HLUHLUWE-iMFOLOZI GAME RESERVE, SYDAFRIKA

Den enorme hunelefant kom nærmere, mens hun signalerede at hun villle angribe os. Var vi på vej til at blive mast af en 3 tons tung elefant nu?

En safari i Afrika er ikke helt uden bekymringer. Det måtte vi sande efter vores bedste dårlige dag nogensinde.

Det hele foregik i Hluhluwe-iMfolozi(sig det tre gange!), Afrikas ældste naturreservat. Parken udgør knap 1000 km² kuperet terræn og ligger i det centrale Zululand.

Hluhluwe-iMfolozi rummer hele The Big Five, men den er især kendt for at have verdens største population af hvide næsehorn – noget vi rimelig hurtigt fandt ud af.

Men det var, utroligt nok, ikke næsehornene der endte med at være imprægneret på vores nethinder for evigt. Den titel tog elefanterne. Især hunelefanten der var ved at angribe vores bette Chevrolet Aveo, med os inden i.

Læs også vores rejsebudget for Sydafrika her.

Skilt på vejen mod Hluhluwe-iMfolozi

Bøfler ved en mudderpøl 

Næsehorn lige uden for vores bil

Stilhed Før Stormen

Vi kørte ind i parken omkring klokken 10. Det betød at vi havde 8 timer til at udforske hele parkens knap 1000 km². Det hele startede roligt ud, faktisk lidt for roligt. I løbet af den første time så vi ikke meget mere end et par impalaer.

Men en times kørsel ind i de dybere egene af parken, begyndte de store stjerner at dukke op. Først stødte vi på et af parkens vartegn; et græssende næsehorn, og 50 meter længere nede af vejen stod en flok giraffer.

Efter vi havde løsrevet os fra næsehornet og girafferne, kørte vi godt ti minutter inden vi fik et af de øjeblikke vi havde drømt om.

En gruppe næsehorn der lå og kølede sig i en kæmpe mudderpøl lige ved siden af vejen. Vi var så tæt på, så vi kunne høre deres åndedrag – og prutter…

I et godt stykke tid, havde vi dem helt for os selv. Det var et af de øjeblikke hvor hele verden står stille og man bare lever sig ind i nuet. 

Grusvejen der slanger sig gennem landskabet – hvad dukker op bag busken næste gang?

Næsehorn der grasser

Elefantunger og mødre ved det farlige vandhul

Den Bedste Dårlige Oplevelse

Det var svært at køre fra næsehornene, men med mere end 800 km² tilbage at udforske blev vi nødt til at komme videre – måske ventede den næste store oplevelse lige om hjørnet?

Ja og nejFor der ventede noget stort om hjørnet. Rigtig mange rigtig store ting faktisk. 

Endnu engang nåede vi ikke at køre mere end 10 minutter før vi faldt over en ny mudderpøl, denne gang med elefanter. Vi stoppede på den modsatte side af pølen, hev kameraet frem og begyndte at tage billeder af de små baby elefanter der plaskede i mudderet. Første faresignal.

Elefantflokke med unger er ikke noget man vil være for tæt på. Lykkeligt uvidende sidder vi i vores bil og tager billeder af de kære små, mens vi er ved at blive omringet fra alle sider af kæmpe elefanter.

Da vi opdager det er det for sent. Vi er omringet. Vi kan hverken bakke eller køre frem og Trutti Hornsen bagved begynder at baske med ørene og gøre tegn til angreb. Andet faresignal.

Camilla er allerede ved at hyperventilere, mens Mads prøver at filme det hele. Hvis vi alligevel skal mases flade af en mega elefant, kan vi da lige så godt få det på video…

Udsigten fra vores Chevrolet Aveo

Girafferne var overalt i Hluhluwe-iMfolozi nationalparken

Et Close Call & En Vigtig Lærestreg

Kæmpe elefanten bevægede sig langsomt tættere på, samtidig med at den stadig basker med ørene for at signalere et angreb.

Vi sidder fanget lige midt i det, som vi har læst alle steder er det farligste på en safari. Elefanten var nu så tæt på vores bil at den rørte vores kofanger med snablen. Den baskede med ørene igen og slyngede hovedet rundt inden den ud af det blå løb væk og forsvandt ind i skoven.

Vi ved stadig ikke hvad der fik den til at løbe, men en ting var vi sikre på; gearstangen skulle i bakgear og vi skulle væk!

