse i ?

 • Fedt at finde en masse god inspiration. Vi planlægger sommerferie (juli) i Costa Rica med to børn på hhv 10 og 6. Umiddelbart synes jeg priserne i landet ser lidt høje ud, når man kigger hotel hjemmefra (sammenlignet med østen). Har I erfaringer med (eller kender nogen der har prøvet) AirB&B i landet? Vi regner med at være der i tre uger – primært med naturoplevelser inklusiv strand. Har I mon snorklet, mens I var i landet?
  mvh
  Louise

  • Hej Louise,
   I Latinamerika har de billigste hoteller som regel ikke en hjemmeside og du kan ikke finde dem på Booking.com/hostelworld osv. Du finder dem kun ved at lede efter dem i byerne(ikke så svært at finde, forresten). Vi har ikke nogen erfaring med AirBnb i Costa Rica, men vi går ud fra at det fungerer lige så godt som andre steder, så vi vil gerne anbefale det alligevel. Vi snorklede desværre heller ikke i Costa Rica og landet er muligvis heller ikke det bedste sted til den slags. Hvis I gerne vil snorkle, er det nok bedst på den caribiske kyst hvor vandet er roligere og klarere 🙂

 • Hej! Virkelig nyttigt indlæg!
  Vi er to piger i 20’erne, der i morgen rejser fra Nicaragua til Costa rica i morgen. Men vi kan simpelthen ikke finde ud af hvor vi skal bo. Hvilke hostels boede i på? Nogle i kan anbefale? Vi starter med at tage til Liberia og derfra til Rio Celeste. Har i nogle forslag til, hvor vi kan bo i nærheden af Rio celeste?
  Tak for en fantastisk blog.
  Mvh. Lærke og Katrine

  • Hej Lærke og Katrine! Fedt at høre I kan bruge indlægget ? Vi boede på Hotel Liberia, der ligger meget tæt på parque central. Vi betalte 10.000 colones dengang for et dobbeltværelse.
   Vi fandt et lidt alternativt sted at sove med vores campinghængekøje hos en familie tæt på Rio Celeste, så vi kan ikke rigtig anbefale det da det ikke er et sted man normalt overnatter. Men der er flere små hostels/cabañas eller campingpladser hvis I har telt med i den lille by, så I burde godt have mulighed for at finde noget når I kommer frem ??
   Håber det kan hjælpe jer lidt og god rejse rundt i Costa Rica ??

 • Hej Mads og Camilla,
  først og fremmest skal I have en stor tak for en virkelig fed blog, som jeg i høj grad nyder at læse.
  Jeg skal sammen med en ven, ud at backpacke i Centralamerika, formentligt Panama, CR og Nicaragua hertil sommer.
  I forbindelse med vores planlægning tænkte jeg på, hvilke apps/programmer bruger I til at planlægge jeres fremtidige ruter på jeres tur? Jeg har desuden søgt og søgt, desværre forgæves, på en app hvor man kan sætte en knappenål for hvert land man har besøgt, og samtidig sætte en knappenål for de steder man gerne vil besøge. Kender i noget lignende? 🙂
  Vh Tobias

  • Hej Tobias
   Tusind tak for rosen, vi er glade for at høre du finder inspiration på siden!
   Vi har lavet et indlæg med de rejseapps vi selv bruger her: https://www.backpackerne.dk/rejseapps-apps-til-rejsen/.
   Maps.Me fungerer offline, du kan sætte knappenåle samt bruge den som gps. Vi bruger den også meget til at se hvor seværdigheder, parker, restauranter osv er. Derudover findes der også app’en Been, hvor du markerer de lande du har været i eller gerne vil besøge. Det er egentlig det eneste den kan, så den er meget simpel og lidt sjov at have da den illustrerer det med et verdenskort. 🙂

 • Hej – super informativ og god læsning. Vi er en familie på 4, med 2 piger på 5 og 8, der planlægger ca 6 uger i Costa Rica til sommer. Vi håber på en god blanding af natur oplevelser, familiehygge, kultur og badeferie!! Har vi tid til alt det på 6 uger? Vi tænker nemlig, at vi for pigernes skyld, ikke kan skifte bosted hver 3. dag. Så vi skal finde 4-5 gode udgangspunkter + et par dage i noget primitiv bolig i junglen/Finca. Vi vil gerne bo på mindre bosteder, men gerne – igen for pigernes skyld- have adgang til en pool/svømmebassin/strand de fleste steder.
  Er det nemt at arrangere minibus og taxa rundt i landet? Og hvor nødvendigt er det at booke og arrangere hjemmefra? Eller vil vi støde på masser af tilbud og muligheder når vi når frem?

  • Hej Lone,
   Siden I har 6 uger og I rejser uden for højsæsonen, så burde det ikke være nødvendigt at booke noget på forhånd. Det er let at finde transport rundt i Costa Rica, så det skal I ikke bekymre jer så meget om. Jeres valg står groft sagt mellem; at tage det som det kommer og klare tingene dernede, hvilket er billigst, men ikke nødvendigvis uden bøvl, eller også kan I booke det meste hjemmefra, men det koster jer mere og fjerner jeres fleksibilitet. Vi ville nok vælge en mellemvej, og booke det der bare ikke må glippe på forhånd – det kunne fx være badeferie delen. Vi holder på at fleksibilitet er det vigtigste på en rejse og nu når I har så langt tid i Costa Rica ville det være lidt ærgerligt at låse sig fast på noget hjemme fra 🙂

 • Hej med jer
  Det er simpelthen perfekt timing. Vi har netop bestilt billetterne til Costa Rica 😉 og vi glæder os til masser af lækre naturoplevelser. Der er indkøbt kort, så nu skal der planlægges…
  Toni/afoot

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.