CUYABENO, ECUADOR

Der findes vel ikke et sted på jorden, der lyder mere eksotisk end Amazonas. Verdens lunger rummer utrolige mængder dyre- og planteliv der for naturnørder, som os, er et krav at besøge.

Vi har af en eller anden grund hele tiden udskudt vores besøg ind i Amazonasjunglen. Først i Brasilien og derefter i både Bolivia og Peru. Så da vi stod i Ecuador, besluttede vi os for endelig at gøre det.

I Ecuador er der hovedsageligt to steder at tage ind i Amazonas fra; Yasuni eller Cuyabeno. Vi ville egentlig helst have været ind i Yasuni, men pga. prisen valgte vi at tage til Cuyabeno i stedet. Vores 3N/4D i Cuyabeno kostede os 290 USD pr. mand.

Inden vi tog afsted fra vores hotelværelse i Lago Agrio, vidste vi godt at Amazonasregnskoven ikke er det bedste sted at se dyr i Sydamerika, men hvis vi var heldige kunne vi måske spotte både pinke floddelfiner, dovendyr og et hav af forskellige fugle og aber.

cuyabeno

Gæt hvem vi fandt i vores seng den første nat?!

cuyabeno

Udsigt over vores jungle lodge og Amazonasregnskoven fra udsigtstårnet

cuyabeno

Dødningehovedaberne kravlede langs vores hytte hver morgen

Det Høje Tårn & Floddelfiner!

Vi blev hentet i Lago Agrio, kørte i 2 timer til båden der skulle sejle os de sidste 2 timer hen til Caiman Eco Lodge, hvor vi skulle bo de næste 3 nætter.

Sammen med vores guide Washington, vores gruppe(os og en dame fra Kina), tog vi ud på turens første dyrejagt og spottede et par dødningehovedaber og isfugle. Vi havde håbet på lidt mere dyreaktivitet, men var heldige også at spotte en enkelt pink floddelfin, inden vi sejlede tilbage og fik aftensmad.  

Ved vores lodge, var der et observationstårn med udsigt over junglen. Så tidligt næste morgen stod vi der og vågnede ikke bare til solopgangen, men også aberne der kom kravlende forbi i træerne og papegøjerne der skrattede højt mens de fløj rundt om os – hvilken bedre måde at starte dagen på? 

Kineseren skulle hjem, så vi drog alene ud på bådtur, denne gang uden motor. Vi så to tukanarter, fire abearter, en masse fugle og endte endda med at følge to floddelfiner hele vejen tilbage til vores lodge. En super morgen!

cuyabeno

I Amazonas svømmer der grise rundt i floderne

cuyabeno

Det obligatoriske billede med landsbyens shaman(heksedoktor)

En anakonda med et eller andet dyr i maven – hvad tror du det er?

En anakonda der lå på lur lige over vores hoveder

Den lokale landsby med elledninger og lygtepæle…

Jagt Efter Dovendyr & Anakondaer

Til vores overraskelse skulle vi skifte guide midt på dagen, og blive en del af en ny gruppe bestående af amerikanere. Vores nye guide Miguel viste sig at være enormt engageret og klog på sit område, hvilket gjorde det hele meget sjovere!

Allerede fra begyndelsen gjorde vi Miguel opmærksom på vores ønske om at se dovendyr, så hver gang vi efterfølgende satte os i båden, var det med krydsede fingrer for, at vi fik junglens mest dovne majestætiske dyr at se. 

Efter frokosten sejlede vi med båden ud til en lokal stamme, der skulle lære os hvordan man laver yukabrød fra bunden og deltog i en ceremoni, hvor høvdingen fjerner dårlige ånder. Det hele var lidt opsat og corny, men alligevel et lille glimt ind i en meget anderledes kultur.

Da vi skulle tilbage var mørket faldet på, hvilket belejligt nok også betød at junglens mest interessante dyr ville være aktive. Med en kraftig lommelygte fik Miguel lyst øjnene op på både store og små kaimaner, forskellige fugle, to kæmpe anakondaer og to små boaslanger – alt i alt en virkelig god nattejagt!

Vores guide Miguel forrest i båden på vej mod junglen

cuyabeno

Ækvatorlinjen ligger tæt på Caiman Lodge

cuyabeno

En hejre i et tre ved Laguna Grande

Ville du tage en dukkert i plumret vand med piratfisk, anakondaer og kaimaner? 

cuyabeno

Solnedgang over den største sø i Amazonas

En Dukkert Med Anakondaer – Yikes!

Tredjedagen startede ud med at ro i kano hen til et nyt sted i junglen, hvor vi skulle vandre. På roturen fik vi set hejrer, hoatzins(aka stinky turkey) og roede rundt mellem træerne i vandet fordi Heather, vores bird nerd på holdet, skulle have billeder af alle fuglene. 

Endelig fremme ved vandrestien nåede vi ikke langt ind i junglen før Miguel begyndte af forklare om termitboer, vandremyrer og lærte os hvordan stammer i junglen overlever af planterne og deres funktioner.

Efter en længere omvej(tak Miguel…) krydsede vi ækvator og badet i sved, var vi klar til en forfriskende dukkert i Amazonasfloden – også selv om den er fyldt med kaimaner og anakondaer.

Dagen sluttede af med en bådtur til solnedgangen og en vandretur om natten i junglen. Vi så desværre stadig ingen dovendyr, men til gengæld så vi alverdens edderkopper og frøer. 

