ISABELA, GALÁPAGOS

Du kan sagtens opleve Galápagosøerne uden at betale for dyre ture, men et dyr havde undgået vores nærige øjne – pingvinerne. Ville vi være heldige at se dem ved Tintoreras?

Inden vi besluttede os for at tage på nogle ture, gjorde vi et forsøg på at se alle dyr på egen hånd. Det lykkedes langt hen af vejen, men der var stadig ét dyr, vi manglede at se – pingvinen.

På Galapagos lever verdens 3. mindste pingvin, og holder til her hele året rundt. Vi havde hørt at man nogle gange kan se dem fra selve hovedøen(Isabela), men så heldige var vi ikke. Derfor tog vi en tur ud til Tintoreras med målet om at se de små nuttede skabninger!

Tintoreras ligger bogstavlig talt 5 minutters sejltur ud fra havnen, man kan endda se det fra øen. Alligevel tager de den nette pris af 40 USD for en 3 timers tur rundt i området, hvilket vi synes er en rimelig stejl pris, men vi er jo trods alt også på Galápagos!

Spændte stod vi på havnen og ventede på vores gruppe og guide.

galápagos pingviner

Er han ikke sød?!

galápagos pingviner

Hvor mange galápagos pingviner kan du spotte?

galapagos søløver

Søløverne gør som de altid gør på Galápagos…

Pingviner! Baby Galápagos Pingviner!

Vi sejlede ud af havnen på Isabela og de første klipper vi langsomt nærmede os, er der hvor pingvinerne som regel holder til.

Og lige dér foran os stod en meget(!) lille og ung pingvin, der stadig havde små dun tilbage i ansigtet, mens de 3 andre gutter lå på stenen længere henne og solbadede sig efter en tur i det kolde vand.

Vi sejlede helt tæt på, så vi kunne se den ene ordentligt, og der stod den på klippen som om den nød at være centrum for hele showet. Den flyttede sig ikke en centimeter, men bevægede bare hovedet fra side til side og betragtede os, som om vi var attraktionen.

Den skulle bare vide hvor meget vi havde glædet os til at se den!

Videre sejlede vi rundt om klipperne, mens vi helt bogstavlig talt spottede havskildpadder i hobetal og så nogle enkelte rokker svømme under båden – men bedst af alt så vi også pingvinerne svømme.

havleguan tintoreras

Efter søløverne er havleguanerne de mest dovne dyr på Galápagos

revhajer galapagos

Ville du turde sove her?

søløve revhajer

Unge søløver har tydeligvis ikke lært hvem der er venner og hvem der er fjender…

Sover Hajer? De Sovende Revhajer Gør…

Oppe på land gik vi rundt i det lavaformede terræn hvor havleguanerne lå som en slem gang kluddermor. Selv om vi havde set det mange gange før, er det altid fascinerende at se, når de snotter salt ud af næsen.

Derudover kunne vi på afstand, spotte en hel del af de flotte sally lightfoot-krabber som også kravlede rundt mellem lavaklipperne. De findes langs kysterne på alle øerne.

Et helt bestemt sted nede mellem klipperne kan du spotte sovende hvidtippede revhajer(Tintoreras på spansk). Normalt ser vi skarpe tænder og spiste legemsdele for os når vi tænker på hajer, men det var langt fra tilfældet her. De lå helt stille og tog sig en ordentlig morfar – der var sågar en legesyg søløve unge der svømmede rundt imellem dem!

Havskildpadde ved Tintoreras

Galápagosøernes unikke havleguaner er et syn der skal ses

Leguaner og Skildpadder i Vandet

Sidste ting på programmet var snorkling med de så uendeligt mange havskildpadder – og vi skal love for at der var mange!

I det helt klare vand var de lette at spotte på afstand, ofte lurende lige under havoverfladen eller på havbunden når de lå og tog sig en lur, som så mange andre af dyrene på Galápagos.

Langsomt svømmer de rundt i vandet, fuldstændig ligeglade med os. Det er dér charmen ved Galápagos ligger. Dyrene har endnu ikke udviklet en naturlig frygt eller angst for os mennesker. De lader dig komme helt tæt på eller kommer måske endda selv hen til dig.

