GALÁPAGOS, ECUADOR

Alle drømmer om at besøge Galápagos, men er bange for at det er for dyrt. Sådan behøver det ikke at være! Læs og se hvor billigt det kan gøres.

Galápagos behøver ingen introduktion. Alle kender øerne og de fleste drømmer om at besøge dem en dag. De gode nyheder er at det er lettere og billigere end nogensinde før!

Hvad ville du sige til at svømme med søløver, ligge på stranden med havleguaner og spotte kæmpeskildpadder i højlandet på Santa Cruz? Og så for 336kr. pr. dag?

Med vores guide vil du se næsten alle dyrene Galápagosøerne er kendt for, som fx søløver, havleguaner, pingviner, flamingoer, kæmpeskildpadder, havskildpadder, revhajer, suler, fregatfugle og meget meget mere.

Lyder det interessant? Så læs med og se hvordan vi gjorde!

galapagos på et budget

De fleste dyr på Galapagos er meget afslappede

Inden Afrejse

Inden du beslutter dig for noget, så sæt dig ned og overvej hvorfor du har valgt at besøge Galápagos. Vil du se mange forskellige øer, vil du se mange dyrearter eller kommer du for en meget specifik oplevelse?

Beslut hvad du vil opleve inden du beslutter noget andet, på den måde kan du skære alt det unødvendige fra. Vi fokuserede på at se mest muligt dyreliv, for færrest penge, så det er det denne guide tager udgangspunkt i.

Hvis du vil opleve Galápagos på et budget skal du undgå højsæsonenerne. Sigt efter skuldersæsonenerne fra februar til maj og september til december, i de måneder har du større chancer for at finde billig overnatning, flybilletter og et last-minute cruise.

Hvis du planlægger at snorkle en del(og det burde du!), så køb snorkeludstyr inden du tager til øerne. Det koster som regel 5-10 USD om dagen for at låne udstyret.

Flamingo lige i udkanten af Puerto Villamil

Sådan Kommer Du Billigt Til Galápagos

Er du allerede i Sydamerika og har planer om at slå vejen forbi Ecuador, er Guayaquil det billigste sted at flyve fra. Returbilletter fra Guayaquil koster ca. 2000-2500kr. Fra Quito er de omkring 2300-2800kr. Hvis du holder øje med billetterne i skulder/lavsæsonen kan du få returbilletter til halv pris! Fra Danmark koster det fra 5000 og op til Ecuador. 

Hvis du ikke gider at tjekke flybilletter hver dag, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet hos de tre flyselskaber(LATAM, TAME og Avianca) der flyver til øerne.

Søløverne overtager fiskernes både så snart de kigger væk

Cruise: For & Imod

Breaking news! Du behøver ikke at se så mange øer som muligt, for at se de fleste af dyrene Galápagos er kendt for. Faktisk behøves du kun at besøge to – Isabela og Santa Cruz.

Folk vi har snakket med, fortæller at et cruise ofte er en mere luksuriøs måde at opleve øerne på, hvor du ikke selv skal tænke på så meget.

For cruise er helt klart den ekstra luksus og at du ikke selv skal stå for noget udover at holde øjnene åbne efter dyr. Du får også set flere øer, omend tit med samme dyreliv.

Imod cruise er naturligvis at du aldrig er alene, du er tvunget til at følge en forudbestemt plan og så er et cruise meget dyrere end at gøre det selv.

Hvis penge ikke var noget problem, ville vi tage 14 dage på Galápagos og splitte tiden lige mellem cruise og selvstændig rejse. Hvis du er på et budget og ikke behøver ekstra luksus mens du kigger på dyrene, vil vi helt klart anbefale at du gør tingene selv. 

Hvis du er helt og aldeles fast besluttet på at tage på et cruise, så vent med at booke til du står på Galápagos. Der er last minute cruises hele tiden, for helt ned til 500 USD for fem dage.

Kæmpeskildpadde ved El Chato Reservatet

Gratis Oplevelser På Galápagos

Nu når vi taler om at gøre tingene selv, så er der ingen mangel på gratis oplevelser på hverken Santa Cruz eller Isabela og du kan let se de fleste, hvis ikke alle, af de dyr du kom for at se. De fedeste steder vi fandt var:

Gratis Oplevelser På Santa Cruz:

El Chato Tortoise Reserve. Tag en deletaxa fra Puerto Ayora til Santa Rosa og gå resten af vejen til reservatet, der er fyldt med kæmpeskildpadder.

Tortuga Bay. Let gåtur fra Puerto Ayora, hvor du kan se bl.a. havleguaner, suler og rokker.

Las Grietas. Kort sejltur fra havnen og en lille gåtur fører til en lille kløft med det klareste vand at svømme i. Ikke for mange dyr at se, desværre.