Dovendyrene gemte sig stadig, men frøerne kom frem

Junglen er tæt i Amazonas

San Rafael vandfaldet er et godt lille mellemstop på vejen mod Lago Agrio og Cuyabeno

Ingen Dovendyr, Men Kæmpe Vandfald

På vores sidste halve dag i Cuyabeno nåede vi en kort bådtur og et sidste desperat forsøg på at se et dovendyr, men fejlede igen miserabelt, inden vi skulle hele den lange vej tilbage til civilisationen.

De fleste ture i Cuyabeno udgår fra Quito med en 9 timers bustur eller en halv times flyvning. Hvis du vælger busturen, vil vi anbefale at du stopper ved den lille by El Reventador ca. halvvejs mellem Quito og Lago Agrio.

Der er ikke meget andet end et hotel, en kæmpe vulkan og Ecuadors højeste og smukkeste vandfald, San Rafael. Forbløffende nok, så vi ingen andre turister udover et par kinesere. Hvordan et sted som El Reventador ikke får flere besøgende er os en gåde, men det betyder bare at du får en ekstra god oplevelse hvis du stopper forbi! 

Bådturene langs floderne var højdepunkterne på vores Amazonas tur i Cuyabeno

Tips & Råd Til Din Amazonas Tur i Cuyabeno

Cuyabeno er et af de billigste steder at opleve Amazonasregnskoven, sammen med Madidi i Bolivia og Tambopata i Peru. Alle parker tilbyder fire dage i Amazonas for omkring 2000-3000kr, men Cuyabeno er klart den letteste park at komme til. 

Vi kan varmt anbefale at bo hos Caiman Eco Lodge i Cuyabeno, men mange af de andre lodges så lige så gode ud.

I Cuyabeno blev vi egentlig ikke generet af insekter eller myg som vi gjorde på vores tur til Pantanal i Brasilien, men det er alligevel en god idé at tage noget kraftig myggespray med, just in case. Men husk at kraftige syntetiske lugte kan skræmme dyr væk inden du når at se dem. 

Luftigt tøj der dækker arme og ben er langt det mest behagelige. Når du sveder meget, klæber insekter, planter og andet kravl oftere fast på din hud og det er ærligt talt pisse irriterende, så dæk arme og ben eller gå rundt som en kæmpe magnet for plantesporer og insekter i verdens største regnskov…

Overordnet set er en tur i Amazonas ret ligetil og mange af de bekymringer du kunne have, bliver klaret fra turselskabernes side. Hvis du følger vores råd og læser lidt op på hvilke dyr der er en reel chance for at se, så kan en tur til Cuyabeno ikke gå helt galt 🙂

MERE INFORMATION

Sted: Cuyabeno, Ecuador [SE KORT] Pris: 290 USD. Ca. 2060 DKK.
Overnatning: Caiman Eco Lodge.
Note: Priserne for samme tur til Cuyabeno kan variere meget efter hvor du booker. Book din tur direkte gennem Caiman Lodge og betal selv for bussen fra Quito til Lago Agrio(ca. 11 USD), så koster turen samlet 301 USD. Damen vi fulgtes med den første dag betalte over 500 USD gennem et selskab i Quito – lad være med det.

LÆS OGSÅ: Sådan Oplever Du Galápagos På Budget

SE VORES REJSEBILLEDER FRA ECUADOR

Hvilket dyr ville du helst så på dit besøg i Amazonas?

5 Comments

 • Hej med jer!
  Sikke en flot hjemmeside, med en masse fantastisk inspiration.
  Jeg planlægger selv en 3 måneders tur gennem Sydamerika, med mange af de samme seværdigheder som jer. Herunder Macchu Picchi, Amazonas, Saltørkenen m.v. Jeg ville høre jer hvad I har af erfaringer med vandresko/støvler? Egentlig havde jeg tænkt mig bare at tage turen i et par gode løbesko, men kan godt se at et par gode vandrestøvler måske er en god idé. Ved I om man evt. kan købe sko dernede, og i så fald, er det billigere og lige så godt som i DK? Så jeg slipper for at slæbe på et par tunge støvler indtil jeg skal bruge dem (det bliver nok først aktuelt efter en måneds tid). 🙂

  • Hej Oline,
   Mange tak, vi er glade for at høre du kan bruge informationerne! ?
   Vi har selv kun haft et par gode løbesko/kondisko med, som har fungeret rigtig fint for os! Det er ikke nødvendigt med vandresko, men hvis du finder ud af, at du gerne vil købe vandresko alligevel når du er afsted, så er det muligt især i Cusco hvor der er mange frilufts butikker. Vi har ikke tjekket priserne på lige netop vandresko, men hvad vores erfaring er med så mange andre ting i Cusco, så er priserne høje(nogle gange på niveau med danske priser) fordi det er meget turistet. ?

 • Så mange flotte bilder! Amazonas er jo litt av en opplevelse. Da jeg var i Ecuador, dro vi inn i Amazonas fra Tena. Vi bodde både hos en familie inne i skogen og på en jungel lodge, og selv om vi ikke så noen dyr i det området bortsett fra fugler og insekter var det noen flotte dager. Jeg er glad for at jeg aldri fant noen slange i sengen min, og jeg hadde nok ikke villet bade i elven 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.