FILIPPINERNE

Vores måned på Filippinerne var fyldt med overraskelser, gebyrer og ventetid. Vi har samlet nogle af vores bedste billeder fra Filippinerne så du kan få et overblik over hvordan en måned i solnedgangenes land kan se ud.

Tiden på Filippinerne var lige så meget en fiasko som det var en succes. Vi havde bestilt vores billetter ud af landet inden vi rejste dertil – en fejl vi kun laver én gang! Vi havde booket billetter med en måneds mellemrum, og var derfor “fanget” i landet indtil den måned var gået.

Tag endelig ikke fejl, Filippinerne er et dejligt sted, men siden vi kun besøgte Manila, Boracay og Bohol var tiden meget lang. Vi endte med at være 16 dage på Bohol, en fantastisk ø, men kun for en uges tid.

Ikke desto mindre fik vi set en masse smuk natur, mennesker og solnedgange! Tag med på en fotorundtur på et par af Filippinernes tropiske øer.

Læs også vores rejsebudget fra Filippinerne og se hvad det kostede her.

friendly-people-manila

Gadesælgere fra Manilas slumkvarter

boracay-beach-white

White Beach på Boracay

boracay-beach-sunset

Strandkanten på Boracay

funny face

Undervands sjov

boracay-beach

Stranden ved station 3 på Boracay

boracay-from-sea

White Beach ved solnedgang

burning-sky

Himlen brænder!

hidden-boracay

Vores hemmelige spot på Boracay

boracay-sunset

En af de berømte solnedgange på Boracay

Boracay & Solnedgangene

Boracay er Filippinernes hoved turistmål, og var grunden til at vi valgte at tage til landet. Stranden skuffede ikke og solnedgangene var fra en anden verden! Forestil dig et tropisk ø paradis i Filippinerne ca. 45 min. flyvning fra Manila. Øen er kendt for sin kridhvide sandstrand og turkise vand – en kombination de fleste kan lide.

Boracay tilbyder desuden en masse aktiviteter såsom snorkling, parasailing, dykning og zip-lining. Den bedste aktivitet på øen er dog at lave ingenting og bare slappe af på en af verdens bedste strande.

Vi besøgte øen i lavsæsonen, og det har vi 4 grunde til at du også burde gøre.

philippine-house

Hus nær Antequera på Bohol

bananas

Bananer på Bohol

chocolate-hills

Chocolate Hills på Bohol

green-car-bohol

Lokal transport på Bohol

christian-sign

Filippinerne er et utroligt kristent land

Tarsier

Den søde, men mærkelige tarsier

philippine-birth

Lokal fødeklinik på Bohol

philippine-fisherman

Fisker med machete og bambusfiskestang på Bohol

philippine-goat

GED! Denne ged var en større linselus end Paris Hilton…

philippine-road

Bare gå indtil din dag bliver spændende.

philippine-scooter

Scootere er nr. 1 transport på Filippinerne

mag-aso-falls

Vores eget lille hemmelige naturområde på Bohol

mag-aso-falls-bohol

Det smukke Mag-Aso vandfald på Bohol

Eventyrøen Bohol

De fleste har aldrig hørt om øen Bohol, der er den 10. største ø blandt Filippinernes 7107 øer. Det er dog heldigvis ikke pga. dette fakta at øen burde være internationalt kendt, men pga. de fantastiske landskaber og dyr der befinder sig på øen.

Bohol er hjemsted for den sjældne og truede Tarsier. En besynderlig dyreart der kun lever i Sydøstasiens skove og begår selvmord hvis de forstyrres for meget. Udover sære dyr er Bohol også hjemsted for de lige så besynderlige Chocolate Hills. Der er mere end 1000 af de sjove bakker. Det er svært ikke at tro de er menneskeskabte – Lokale rygter går på at de er lavet af kæmpen Miguels afføring… Flotte er de dog!

