Torres del Paine Nationalparken

TORRES DEL PAINE, CHILE

Midt om natten mærkede Camilla noget løbe over hende. Uden noget lys havde vi ikke en chance for at se hvad der mon kravlede mellem os.

Nu har vi efterhånden sovet mange nætter i vores trofaste og højt elskede hængekøje. Flere gange har vi hørt mærkelige lyde udenfor den, men det har altid vist sig at være falsk alarm.

Dengang vi hørte menneskeædende æsler i Copper Canyon husker de fleste…

Så derfor reagerede vi ikke på de mange signaler vi fik.  Det ville jo nok bare være en af Torres del Paines menneskeædende harer denne gang…

Hængekøje

Kreativ opsætning!

Ingen Træer!?

Vi havde lige færdiggjort den første dag på vores 6 dages vandretur i Torres del Paine Nationalparken. Vi var trætte og ville slå vores hængekøje op hurtigst muligt.

Problemet var bare at der ikke var nogle træer…

Derfor blev vi nødt til at campere på jorden, og besluttede os for at sove i nærheden af en bygning for at få læ. Dum idé.

Efter vi havde sat det hele op, skyndte vi os ind i den nærmeste hytte, hvor vi kunne varme os ved kakelovnen og koge vores medbragte “hurtigkog” rispakker. Dum idé.

Imens vi sad og fik varmen indenfor, havde alle dyrene frit slag om hvem der først kunne komme ind i vores hængekøje.

spiste kiks

Gæt selv…

Flere Dumme Idéeer

Da vi gik tilbage til hængekøjen, intetanende om vores dumme idéer, ignorerede vi alle signalerne.

Camilla spurgte om hun var den eneste der kunne høre lyden af, hvad der mindede om kiks der bliver spist.

Det var hun ikke…

Vi kunne begge to høre noget kravle tæt på vores hoveder, men fordi vi nu var blevet narret så mange gange før, blev vi enige om at det igen bare var teltet eller naturen. Dum idé.

Desuden stormede og regnede det udenfor, så ingen af os havde lyst til at kravle ud af hængekøjen for at tjekke. Dum idé.

Nogen der begynder at se et mønster her..?

camilla pakker telt sammen

Camilla der instinktsivt pakker sammen

Ikke Alene i Hængekøjen

Det var stadig mørkt udenfor da Camilla begyndte at skrige. Hun havde mærket noget kravle hen over hendes mave, og var sikker på det ikke var Mads’s arm, da den umuligt kunne være så ‘let på tå’.

Der kravlede noget rundt mellem os, mens vi lå klemt sammen i hængekøjen.

Vi sprang op af soveposerne og ud af hængekøjen for at få noget lys, og lige så snart vi rettede lysstrålen fra telefonen mod hængekøjen, så vi både en lille mus spurte ind under bygningen og hullet…

Den havde bidt hul i vores elskede hængekøje!!!

Vi var rasende! Nærmest instinktivt kastede Camilla sig over hængekøjen, og i kampen om at få den pakket sammen hurtigst muligt, blev musen ved med at vende tilbage, på trods af vi havde forsøgt at trampe den ihjel op til flere gange.

Den var ikke bange af sig. Og det var først efterfølgende vi fandt ud af, at vi ikke er de eneste, der har været i en lignende eller værre situation med aggressive mus i Torres del Paine.

Photo & Video Sharing by SmugMug

Thumbs up til hængekøjen!

Pas På Musene!

Undervejs på vandreturen fik vi flere og flere historier fra andre rejsende, som enten havde oplevet aggressive mus selv, eller havde hørt om andre der havde.

Som fx. franskmanden der i løbet af natten var vågnet op til 8 mus der havde lavet 8 huller i hans telt, og måtte slå musene væk fra sig med hænderne mens han lå i soveposen.

Eller belgieren der fandt et hul i teltet, da han skulle hente noget. Musen var kravlet ind i teltet, havde skidt i hans sovepose, og bidt hul i posen med hans toiletpapir. Er mus blevet så bevidste om renlighed?

Vores medrejsende Arian fra Californien var fast besluttet på, der ikke skulle mus ind i hendes telt. Så hun besluttede sig for at markere hendes territorie ved at tisse 3 gange rundt om sit telt – Det virkede…

Heldigvis har vi været så kloge at købe et telt der kan hænges op, så vi var fuldstændig fri for problemet fremover, da vi hang en meter over jorden. Thumbs up til campinghængekøjen, IGEN!

muse post

En mikroskopisk lille mus

Held i Uheld

At der gik hul på vores elskede hængekøje var det værste der kunne ske, og vi var rasende da vi fandt ud af det. Men vi må pointere at det ikke udelukkende blev en dårlig morgen, tværtimod.

For da vi havde skyndt os ud af hængekøjen, havde set både musen løbe ind under huset og hullet og vreden allerede havde bredt sig til det yderste af vores fingrespidser, kunne vi ikke holde øjnene fra den farverige solopgang vi blev vidner til.

Og da vi jo går op i fotografi, blev Mads sendt afsted med kamera, mens Camilla pakkede alle tingene sammen i en fart.

Det er en af de flotteste solopgange vi har oplevet indtil videre, og vi er glade for at være kommet tidligt op, så vi fik den set.

Hvilket beviser at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget! 😉

 FLERE BILLEDER FRA CHILE HER

Har du haft ubudne gæster mens du camperede? Har du været ved Torres del Paine? Del gerne med os i kommentarfeltet!

2 Comments

  • Nu har jeg ikke læst med så længe, men kæft hvor var det her godt skrevet ! HAHAHA hvor grinern (undskyld!) Ikke bare jeres historie men også de andres XD Tænk at sådanne små mus kan gøre så meget skade og irritere os rejsende på groveste vis. Kunne hængekøjen godt bruges, selvom der var et hul i den? Eller blev den erstattet med en ny senere?

    • Haha tak! Det er en oplevelse der ikke er sjov i øjeblikket, men som sagtens kan grines af efter lidt tid! 😉
      Hængekøjen er midlertidigt lappet sammen med sportstape, og kan sagtens bruges da den er lavet af anti rip materiale! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.