laguna esmeralda hiking

Hiking ved verdens ende

TIERRA DEL FUEGO, ARGENTINA

Vi kunne høre isen knirkede & knagede under os. Hvis ikke vi skyndte os væk ville vi falde i den sikre død.

Selvom det ikke stod skrevet i stjernerne at vi skulle til verdens ende, er vi altså endt her. Behøver vi at nævne hvorfor du burde rejse uden at planlægge?

Vi kom godt nok til at planlægge vores rute i Argentina, men den er allerede skrottet efter en uge…

Så i bedste uplanlagte stil, tog vi på en 5 timers vandretur i Andesbjergene ved verdens ende i Tierra del Fuego, sammen med et fransk par, to brasilianere og tre amerikanere fra vores hostel i Ushuaia.

tree on the path

Forhindringer på vejen

valle de los lobos

Starten af vores hike

Vandretur i Valle de Los Lobos

Vi havde hørt at der skulle ligge en smaragdfarvet sø dybt inde i Valle de Los Lobos(Ulvedalen). Nysgerrig? Det var vi!

Vores hostel udstyrede os med et sæt(for store) gummistøvler, og sammen med vores nye venner kørte vi mod dalen. Ved starten af vores hike blev vi mødt af omkring 50 hylende slædehunde, der løb ustyrligt omkring os og små varme træhytter med røg i skorstenene.

Det mindede om en lille skovhuggerlandsby i Nordnorge, bortset fra at vi stod over 14000 km fra vores broderfolk i nord…

Vores chauffør fortalte os vi havde 4 timer til vi skulle være tilbage, ellers ville han sende redningsfolk efter os, så vi fik hurtigt benene på nakken og drog afsted mod søen.

tierra del fuego

Tørvemoselandskab med Andesbjergene i baggrunden

house in tierra del fuego

Hyggelig skovhuggerhytte

Hiking Ved Verdens Ende

Første del af turen gik gennem orangefarvet bøgeskov, der efter ca. 15 minutter åbnede sig op i et storslået landskab. Skovhuggerne og den lokale bæverfamilie havde fældet et stort skovområde, der afslørede Tierra del Fuegos billedskønne natur.

Om sommeren(vores vinter), er det en tørvemose, men om vinteren(vores sommer) forvandles det til frosne småsøer og stive sivpletter, med Andesbjergende stikkende op i baggrunden.

Vi skal nok skrive postkort når vi flytter ind i en af de små træhytter hernede!

Vi fortsatte hurtigt videre med vores gruppe mod den sagnomspundne Laguna Esmeralda dybere inde i dalen.

Photo & Video Sharing by SmugMug

Halvfrossent vandløb i Tierra del Fuego

Photo & Video Sharing by SmugMug

Bæverdæmning dækket af sne

laguna esmeralda

Ishiking i gummistøvler

Magiske Laguna Esmeralda

Efter 1,5 times vandretur over små frosne bække og bløde bakker nærmede vi os langsomt Laguna Esmeralda. Et lille vandfald førte os de sidste stykke op mod søen der endnu lå ude af syne.

Både i Guatemala og Costa Rica så vi turkise floder, men da vi kom tættere på Laguna Esmeralda vidste vi at den var anderledes.

Bjergene der klemte søen sammen fra hver side, spejlede sig perfekt i det smaragdfarvede vand. På trods af stivfrosne tæer i gummistøvlerne og vores mangel på handsker, var det hele besværet værd.

Men vi var stadig ikke nået til det fedeste ved søen endnu.

turkis sø

Den farverige Laguna Esmeralda

walking on ice tierra del fuego

Det obligatoriske billede på den frosne sø

standing on a lake

Mads laver en Jesus

Gåtur På Vandet

Det var ikke før vi stod ved vandkanten, at vi opdagede at søen var frosset til. Det smaragdfarvede vand var så klart at vi blev nødt til at træde forsigtigt på det for at være sikre.

Vi bevægede os nervøst længere ud på søen, der knirkede skummelt under fødderne på os. Vi havde ikke mange minutter derude inden isen ville revne under os.

Med hjælp over 1,5 time væk, ville det betyde den sikre død at falde igennem…

Og siden ingen af os havde lyst til at dø af forfrysninger helt herude, besluttede vi at snige os tilbage til sikkerhed. Stadig lidt høje på adrenalin gik vi hurtigt tilbage til vores lejr og spiste et par chokolade cookies som fejring oven på vores iskolde vandretur.

Hvis du rejser til Tierra del Fuego om vinteren, bør du virkelig ikke misse Laguna Esmeralda. Naturens fænomenale skønhed holder aldrig op med at forbløffe os!

Hvad syntes du om vores lille eventyr ved Laguna Esmeralda? Har du været ved Tierra del Fuego? Del gerne med os i kommentarfeltet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.