Vi var meget heldige at slippe uden så meget som en ridse på bilen eller os selv. Samtidig med at det var en af de dårligste oplevelser vi har haft, var det også en af de mest intense og interessante.

Når du sidder i din lille bil, kun beskyttet af et tyndt lag glas og metal, mens der står en elefant en meter væk, forstår du virkelig hvor langt nede i fødekæden vi mennesker egentlig er.

En zebra med sin kløpind…

Vi så vortesvin over alt – de fleste med unger i flokken!

En stor flok bøfler på bakkesiden

Gøg og gokke har fået øje på os

Hvad Så Vi Så i Hluhluwe-iMfolozi?

Lettere chokeret fortsatte vi vores safari efter elefantflokken, som vi talte til at have 50+ medlemmer, havde trukket sig tilbage ind i skoven.

Resten af vores tur rundt i Hluhluwe-iMfolozi bød på en noget mindre intens oplevelse, mens vi kørte rundt fra den ene næsehornsflok efter den anden og spottede utallige giraffer der stak deres hoveder op over trækronerne. 

Lige som på vores selvkørende safari i Kruger, så vi mere end vi kan nå at fortælle om her. Så for at give et overblik over hvad vi oplevede, og hvad du kan forvente af en tur til Hluhluwe-iMfolozi, er her en liste over det mest mindeværdige:

• Næsehorn i hobetal. De er bogstavelig talt over alt i Hluhluwe-iMfolozi.
• De største elefantflokke vi endnu har set. Helt op til 50+ elefanter.
• Flokke af bøfler på bjergsiderne.
• Zebra- og girafflokke der græssede.
En ørn og en kanin.
Vortesvinene var, sammen med næsehornene, over alt.

Udsigt over en brøkdel af nationalparken fra en af bjergtoppene

Selvkørende Safari i Hluhluwe-iMfolozi

Overordnet var Hluhluwe-iMfolozi en kæmpe safarioplevelse – også selv om vi kom lidt for tæt på elefanterne. 

Godt nok så vi ikke Afrikas største stjerne, men selv uden løver, geparder og leoparder, var vores selvkørende safari i Hluhluwe-iMfolozi en fantastisk oplevelse.

Lige efter Kruger nationalpark var det den nationalpark vi så flest dyr i, og vi vil bestemt anbefale alle som rejser til Sydafrika, at slå et smut forbi den – både jer som er i egen bil og jer med guide!


LÆS OGSÅ: Rejsebudget For Sydafrika


MERE INFORMATION

Sted: Hluhluwe-iMfolozi Nationalpark, Sydafrika [SE KORT]
Entre
: 210 ZAR. Ca. 100 DKK.
Biludlejning: momondo.
Note: Hluhluwe-iMfolozi kan godt opleves på en dags safari rundt i parken, men det er en god ide at starte tidligt for også at have god tid til at se dyrene. Parken er åben kl. 6 – 18 og hvis ikke du er ude inden parken lukker, bliver der pålagt en bøde.

SE VORES REJSEBILLEDER FRA SYDAFRIKA

Hvad har været din mest intense oplevelse med dyr på en safari?

7 Comments

  • Skræmmende 😨😨 så føler man sig lille. Godt at I slap helskindet fra oplevelsen 😀😀

    • Det var en temmelig ubehagelig oplevelse, men egentlig også fedt at mærke at naturen stadig er mere mægtig end os mennesker når det kommer til stykket 🙂

  • Hold nu op! Jeg var død på stedet, er jeg sikker på! Godt, at I er ok. 🍀
    Hvilket tilvalg skal man mon tegne på bilforsikringen for at være dækket mod vrede elefantmødre uden at have 2.500.000 i selvrisiko 😵

    • Vi var også ret rystede bagefter, men heldigvis skete der ikke noget. Du må ikke hænge os op på det, men vi mener faktisk at de fleste bilselskaber har indbygget en forsikring mod dyreskader i deres aftaler 🙂

  • Uigh!!! Vi fik sq lidt hjertebanken af at læse jeres indlæg. For vi kan snildt forestille os, hvor voldsomt det må ha’ føltes at være så tæt på en gnaven elefantmor, der til hver en tid vil beskytte sin baby …. Elefanter er gigantiske! Man ved det jo godt, men man forstår det først rigtigt, når de er helt tæt på. Puha, vi er altså glade for, at I slap med forskrækkelsen. Pas nu på jer selv, I to 🙂 Afrika er vild!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.