Lavatunneler tæt på El Chato. Vi skippede dem da vi har set noget lignende på Påskeøen, men hvis ikke du har, så er det bestemt et besøg værd.

Havnen i Puerto Ayora er hjemsted for pelikaner, sally lightfoot krabber, søløver, havleguaner og revhajer.

Charles Darwin Centret er ikke det fedeste center på Galápagos, men ikke desto mindre et besøg værd. De har en masse forskellige arter af galapagosskildpadderne.

Snorkling ved Concha de Perla lige ved siden af Puerto Villamils havn

Gratis Oplevelser På Isabela:

Concha de Perla er muligvis det bedste gratis sted at snorkle på Galápagos. Der er papegøjefisk, havskildpadder, havleguaner, søløver og en masse småfisk.

Villamil Lagunen er et sted hvor du er garanteret at se flamingoer. Lagunen ligger for enden af byen mod vest. Der er desuden en mindre lagune med flamingoer midt i byen.

Vejen til The Wall of Tears er fyldt med fede sideveje. Husk at stoppe ved Playa de Amor for at se havleguaner dykke og stop ved El Estero omkring solnedgang for at se suler, pelikaner og søløver jagte kæmpe stimer af fisk. Kæmpeskildpadderne er længere nede af vejen mod muren. Du kan sagtens gå hele vejen derud, så ingen grund til at leje cykler.

Havnen ved Puerto Villamil er søløvernes foretrukne tilholdssted og ideelt hvis du vil svømme med de legesyge unger – og det vil du! 😀

Den bedste restaurant for Menu del dia – Cesar’s!

Mad På Galápagos

Maden på Galápagos var overraskende god og billig. Er du ude efter at gøre det billigt, så lad være med at lave mad selv. Fødevare er dyre og de fleste steder kan du købe middagsmenuer og aftenmenuer for 3-6 USD.

På Santa Cruz vil vi klart anbefale at du går ned på Charles Binford Street og spiser din aftensmad. Hver aften bliver hele gaden lavet om til restauranter og du kan få udemærket menuer for 4 USD og en hel hummer for 25 USD! 

På Isabela blev vi ret forelskede i et sted der hedder Cesar’s. Det ligger ved plazaet og deres aftenmenuer er en enkelt dollar dyrere end de andre steder(6 USD for suppe, hovedret og juice), men mand, åh mand, hvor er det bare godt det de laver. 


Vores værelse hos 4 Hermanos på Isabela

Overnatning På Galápagos

Du kan finde dobbeltværelser på alle øerne for 30 USD til sammen. Et enkeltværelse koster omkring 18-20 USD.

På Santa Cruz sov vi ved det meget opfindsomme Hotel Santa Cruz, der ligger på Avenida Baltra ca. 4 blokke fra havnen.

På Isabela sov vi ved 4 Hermanas, hvilket var over al forventning. Vi havde et kæmpeværelse med eget bad, en enorm dobbeltseng og to enkeltmandssenge for 30 USD. Der var endda fælleskøkken og gratis drikkevand med. De får en kæmpe anbefaling fra os! 

Det er svært at give en præcis vejvisning, men det ligger overfor den lokale basketbane ca. 3 blokke op fra plazaet. Ellers spørg efter 4 Hermanas eller se det på Maps her

galapagosøerne på et budget

Havskildpadde selfie ved Tintoreras

Priser På Dagsture

Der er ingen mangel på ture du kan tage med, når du er på Galápagos. Vi havde regnet med at skulle bruge en del penge på ture, men vi endte kun at tage med på en enkelt – vores tur ud for at spotte sovende hajer og galapagospingviner ved Tintoreras

Som sagt tog vi kun med på én tur og medmindre der er et bestemt dyr du gerne vil se, anbefaler vi at du holder igen med turene hvis du vil spare penge, de er nemlig ikke billige. Her er et par eksempler på ture og hvad de koster:

Ture Ved Isabela

Tintoreras = 40 USD. Dyr = Revhajer, havleguaner, galapagospingviner, havskildpadder og søløver.

Snorkling ved Los Túneles = 80 USD. Dyr = Revhajer, galapagospingviner, havskildpadder, rokker og søheste.

Vandring ved Sierra Negra vulkanen = 35 USD. Fokus er mere på vandring og vulkanlandskaber, men du kan se finker og kæmpeskildpadder på vejen op mod krateret.

Ture Ved Santa Cruz

Dagstur til Floreana = 140 USD. Dyr = Søløver, havleguaner, havskildpadder og muligvis delfiner og hvaler.

Dagstur til Santa Fé = 80 USD. Dyr = Søløver, santa fé leguaner og muligvis delfiner og hvaler.

Dagstur til Bartolomé = 120 USD. Dyr = Søløver, galapagospingviner, delfiner og hvaler hvis du er heldig.

