Photo & Video Sharing by SmugMug

Hiking Torres del Paine i Patagonien

TORRES DEL PAINE, CHILE

Torres del Paine er et af de mest populære vandresteder i Patagonien, og er kendt for at have noget af verdens mest spektakulære landskab.

Vi var rejst til dette fjerne hjørne af Patagonien i det sydlige Chile, for at vandre i Torres del Paine Nationalparkens ekstreme og fascinerende landskab.

Sammen med Arian, vores rejsemakker fra Californien, skulle vi vandre ca. 80km over de næste 6 dage. En tur der blandt andet ville tage os forbi lodrette bjergemassiver, knirkende gletsjere, turkise søer og brusende floder.

Men var vi godt nok forberedte? Den eneste erfaring vi havde var fra da vi hikede op ad en aktiv vulkan i Guatemala og da vi camperede ved Copper Canyon i Mexico.

Denne tur ville virkelig sætte os på en prøve – lige som vi ønskede det!

Mange bække skulle krydses

Hiking Torres del Paine

Efter at have snakket med gutterne fra Erratic Rock, besluttede vi os for at vandre det berømte W-Trek, der er opkaldt efter rutens fysiske form.

Det ville tage os 6 dage at gå ruten rundt i Patagoniens barske og utilgivelige landskab med vores backpacks på ryggen, fyldt med kiks og risblandinger.

Der var campingpladser på hele ruten, men fordi vi kom i lavsæsonen var kun ét officielt åbent.

Det betød at vi næsten ville få hele parken for os selv, selvom der årligt kommer mere end 250.000 besøgende. Det betød dog også, at vi ville blive nødt til at sove under åben himmel komplet blottet mod Patagoniens altid uforudsigelige vejr.

lago pehoe torres del paine

Den turkise gletsjersø Lago Pehoe

Photo & Video Sharing by SmugMug

Vilde heste…Måske?

Dag 1: Gletsjersøer & Vilde Heste

Efter en 3 timers bustur, tissepause og den obligatoriske registrering, lagde vi de første skridt bag os og drog afsted.

Det første lange stykke gik gennem en flad og åben græssteppe, mens vi kunne se hvordan vi langsomt nærmede os de tårnhøje savtakkede bjerge i horisonten.

På vejen stødte vi flere gange på fritløbende heste der blokerede vejen foran os. De virkede sky over for mennesker, så måske var det vilde heste?

Efter ca. 6 timer nåede vi til Lago Pehoe, en stærk turkisfarvet gletsjersø hvor vi skulle campere for natten. Det var det eneste sted der officielt var åbent, hvilket betød at vi kunne komme indenfor og få varmen ved brændeovnen, mens vi kogte vores ris.

En lille håndtam mus på vejen mod Glacier Grey

“Lago Pato” er et af hovedområderne hvor pumaerne lever

Photo & Video Sharing by SmugMug

Kæmpegletsjeren ‘Grey’ i baggrunden!

Dag 2: Pumaer På Vejen

Dagen startede mildest talt kaotisk. Tidligt om morgenen vågnede Camilla med et sæt, da hun følte noget løbe henover hendes mave.

Det fik os hurtigt ud af starthullerne og mod næste lejr. En lokal vi mødte ved indgangen var ekspert i hvilke områder de vilde pumaer ofte befandt sig i, og det var lige hotspottet vi bevægede os imod.

Med alt krydset, finkæmmede vi området efter pumamoren og hendes unger, men uden held. Guiden havde fortalt at Lago Pato ville være det bedste sted, men heller ikke her kunne vi finde nogle pumaer…

Der er mange pumaer i parken, og vi vidste de holdte øje med os. Vi var bare ikke så heldige, at de ville vise sig for os.

Vi fik derimod flotte udsigter til den kæmpe Grey Gletsjer, inden regnen meldte sin ankomst for første gang…

bro torres del paine

Hængebro i Torres del Paine

Der skulle krydses floder og vandfald undervejs

camp site i torres del paine

Vores camping nødløsning

Dag 3: Regn og Kampen For Varmen

Vi vandrede tilbage langs den første gren af W-trekket og tilbagelagde hurtigt de første mange kilometer, indtil regnen meldte sig for anden gang.

I halvanden time vandrede vi i silende regn over mudderpøle, rådne træpladder og over opsvulmede floder.

Drivvåde kæmpede vi os tilbage til varmen med en kreativ opsætning af vores seng for natten. Vi var så kolde at vi alle tre blev enige om at sove tæt for at udnytte hinandens kropsvarme bedst muligt!

Vi blev færdige lige inden mørkets frembrud, fik lidt varme fra vores endnu en gang lækre ris og gik i seng med vores varme Nalgenes.

snestorm torres del paine

Snestorm i “Den Franske Dal”

Den Franske Dal på en overskyet dag

los cuernos torres del paine

“Los Cuernos” i Torres del Paine

Dag 4: Snestorm & Kæmpe Horn

En ny morgen er starten på en ny dag, og vi vandrede med oprejst pande mod Den Franske Dal der er kendt for at have godt vejr.

