HALONG BAY, VIETNAM

Halong Bay er uden tvivl et af Sydøstasiens smukkeste naturscener. Tusindvis af lodrette kalkstensklipper skabt af drager kan umuligt skuffe – og så kostede det kun 120 kr.!

.
Lige siden vi forlod Danmark på en kedelig efterårsdag, vidste vi at vi ville se Halong Bay. For os var det et af de få steder i verden, man skal se inden det hele slutter, så selvfølgelig skulle vi et smut forbi.

Historien om at området skulle være skabt af kæmpe ildspyende drager gjorde det heller ikke mindre interessant!

Vi valgte at arrangere turen selv – aka købe bus- og bådbillet selv. Vi føler tit at vi smider penge ud af vinduet, hvis vi booker en arrangeret tur, og vi ville ikke starte et cruise rundt i Halong Bay, med tanken om at vi havde brugt unødigt mange penge.

Vi havde fået et tip fra et belgisk vennepar, om at skippe de arrangerede ture og tage bussen ud til Cat Ba selv. Så med skyhøje forventninger og et budget strammere end denne fyrs shorts begav vi os mod busstationen i Hanoi.

Turen ud til Cat Ba tog ca. 4 timer i lokal bus og motorbåd og kostede lige knap 72 kr. Ikke helt tosset!

Men eftersom vi først ankom omkring klokken 16, skulle vi overnatte en enkelt dag på øen. Heldigvis kostede et hotelværelse på 4. sal med udsigt udover bugten kun 33 kr. (Sidste billede var vores udsigt)

halong-bay-skib

Lokal båd i Halong Bay

båd-halong-bay

Vandtaxa i Halong Bay

kalkstensklipper

En af de over 2000 kalkstensklipper i bugten

halong-bay-boat

Vores båd aka Den Røde Bølgerknuser

Øen Cat Ba & Aktiviteterne

Cat Ba bruges ofte som “mellemlanding” for turister der kommer til Halong Bay. Det er den største ø i Halong Bay, men Cat Ba-by er ikke noget at skrive hjem om.

Selvom øen, hvis navn betyder Kvindeøen, ofte overses af turister (ink. os), så har den overraskende meget at byde på, og mange ting at tage sig til.

Øen er fx et af de sidste steder du kan finde den kritisk truede hvidhovedet langur. Det anslås at der er under 70 vildtlevende tilbage i verden.

For den aktive og eventyrlystne er der mulighed for at trekke, klippeklatring og ro i kajak. Og står du længe nok på kajen i Cat Ba, kommer der på et eller andet tidspunkt en lokal fisker, og tilbyder dig en dyr tur ud at fiske med ham. Det ville koste os 40 USD at tage med ham, så vi takkede pænt nej og ventede med at sejle ud i Halong Bay til næste morgen.

halong-bay-strand

Hemmelig strand ved Cat Ba

solbadning

Camilla arbejder på hendes tan

Kurs Mod Halong Bay

Nu da vi havde valgt at sørge for det hele selv for at gøre turen billigere, var vi ikke blinde over for, at der muligvis ville være nogle dyre sælgere der håbede vi vil springe i med begge ben.

Som regel kan man tydeligt mærke på sælgere, om de er for desperate fordi de presser meget på. Da vi gik en tur langs promenaden for at få et overblik over vores muligheder, endte vi først hos en kvinde der tilbød os en tur på en båd fyldt med 22 andre turister for 80$US (470 kr.).

Nok det dårligste tilbud vi længe har fået, og som vi var sikre på kunne gøres billigere. Så vi rejste os med det samme og gik, specielt da hun begyndte at råbe af os. Vi fandt en sælger der med den rigtige attitude fik solgt os en tur, magen til kvindens, til kun 19$US (120 kr.).

Fyldt med forventninger til det sted vi havde hørt så meget godt om, traskede vi tidlig morgen ned til kajen et par hundrede meter fra vores hotel. Da vi havde købt de billige billetter dagen forinden, havde vi en idé om at “man får, hvad man betaler for” på sådan en tur. Var prisen mon 80 $ for en ordentlig tur?

På kajen blev vi mødt af en gammel lille båd, der på ingen måde overbeviste os om at det faktisk var en god idé at booke turen selv.

De både vi havde set på nettet, var alle større, flottere og nyere end vores lille badekar af en båd. Men vi satte kurs mod Halong Bay, og det viste sig at være en langt bedre beslutning vi havde taget! Vi var kun 8 personer på båden (der i øvret var ganske fin) – win!

fiskerby

En af de flydende fiskerbyer i Halong Bay

fiskerlandsby

Fiskerlandsby på vandet

Halong Bay & Ildspyende Drager

Halong bay er Vietnams største turistmagnet, og det er ikke uden grund! Bugten har et areal på omkring 1,533 km2 og består af omkring 2000 bevoksede kalkstensøer der stiger op fra det smaragdfarvede vand.