På hele turen havde det været lavvande, men da vi skulle snorkle var det begyndt at stige. Det betød at havleguanerne begyndte deres daglige pendlertur fra klipperne ved Tintoreras mod stranden ved Isabela – en pendlertur vi kunne følge lidt af vejen, mens vi prøvede at undgå at svømme ind i havskildpadderne. Tal lige om en once in a lifetime oplevelse!

Kan du få øje på søløverne under træerne?

Tintorerasøernes lavalandskaber

En Tur Til Tintoreras Er Pengene Værd

Turene på Galápagos er ofte ekstremt dyre og de byder sjældent på dyr du ikke kan se gratis på fastlandet, men er der én tur vi bestemt vil anbefale så er det Tintoreras.

Turen er en af de billigere på Galápagos, du har gode chancer for at spotte de små pingviner og du er garanteret at se en overflod af sovende revhajer samt snorkle med havskildpadderne. Alt i alt en kæmpe thumbs up fra vores side.

Har du lidt flere penge på kontoen end du lige bryder dig om, kan du brænde lidt flere af på en tur til Los Túneles for ca. 80-90 USD. Du ser langt hen ad vejen de samme dyr(efter hvad vi er blevet fortalt), men af og til i større mængder(minus revhajerne) og i et mere isoleret område.

Hvis du er ude efter god “value for money”, så er Tintoreras det oplagte valg – er du ude efter en fantastisk dyreoplevelse, så er Tintoreras det perfekte valg!  

FLERE BILLEDER FRA GALAPAGOSØERNE

MERE INFORMATION

Sted: Isabela, Galápagos [SE KORT] Selskab: Tours Tintoreras & Penguinos. Ligger tæt ved plaza.
Pris
: 40 USD. Alle selskaber koster det samme.
Note: Du kan medbringe dit eget snorkeludstyr, men du får ingen rabat. Turene går jævnt hele formiddagen og eftermiddagen. Det er en god idé at tage solcreme med hvis du let bliver forbrændt.

Har du nogle spørgsmål? Del dem gerne med os i kommentarerne! 🙂

9 Comments

 • Hvad tid på dagen var i afsted til Tintoreras?

  Det er en fantastisk guide, I har fået lavet her. Der er næsten ingen brugbar info fra danskere, så det er guld værd. Tusind, tusind tak!

  • Tusind tak for rosen, det er vi meget glade for at høre! Vi tog afsted om morgenen, men der er afgang både morgen ved 9-10 tiden og om eftermiddagen ved 13-14 tiden hver dag 🙂

 • Jeg har lige et par spørgsmål til jer: ved I om der er ture dertil det meste af året? Hvordan er vejret hos jer pt? Og ellers bare ros, det er super spændende at følge jer, især i Ecuador og Galapagos hvor min datter planlægger at tage hen.

  • Der er ture til Tintoreras året rundt. Lige nu er vi i Coca, en by på kanten af Amazonas, så her er meget varmt med 32 grader og høj luftfugtighed. Men det kan I ikke tage udgangspunkt i for hele Ecuador. Der er hovedsageligt 3 klimaer i landet, henholdsvis ved kysten(varmt men luftigt), i bjergene(varmt om dagen, koldere om natten pga. højderne) og junglen(varmt og fugtigt, ofte med jævnlige regnbyger).
   Tusind tak, det er dejligt at se I følger meget med, fordi din datter rejser hertil snart, hun kan godt glæde sig! Hvis I har mere dybdegående spørgsmål, skal I endelig bare sende os en mail på backpackerne@hotmail.com 😊👍🏼

   • 1000 tak for svar, den lader jeg lige gå videre til Stine, så høre I nok fra hende en dag. Fortsat god tur.

 • Hey,

  Jeg er ny på bloggen her og generelt ny i hele rejseuniverset. Lige pt. fylder studiet meget, men eksamen bliver afsluttet januar og overvejer stærkt at tage to måneder afsted – heraf gerne Sydamerika.

  Har I nogle forslag til en god rute?

  • Det kommer meget an på hvad du vil se og hvor mange penge du har til rådighed 🙂 Den klassiske rute er fra Colombia/Ecuador ned gennem Peru og Bolivia og så over til Brasilien og hjem fra Rio. Vores ruten gennem Patagonien sidste år er også værd at have med i tankerne, men igen, det handler om interesse og størrelsen på penge pungen. Hvad er dine interesser? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.