Hitch Hiking Rundt i Eventyrlandet Patagonien

Posted by on sep 23, 2015 in Argentina, Billeder, Blog, Eventyr, Sydamerika

tomle i patagonien

Hitch hiking i Patagonien

EL CHALTÉN, ARGENTINA

Måden de fleste rejsende benytter sig af at komme rundt på i Patagonien, er hitch hiking som på dansk betyder at tomle. Men selvom der er kultur for det i Patagonien, går der typisk mellem 1-3 timer før nogle holder ind. Efterhånden som vi op til flere gange ventede i den bidende kulde, begyndte der at danne sig et mønster. For hver gang vi besluttede os for at give op, så kom der en bil og tog os med. Heldigvis er der altid noget flot at se på mens man venter langs Andesbjergene, ligesom på billedet hvor vi sidder og nyder udsigten over Mount Fitz Roy – ikke dårligt!

Mere Fra Argentina

hiking laguna esmeralda

Laguna Esmeralda – Hiking i Gummistøvler

 

 FLERE BILLEDER FRA ARGENTINA HER

Har du været i Patagonien? Har du prøvet at hitch hike/tomle før? Del gerne dine oplevelser med os i kommentarfeltet!

6 Comments

 • Lige et spørgsmål mere herfra 😉
  Købte I flybilleten fra Buenos Aires til El Calafate hjemmefra, eller købte I den, mens I var i Argentina for at udnytte Blue Dollars-kursen?

  • Vi købte billetterne på et kontor i Buenos Aires fordi vi havde hørt rygter om at det var meget billigere. Det var det ikke. Bare køb dem inden du tager der til 🙂

 • Hej backpackerne 🙂

  Hvornår rejste I rundt i Patagonien? Vi overvejer at tage afsted i maj, men er usikre på, om det er muligt, da det er ved at blive vinter.

 • I sommeren 2004 tomlede jeg rundt i Europa i 2 måneder sammen med kæreste og hans hund. Vi havde gennem Avis fået mulighed for at køre en af deres udlejningsbiler tilbage til Madrid gratis. Vi havde 5 dage til at køre derned og tog undervejs de tomlere op som vi så på vores vej. Vores eventyr startede med at tomle vores vej tilbage fra Madrid. Det gik ret ubesværet i Spanien trods vi var 2 voksne med fuld oppakning og os lige havde en hund med. Vi gik en 15-25 km om dagen og tomlede større strækninger eller hvis vi skulle nå ud af en by for at finde et sted vi kunne campe i fred. Fra Madrid kom vi til San Sebastian, gik langs kysten ind i Frankrig. Tomlede til Cannes. I Nice blev vi taget op af en smuk meget stilet kvinde i åben sportsvogn. Hun tilbød os at komme hjem til hende. Hun boede i Monaco med det flotteste hus på kysten og udsigt over strand og kystlinie. Vi fik bad, vasket vores tøj og hun lavede mad til os. Om aftenen tog hun til sin kæreste og sov og vi havde her hele hendes milliondollar hus for os selv. Hun kom tilbage næste formiddag og efter morgenmaden sagde vi farvel. Sikke en gæstefrihed. Vi tomlede videre ind i Italien. Her var det svært at få lift. Uanset hvor vi stod blev vi smidt væk af politiet. Vi endte med at sove på et handicap toilet på en rasteplads da vi var lidt strandet der. Næste morgen fik vi lift væk og tog nordpå mod Como Søen. Her gik vi flere dage da det var så smukt et område. Vi fik en dag lift af en buschauffør der forbarmede sig over os efter at have ventet flere timer på lift. Vi blev kørt et stykke og gik til toppen af Stelvio Bjergpas. Her var helt øde og sne. Natten i teltet var kold og lang. Næste morgen gik vi hele vejen ned at de flotte nålesving. Vi var nu i Østrig. Også her var det nemt at få lift. En enkelt søndag lykkedes det ikke. Vi så omkring 5 biler den dag. Fra Østrig gik turen videre til Tyskland og da vi nåede færgen i Rostock hoppede vi på et tog resten af vejen tilbage til KBH hvor vi startede fra.
  Vi havde følgende aftaler undervejs. Vi var begge opmærksomme og handlings parate hvis vi sku være uheldige at komme op og køre med en idiot.
  At blive sat af hvis en af os var utryg med chauffør el kørslen.
  At lade alle bildøre stå åben mens man kom ud og fik sine ting.
  Gøre opmærksom på at det er gratis lift.
  Vis taknemmelig og vær behageligt selskab.
  Man skal være opmærksom på hvor man stiller sig. Bilen skal kunne køre ind til siden. Ikke nå at være i for høj fart.

  Det er fedt at tomle. Jeg har også gjort det i Canada fra Edmonton til Spokane US. I sidste uge samlede jeg en tjekkisk kvinde op som tomlede rundt i DK. ???

  • Tak fordi du deler din historie med os, det lyder som en super fed tomletur! Og gode tips til at gøre det sikkert og bedst muligt 🙂
   Vi er selv blevet meget bevidste om at kigge efter tomlere når vi selv kommer kørende, når nu vi selv ved hvor glad man bliver for et lift 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.