moai hanga roa

Moaier ved kysten

Påskeøen ligger officielt midt i ingenting. Vi havde 11 dage til at finde de mystiske moai’er, der er spredt over hele øen.

Vi havde længe rodet med idéen om at besøge Påskeøen(Rapa Nui) nu når vi alligevel skulle til Chile. Vi havde begge set massere af billeder af de mystiske moai-statuer på øen, men ligesom steder som Nordkorea, Papua Ny Guinea og Antarktis virkede det nærmest umuligt at se dem live.

Øen er et af de steder i verden man sjældent får chancen for at se, så da vi fandt et par “billige” billetter fra Santiago hoppede vi på vognen.

Hvem kan sige nej til at leve med verdens mest isolerede befolkning?

Vi hamstrede så mange ris- og pastapakker vores tasker kunne have uden at sprække, inden vi satte os på flyet mod den lille polynesiske ø. 

påskeøen hus

Vores hjem på Påskeøen

Livet Midt i Ingenting

Inden vi rejste til øen havde vi aftalt at couchsurfe de første dage hjemme hos Kako, en lokal der boede på øen. Han havde et lille hus lidt uden for den eneste landsby Hanga Roa.

Udover hønsene i baghaven og hundene der gøede af køerne på marken bagved, var det et fredeligt og idyllisk sted, nøjagtig som vi forestillede os det ville være på en stillehavsø.

Selvom vi sagtens kunne have brugt alle 11 dage på bare at leve det stille øliv, var det ikke derfor vi var kommet.

Vi havde en mission. En mission der gik ud på at se alt hvad øen havde at byde på. Påskeøen er ikke lige et sted du tager hen en anden gang…

moai ved Tahai

Moai statuer ved Tahai

Lad Moai Jagten Begynde!

Påskeøens helt store attraktion er naturligvis de enorme og mystiske moai-statuer der pibler op af jorden på hele øen.

Ingen ved med sikkerhed hvorfor de er bygget og hvordan øboerne kunne transportere dem, siden næsten alle øens oprindelige beboere er døde.

Fra vores base hos Kako kunne vi let gå ud til mange af de nærmeste moai’er, som dem ved Tahai.

Fordi øen er så lille er det let at tomle rundt til moai’erne længere væk – hvilket var nøjagtigt hvad vi gjorde. De mest kendte moai’er er dem ved Ahu Tongariki og Rano Raraku.

ahu tongariki påskeøen

De 15 moaier ved Ahu Tongariki

rano raraku påskeøen

Halvt dækkede moai’er ved Rano Raraku

Ahu Tongariki & Rano Raraku

Vi tomlede med et chilensk par ud til de to områder der er the place to be hvis du vil se moai’er.

Ahu Tongariki er der hvor flest moai’er står på deres ahu(stenplatform) og Rano Raraku er vulkanen hvor moai’erne nøjsomt blev hugget ud af. 

Vi gik mod Ahu Tongariki først, for at få nogle billeder uden turister. At stå der og kigge på deres udtryksløse ansigter virkede surrealistisk og meget langt væk fra resten af verden.

Vi rev os selv væk fra moai’ernes tomme blikke og fortsatte op ad vulkansiden, mod Rano Raraku, hvor 95% af alle 887 moai’er er fra.

Det specielle ved Rano Raraku er, at det vælter op af jorden med moai’er. Nogle er helt begravet, andre halvt og flere ligger som om de var smidt tilfældigt.

Da de oprindelige rapanui-folk pludselig stoppede med at hugge moai’erne ud af vulkanens side, efterlod de alt som det var. Mange af stenkolosserne var på vej mod deres ahu et andet sted på øen.

Efter vi havde taget billeder af hver eneste moai fra alle tænkelige vinkler, kravlede vi mod vulkanens krater og fandt et lille hemmeligt paradis med små moai’er, en ferskvandssø og træer med eksotiske røde blomster.

Det var den perfekte afslutning på vores moai ekstravaganza.

MERE INFORMATION

Sted: Påskeøen, Chile [SE KORT] Overnatning: Couchsurfing.
Pris: Gratis.
Note: Ahu Tongariki og Rano Raraku ligger “langt væk” fra Hanga Roa, men det er let at tomle dertil da alle andre tager dertil. Priserne på indgang varierer hele tiden, men da vi var der, strejkede rapanuierne mod regeringen i Chile, så det var gratis.

Mere Fra Påskeøen

[one_third]

moai påskeøen

Væltede Moai’er – Symbolet På Samfundets Undergang
[/one_third] [one_third]

ahu tahai

Ahu Ko Te Riku – Moai’en Med Øjne & Hat
[/one_third] [one_third_last]

påskeøen flag

Rejsebudget – Påskeøen
[/one_third_last]

 FLERE BILLEDER FRA PÅSKEØEN HER

Har du besøgt Påskeøen? Kunne du tænke dig at be på verdens mest isolerede ø for en stund? Del gerne med os i kommentarfeltet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.