REJSEGUIDE

Lær at søge som en ninja og undgå at betale overpris for dine flybilletter – ingen vil være den der har betalt mest for sin billet ombord på flyet!

Flybilletter udgør ofte den største udgift i rejsebudgettet. At finde den billigst mulige flybillet, kan være lige så vigtigt som at finde den rigtige destination, overnatning og rejseudstyr.

Det er en konstant kamp at finde de billigste flybilletter, men der er måder du kan undgå at være den person der betalte mest for flybilletten. Det er en fantastisk følelse at sidde i et fly, og vide at man har betalt mindre end de fleste andre, for at komme nøjagtigt samme sted hen!

Her er nogle tips til at hjælpe dig med at finde de billigste flybilletter! – og undgå at være den sørgelige person, der betalte dobbelt for samme rute!

kayak explore

Billigste returbilletter i Europa fra København(Bemærk Madrid, London og Milano)

kayak explore asien

Billigste flybilletter rundt i Asien fra Bangkok(Bemærk Hanoi, Jakarta og Manila)

Brug Kayak Explore

Kayak Explore er genialt hvis du har helt frie hænder, ingen planer eller skal have en idé om hvilke lufthavne/lande der er billigst at flyve til.

Det fungerer ved at du skriver navnet på den lufthavn du flyver fra, hvorefter Kayak giver dig priserne på de billigste returbilletter til de nærmeste lande. Hvis du har et max budget, kan du fx filtrere din søgning så du kun får billetter for under 2000 kr.

Med Kayak Explore opdagede vi at der gik et fly fra Recife i Brasilien til Frankfurt hver tirsdag, der var halv pris af alle andre ruter mellem Sydamerika og Europa!

Vi har også fundet ud af at den billigste og hurtigste måde at komme fra Danmark til Australien går gennem Los Angeles. Hvem havde troet det?! 

prisindsigt

Momondos prisindsigt hjælper dig med at finde det bedste tidspunkt at rejse på

prisindsigt momondo

Graf over priserne på fly mellem København og Bangkok(Ugetal i bunden)

Momondo Prisindsigt

For at få et større overblik over flypriserne plejer vi at bruge Momondos prisindsigt. På den måde kan du se om du rejser lige i højsæsonen eller om du kommer under en lokal højtid som fx Songkran i Thailand.

Udover at kunne se sæsonen, kan du også finde detaljer om det billigste flyselskab på ruten, billigste dag at rejse på og hvor lang tid du skal booke i forvejen, for at få de billigste billetter.

prisagent

Skyscanners prisagent på ruten mellem København og Bangkok

Opret En Prisagent

Hvis du ikke er typen til at sidde hver dag og lede efter de billigste billetter, kan du få nogen til at gøre det for dig!

Skyscanner m.fl. har noget der hedder prisagent. Kort fortalt tilmelder du dig en bestemt flybillet, fx København til Bangkok den 15. marts. Herefter sender Skyscanner dig en mail hver gang der sker ændringer i prisen.

Vi har ikke haft så meget succes med denne teknik endnu, men det er mere fordi vi rejser frit, så hvis billetterne er for dyre én dag, køber vi dem en anden.

Hvis du har bestemte dage at rejse på, kan en prisagent være et utrolig hjælpsomt værktøj!

ryanair rutekort

Ryanairs rutekort

Ryanair Rutekort

Ryanair er lig med dårlig ryg billige flybilletter og de har gjort det ekstremt nemt at finde dem. Deres rutekort viser alle deres lufthavne i Europa, Afrika og Mellemøsten. Hvis du trykker på Billund får du en lille boks der viser de seks billigste enkelt billetter derfra.

Du kan se at det koster 69 kr. at flyve fra Billund til London i det her eksempel! 

Der er uendelig mange muligheder, og hvis du er lidt kreativ og klar på et eventyr, kan du rejse Europa tyndt uden nogensinde at bruge mere end 200 kr. på en flybillet.

Generelle Tips

Vær Fleksibel

Det siger næsten sig selv. Større fleksibilitet giver dig flere valgmuligheder, og bedre chancer for at finde et billigt fly. Du behøves ikke have flere uger eller måneder at kunne rejse i, ofte varierer priserne inden for bare en enkelt uge utroligt meget.