Det viste sig at være den største løgn, da vi efter en times vandring kun kunne se 10 meter frem på grund af heftig snevejr og stærk vind.

Vi vendte derfor om. Men vi nåede ikke langt ned før det begyndte at klare op, og vi fik den fine udsigt som lovet. Måske var der én der synes vi alligevel fortjente det?

Med lejren hurtigt pakket tilbage i taskerne, traskede vi afsted mod næste lejr langs stenstranden ved Lago Nordenskjold og med udsigt til Los Cuernos(Hornene).

Grundet lavsæsonen var lejren lukket, mens to gutter arbejdede på ombygning af huset. Men med et simpelt 5 stjernet review på tripadvisor fik vi lov at sove i en dome, tørre det våde tøj ved brændeovnen og blive varme. Win!

hiking torres del paine

Stien mod Campamiento Torres

Stien mod Campamiento Torres

mælkevejen

Sådan så stjernehimlen ud fra vores hængekøje

Dag 5: Mælkevejens Magi

Femte dag var den længste dag med 6 timers vandring mod parkens højdepunkt, Torres del Paine (Paine tårnene).

Vi vandrede langs bjergkanten med udsigt over søer og kløfter i fuld solskin. Da vi nåede lejren hængte vi hængekøjen op, lavede aftensmad(ris…) og snakkede med de andre rejsende i lejren.

Vi fik nogle tips til at tage klare stjernebilleder af en fyr fra New York, så inden vi gik i seng forlod vi lejren for at øve os på nattefotografi. Vi var så heldige med instillingerne af kameraet, at vi fik de fineste billeder af himlen.

Der var fuldstændig fri for lys forurening, så Mælkevejen viste sig helt tydeligt foran tårnene og vi har aldrig set så mange stjerner på himlen før.

tårnene i torres del paine

De tre tårne “Torres del Paine”

Selv på hjemturen stoppede de gode udsigter ikke

tomle patagonien

Vores lift til Puerto Natales

Dag 6: Torres del Paine & Et Lift

Sidste dag på turen var vi tidligt oppe for at gå den sidste meget stejle kilomet på 45 minutter op til viewpointet, i mørke. Vi ville se solopgangen og de fine farver på ‘tårnene’.

Det var en hurtigt forestilling, så da den var ovre skyndte vi os ned for at pakke vores ting sammen og begive os mod udgangen af parken.

Her fortsatte vi turen hen mod bussen der skulle hente os kl. 16, omkring 3,5 timer senere. Vi var allerede stemplet mentalt ud da vi nåede til udgangen, så den sidste halvanden time hen til bussen føltes uendelig lang.

Vi forsøgte os derfor med at tomle fordi vi havde hørt, at chancen for at få et lift var forholdsvis stor – i højsæsonen. Det var lavsæson, ergo ingen biler. Vi forsøgte os med et par tourbusser, men uden held.

Men lige som vi gav op kom en pick-up truck kørende, og vi var så heldige at Nicholas(vores lift) tog os hele vejen med til vores varme senge der ventede på os i Puerto Natales.

MERE INFORMATION

Sted: Torres del Paine, Chile [SE KORT]
Overnatning
: Campinghængekøje og campingplads.
Pris: 70 kr. om dagen per pers. (Leje af udstyr, overnatning og indgang til nationalparken)
Note: Gå W-trekket selv og lad være med at betale for en guide. Stierne er godt markeret og der er ingen fare for at fare vild. Medbring små snacks og evt. vandresko. Vi havde sneakers på med tykke plastikposer i, og det fungerede helt fint.

 FLERE BILLEDER FRA CHILE HER

Har du været på et længere trek før? Kunne du tænke dig at gå W-trekket i Torres del Paine? Del gerne med os i kommentarfeltet!

12 Comments

 • Hvad tid på året vandrede i i Patagonien? Jeg skal dertil i juli eller august (måske september) kan man gå der eller er vejret for dårligt?

  • Vi var der i maj, så lige inden lavsæsonen. Mange andre rejsende fortæller at Torres del Paine er fantastisk henover vinteren, så umiddelbart kan du sagtens tage ruten i juli eller august. Du skal dog være opmærksom på at campingpladser og hoteller er lukkede på det tidspunkt, så du er overladt til dig selv og risikoen er bestemt til stede for at der kan komme en snestorm. Var vi i Patagonien henover vinteren ville vi uden tvivl stadig gå vandreturene, men vi ville tage vores forholdsregler ift. vejret 🙂

 • Hej Mads og Camilla!

