rejsebudget filippinerne

Filippinerne rejsebudget

FILIPPINERNE REJSEBUDGET

Kan du rejse på et backpackerbudget i Filippinerne? Se hvad det kostede os at bo lige ud til verdens bedste strand & udforske eventyrøen Bohol i en måned.

Vi tilbragte i alt 29 dage på Filippinerne. Vi havde ikke på forhånd læst så meget om landet eller priserne, så vi vidste ikke om det ville være dyrt for os at rejse rundt i landet.

Vi blev både positivt og negativt overraskede over priserne. Det er bestemt muligt at leve på et meget lavt budget på Filippinerne, men andre lande i regionen, som fx Vietnam og Thailand, er nemmere og billigere at rejse i.

rejsebudget filippinerne

Bohols Mario-agtige landskab

Rejsebudget Filippinerne

Som langtidsrejsende backpackere er vi interesseret i at leve billigst muligt. Vi har derfor regnet på vores udgifter på vores 29 dage i Filippinerne og lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har bestemt levet på et budget, men vi har også fundet penge til at tage på fine restauranter, bo ud til verdens bedste strand og købe mangoshakes i hobetal.

• Mad & Drikke: 1294 DKK
Overnatning: 1484 DKK
Transport: 1136 DKK
Aktiviteter:  160 DKK
Diverse:  95 DKK


Antal Dage = 29
Samlet Udgifter = 4169 DKK
Per Dag = 144 DKK


Budget Noter

Vi sparede en del penge på at lave vores egen mad på Boracay, hvor vi levede af havregrød og ris. Desuden er den pris du først får stukket i hovedet langt dyrere end den reelle pris. Prut derfor altid om prisen. Da vi ankom til Bohol skulle vi med tricycle til vores hostel. Vi anede ikke hvad normalprisen var så vi endte med at betale 300 pesos(40 kr.) for at køre 3 km. Det lyder umiddelbart ikke skide dyrt når man tænker på vi var to, men da vi senere fandt ud af at det koster 7 pesos pr. kilometer virker det ikke så rimeligt længere.

Ikke underligt at vores tricycle chauffør hed Ass…

Vores private vandfald på paradisøen Bohol

Højdepunkter

Generelt var Filippinerne et budgetvenligt land, men vi blev specielt overrasket over hvor billigt det var at bo på Boracay, lige ud til verdens bedste strand. Vi betalte kun 45 kr. per mand per dag for et fint hotelværelse få meter fra stranden.

Lavpunkter

Noget vi bestemt ikke brød os om på Filippinerne, var deres fees(gebyrer). Der er bl.a. gebyrer på at stige ombord på en båd(efter vi havde betalt for billetten!), besøge et vandfald i naturen, snorkle og bruge lufthavnene.

Det er ikke fordi det er nogen herregård vi skulle af med, kun nogle få kroner, det er bare super irriterende hele tiden at blive opkrævet penge for noget der er gratis alle andre steder. Desuden bliver du heller ikke gjort opmærksom på at der er gebyr på tingene.

Som alle gode budgetrejsende sørgede vi naturligvis for at bruge alle vores filippinske pesos inden vi skulle med flyet mod Hanoi.

Selv her slap vi dog ikke for gebyrer… 

Da vi skulle til at gå mod gaten blev vi opkrævet 1100 pesos(150 kr) i gebyr for at bruge lufthavnen. De penge havde vi selvfølgelig ikke, så vi måtte hæve dem og betale det ekstra gebyr der kommer oveni når man hæver penge i udlandet. Vi kom alt i alt af med 180 kr. bare for at få lov til at gå ombord på vores fly.

filippinerne rejseblog

Venlige lokale i Manilas slumkvarter

Vigtig Viden

Når du før eller siden bliver udsat for et svindelnummer (for det bliver du), så er den bedste løsning ofte bare at gå. To gange prøvede vi at tricycle chaufførene prøvede at snyde os. De ville pludselig have mere end aftalt, så vi gav dem bare det aftalte og gik vores vej. De ved at de snyder dig, så de vil højst sandsynligt ikke gøre med ved situationen udover at råbe lidt af dig.

Overraskelser

Vi blev overrasket over hvor svært og dyrt det var at rejse rundt på Filippinerne – derfor boede vi kun på Boracay og Bohol. Da Filippinerne består af 7107 øer, er både den letteste måde at komme rundt på. Det tager desværre også langt tid. Hvis du har penge nok går der fly mellem alle større byer på Filippinerne.

LÆS OGSÅ: En Måned På Filippinerne i Billeder

Har du nogle gode tips til at spare penge i Filippinerne? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

10 Comments

 • Hej Mads og Camilla

  Har med stor interesse læst alle jeres meget spændende og utrolig informerende/inspirerende indlæg.

