hong kong rejsebudget

HONG KONG REJSEBUDGET

Hong Kong er ikke Asiens billigste by, men det er helt bestemt en af de fedeste. Læs med og se hvad vores Hong Kong rejsebudget endte på.

Vi har to gange tidligere landet i Hong Kong på vores vej mod Japan og New Zealand, men denne gang skulle vi for første gang ud og udforske selve byen.

Når du tænker på Hong Kong, tænker du nok på storby, mylder og endeløse højhuse, og det er der også masser af, men der er også fantastiske strande, små landsbyer og flotte vandreruter.

Faktisk har Hong Kong nok at byde på, så territoriet kunne være sin egen destination i sig selv, selv om det denne gang bare skulle fungere som vores vej ind i Kina.

Hvis du skal til byen eller planlægger en rejse dertil, så læs vores Hong Kong rejsebudget og se hvor meget det kostede os at udforske denne fantastiske by.

Vejen ned fra De 10.000 Munkes Kloster

Hong Kong Rejsebudget

Vi har regnet på vores Hong Kong rejsebudget efter 4 dage i territoriet og er både positivt og negativt overrasket over prisniveauet. Vi har lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har levet på et stramt budget, men stadig brugt penge på restauranter og diverse småting.

Mad & Drikke: 451 DKK

Overnatning: 580 DKK

Transport: 161 DKK

Aktiviteter: 42 DKK

Diverse: 269 DKK


Antal Dage = 4

Samlet Udgifter = 1503 DKK

Per Dag = 376 DKK


Budget Noter

Hong Kong er ikke en billig by, men den er faktisk mere blid ved tegnebogen end vi regnede med at den ville være. Hvis du har et super stramt budget, er det muligt at spise for 20-30 kr. per måltid og de helt billige hostels kan fås ned til omkring 100 kr. om natten.

Et godt tip til at spare lidt penge og en hel del besvær, er at købe et Octopus Card. Det er et kort der dækker al offentlig transport i Hong Kong og det koster 150 HKD, hvor de 50 er et depositum du får tilbage når du afleverer kortet.

Vores overnatning er ret billig, da vi fandt en lækker lille Airbnb centralt i det vestlige Kowloon. Hvis ikke du er til hostels, og hotellerne er for dyre, så er der nogle rigtig fine Airbnbs i Hong Kong. Du kan bruge dette link til at spare penge på din næste reservation, hvis det er første gang du bruger Airbnb.

Finurligt håndtag til et tempel

En fiskehandler på markedet i Hong Kong

Typiske Priser i Hong Kong

Da vi var i Hong Kong(juli 2018) fik vi ca. 123 HK dollars(HKD) for 100 kroner.

Overnatning: 

Hostels kan du finde fra 100 HKD og op.
Airbnb koster 180 HKD og op for et lille værelse.
Et klassisk hotelværelse koster 300 HKD og op.

Transport: 

Busser er billige, men metroen er ofte bedre.
Taxaer er billige og du kommer langt for 50 kr.
Både sejler mellem Hong Kong Island og Kowloon(2,5 HKD) og begge har både til de andre småøer. Der er også både til Macau.

Mad & Drikke: 

Et måltid på en billig restaurant ligger på 25-90 HKD.
Flaskevand koster ca. 9 HKD for en halv liter.
Diverse småsnacks og gademad koster ca. 20-40 HKD.

Hver aften er der lysshow på havnen i Hong Kong

Dragerne holder øje med Hong Kong foroven

Højdepunkter

• Besøget hos The Ten Thousand Buddhas Monastery

• Vandreturen ved Lions Peak

• Stemningen på Hong Kong Island

• Byens renlighed og de venlige lokale

Hong Kong var fyldt med højdepunkter på de fire dage vi havde i byen. Der er ikke så mange ikoniske steder i forhold til byens størrelse, men hele atmosfæren og måden byen er skruet sammen på, er et kæmpe højdepunkt for os. 