Har du været på Filippinerne? Har du oplevet det samme som os? Planlægger du en tur dertil og har spørgsmål? Skriv det i kommentarfeltet, og vi hjælper dig gerne! 🙂

20 Comments

 • Strandbillederne fra Boracay ser virkelig smukke ud! Hvad synes I egentlig om det? Vi har hørt lidt blandet – både at der er super crowded, og at stranden er vidunderlig. Er den et besøg værd? ?

  Ps. Både Palawan og Siargao kan klart anbefales, hvis I tager tilbage en dag ?

  • Tak! Vi kan godt forstå at der kan være blandede meninger, for det kommer nok meget an på hvilken del af stranden man bor ved. Stranden er enormt lang og er derfor delt op i 3 zoner, hvor zone 1 er meget crowded med mange hoteller, butikker, restauranter og barer, hvorimod zone 3 (hvor vi boede) er området hvor der er flere lokale og ikke nær så mange turister. Zone 2 er en blanding af de to andre zoner. Så hvis man bor i zone 3 som er mere rolig, så er det enormt lækkert at være der ?

   Tak for anbefalingerne! Mon ikke vi skal tilbage og udforske nogle flere lækre strande og eventuelt dykke med hvalhajer ?

 • Fantastisk beskrivelse og billeder!
  Perfekt til en lille dagdrøm:-)
  Min kæreste og jeg overvejer en tur til Filippinerne.
  Er det noget I fortrød I ikke prøvede / lavede / besøgte?

  • Hej Jakob,
   Lidt dagdrømmeri er godt engang imellem 😉
   Der er som sådan ikke noget vi fortryder vi ikke så eller oplevede på Filippinerne, men vi har det en ting eller to vi gerne vil se en anden dag. Siargao har vi hørt meget godt om og så kom vi ikke forbi Palawan 🙂
   Filippinerne har meget at byde på, så ligemeget hvor I ender, så bliver I ikke skuffet 🙂

 • Hej,
  Jeres blog er vildt inspirerende. Jeg sidder og skal planlægge backpacking i Asien med en veninde, i tre måneder til januar.
  Vi påtænker at tage til Filippinerne i en måned og dernæst til Indonesien. Hvordan er infrastrukturen i Filippinerne mht. at komme rundt? Og hvad ville I bruge en måned på?
  Vi overvejer at tage første halvdel af turen i det nordlige, og den næste halvdel i det sydlige(altså ikke det helt sydlige) men vi ved ikke hvad der er mest hensigtsmæssigt ifht. hvad man skal se.
  Vi håber at høre fra Jer – og fortsat god rejse.
  Mvh Mette

  • Hej Mette, infrastrukturen var fin. Vi husker ikke at have nogle problemer med det på noget tidspunkt(udover det selvfølgelig er lidt mere bøvlet, når der er så mange øer). Vi har ikke selv været i den nordlige del, så det kan vi ikke sige så meget om. I den sydlige del var vi på Boracay som har lækker strand og er perfekt til afslapning, og på Bohol var vi ude og se Chocolate Hills, Tarsier og vandfald. Desværre brugte vi en uge med sygdom, så vi nåede ikke mere end det 🙂

 • Hej med jer

  Elsker at følge med i jeres blog, der er så meget inspiration og gode tips at hente!

  Jeg skal tre måneder til Asien fra November, afslutningsvis havde jeg tænkt at tilbringe min sidste måned på Filippinerne, da min hjemrejse er fra Manila. Dog har tingene udviklet sig til det værre efter de har fået ny præsident ift. bandeopgør, kriminalitet, terrorbevægelser – m.m. som I måske har hørt/læst. Det er jo altid svært at vide om medierne blæser det op herhjemme fra eller om man rent faktisk skal tage det mere alvorligt end antaget.

  Jeg overvejer derfor kraftigt at ændre kurs mod Vietnam i stedet for og købe en ny hjemtransport billet derfra.

