Halong Bay

Ankomst til Monkey Island

HALONG BAY, VIETNAM

Halvvejs mod toppen i bare tæer blev jordstien til skarpe klipper, og vi måtte bide smerten i os for at klare den til klippetoppen.
.

Vi ankom til Monkey Island, som var det sidste stop på vores tur rundt i Halong Bay. En ø hvis strand man kun kan sejle til. Det var fantastisk smukt, og et sted man kun drømmer om at have for sig selv.

Båden sejlede langsomt i land og smed stigen over kanten så vi kunne gå i land på øen. Det lyse og bløde sand ramte vores fødder som flormelis føles på hænderne – var det her virkeligt?

Det var det perfekte sted at gå i bare tæer – troede vi…

Photo & Video Sharing by SmugMug

En makakabe

Abeøen

Klippeøen er som taget ud af en film. Den lille bugt formet som en halvmåne, der med det lyse sand skaber en rolig atmosfære i kontrast mod de høje bevoksede klippetoppe, og det rolige men også magtfulde hav.

Det perfekte sted til et par dages øliv eller som overlevende Robinson deltager.

Øen er ikke kun en ø. Udover det fine sand, et lille hus, de skarpe klipper og den skønne grønne natur, lever der også vilde aber. Men selvom de ikke er tamme, er de heller ikke bange for turisterne, da det ofte er fra dem og skraldespandende de får deres mad.

Så tænkt dig om inden du går for tæt på; de kan godt finde på at bide!

De langhalede makakaber er importeret til øen for at appellere til turisterne. Så uden at gå for tæt på kan du være heldig, at de vil være med til et photoshoot som på billedet. Det er ikke første gang vi har oplevet fotogene makakaber.

Udover små vandreturer langs stranden, kan man også bestige øens højeste klippetop.

Klippeklatring i Halong Bay

Mads bider smerten i sig, og nyder udsigten.

Photo & Video Sharing by SmugMug

Et lille sneakpeak af udsigten på vej mod toppen.

Et Smertefuldt Eventyr

Vi nåede enden af stranden, hvor en sten med en stor hvid pil pegede ind mod stien, som skulle føre os til toppen af klippen. Til vores store fortrydelse havde vi ikke tænkt over, at stien halvvejs mod toppen gik fra jordsti til skarpe og spidse klipper.

Nu stod vi i høj grad og manglede vores sko! Hvert skridt skulle planlægges nøje for at undgå flest muligt skarpe klippekanter.

Kender du følelsen af at træde på legoklodser? Det her var værre…

Det gik op for os, hvor farligt det var, hvad vi havde gang i. Det havde udviklet sig til farlig klippeklatring i Halong Bay. Én forkert bevægelse og vi kunne falde 60 meter ned mellem klipperne eller ud over klippeskranten.

Men vi kunne altså ikke gå tilbage nu. Vi bed smerten i os og fortsatte med hovedet højt mod toppen. Den gode udsigt gjorde heldigvis klatringen lidt lettere.

Klippeklatring i Halong Bay

Stolte af at være nået hele vejen!

Guld På Toppen?

Kender du det, ikke at kunne få sig selv til at vende om, fordi man ikke ved om et af de største øjeblikke venter lige om hjørnet, og absolut ikke må gå glip af?

Det var præcis sådan vi havde det, og som lige præcis mødte os, da vi nåede toppen.

Både følelsen af at have klatret hele vejen op med en ulidelig smerte under fødderne, hver gang vi tog et skridt, men også belønningen af den fuldstændig uimodståelige udsigt over Halong Bay på toppen af klippen. Det var virkelig guld værd.

[one_half]

Mere Fra Vietnam

På Cruise Gennem Halong Bay [FOTOESSAY]
Vandring i Rismarker & Homestay
Trekking i Sapa [BILLEDE]

[/one_half] [one_half_last]

Rejseguide

Lav En Hemmelig Lomme i Bukserne
Sådan Finder Du Billige Flybilletter
Vietnam Rejsebudget

[/one_half_last]

Har du oplevet Monkey Island? Planlægger du en tur til Ha Long Bay? Eller har du spørgsmål? Skriv det i kommenterfeltet, og vi hjælper dig gerne!

4 Comments

 • Hej
  Sikke spændende rejsebeskrivelse i laver. Vi er ved at planlægge en tur til Vietnam og tænker på februar.. Hvornår var på sejltur i Halong Bay – var det i Februar? Vi bliver pludselig i tvivl om det er for køligt og tænker at vente til foråret… Men I ser nu ud til at have en dejlig tur 🙂 Vi er så en anden type rejsende 2 voksne og 2 børn,og planlægger selv turen

  • Hej Lotte,
   Vi var i Vietnam i November måned, og temperaturerne var mellem 15-20 grader om dagen, og omkring 10 grader om natten ved Hanoi og Halong Bay. Vi tror ikke I får nogle problemer med temperaturerne ved at rejse til Vietnam i Februar, men I skal være opmærksomme på, at temperaturerne i det helt nordlige, hvor rejsende tager til for at se rismarker, kan falde ned til frysepunktet om natten fordi det ligger i bjergene 🙂

 • Hej Mads og Camilla
  Sikke et spændende eventyr, I er på. Jeg har netop opdaget jeres side, da en veninde og jeg skal til Asien til sommer. Vi glæder os helt vildt, og vi er så spændte på det hele – især Halong Bay og Sapa trekking. Hvad angår Halong Bay, vil jeg gerne høre, om I kan huske hvilket selskab I sejlede med, og hvor længe I sejlede? Jeg kan nemlig godt frygte, at det kun bliver en druk tur, som jeg tidligere har oplevet i Australien på en Whitsundays tur – da var jeg også betydeligt yngre end i dag, hvorfor det dengang passede mig fint 🙂

  Glæder mig til at høre fra jer. Kom gerne med gode råd til begge ture, hvis I da har nogle.

  Mvh Tanja

  • Ha Long og Sa Pa er to helt fantastiske oplevelser i Vietnam, men også de mest turistede. Vi kan desværre ikke huske hvilket selskab vi sejlede med, men vent med at købe turen til du står på Cat Ba. Der ligger selskaberne på ræd og række, så du selv kan shoppe rundt efter den bedste tur. Vi betalte 120 kr.(lavsæsonen) for 9 timer, hvilket vi syntes var mere end rigeligt til at opleve det bedste af Ha Long. Og så var det en helt ædru tur. Husk at vælge en tur der inkluderer Monkey Island – det er der det her indlæg er fra. På vores Sa Pa tur rejste vi med Lead Travel. Det fede ved vores tur, var et homestay hos nogle lokale. Igen en meget turistet ting, men ikke desto mindre en fed oplevelse, så sørg for at få det inkluderet. Noget der overraskede ved Sa Pa, var kulden. Det bliver meget koldt i bjergene, så sørg for at have varmt tøj med. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.