Lavpunkter

Måske nok en konsekvens af vores korte tid i byen, men vi oplevede ikke noget i Hong Kong, der slog os som et decideret lavpunkt. Eftersom vi var der i juli var der pisse varmt lige til den varme side, men det kan vi jo nok ikke anklage byen for at have så meget skyld i. Faktisk er der urimeligt mange rulletrapper og elevatorer, så sveden kan holdes lidt nede.

Hong Kongs karakteristiske røde taxa

Den ikoniske udsigt fra Victoria Peak

Vigtig Viden

Der er ikke visumpligt i Hong Kong, så du skal ikke bekymre dig om det inden afrejse. Hvis du vil til Kina er det muligt at få visum til Kina fra Hong Kong, både billigere og hurtigere end i Danmark.

Billetterne til Hong Kong kostede 3184 per mand fra Kastrup og vi fandt dem på momondo.dk. Du kan finde dem billigere hvis du rejser uden for sommermånederne. Brug momondos prisindsigt for at få en idé om hvornår billetterne er billigst.

Køb et Octopus Card og spar penge og en djævlens masse tid hver gang du skal med metroen. Det er billigt og super nemt at bruge.

hong kong rejsebudget

Udsigtspunktet fra Victoria Peak 

Overraskelser

Hong Kong overraskede os med sin diversitet og fantastiske stemning. Selv om Hong Kong er kinesisk, har hongkongerne deres egne unikke væremåde og kultur, der er meget forskellig fra Mainland kineserne. Hongkongerne minder os lidt mere om japanere end kinesere.

Muligheden for at undslippe storbyens tumult og mylder var også et stort plus for os, og en stille tur blandt templer og skove er ikke mere end en halv time med metro væk.

Alt i alt er Hong Kong en moderne og let storby at rejse i, men den har samtidig bevaret sin unikke stemning og sin kultur efter mange års britisk styre. Hvis du skal rejse til Kina eller Sydøstasien, anbefaler vi at du undervejs gør stop i Hong Kong 🙂 

LÆS OGSÅ: Vores Rejsebudgetter Fra Hele Verden

FLERE REJSEBILLEDER FRA HONG KONG HER
.

Har du nogle gode tips til at spare penge på dit Hong Kong rejsebudget? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

Artiklen er sponsoreret af momondo. Som altid, er alt indhold og
meninger udelukkende vores egne.momondo

2 Comments

 • Hej
  I skriver at det er lettere, hurtigere og billigere at søge visum til Kina fra Hong Kong. Jeg skal rejse rundt i Sydøstasien til efteråret og har egentlig skåret Kina fra, fordi det var så omstændigt med visum og der skulle være en detaljeret rejsebeskrivelse med hotelbookinger og min rejse skal være ‘uplanlagt’. Skal det fortsat være det, når man søger fra Hong Kong? Og hvad gør I egentlig undervejs, når I rejser ind i nye lande – har I flybilletter ud eller rejser I ind i lande uden? Jeg har hørt det ikke er alle steder man kan rejse ind uden returbillet.
  Mvh Signe

  • Hej Signe,
   Hong Kong kan du sagtens rejse til uden returbillet. Når du søger fra Hong Kong skal du have et bevis på at du forlader Kina. Det kan fx være en flybillet eller busbillet fra Kina til et eller andet sted uden for Kina(Hong Kong tæller som uden for Kina). Hvis ikke du ved hvornår du forlader Kina, kan du købe en flybillet med gratis afbestilling. Så køber du bare billetten til når du søger visummet og derefter kan du afbestille den når du har fået dit visum 🙂 Når du søger i Hong Kong skal du ikke have planlagt din rute, men du skal have booket din første overnatning. Måske spørger de hvor du har tænkt dig at rejse hen, så der kan du bare nævne nogle af de steder du gerne vil se 🙂

   Hvis du kan vente en håndfuld dage, så kommer der et detaljeret indlæg om hvordan du søger visum til Kina fra Hong Kong. Det er skrevet, så det bliver offentliggjort inden længe 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.