Dagstur til North Seymour = 135 USD. Dyr = Søløver, landleguaner, suler og fregatfugle.  

galapagos på et budget

Delfiner ud for båden nær Bartolomé

Galapagos På Et Budget

Kort sagt, så kan Galápagos nemt gøres på et relativt lavt budget. Vi brugte 336kr. om dagen pr. mand inklusive 100 USD i ved ankomsten. Vil du gøre det samme, kræver det tre ting; at du bor på de billigste hoteller til omkring 15 USD, dropper guidede ture og spiser menú del día hver dag.

Gør du det, kan du opleve det meste af hvad øerne har at byde på, uden at skulle leve af havregryn de næste tre år! 

For en mere detaljeret gennemgang af vores udgifter, kan du læse vores rejsebudget for Galápagosøerne

Vores tur til Galápagosøerne er uden tvivl et af de største højdepunkter på vores snart to årige rejse, og som så mange gange tidligere har vi fundet ud af at det og rejse ikke behøver at være dyrt – tværtimod. Galápagosøerne er kun dyre at besøge, hvis du vælger at de skal være det 😉

SE VIDEO: Galápagosøerne På Budget

« Se videoen i HD-kvalitet på Vimeo her »

LÆS OGSÅ: Galápagos Rejsebudget

FLERE REJSEBILLEDER FRA GALÁPAGOS HER

Er du overrasket over hvor billigt det kan være at besøge Galápagosøerne?

15 Comments

 • Hej Mad og Camilla
  Tak for Jeres inspirerende indlæg og for god information.
  Vi planlægger at rejse til Galapagos. Jeg har dog et spørgssmål vdr “færgerne”/vandtaxi der skal sejle os mellem øerne. Kan/skal man bestille billet forud? Hvad vil I anbefale? Vi har kun nogle få dage på to øer, og vil nødigt miste for meget tid med at vente på at sejle over.
  Hvis man kan booke forud, hvor gør man så det?
  Mht taxi i byerne, hvad koster det sådan cirka?
  Tak
  MVH
  Lisbeth & Per

 • Hej Mads & Camilla.
  Havde i booket jeres ophold på 4 Hermanas på forhånd? Leder efter billig overnatning for to personer på Isabela, men har ikke meget held. Kan i linke til en hjemmeside hvorpå man kan booke 4 Hermanas eller lignende?
  Min mor og jeg er kæmpe fan af jeres blog !

  • Hej Tilde.
   Vi er meget glade for at høre I følger med 😀
   Vi bookede det ikke på forhånd, men fandt det da vi ledte efter overnatning på øen. Vi fik også forhandlet os til en billigere pris da vi fandt det, så det er ikke sikkert I får samme pris hvis I booker på forhånd. Vi har fundet hotellet eller ‘hospedaje’ på airbnb her hvor I kan booke: https://www.airbnb.dk/rooms/24825552#neighborhood 😊

 • Sublim blog, mange tak for god læsning og ideer!

  Har et spørgsmål til galapagos: Vi er et par der overvejer at tage til equador i 3-4 uger. Ville det være værd at prøve at tage forbi galapagos på den tid, og evt hvor mange dage anbefaler i at man er der?

  Koster det andet end en flytbillet fra quito og de 100usd at komme til øerne, og skal man søge en form for visum eller andet for at besøge dem?

  Mvh
  Kasper

  • Hej Kasper,
   Galapagos er altid et besøg værd – dyrene er der hele året 🙂
   Vi havde 10 dage på øerne og det var helt fint. Vi kunne godt have set det samme på 6-7 dage, men vi endte med gerne at ville være blevet i to uger. Som udgangspunkt så kan i ikke gå helt galt med en ti dages tid.
   Det koster flybilletterne, de hundrede USD og et gebyr på 20 USD oveni. De 20 USD er for et slags visum. Hvis I alligevel skal til Ecuador, så SKAL i næsten til Galapagos – det er et helt utroligt sted! 😀

 • Tak for hurtigt svar 🙂

  En anden ting i måske kan hjælpe med er:
  Jeg har set flere steder, hvor de skriver at man ALTID skal have en guide med rundt i naturen på Galapagos. Vil det sige at i primært har observeret fra vej/by eller har i fundet steder hvor man ikke behøver guide? Hvis i har, er det muligt at lave en lille liste over områderne? er der steder hvor man selv kan snorkle (så man feks. følge leguanerne mens de er i vandet).
  Tak igen, og godt nytår 🙂

  Hilsen
  Klavs

  • Alle de oplevelser vi har nævnt i indlægget under “gratis oplevelser” er uden en guide, og noget du kan gøre på egen hånd. Som vi har skrevet kan du fx selv snorkle ved Concha de Perla på Isabela, her er der god sandsynlighed for også at se og svømme med havleguaner – specielt når det går fra lavvande til højvande, og leguanerne derfor svømmer ind på land 🙂
   Tak og i lige måde!