  Sikke en fantastisk blog i har, som har været en stor inspiration til vores Sydamerika tur d. 1. Marts.
  Som jeg forstår det har i ikke bestilt en tur til w-trekket. Men blot taget derud med jeres eget udstyr, betalt indgang, også gået afsted på denne fantastiske tur, er det rigtigt forstået?
  Havde i selv mad med til turen, eller købte i det undervejs? Da vi har hørt det skulle være meget dyrt inde i selve parken?

  Håber i vil hjælpe os lidt, og evt har andre råd til en god tur til Patagonien.

  Anina og Kenneth

  • Hej Kenneth. Tak for de flotte ord, vi er glade for at vores side har hjulpet dig! 🙂
   Ja, vi tog bare derud, efter vi havde snakket med dem nede på Erratic Rock(ligger i Puerto Natales). Vi havde al vores mad med undervejs, men drak vandet fra floderne osv. løbende. I kan købe mad ved nogle af de betalte campingpladser, men så skal I både betale overnatning og dyr mad. Hvis vi skulle tage turen igen, ville vi helt klart stadig vælge at tage al maden med og bo på de udemærket gratis campingpladser. 🙂

   I Patagonien er vores bedste råd, at I skal være udenfor så meget som muligt. Naturen er det fede ved Patagonien og vi garanterer at I vil savne den når I er taget videre, så nyd det så længe det varer! 😀 En anden sjov ting I kan prøve, er at tomle. Det er meget udbredt dernede, pga. manglen på regelmæssige busser, så det er relativt let og I møder en masse sjove mennesker, der kan give jer en masse gode råd undervejs. Specielt i Argentina er det meget normalt at tomle. Hvis I kan, så kør så ofte langs Carretera Austral i Chile, det er verdens flotteste vej! 😉

 • Hej Camilla og Mads

  Vi er to gutter der ankommer til Patagonien d.25 fabruar 2017. Vi har læst jeres artikler og er blevet meget inspireret. Vi er særligt faldet over W-trek’et, og jeres oplevelser der. I forhold til udstyr, tænkte vi det ville være optimalt, at alliere os med Erratic Rock folkene, så vi ikke skulle slæbe det hele med os på vores rejse gennem Sydamerika. På deres hjemmeside, står der, at det ikke er muligt at reservere. Har i nogen gode råd eller kontakter vi ville kunne benytte os af ift. leje af udstyr og vores eventyr på W-treket

  • Hej Oliver. Fedt i skal til Patagonien, det er vores favorit sted i verden! 🙂 For at være helt ærlig har vi ikke så mange kontakter, hvad reservation osv. angår. Vi var der uden for højsæsonen, og der havde vi ikke brug for at reservere noget. I kan evt. skrive til Erratic Rock, de er super cool typer og de kan fortælle jer hvad i skal gøre. Vi ved at refugios(de pæne hytter) skal reserveres langt tid i forvejen, når det er højsæson, men de gratis campingpladser, behøver i ikke booke jer ind på. Vi er kede af at vi ikke kan hjælpe så meget, men I må meget gerne melde tilbage når I har været der, så vi kan skrive det ind i indlægget 🙂
   De bedste hilsner,
   Mads & Camilla

 • Sneakers og plastikposer er et wonder hit! Jeg var også ude i den kombi, da mine billige sko ikke kunne klare at holde sig tørre i 2 timers cyklen i øsende regnvejr XD

  Men hold op mand! Det lyder og ser ud til at have været en utrolig oplevelse! 🙂 Kan kun være enig i, at man virkelig bliver sat på prøve på sådan en længere hike. Til gengæld bliver man også belønnet med en fantastisk følelse hver gang man opnår selv de mindste mål for dagen – eller når vejret lige vender sig til ens fordel, så man rigtig kan nyde omgivelserne omkring én 🙂

  Det slog mig lige, hvor forskelligt vi egentlig blogger. Havde det været os, delte vi nok denne tur op i flere indlæg – mest for at få flest billeder med. Der er jeres galleri altså ret smart!

  • Det var simpelthen perfekt fodtøj til vores tur, når vi nu ikke lige havde vandresko 😀
   Vi er helt enige i at hver eneste lille mål der opnås, hører en kæmpe belønning til! Og specielt på sådan en længere overlevelsestur 😉
   Vi har også været meget i tvivl om, hvordan vi skulle lave indlægget, fordi vi gerne vil have billederne med. Det blev på den her måde, fordi vi også planlægger at lave et fotoessay 😀

 • Det lyder som en helt fantastisk tur i har været på. Det må have været en rigtig spændende oplevelse selvom kulden, sne og regn må have været lidt af en udfordring. Billeder siger mere end ord og hold da op, sikke nogle dejlige billeder i har i dette indlæg 🙂 Godt indlæg!

  • Det er en af de bedste oplevelser vi har haft på vores rejse indtil videre, og de små udfordringer mht. vejret gør det faktisk lidt bedre i sidste ende, fordi det ikke bare var peace of cake at fuldføre, men krævede lidt mere af os 😉
   Tusind tak for rosen af billederne! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.