  Min kæreste og jeg backpackede sidste år lidt i Vietnam med vores 8 årige datter og tænker vi vil gøre det samme igen denne vinter i 3 uger.
  Pt. er vi dog lidt i tvivl om hvor vi skal hen.. Vi mangler stadig at opleve nordvietnam og vi er ret vilde med landet, men vi vil også gerne opleve Cambodja eller Filippinerne. (Vores datter er halvt filippiner så hun vil rigtig gerne besøge landet) Vi overvejer at enten tage til Cambodja eller Filippinerne først og derefter ende i Vietnam. Budgettet skal dog holdes nede. Og vi har ladet os fortælle at det ikke er klogt at rejse to lyse mennesker med et asiatisk udseende barn i Cambodja. Ved I noget om det? og har I nogle gode ideer eller tips vi kan gøre brug af? 🙂

  På forhånd tak.

  • Tak for de rosende ord og fedt at du kan finde inspiration på vores siden 🙂
   Vi har aldrig hørt om at det ikke skulle være klogt at rejse med at asiatisk barn, hvis man er lys i udseendet. Umiddelbart lyder det ikke som noget i skal spekulere så meget over. I Nordvietnam vil vi meget anbefale jer at tage ud til Sapa-regionen, der er super flot. Hvis ikke I har været ved Halong Bay er det naturligvis et must. Et godt tip er at arrangere turen selv, det er super simpelt og kan spare jer en masse penge. Bare gå ned på busstationen og køb billetter til Cat Ba, derfra kan i shoppe lidt rundt efter de billigste og bedste ture. Vi fik en for ca. 120 kr. Med hensyn til Cambodja eller Filippinerne, så virker det oplagt for jer at tage til sidstnævnte 😀

   • Tusinde tak for brugbar viden, så er vi så meget klogere 🙂
    Vi håber at kunne nå både Nordvietnam og filippinerne på de 3 uger så.
    Nogle steder vi skal undgå på filippinerne?

 • Jeg har personligt tilbragt lang tid på både Bohol & Boracay, de er begge fantastiske øer, og begge billige, hvis man bare altså spiser hjemme altså. Restauranter på de 2 øer er dyre, men det er altså også de mest turistede øer du kan finde hernede 🙂

  Jeg boede på Panglao i et dejligt hus med swimmingpool og vagt til 2000 kr per måned, hvis man handler i Island City Mall kommer man meget langt for pengende.

  Jeg var der under jordskælvet, og tyfonen, kan bla. nævne at Mag-Aso vandfaldet er drastisk ændret i udseendet pga. Jordskælvet!

  http://www.rejsehjerte.dk/mine-5-favorit-ting-pa-bohol/

  • Det er sandt med Bohol og Boracay. Vi havde heldigvis køkken på Boracay, så det blev gjort forholdsvis billigt. Desværre havde vi det ikke på Bohol, så vi blev nødt til at spise ude.

   Det lyder som en god deal du har fået der! Man kommer altid længere for pengene, når man selv køber ind. Pånær i Mexico 😉

   Var det ikke skræmmende at være på øen under tyfonen? Det var voldsomme skader den fik lavet i sin tid.

   Der var faktisk en mand der påstod at vi havde været ved det forkerte vandfald, fordi det ikke ser ud, som det altid har gjort. Vi har siden da bare troet, at han måske talte sandt. Men nu er vi da glade for at vide, at det var det rigtige vi var ved!

  • Hej Cecilie.
   Hvilket sted tænker du på? På Boracay boede vi i en lejlighed hos noget der hed Boracay Family Inn. De har vist ikke nogen hjemmeside, men du kan finde mere information på deres facebook side: https://www.facebook.com/pages/Boracay-family-Inn/1464038263837629
   De har kun lejligheder, men de er billigere end hotellerne og du har eget køkken og bad.
   Desuden vil vi råde dig til at holde dig omkring station 3 på Boracay. Det er billigere, stranden er ikke så crowded og der er rigtig hyggeligt. Hvis du er til fest, turister og gang i gaden så bo omkring station 1 og 2 🙂

   På Bohol boede vi på noget der hed Nisa Travellers Hotel: http://nisatravellershotel.com/
   Utroligt sødt personale og okay morgenmad. Byen Tagbilaran er dog ikke særlig charmerende i sig selv.

   Håber det kunne bruges til noget!
   Camilla & Mads

  • Det var vi også! Transporten var dyr og besværlig, og maden var ikke særlig god – det hele var dog en del af oplevelsen, og Filippinerne er et dejligt land at rejse i (og rimelig billigt). 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.