Kalkstensøerne er gennem mange 500 millioner år blevet formet af forskellige vilkår og miljøer.

Oversat betyder Halong “Hvor dragen stiger ned i havet”.

Rygterne går på at øerne i Halong Bay er blevet skabt af den store ildspyende drage fra bjergene. Den havde kurs mod land, men fejlbedømte sin højde, og dens svingende hale skabte dale og klippespalter som efterfulgt blev fyldt med vand og kun efterlod klippetoppene synlige.

Den historie sælger nok bedre end 500 millioner år gammelt vind og vejr fænomener!

Halong Bay har stået på UNESCO’s verdensarvliste siden 1994. Bugten bliver ofte sammenlignet med Guilin i Kina eller Krabi i sydthailand men betragtes som langt mere spektakulær.

mads-halong-bay

Mads nyder den spektakulære udsigt

halong-bay-båd

Vores lænestole

Kriminelle Priser & Lænestole

Den gamle lille båd der hverken var ligeså flot, ny eller stor som dem vi havde set på billederne, tøffede langsomt ud fra havnen i Cat Ba. Der var kun os, tre polakker, tre franskmænd og den firemands store besætning.

Da vi forlod Cat Ba var det koldt og overskyet med høj bølgegang, men det klarede heldigvis op i løbet af de første par timer. Ellers kunne turen hurtigt komme til at gå med at være grøn i hovedet og hænge udover kanten!

Siden vi kun var otte turister med ombord, kunne vi være hvor det passede os. Skæbnen ville det, at der tilfældigvis stod to lænestole på bådens tag der nærmest råbte på os.

At sidde i en lænestol, med Halong Bay som omgivelse, velvidende at du kun har betalt 120 kr. for det hele, skal opleves for at kunne forstås! Vi følte os så heldige at det burde være kriminelt!

mads-dalhoff

Mads – aka Halong Bays hurtigste kajakroer!

kayak-halong-bay

Franskmand og polak fra vores båd – aka Halong Bays andenhurtigste kajakroere

halong-bay-kajak

Camilla er mere til ynde og kontrol

mads-camilla-spring

Udspring blev det også tid til

halong-bay-middag

Frokost tilberedt på båden

Hvad Fik Vi For 120 kr.?

Ikke så lidt endda. Udenover 9 uforglemmelige timer på vandet, var der en klassisk vietnamesisk frokost med i prisen, en times solo kajaktur gennem bugten, grottebesøg og diverse stops for at bade og klatre i bare fødder på knivskarpe klipper.

Uden at have prøvet de klassiske todagsture rundt i Halong Bay, kan vi klart anbefale en endagsturs. Efter 9 timer på vandet, havde vi set det meste, og ville gerne sove i en blød seng der ikke gyngede hele natten.

Desuden kunne den anden dag med fordel bruges på lidt adventure aktiviteter på Cat Ba. Måske kunne du være heldig at spotte den ultra sjældne hvidhovedet langur.

Vi kan ærligt sige at det er de bedste 120 kr. vi nogensinde har brugt. Det skal dog siges at vi kom i lavsæsonens lavsæson, så priserne kan mange dobles hvis du kommer i højsæsonen. En god grund til at rejse i lavsæsonen! (og så er der også færre af os irriterende turister!)

cat-ba-sunset

Fantastisk solnedgang efter en fantastisk dags

Sydøstasiens Mest Spektakulære Attraktion

Sydøstasien og specielt Thailand, Laos og Vietnam lokker millioner af turister til hvert år. Priserne er ekstremt lave og attraktionerne er der i hobetal, men en attraktion er større end dem alle.

Halong Bay MÅ du bare ikke misse hvis du er i Sydøstasien. Det er uden tvivl et af verdens smukkeste og mest specielle landskaber, og så kan du se hele herligheden for kun 120 kr. på en dag? Det kan du dårligt nok få tre øl for i Danmark!

[one_half]

Mere Fra Vietnam

Vandring i Rismarker & Homestay
Barfodet Klippeklatring i Halong Bay
Trekking i Sapa [FOTO]

[/one_half] [one_half_last]

Rejseguide

Vietnam Rejsebudget
Sådan Finder Du Billige Flybilletter
Lav En Hemmelig Lomme i Bukserne

[/one_half_last]

Har du nogensinde været i Halong Bay, eller planlægger du en tur dertil? Kunne du finde på at arrangere din tur selv? Del gerne dine tanker med os!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.