guatemala flag

Guatemala rejsebudget

GUATEMALA REJSEBUDGET

Kan du rejse på et backpackerbudget i Guatemala? Se hvad det kostede os at rejse rundt i dette land i 3 uger.

Vi tilbragte i alt 22 dage i farverige Guatemala, hvor vi bl.a. besteg aktive vulkaner, ledte efter flagermus i underjordiskegrotter og svømmede i naturens hjemmelavede swimmingpools.

Guatemala er et utroligt mangfoldigt land, på trods af dets lille størrelse. På en dag kan du leve det hektiske liv i storbyen, stå midt i en uberørt jungle og bade på en øde caribisk strand. Det er et smukt, men også beskidt land. Ligesom du kan finde uberørte jungler, kan du finde floder fyldt med skrald.

Kulturen i Guatemala er også markant anderledes end fx Nicaragua eller Costa Rica. Størstedelen af befolkningen er mayaindianere, og der findes over 23 forskellige lokale sprog.

For den budgetrejsende er Guatemala et af verdens bedste destinationer. Der er endeløse oplevelser, venlige lokale, og så er det billigt!

chicken bus

En af Guatemalas berygtede berømte chicken buses

Guatemala Rejsebudget

Som langtidsrejsende er vi interesseret i at leve billigst muligt. Vi har derfor regnet på vores udgifter efter  22 dage i Guatemala og lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har bestemt levet på et budget, men vi har ikke sparet på oplevelserne.

  • Mad & Drikke: 1038 DKK
  • Overnatning: 571 DKK
  • Transport: 350 DKK
  • Aktiviteter:  282 DKK
  • Diverse:  35 DKK

Antal Dage = 22

Samlet Udgifter = 2276 DKK

Per Dag = 103 DKK


Budget Noter

Vi sparede igen en del penge på at sove gratis. Vi couchsurfede et par dage i Palín, og sov 3 nætter i hængekøjen hos en af Camillas veninder tæt ved Tikal. Vi sparede også en del penge på at tage offentlige transport fremfor private shuttles. Vi købte også ofte ind til at lave sandwiches, for under 10 kr. tilsammen. Vær opmærksom på at det er dyrere i nord, så istedet for at få 2 avocadoer for 80 øre i syd, får du 1 avocado for 4 kr i nord.

lake atitlan

Kajaking på Atitlán

Højdepunkter

Hvis du er villig til at tage de ret så ukomfortable chicken buses, er der mange penge at spare. Med i købet får du sandsynligvis også knuste knæskaller en oplevelse.

Indgang til diverse nationalparker og seværdigheder er ca. samme priser som resten af Mellemamerika. Til gengæld var overnatningen en del billigere i Guatemala. På vores “ferie” ved Atitlán sov vi for kun 34 kr. om dagen.

Lavpunkter

Chicken buses…

Hvis ikke du ved hvad en chicken bus er endnu, så er det kort fortalt, en gammel amerikansk skolebus til ca. 30 7-årige børn, der er blevet pimpet (se billede 1) og omdannet til en terrænkørende svedkasse for 70 granvoksne mennesker.

De er ekseptionelt ukomfortable, men samtidig er de indbegrebet af guatemalansk/mellemamerikansk kultur, og noget du skal opleve hvis du er i området. Og som navnet antyder, så har du gode chancer for at dele sæde med både kyllinger, katte og andre dyr. En ting er sikkert, det er aldrig kedeligt i en chicken bus.

guatemala rejsebudget

Semuc Champeys turkise bassiner

Vigtig Viden

Selvom landet er lille så tager det ofte meget langt tid at komme fra A til B. Hvis det tager 2 timer at køre 100 km i Danmark, så tager det sandsynligvis 5 timer i Guatemala. Du kan forkorte transporttiden ved at købe direkte shuttles, men det koster mange gange mere end lokaltransport.

Der er desuden heller ikke behov for at booke hostel/hotel over nettet. De fleste billige(og gode) steder findes ikke på nettet, og det er altid let at finde billig overnatning når du er fremme.

Overraskelser

Vi blev overraskede over hvor langt tid transporten tog. Vi havde lige rejst tværs gennem Mexico forinden, og vi håbede på at de kortere afstande i Guatemala, ville gøre transporttiden mindre. Vi tog fejl. Selvom Mexico er meget større, så er deres motorveje også tilsvarende bedre.

En positiv overraskelse var sproget. Guatemala er kendt for sin letforståelige spanskaccent. Mads kan lidt spansk, og pga. accenten kunne han have en 4-timers lang samtale med en lokal i en af de berygtede chicken buses. Så er du på udkig efter et sted at lære spansk, så er Guatemala det perfekte land.

Har du nogle gode tips til at spare penge i Guatemala? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.