Playa del Carmen

Vores kvarter i Playa del Carmen

PLAYA DEL CARMEN, MEXICO

Henover jul & nytår sidste år, boede vi i en lejlighed til 1200 kr. i Playa del Carmen, Mexico. Sådan her fandt vi den.

.
Det er meget populært at leje en lejlighed, mens man er i Playa del Carmen. Hvis du planlægger at komme i højsæsonen, som rigtig starter lige efter juleaften, anbefaler vi kraftigt at finde en lejlighed op til flere måneder før.

Det er tidspunktet hvor alle turister kommer til byen og du vil opleve at stort set alle hostels og lejligheder er fuldt booket.

Vi var enormt heldige at få en lejlighed stillet til rådighed. For det første havde vi ikke læst op på, at vi ville være i Playa del Carmen i højsæsonen, så vi havde derfor ikke tænkt på at booke noget på forhånd. For det andet fandt vi ud af, at det hostel vi boede på da vi ankom, ville blive dobbelt så dyrt (New York priser!) og være fuldt booket fra d. 25 december, og vi ville derfor stå uden tag over hovedet.

Playa del Carmen

Vores rummelige stue

Hvordan Gjorde Vi?

Inden vi tog til Mexico havde vi dog lavet research for, hvordan man kunne finde en lejlighed, da vi gerne ville have vores eget. Vi var blevet bekendt med en helt ny verden af rejsebloggere, og fandt gennem nogle af dem frem til en kvinde der hedder Elizabeth, som eftersigende skulle være blevet rejsebloggernes manager og heltinde i forbindelse med at leje en lejlighed.

Og selvfølgelig reddede hun også vores røv!

Elizabeth er mexicaner og snakker flydende engelsk – win-win! Vi kontaktede hende via email og var så heldige at en lejer havde aflyst en lejlighed dagen forinden, som vi fik stillet til rådighed. Heldigt!

En lejlighed midt i centrum til 3000 peso (1210 kr.) for 10 dage med altan, køkken, stue, bad og soveværelse. Vi kunne simpelthen ikke være mere heldige!

Til sådan en billig pris i højsæsonen, så kunne vi godt overleve at der var konstruktion inde på den anden side af væggen som larmede fra kl. 7:00 til kl. 18:00. Det lyder nok slemt i dine ører, men vi var meget taknemmelige, og ville ikke gøre det om, hvis vi fik muligheden!

Vores lille køkken

Sådan Finder Du En Lejlighed

Den lette måde, som vi og andre rejsebloggere som blandt andre NomadicDanes, ExpertVagabond og Wandering Earl gjorde – Kontakt vores ven Elizabeth på mail, og se om hun kan hjælpe dig (mail længere nede).

Gå Efter ‘Se Renta’ måden. Vi havde ikke meget held med at gå efter til leje skiltene, men har hørt om andre der har scoret gode priser på dette. Skiltene er ikke til at overse.

Wandering Earl-måden. Find en lokal som vil hjælpe dig med at kontakte lokale udlejere, for at undgå gringopriser. Hvis du rejser på budget og ikke har travlt, virker dette som en god mulighed.

Internet måden er nok det første de fleste gør, og ikke nødvendigvis den bedste. PDC er en super populær ferieby, så der er massere af hjemmesider gearet mod at leje lejligheder. Igen er problemet gringopriser. Når du søger på billige lejligheder gør du det sandsynligvis på engelsk, men de engelske hjemmesider er målrettet turisterne, der ofte betaler mere.

Men der findes lokale hjemmesider (på spansk) med rimelige priser, herunder:

[one_half] [/one_half] [one_half_last] [/one_half_last]

Vi kiggede på alle disse sider, og vi vil anbefale Vivanuncios da priserne generelt var lidt lavere der.

Photo & Video Sharing by SmugMug

Hængekøje inkluderet i prisen. YES!!

Vores Lejlighed

Lejligheden var fuldt møbleret og havde soveværelse, bad, stue, køkken og balkon. Ikke noget fancy eller fint, men nok til vores standard. Alt forbrug var inkluderet i prisen, minus el, som iøvrigt er latterlig billig (vi betalte 20 kr. for 10 dage).

Vores lejlighed var desuden udstyret med loftvifte, aircondition, kabel-tv, køleskab, komfur, varmt vand og WiFi. Fantastisk for 60 kr. for hver om dagen.

Centrum lå 5 minutters gang fra lejligheden, der var vaskeri 30 meter væk og transport til turistattraktionerne lå 20 minutters gang derfra.

Alt i alt var denne lejlighed perfekt til os. Bygningsarbejdet inde ved siden af var bare en god grund til at stå tidligt op og opleve Yucatáns bedste steder.

Værd at vide

Sted: Playa del Carmen, Mexico [SE PÅ KORT] Udlejer: Elizabeth Aceves – Email: elizabeth@rentingplayadelcarmen.com
Pris: 1210 kr. for 10 dage. (121 kr. pr. dag)
Note: Elizabeth har også en facebook og hjemmeside.

 

[one_half]

Mere Fra Mexico

Svøm Med Vilde Havskildpadder
Livet i Den Mexicanske Jungle
Da Vi Mistede Retten Til at Forlade Mexico

[/one_half] [one_half_last]

Rejseguide

Mexico Rejsebudget
Sådan Finder Du Billige Flybilletter
Lav En Hemmelig Lomme i Bukserne

[/one_half_last]

5 Comments

 • Hej med jer,
  Jeg skriver lige igen, da jeg kan se, at I tog direkte fra Cancún til Playa del Carmen, hvilket vi også har tænkt os at gøre, når vi lander i Mexico her på tirsdag 🙂 Jeg vil høre, hvordan I transporterede jer fra Cancúns lufthavn til Playa del Carmen, hvordan gjorde I det, og hvor meget kostede det sådan ca. pr. person? Derudover, hvordan fandt I så lejligheden? 🙂

  • Der går en bus direkte fra lufthavnen til PDC, og den kostede 250 peso pr. person ?
   Vi har gennem andre store rejsebloggere, fundet frem til en udlejer i byen som skaffede os en. Vi har nævnt hende i indlægget under “værd at vide”. I vil sagtens kunne finde en lejlighed til billige penge, da det er lavsæson lige nu, og der er mange at vælge mellem. Højsæsonen er henover jul og nytår ?

   • Super fedt, tak! Vi har faktisk og lejet en lejlighed gennem Elizabeth, men desværre virker det som om hun har lidt travlt, så det er svært at komme i kontakt med hende og derfor at få rutevejledning, når vi ankommer.. Bussen I tog til PDC, var det ADO, eller kan I huske, hvad det hed?:-)

    • Vi skrev forkert i den første kommentar. Sorry! Vi tog en taxa, men der holder flere colectivos og busser foran lufthavnen. I skal ikke bekymre jer for meget om at finde transport til PDC, det er meget simpelt og lige frem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.