 • Hej Mads og Camilla,
  En rigtig fin side, Jeg regner med at tage til bla. Galapagos her til maj, og fandt rigtig meget information på jeres side.
  Især er der meget god information omkring hvordan i rejste billigt. En ting jeg har overvejet flere gange er om man kan hæve penge ud på Galapagos eller evt. betale med kort? Eller er man nødt til at have alle pengene med i kontanter? Hvad gjorde I?

  • Hej Klavs,
   Der findes flere hæveautomater på Galápagos, men vi prøvede ikke nogle af dem, så vi kan ikke svare på om de er pålidelige. Vi har hørt lidt blandet reaktioner fra andre rejsende på det punkt. Mange steder kan du betale med kort, men igen er det ikke konsekvent og det koster 3-5% af beløbet i gebyr hver gang. Vi tog alle penge med fra fastlandet, men du kan godt nøjes med at tage 70% af dit forventede budget med i kontanter og så tage resten på kortet eller hæve de sidste 🙂

 • Jeg er lige begyndt planlægningen af en tur til Sydamerika.. og jeg håber derfor I har tid til at svare på lidt spørgsmål. Jeg satser på at afrejse bliver omkring 1. februar – og jeg tænker at rejse i Ecuador, Galapagos et MUST, Peru og Bolivia. Jeg skal dog lige have læste lidt mere om andre lande også kunne være interessant. Hvor lang tid ville I afsætte til disse lande, hvis man gerne vil opleve landet uden at stress – og eller ikke hænge ud for længe 😉 Jeg tænker ankomme til Ecuador fra DK – Peru – og flyve fra Bolivia til DK.. eller har I et forslag som giver mere mening til rute? Jeg kan kun et par ord spank, hvor stor en begrænsning skal jeg se det som? Tak 🙂

  • Hej Sussie,
   Hvad vi vil anbefale, kommer lidt an på hvor lang tid du skal være afsted og hvad dit budget er. Hvis du har frie tøjler, vil vi helt klart anbefale det sydlige Sydamerika og Patagonien – det er vores favoritsted på kontinentet. Hvis du, som de fleste, er begrænset på tid vil vi foreslå at du forlænger din rejse lidt i begge ender. Start i Cartagena, Colombia og slut i Rio, Brasilien. Du får de billigste flybilletter på den måde og du får to ekstra lande med. Colombia er for os et must i Sydamerika, mens Pantanal i Brasilien uden tvivl tilbyder den bedste naturoplevelse på fastlandet. En måned i hvert land er fornuftigt at sigte mod. Ecuador kan du gøre på kortere tid, mens Peru sandsynligvis kræver mere. Engelsk er ikke særlig udbredt herovre, men vi har mødt mange der ikke taler et kvæk spansk og de har klaret sig alligevel. Selv om Mads taler spansk tager alting længere tid i Latinamerika, så uden spansk kan du godt regne med at alting tager meget længere tid end du er vant til.
   Sydamerika er et dejigt sted at rejse. Vi har besøgt stort set alle landene og de har alle hver deres plusser og minusser. Lige meget hvilke lande du vælger, er du garanteret en fed oplevelse! 🙂

   • Tak for svar 🙂 Jeg har desværre kun mulighed for at være væk i 1 1/2 mdr. – I forhold til budget plejer jeg spare penge på at bo i dorm rooms og spise lokalt mad, men jeg betaler gerne for at se det som jeg vil se 🙂 Galapagos er must på denne rejse, da jeg primært rejser efter fede dyre – og naturoplevelser! Jeg tænker måske at udskyde Peru til en anden rejse, da Machu Picchu er en stor grund til at tage dertil, men jeg på nuværende tidspunkt ikke kan klare trekket derud pga dårlig hofte. Så ville det være realistisk at nå Eucadore, Galapagos og Colombia på 1 1/2 mdr uden for meget stress? Eller er Eucadore og Galapagos kun realistisk? Eller har I forslag til en helt anden kombo med Galapagos? Tak 🙂

    • Ecuador og Colombia ville være helt fint på 1 1/2 måned. Vi har været i de lande i omkring 3 måneder i alt, men vi har også rejst meeeget langsomt 🙂 Vi vil anbefale at du tager dig god tid på Galapagos. Vi var der i 10 dage, men kunne sagtens have brugt mange flere. Hvis du skulle kombinere Ecuador med et andet land for dyreoplevelser skulle det være Pantanal i Brasilien, men det ville logistisk set ikke give mening. Hvis vi var i din situation, ville vi tage 1 1/2 måned i Colombia og Ecuador 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.