  Eftersom I har været begge steder, så er mit spørgsmål til jer om hvad I vil anbefale? Følte I sikkerheden valklede på Filippinerne og har I evt. nogle gode råd eller områder som I vil vurderer man skal holde sig fra?

  Jeg glæder mig til at høre fra jer og fortsat god rejse!

  • Hej Janni,
   Dejligt at høre du følger med! 😀
   Vi ved at der også var problemer dengang vi var der, men det var på de sydligst beliggende øer. Hvis du holder dig til Palawan, El Nido, Boracay, Bohol eller nogle af de andre typisk turistede områder, så skal du nok klare dig helt fint. Vi ville ikke være bekymret for at rejse dertil nu.
   Vietnam og Filippinerne er vidt forskellige, så det kommer også an på hvad du gerne vil. Filippinerne er fyldt med lækre strande og er i virkeligheden det perfekte sted at slutte en rejse. Vi har kun været i det nordlige Vietnam hvor vi sejlede rundt i Halong Bay og så rismarkerne ved Sapa, som også var virkelig fedt.
   Håber det er et svar du kan bruge! 🙂
   Rigtig god tur når du rejser afsted.

  • Hej Jannie
   Du må ikke snyde dig for Palawan, det er en fantastisk ø og der er ro på. Jeg har været der i februar 2013 og igen i februar 2016. Jeg kan varmt anbefale Modessa island, det er absolut paradis og der er ikke mange men mennesker, da der kun er få hytter og fantastisk sted at snorkle.
   Var ligeledes i El Nido og det var en trist oplevelse i 16, alt for mange turister og for meget pres på naturen via bådturene.
   Vil du forkæle dig selv så skal du tage til Paradise Beach and turtle sanctuary ud fra Port Barton, det er ubeskriveligt, men også lidt dyrere end normale hoteller….god ferie 🙂

 • Hej. Tak for en masse inspiration!

  Hvordan var det at rejse indenrigs? Hvor mange penge brugte i på det? Og bestilte i bare på dagen eller hvordan? Et andet spørgsmål – var dette samtidig med jeres vietnam tur? Og samme spørgsmål med transport mellem de to lande, hvis i var der sammenhængende 🙂

  Hilsen Stephanie

  • Indenrigssystemet fungerede fint, men vi endte med at bruge det som lidt af en nødløsning. Vi ville egentlig have været i Manila i nogle dage, men vi havde en forfærdelig oplevelse af byen, så vi “flygtede” dagen efter vi ankom. Det betød også at vores billet til Kalibo, blev en del dyrere, så vi endte med at betale omkring 800,- per næse. Du burde kunne få den for et par hundrede hvis du tjekker Momondo, Skyscanner etc. forinden.
   Det var sammenhængende med Vietnam. Vi havde købt vores billet videre til Vietnam inden vi ankom til Filippinerne. Igen kan du bruge Momondo osv. billetten koster mellem 400-700. 😉

 • Hej. Tak for jeres gode beretning fra Filippinerne 🙂 Jeg fandt lige over jeres side, da jeg er ved at søge info til min kommende tur. Hvordan rejste i rundt på Bohol? Synes ikke Lonely Planet Philippines giver så gode info i forhold til dette? Kan I anbefale steder at bo på Bohol og evt. Manila?
  Tak 🙂

  • Hej Sussie, tak for din kommentar 🙂
   På Bohol, og generelt Filippinerne, tager man tuk-tuks på kortere distancer og jeepneys på lidt længere. Det er super let, men hvis du står med problemer så plejer personalet på dit hotel/hostel at være gode til at hjælpe. Husk også at spørge dit hostel/hotel hvad prisen for en tuk-tuk normalt er. Vi gik fra at betale 300 peso til 30 for samme tur…!
   Vi boede på Nisa Travellers Inn på Bohol. Manila var en mere eller mindre forfærdelig oplevelse for os, så her har vi ikke nogle råd, udover at tage en taxa væk fra lufthavnen hurtigst muligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.