Kalkstensklipper i Phang Nga bugten

Kalkstensklipper i Phang Nga bugten

PHANG NGA, THAILAND

Et landskab bestående af tusindevis af kalkstensklipper i smaragdfarvet vand er et specielt naturfænomen, og det er ikke første gang vi oplever det.

Som et flashback til dengang vi sejlede rundt i Halong Bay, traskede vi ned mod båden og sejlede langsomt ud af bugten, denne gang i Thailand, til vi nåede det åbne område, hvor kaptajnen kunne give båden fuld hammer.

Vi skulle ikke sejle ret langt, før de larmende og raslende lyde fra motoren gav os vores tvivl om den mon ville klare hele turen

Det er heldigvis ikke første gang vi er med et meget brugt transportmiddel, så uden at miste tilliden satte vi os tilbage i sædet og fik vinden i håret mens lyden af larmende motorer fra de andre fiskerbåde sværmede omkring os på vejen ud.

Og jo længere ud vi kom, jo tættere kom den lille mystiske by i horisonten.

Fiskerbåd Phang Nga

Fiskerbåd på vej ud efter dagens fangst.

En flydende muslimsk landsby Koh Panyi Thailand

Koh Panyi – den flydende muslimske by.

en flydende muslimsk by

Byen på stylter og moskéen.

Koh Panyi På Stylter

Efter en halv time i båden nåede vi kajen til den by der for omkring 200 år siden blev etableret af nogle malaysiske fiskermænd, som var sejlet nord på for skabe et nyt liv med deres familier.

Desværre havde kun thailændere ejendomsretten til jord dengang, så de byggede i stedet byen op ad kalkstensklippen Koh Panyi midt i bugten på stylter, så den ikke bliver oversvømmet under regnsæsonen.

Et meget besynderligt syn for en europæer!

Det er heraf betegnelsen “En flydende muslimsk landsby” kommer fra, fordi stylterne i regnsæsonen forsvinder i dybet, og man derfor kun ser overfladen.

Og selvom det er svært at forestille sig et liv på stylter, er det ikke desto mindre en by der har en af verdens bedste udsigter 360 grader rundt – og hvem vil ikke have det?

Kvinde vasker tøj Koh Panyi

Ældre kvinde der vasker tøj.

Tørrede fisk Koh Panyi

Fiskene er ved at tørre.

Et hus i den flydende muslimske by Koh Panyi

Et simpelt liv.

Et Simpelt Liv

Koh Panyi har vokset sig større(men er stadig lille) og har i dag 1685 indbyggere fordelt ud på 360 huse.

Byen er meget farverig og karakteristisk med den nybyggede moské. Og selvom der i dag jævnligt kommer turister forbi, så er byen autentisk og et sted hvor man sagtens kan opleve den daglige hverdag.

Børnene går i skole mens far sejler ud for at fange aftensmaden, og mor vasker tøjet på gammeldags vis i en balje inden hun skal filetere fiskene og tørre dem i solen.

Men det byen er mest kendt for, er den flydende fodboldbane, byens børn i 1986 byggede af gamle stumper af træ og fiskerbåde.

Den ligger i udkanten af byen og har siden 2011 været en af de mest succesfulde fodboldklubber i det sydlige Thailand.

Den flydende fodboldbane

Den flydende fodboldbane.

Muslimske børn i skole Koh Panyi

Muslimske børn i skole.

Fodbolddrengene Koh Panyi

Fodbolddrengene.

Turisterne Som Redningsmænd

Selvom mange af os kan være dobbeltmoralske omkring steder der er turistede, skal vi huske på at der er en grund til vi gerne vil besøge dem.

Det er specielle steder, fænomener eller mennesker der fascinerer os mest, og for at de kan blive ved med at være til, har de ofte brug for turisterne – os.

For ikke så længe siden blev det besværligt for landsbyen at overleve udelukkende af fiskeri, som har været den store indtægtskilde siden byen blev etableret.

Derfor blev turister inviteret dertil for at gavne stedet og beboerne, og være den primære indtægtskilde sammen med fiskeri.

Hvis der er noget vi har lært af at rejse, så er det at være taknemmelig over for andre der har åbnet for deres døre, så vi kunne få en unik oplevelse.

MERE INFORMATION

Sted: Phang Nga, Thailand [SE KORT] Overnatning: Ramada Khao Lak.
Pris: 1500 baht (280 kroner).
Note: Det er kun mænd der har adgang til Moskéen.amazing thailand (1)

6 Comments

 • Hej Mads og Camilla.

  Nu har jeg læst at i efterhånden tit vender tilbage til bangkok af og til. Jeg står til sommer og skal besøge denne by i et par dage. Har i nogle foreslag til hvad jeg kan lave 4-5 dage der før jeg rejser videre til Vietnam og besøger Sapa og Halong bay?. Hvor er det godt for en backpacker at bo om Sommeren i sådan en turistet by?

  • Hej Jake,
   Vi var forbi Wat Pho om aftenen efter lukketid, men vagten spurgte om vi ville ind og se templerne. Super fed oplevelse og vi havde det helt for os selv. Du kan evt. prøve det 🙂 Ellers syntes vi egentlig at Bangkok egner sig meget godt til at besøge de klassiske steder – også selvom det er meget turistet. Vi bor altid på Chern Boutique Hostel(http://chernbangkok.com/). Det er et meget lækkert og rent sted og et godt “get away” fra Bangkoks kaos. Desuden ligger det ret tæt på mange af seværdighederne 🙂

 • Så spennende! Er moskeen bygget på land, eller står den også på stylter? Vet dere om det er mulig å overnatte i den flytende byen, eller om det kun arrangeres dagsturer dit?

  Dere har en veldig flott blogg som jeg har fulgt med på en stund. Utrolig mange flotte bilder!

  • Moskeen er bygget hovedsageligt på klippegrund. Vi lagde ikke mærke til nogle overnatningsmuligheder, men der må næsten være noget.
   Mange tak for de søde ord, det værdsætter vi meget! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.