LOS MOCHIS, MEXICO

Nogle af de rejseminder vi husker bedst, er dem der kommer uventet – som for eksempel da vi endte med at bo hos vores mexicanske familie i 3 uger.

Vi rejste til Los Mochis med formålet at tage El Chepe toget gennem en af Mexicos bedst bevarede hemmeligheder, Copper Canyon

Så da vi landede i lufthavnen, skulle vi som altid finde en måde at komme ind til byen på. Typisk er der forskellige transportmuligheder såsom bus, taxi eller tuk-tuk’s afhængigt af hvor i verden vi er.

Lige pånær i Los Mochis…

Den eneste transportmulighed vi kunne finde, var de dyre taxaer der holdt på række, som vi helst ville undgå. 

Vi besluttede os derfor at gå ud for at se, om ikke vi kunne få to pladser i en bil, der alligevel skulle ind til byen.

Los Mochis 

Vores andet hjem.

Hitch Hiking For Første Gang

Som vi stod og skuede efter biler der muligvis kunne være plads til os i, var der endelig en pick-up truck der tændte motoren.

Camilla så hurtigt et muligt offer der ville tage os med, en ung mand vi troede var i midt 20’erne. 

Det viste sig at han var lokal mexicaner fra byen, og vi blev ret overraskede da han sagde, han var 17 og skulle spørge sin mor, om vi måtte køre med.

Heldigvis sagde hun ja, men kun på det grundlag, at vi ikke lignede nogle der ville slå dem ihjel – vi er jo også i Mexico?

Siden vi regnede med at finde et sted at bo når vi kom frem, spurgte vi dem om de kendte et billigt sted i byen. 

Det gjorde de desværre ikke, men pludselig spurgte Salvador(drengen) sin mor, om de havde plads til at vi kunne sove hos dem indtil vi skulle med toget. Det kunne vi godt.

Det var den bedste måde at begynde et nyt eventyr på

Mexicaner mors yndlings slik.

Mexicansk aftensnack inden aftensmaden.

En and i byens hyggelige park.

En Del Af Familien

Allerede fra vi steg ud af bilen og trådte indenfor i deres hjem, sagde mor Marielos at nu var vi en del af familien. Lige dér, var der noget der sneg sig ind under huden på os. 

Aldrig har vi følt os så velkomne et fremmed sted, og tanken om at de har åbnet hele deres hjem for os er en ubeskrivelig oplevelse. 

Ikke engang de 7 verdensvidundere kan være med her.

Nyheden om at to fremmede nu boede i huset, spredte sig hurtigt til resten af familien, der kort efter kom farende for at se hvem vi var, og vores 2 dage blev hurtigt til 4.

Vi blev vist rundt i byen og nåede endda også at fejre Salvadors 18 års fødselsdag aftenen inden vi skulle videre mod næste eventyr.

Vores rejseplan ændrede sig dog i takt med at alle i familie sagde og oprigtig mente, at vi jo kom tilbage når vi havde oplevet det vi skulle. De skulle nok vente på os. Er det kun vores hjerter der smelter her?

Camilla laver morgenmad.

Mads & Salvador vasker Kämpfer

Fejrer Salvadors 18 års fødselsdag(Drengen med NY t-shirt)

Selv De Bedste Laver Fejl

Et par dage senere tog vi toget videre, men efter at have overnattet 2 nætter i vores campinghængekøje på kanten af Copper Canyon, og boet et par nætter i Creel, blev vi enige om at tage toget tilbage til familien.

Det føltes helt naturligt at komme tilbage og være en del af deres hverdag igen, de var jo vores anden familie. 

Vi aftalte med dem at blive en uges tid, for derefter at rejse tilbage til Mexico City og videre til Guatemala.

Men sådan skulle det ikke være. 

På vejen ud til lufthavnen jokede onkel Carlos med, om ikke vi skulle blive en uge mere. Om der var nogen oppe i himlen der hørte det, ved vi ikke, men da vi kom ud i lufthavnen, viste det sig at vores fly var fløjet – dagen før.

Det er en fejl vi har lært af og aldrig glemmer. Til gengæld har vi aldrig set nogle blive så glad for, at vi til dato havde lavet vores største bommert. 

Det kan ske for selv den bedste…

Vores farvel-billede første gang vi var i lufthavnen…

En Oplevelse Rejsende Kun Kan Drømme Om

Vi kom dog afsted ugen efter og fortsatte vores rejse gennem Mellemamerika, men der er ingen tvivl om, at vi skal tilbage og besøge hele familien. 

Hver gang vi er i kontakt med dem, spørger de altid om, hvornår vi kommer på besøg igen.

Vi ved med sikkerhed at vi altid er velkomne. 

Det er en af de sjældne og meget unikke oplevelser vi har fået, som rejsende kun kan drømme om. 

At vi har været så heldige at vores mexicanske familie åbnede deres hjem for os, gav os tag hen over hovedet og mad uden at ville have noget igen – det kan ikke beskrives med ord. 

Mere Fra Mexico

[one_third]

Mexico flag

Rejsebudget for Mexico: Hvad Koster Det?
[/one_third] [one_third]

Mexicanske jungle

Livet i Den Mexicanske Jungle
[/one_third] [one_third_last]

Hierve el Agua

Det Forstenede Vandfald i Oaxaca
[/one_third_last]

Har du oplevet at fremmede lukkede dig indenfor i deres hjem? 

4 Comments

  • Åhhhhh nu forstår jeg, hvorfor du/I var så rørte over en af vores seneste insta-posts. For ja, det er lige netop de her oplevelser der gør éns rejser til noget helt specielt :’D Vi oplevede det samme på Philippinerne, da vi besøgte Bohol for første gang. Dér var også en familie, der tog os ind. Nu er de en del af vores familie og vi vil nok altid besøge dem, når vi rejser hjem. Vores mor besøgte dem sågar nogle år efter – for hun skulle da lige se, hvem denne nye familie var 😉 Ej men altså, smuk historie. Håber I får mange flere af dem med på vejen!

    • Vi bliver nok lidt ekstra rørte, når vi selv har haft sådan en oplevelse 😉 Det lyder helt fantastisk I også har haft en lignende oplevelse, og så lige på Filippinerne! Og hvor er det dejligt at høre jeres mor nu også kender dem! 😀 Det skaber et helt særligt bånd, når det er nogle der har åbnet sit hjem helt uden at ville have noget igen. Vi kan ikke være taknemmelige nok, det er bare noget helt specielt 🙂

  • Wow, sikken smuk historie! <3 Jeg glæder mig allerede meget til at opleve jeres elskede Mexico i efteråret:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.