PUERTO LOPEZ, ECUADOR

Ecuador er en naturelskers hede drøm og det var den lille fiskerby, Puerto Lopez og byens hvaler endnu et glimrende bevis på.

Ecuador stod højt på vores liste på grund af det rige dyreliv der er på et relativt lille område. Så naturligvis var det første vi gjorde da vi krydsede grænsen fra Peru, at tage på hvalsafari ved Puerto Lopez.

Hvert år fra juni til september er kysterne ved Ecuador værter for nogle af klodens største dyr og et af de bedste steder at opleve dem er ud for Puerto Lopez.

For den nette pris af 25 USD får du 3 timer på vandet og lidt at spise. Da vi var der i starten af september gav turselskaberne endda garanti på at vi ville se hvaler og hvis vi var heldige kunne vi se dem springe op af havet!

Behøver vi at sige vi var ved at sprænge af spænding?

fisk puerto lopez

Friske fisk solgt på stranden i Puerto Lopez

fiskere puerto lopez

Pelikanerne ved tydeligvis godt hvad der foregår her

Lad Hvaljagten Begynde!

Vi bookede vores tur dagen vi kom hos Palo Santo og tog afsted næste morgen. Selv om de havde garanteret os at vi ville se hvaler, var spændingen alligevel til at mærke på.

Vi var i alt 17 håbefulde hvalentusiaster på båden og en enkelt guide der kunne forklare at hvalerne migrerede fra Sydpolens kolde vande op til Ecuador for at finde føde og så deres kalve kunne tage et par tusinde kilo på i vægt inden de igen tog mod Sydpolen. 

Babyhvaler har tydeligvis aldrig hørt om en slankekur!

Guiden nåede lige at tale ud inden kaptajnen råbte ballena a la izquierda! og alle 17 af os farede over i venstre side af båden for at se hvad der lurede under overfladen. Var hvalerne allerede i sigte nu?

pukkelhvaler ved puerto lopez

Pukkelhval med hendes kalv ud for Puerto Lopez

hvalsafari ved puerto lopez

Pukkelhval der puster luft ud af åndehullet

Det Er En “Lille” Baby!

Nogenlunde sådan lød de fleste på bådens første reaktion, da vi fik øje på den koloenorme pukkelhval med sin “lille” kalv ved sin side.

Forestil dig at føde et barn på 6m og 2 tons…

Selv om de var så store og tunge, virkerde de alligevel så stille og rolige i havet. Det var på en gang meget imponerende og spændende, samtidig med at vi virkelig følte os små og ubetydelige ved siden af en af havets kæmper på godt 16 meter.

De to gled bekymringsfrit gennem vandet og kom op et par gange inden vi mistede synet af dem igen. Allerede nu var vi svært imponeret, men der gik ikke længe før vi fik fuld valuta for vores penge.

En legesyg pukkelhval tæt på vores båd

hvalsafari ved puerto lopez

En springede kæmpe pukkelhval

Det Ultimative Hvalshow

Inden vi tog afsted på vores hvalsafari ved Puerto Lopez, havde vi fået at vide at hvis vi var heldige kunne vi se hvalerne springe op af havet. Et syn de fleste der har set det aldrig glemmer – forståeligt nok.

Pukkelhvalen med hendes kalv nåede kun lige at forsvinde inden vi få minutter efter så den første hval springe op af havet. Desværre var vi stadig et godt stykke fra den, så vi så det ikke så tydeligt.

Efter den første hval sprang op, satte vores kaptajn straks kursen mod området og da vi var omkring 100 meter fra dem, sprang den anden hval op lige ved siden af en af de andre både – hvem der dog bare var på den anden båd!

Selv om vi var et stykke derfra, var hele scenariet så storslået at det tog pusten fra os. Efter de to højdespringere igen forsvandt, fortsatte vi med at spotte pukkelhvaler og inden turen var færdig havde vi set 20-25 hvaler, nogle var nok gengangere så en 10 stykker har vi nok set.

De spøjse blåfodet suler på en klippeskrænt

Fiskerbåde ved Puerto Lopez

Hvalsafari Ved Puerto Lopez

På vej tilbage efter 2½ time på vandet fyldt med pukkelhvaler, stoppede båden så vi kunne snorkle ved en klippeø. Vi droppede snorklingen og nød i stedet synet af en hel koloni af de spøjse blåfodet suler der sad på klipperne.

En hvalsafari ved Puerto Lopez er på alle måder alle pengene værd, specielt når du er garanteret at se hvalerne. Vi var heldige at se dem springe op af vandet(sker på ca. 60% af turene), men selv om de ikke havde givet os hele showet, så ville det at se deres kæmpe kroppe lige under havoverfladen have været alle pengene værd.

Hvor hurtigt kan du ikke fyre 160kr. af på noget ligegyldigt i Danmark? Brug dine penge fornuftigt og tag på hvalsafari ved Puerto Lopez. Turselskaberne giver garanti på hvalerne, vi giver garanti på at du ikke fortryder det! ♦

MERE INFORMATION

Sted: Puerto Lopez, Ecuador [SE KORT]
Selskab: Palo Santo. Deres kontor ligger ved stranden sammen med alle de andre. 
Overnatning:
Hostal Puerto Lopez. Ligger to gader fra stranden. 14 USD for dobbeltværelse.
Pris
: 25 USD. Ca. 160 DKK.

Ankom: Du kan tage bussen fra Guayaquil direkte til PL for 5,25 USD. Fra Quito går der en natbus til omkring 11 USD. 
Note: Medbring kamera og evt. GoPro eller undervandskamera så du kan tage billeder af hvalerne under overfladen. Hvis du let bliver søsyg, så tag en pille inden, bølgerne var ret voldsomme da vi var der.

Drømmer du om at se hvaler? Hvad ville imponere dig mest ved en hvalsafari?

6 Comments

   • Haha, ja, men jeg har visst ikke vært så mye i de områder der det er hvaler 😀 Det er dessverre ikke mange hvaler å se i Oslofjorden, og jeg har bodd på forskjellige steder ved den fjorden hele mitt liv. Jeg burde absolutt ta meg en tur til Lofoten, for eksempel. Der er det jo gode muligheter for å se hval. Eller så kan jeg jo bare reise tilbake til Ecuador, hehe. Jeg var bare i innlandet, Andesfjellene og Amazonas, sist jeg var der, så jeg gikk glipp av kysten og Galápagosøyene.

    • Det er aldrig helt skidt at udforske sin egen baghave lidt mere. Lofoten er et godt bud at tage hen 😉
     Hvis du er i Ecuador i juli/august/september, så skal du helt sikkert tage til kysten og se hvaler! Desuden så er vi helt sikre på du vil elske Galápagosøerne, det er altså bare så fantastisk ?

 • Wow. Det er godt nok vildt, at i så pukkelhvaler. Endnu vildere bliver det endda, når man tænker over, at det fødder kalve på. 6m og 2 tons. Det er sørme vildt at tænke over!

  Håber, at I oplever andre ligeså fede ting som dette dernede 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.