JARDÍN, COLOMBIA

Dér sad vi på den modsatte bakkeskråning, håbefulde og spændte på om de sjældne klippehøns mon ville komme flyvende lige rundt om hjørnet. 

Nogle uger forinden stod vi i Quito i Ecuador og havde svært ved at beslutte om vi skulle tage til byen Minca for at se den sjældne røde klippehøne. Men fordi chancen for at se de utrolig farvestrålende fugle ikke var 100 procent, ville vi ikke betale den dyre pris for det.

Fordi fuglen er en sjælden en af slagsen, kom det ikke bag på os at der måtte være meget få steder at komme til at se den.

Men med lidt søgen rundt på nettet fandt vi frem til at vi havde gode muligheder for at se fulgen i baghaven af en lokal lille by midt i bjerglandskaberne i Colombia. 

Så med bussen mod Colombia stod vi nogle uger senere i Jardin med spænding i kroppen over, om vi overhovedet ville komme til at se fuglen vi var rejst så langt efter.

Rió Volcanes-floden lige uden for Jardín

Hængebro i udkanten af Jardín

Fuglejagt & En Snu Lokal

Fra byen gik vi ned ad calle 9 mod syd hvor vejen førte os forbi en hestestald, med tilhørende, og meget passende, teknomusik, og ned mod floden. 

Vi havde godt læst at en af de lokale var begyndt at lure fuglenes popularitet. Han/hun havde barrikaderet hans indgang til sin matrikel med en stor port hvor man skal betale for at få lov at se fuglene helt tæt på. 

Men som I nok ved, forsøger vi altid at gøre tingene på egen hånd og det gælder også i det her tilfælde. Så i stedet for at betale for entréen, fortsatte vi ad vejen længere ned og fandt en sti på den anden side af kløften.

Vi kunne se at stien muligvis ville føre os hen til et godt udsigtspunkt, men allerede på vejen derhen, kom fuglene flyvende henover hovedet på os!

Det vi havde ventet på i flere uger så lovende ud! 

Colombianske kaffebønner fra plantagerne omkring Jardín

Det krævede lidt klatring at få nærbilleder af fuglene

klippehane

Den sjældne Gallito de roca(Klippehane) lige uden for Jardín

klippehane

De små “gallitos” er heldigvis nemme at spotte i det grønne

Røde Klippehøns På Jardíns Skrænter

Der gik ikke mange sekunder fra da vi havde sat os til rette ved udsigtspunktet mellem kaffeplanter og bananpalmer til at de farvestrålende og sjældne andiske klippehøns fløj fra det ene træ til det andet. 

Inden vi kom hertil håbede vi på bare at se én fugl, og pludselig stod vi midt i et show af røde hanner der fløj rundt om hovederne på os! 

Ikke langt fra os stod et mindre træ hvor fuglene en gang imellem fløj hen og hvilede nogle få sekunder inden de fløj videre igen, og eftersom vi ikke havde et objektiv med specielt meget zoom på det tidspunkt, klatrede Mads op i træet i håbet om at kunne få et billede af den sjældne klippehøne helt tæt på.

Og lige som han havde sat sig til rette i træet kom en af fuglene flyvende og satte sig på grenen ved siden af. Nu gjaldt det om at være hurtig på aftrykkeren! 

Heldigvis blev fuglen siddende lidt længere denne gang, og Mads fik taget nogle gode nærbilleder og en helt ny respekt for dyrefotografers arbejde!   

De lokale i Jardín er glade for at sludre med besøgende

jardin colombiaDen smukke Jardín. Fuglene lever på skrænterne i bunden af venstre hjørne

Oplevelser Når De er Bedst 

Showet fortsatte helt indtil solen begyndte at gå ned, og så endte vi endda med at få oplevelsen helt gratis! 

Vi var fuldstændig høje på oplevelsen da vi vendte tilbage til Jardíns hyggelige gader for at få endnu en sludder for en sladder med de utroligt venlige lokale!

Det er på de her tidspunkter vi bliver bekræftet i at vores beslutning om at rejse ud i verden og opleve den er det helt rigtige valg vi har taget, og det er derfor også grunden til at vi så gerne vil inspirere andre til også at gøre det!

Hvis du nogensinde befinder dig i Colombia, skal du helt bestemt unde dig selv at tage et smut forbi Jardin. Udover de sjældne fugle, er der en helt speciel stemning og kultur i byen. Jardín er en af vores klare favoritbyer i Latinamerika og vi er sikre på at den også bliver en af dine favoritter 😉

MERE INFORMATION

Sted: Jardín, Colombia [SE KORT]
Pris
: Gratis.
Overnatning: Residencias Diana. Findes ikke online, men ligger ned ad Calle 9.
Transport: Der går busser til Jardín fra busterminalen i Medellín. Turen er ca. 4 timer.
Note: Det koster et lille beløb at se fuglene fra platformen hos den snu lokale. Vi krydsede floden og satte os mellem bananplanterne og kaffebønnerne på den anden side. For at komme derhen, krydser du floden og går til højre af den lille muddersti lige efter.

LÆS OGSÅ: REJSEBUDGET: COLOMBIA

SE VORES REJSEBILLEDER FRA COLOMBIA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.