Eksempel på hvor meget du kan spare ved bare et have en uges råderum:

Fly fra KBH til Bangkok den 7. nov = 2679 kr. og transporttid på omkring 30 timer.
Fly fra KBH til Bangkok den 13. nov = 1499 kr. og en transporttid på omkring 11 timer.

Find Alternative Ruter

Skal du ud på en længere flyrejse, kan det ofte betale sig at lede efter alternative ruter. Går du ind på Momondo og søger på fly fra København til Sydney den 2. nov er den billigste pris 5236 kr. med to mellemlandinger undervejs for en enkeltbillet. Søger du derimod på et fly fra København til Kuala Lumpur den 2. nov er prisen 3231 kr. Søger du bagefter på en billet fra Kuala Lumpur til Sydney den 3. nov, kan du finde en billet helt ned til 954 kr. direkte. Samlet set kommer turen til Sydney derfor til at koste dig 4185 kr.

Denne lille anstrengelse vil derfor have sparet dig 1049 kr. som du kan bruge på andre mere spændende ting end flybilletter.

Book På Selskabets Side

Når vi har søgt på nogle forskellige søgemaskiner og fundet den billigste pris, går vi ind og tjekker prisen på flyselskabets egen side. Det kan ofte spare os for et par hundrede kroner. Det er dog ikke altid at der er en forskel, og nogle gange kan det endda være dyrere.

Kend Budgetselskaberne

Næsten alle kontinenter har lavprisflyselskaber. Du får kun lige transporten, alt andet skal du betale for og komforten er ikke i top, men på korte distancer er de ideelle. De her er nogle af de billigste selskaber vi har rejst med.

Nordamerika

Spirit
JetBlue
Volaris
VivaAerobus

Rejs Let

Flyselskaber er begyndt at opkræve gebyrer for alt nu, og hvis du har 2 tasker eller mere med, kan du forvente at blive opkrævet for det. En billig billet med fx Ryanair fra Billund til London til 200 kr. kan komme til at koste over det dobbelte pga. gebyrer for tasker.

På vores tur til Spanien havde vi kun de to små rygsække der gik som håndbagage med. Vi kunne have tøj til 10 dage, computer, håndklæder og en to personers campinghængekøje i taskerne!

Brug Flere Søgemaskiner

Nogle gange kan priserne variere alt efter hvilken søgemaskine du bruger. Et godt tip til at sikre dig, at du får din billet til den billigste pris, er at bruge flere forskellige søgemaskiner – jo flere, jo bedre! Her er en samling af de største og bedste søgemaskiner der findes:

Skyscanner
Air Ninja
Hipmunk
Adioso

No-Show Tricket

Et af de bedste, men også mest risikable tips er no-show-tricket. Kort sagt, går det ud på at du booker en returrejse, men aldrig dukker op til returbilletten.

Noglegange sker det at en enkeltbillet er dyrere end en retur, selvom de går til samme destination.
Eks: Fly fra Costa Rica til Argentina = 6000+ enkeltbillet. Samme fly, men med retur = 2964

For at dette trick virker, kræver det ofte en promotion fra flyselskabets side. Vi anbefaler også meget at du tjekker flyselskabets reglement ift. dette. Chancen for at de straffer dig er minimal, men til stede.

Ingen Undskyldninger

Flybilletter koster mindre end du tror. Du kan ofte få en enkeltbillet til alle jordens kontinenter for mellem 1500 – 3500 kroner. Og når du endelig har købt dine flybilletter kan du glæde dig over at det er meget billigere at leve i mange andre lande end Danmark. Tjek vores rejsebudgetter og find ud af hvor billigt det kan være!

Har du nogle tips til at spare penge på flybilletter? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

4 Comments

 • Hej 🙂
  Fin hjemmeside
  Jeg har lige et spørgsmål ang. størrelse af rygsæk
  Jeg skal til Skotland, og vil gerne have telt og sovepose med og sådan.
  Hvor stor en rygsæk kan man have med som håndbagage i ryanair? deres kuffertmål er 55X40X20 men hvad er det ca. i liter?
  Tænkte bare lige jeg ville spørge, det virker jo som i har styr på at rejse 😉
  Venlig Hilsen Iben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.