havleguan

Havleguan på Isabela, Galápagos

ISABELA, GALÁPAGOS

Et af de dyr som kun kan opleves på Galápagosøerne er havleguanen. Som det ligger i navnet, har leguanen den unikke egenskab at den ikke kun lever på land, men også i vand, og kan dykke helt ned til 9 meter(!) efter tang. Du finder den altid ligge på lavastenene langs kysten, hvor den varmer sig i solen efter en kold skyller i det åbne hav, og her kan du se at havleguanen jævnligt snotter salt ud af næsen, efter nogle specielle kirtler har filtreret saltet ud af tangen. For dem der ikke ser dem dykke, er der gode chancer for at spotte havleguanen svømme inde på lavt vand, når den skal fra sten til anden. Havleguanen er beskyttet og selvom man ikke kender antallet af dem, slås det fast at der findes over 50.000 havleguaner spredt ud på alle Galápagosøerne – andre gætter på flere hundrede tusinde.

SE MERE FRA GALAPAGOSØERNE HER   

Har du været på Galápagos eller kunne du tænke dig at besøge øerne en dag?

2 Comments

 • Hej Camilla og Mads.
  Flotte billeder fra jeres tur til Galapagos 🙂
  Vi regner med at tage til Galapagos om en uges tid. Planen er først og fremmest at undersøge mulighederne for et last minut 8 dages cruise, hvilket vi allerede har brugt en del tid på. Det er en værre jungle, da der er mange muligheder mht. ruter mm. Grunden til at vi tænker cruise er fordi vi har læst os frem til at mange anbefaler dette, da det giver mulighed for at besøge nogle øer, som kun kan besøges ved multidays cruises, og som bla. byder på natur og dyreliv som ikke kan opleves fra de øer man selv kan tage til. Men her spiller budgettet ind som en afgørende faktor, da det dælme er mange penge. Kan forstå I ikke har været på cruise, så kunne godt tænke mig at høre noget mere om hvad I har gjort? Hvor mange dage har I været afsted? Boede på Santa Cruz og tog I på dagsture derfra? Og var det guidede ture eller kan man opleve meget på egen hånd? Må man spørge hvor meget jeres udgifter løb op på alt i alt?
  Det var en del spørgsmål 🙂 Håber I vil tage jer tid til at besvare dem.
  Mvh Charlotte

  • Hvis I beslutter jer for et cruise vil vi helt klart anbefale jer at finde det når I er kommet til Galápagos, der er massere af last minute afgange. Vi går ud fra at I har et mål med at besøge Galápagos? Vi kom for at se dyrene og var egentlig lidt “ligeglade” med øerne længere væk, da de dyr du ser oftest er de samme og samtlige af dem vi ville se var på de to øer vi besøgte(Santa Cruz og Isabela). Vi var afsted i 10 dage og brugte 5 dage på hver ø. Vi lavede hovedsageligt alle de gratis ting og tog kun på en enkelt tur til Tintoreras på Isabela for at se pingviner. Vi så mere eller mindre alle de forskellige dyr, som pingviner, søløver, hav/landleguaner, flamingoer, rokker, kæmpeskildpadder, havskildpadder, suler, fregatfugle, finker og you name it. I kan sagtens opleve Galápagos uden guidede ture og på et budget. Vi brugte 505 USD pr. mand over 10 dage, så ca. 330 kr. om dagen med alt inkluderet. Vi er igang med at skrive nogle mere detaljerede indlæg om det, så måske kan I nå at læse dem inden i tager afsted 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.