RIO DE JANEIRO, BRASILIEN

Rio de Janeiro, kan det næsten blive mere eksotisk? Tag med os rundt, når vi viser dig det bedste af denne magiske by.

Vi havde skyhøje forventninger til Rio inden vi ankom med bussen. Som regel ender høje forventninger med skuffelse, men Rio levede på alle måder op til det vi havde forestillet os.

Folkene i byen elsker samba, de lever livet på stranden og ja, byen er lige så flot i virkeligheden, som den er på de tusindevis af billeder du har set!

Vi brugte omkring 10 dage i byen, hvor vi boede i både Lapa og Flamengo bydelene. Vi har langt fra set hele Rio, men vi har set meget af det bedste af byen.

Her er en lille guide til nogle af vores favoritoplevelser og et par tips til dit besøg!

Rio de Janeiro set fra Sugarloaf

Cable cars på vej mod toppen af Sugar Loaf

Sugar Loaf

Sugar Loaf, eller Sukkertoppen på dansk, er en af Rios ikoniske attraktioner – og med god grund. 

Du kan kun komme til toppen af Sugar Loaf med cable car. Det koster 62 reais(ca. 117 kr.) per mand.

Sammen med Corcovadobjerget, har Sugar Loaf den klart bedste udsigt over Rio. Ved Corcovado ser du byen bagfra, hvor du har en mere direkte udsigt fra Sugar Loaf.

Det bedste tidspunkt at tage op til toppen, er en time før solnedgang. På den måde ser du solen gå ned bag Rio, hvilket muligvis var så smukt så vi kneb en enkelt tåre. Måske endda to.

Mads på vej mod toppen af Corcovado

Udsigten fra Corcovado

Camilla med den obligatoriske posering foran Kristusstatuen

Kristusstatuen & Corcovado

Nu vi taler om smukke udsigter, så lad os snakke lidt mere om Corcovado og Kristusstatuen. Vi ved alle at Kristusstatuen er en af verdens syv nye verdens underværker.  

Statuen i sig selv er ikke så imponerende så den burde fortjene den hæder – det er Mr. Jesus placering til gengæld!

Du finder næppe en bedre placering til en statue, end på toppen af Corcovadobjerget – måske Sugar Loaf. Placeringen er ikke alene flot – den er den største grund til at du overhovedet skal besøge Kristusstatuen. 

Igen så vil vi råde dig til at planlægge dit besøg, så du er der lidt før solnedgang. Der er færre mennesker og en bedre udsigt. Hvis du er lidt eventyrlysten kan du klatre til toppen fra foden af Corcovado som vi gjorde.

Carioca akvædukten i Rios trendy Lapa bydel

Katedralen i Rio set indefra

De farverige Selaron-trapper

Lapa

Lapa er Rios sambabydel. Det er her den autentiske side af byen popper op og brasilianerne gør det de er bedst til – at danse samba.

Vi boede på Mambembe Hostel i 6 dage, så vi havde god tid til at udforske bydelen og dens attraktioner.

Udover en masse kolonibygninger, er noget af det første du støder på i Lapa Carioca Akvædukten og den utrolig grimme mærkværdige katedral lige ved siden af(den er meget flottere inden i!).

Hvis du en dag føler dig i stødet til at gå op ad en masse trapper, mere præcist 215, så er de ultra farverige Selaron-trapper et funky lille stop. 

Ipanema på en helt almindelig hverdag

Ipanema & Copacabana

Du kan ikke sige Rio uden at sige Copacabana. Verdens måske mest berømte strand, ligger lige ved siden af Rios bedste strand, Ipanema.

Vi badede ikke ved nogen af strandende i Rio(fordi de var for kolde), men at dømme ud fra udseendet og de lokales mening, så er Ipanema en del bedre end Copacabana.

Det bedste ved de to strande er langt fra deres puddersand, men menneskerne der går rundt på det. Du kan bogstavelig talt se alle typer gå langs stranden. People watching fås ikke bedre nogen steder i verden!

Lige meget om du vælger at bade på stranden eller bare gå og kigge på andre, så er det aldrig kedeligt med et besøg på Rios mest populære strande!

Corcovado og Krisusstatuen set fra Parque Lage

En lille nysgerrig kapucinerabe i Parque Lage

Parque Lage

Som billederne viser, er Rio er en af de få steder i verden hvor tyk jungle og by er groet helt sammen. 

Vi brugte en dag på at gå rundt i Parque Lage, en af byens populære parker, hvor det tydeligt mærkes. Vi gik bogstavelig talt direkte fra fortovet og ind på de små snoede stier i junglen.

Parken ligger i Jardim Botânico-bydelen for foden af Corcovado-bjerget, og er et populært sted for særligt de lokale at søge hen på fridage.

Det er også her vi begyndte vores vandretur op til Kristusstatuen. 

Rio by night fra Corcovado

Ikke den værste helipad placering i verden

Guide Til Rio de Janeiro

Vi behøves vel næsten ikke overbevise dig om at besøge Rio? Hvis du er i Brasilien, ville det næsten være kriminelt ikke at lægge vejen forbi en af verdens vel nok smukkeste byer.

Vi lægger ihvertfald vejen forbi igen en dag for at se noget af det vi missede sidst. Vi nåede desværre ikke ind og se det legendariske Maracaná-stadion og vi fik heller ikke timet vores besøg så det faldt sammen med karneval i Rio.

Det fede ved Rio er alligevel at du aldrig kan se det hele, men hvis du når forbi de steder vi har nævnt heri, er du ret godt dækket ind. Resten af tiden i Rio, bruger du bedst med en caipirinha i hånden og absolut ingen stress! 🙂

LÆS OGSÅ: REJSEBUDGET FOR BRASILIEN

 FLERE BILLEDER FRA BRASILIEN HER

Har du været i Rio før? Har du nogle tips du vil dele med os andre?

2 Comments

  • Fantastiske billeder 🙂 Vi var selv i Rio sidste sommer, så det er meget sjovt at læse jeres. Det er de samme ting vi fremhæver 😉 Og om 4 uger tager vi til Costa Rica, så der har jeg også nydt godt af jeres oplevelser og tips. Tak for det! kh Jane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.