naturoplevelser costa rica

Typisk landskab i Costa Rica

NATUROPLEVELSER COSTA RICA

Mange skipper Costa Rica fordi de syntes landet er for dyrt. Det er en stor fejl! Her er 5 grunde til at besøge dette lille stykke naturparadis.

Costa Rica fylder kun 0,1% af jordens samlede landmasse, men er alligevel hjemsted for mere end 5% af verdens forskellige dyre- og plantearter.

Det betyder at landet er fyldt til renden med fede naturoplevelser. Du kan bade i utallige vandfald, se på aktive vulkaner, sole dig på caribiske strande, lede efter de sky jaguarer og meget mere.

Ganske imponerende når man tænker på at landet ikke er meget større end lille Danmark.

Vi har derfor valgt at lave en liste over de fedeste naturoplevelser vi havde på vores besøg i dette naturparadis.

naturoplevelser costa rica

Det turkise vandfald i Tenorio Nationalparken

Rio Celeste Vandfaldet

Gemt dybt inde i regnskoven slynger den turkise flod Rio Celeste sig gennem det grønne landskab. Og hvis du fortsætter endnu længere ind i skovens dyb finder du et imponerende 30m højt vandfald – turkis, naturligvis!

Desuden kan du også være heldig at se friske fodspor efterladt af de sky jaguarer der lever i parken.

arenal vulkanen

Bus på vej mod Arenal

Arenal Vulkanen

Ikke alene er Arenal en af verdens flotteste vulkaner, den er også en af de mest aktive. I 1968 døde 87 mennesker under et kraftigt udbrud og hele byen Tabacón blev udslettet.

Der er desuden mange vandreruter omkring vulkanen, samt rigeligt med dyreliv. Vi så blandt andet vilde tukaner på vejen mod Arenal.

monteverde hængebro

Hængebroen i Monteverde Nationalparken

Monteverde Tågeskoven

Over en fjerdedel af Costa Ricas landjord er nationalparker, og den nok mest kendte af disse er Monteverde.

Parken der rummer tågeskoven af samme navn, er et mekka for fugleelskere. Hvert år valfarter tusindvis af ornitologer til Monteverde i håb om at få et glimt af en af de mange sjældne fugle der lever der.

Specielt drømmen om at se den prangende quetzal kan holde mange ornitologer vågne om natten. Vores venner Jonas og Sofie var så heldige at se en af disse – selvfølgelig imens vi var på toiletbesøg…

naturoplevelser costa rica

Poás vulkanens ene krater

Poás Vulkanen

Endnu en vulkan fra Costa Rica. Poás, der på mange måder minder om Irazú, er en aktiv vulkan lidt uden for hovedstaden San José.

Det specielle ved Poás er at den har flere kratere som begge er dækket af den sjældne tågeskov. Det ene krater er ikke længere aktivt, men er derimod blevet til en turkis lagune.

Det andet krater(på billedet) er derimod aktivt, så man kan altid se en kæmpe giftig røgsky der siver op gennem den lille sø nede i krateret.

rio tarcoles bro

Amerikanske krokodiller ved Rio Tárcoles

Krokodiller Ved Rio Tárcoles

Costa Rica bugner med eksotiske og sjældne dyrearter. Problemet er bare at de tit kan være svære at finde. Heldigvis er det ikke tilfældet med de kæmpe krokodiller.

Ud for den lille by Tárcoles findes en bro hvor disse monstre samles som fluer til en l*rt. Da vi besøgte broen så vi ikke mindre end 35 krokodiller på et område på størrelse med en håndboldbane!

naturoplevelser costa rica

En super giftig pit viper(hugorm) i Tenorio 

Andre Nævneværdige

Vi nåede naturligvis ikke at se hele Costa Rica i løbet af vores 3 uger i landet. På trods af dets bette størrelse var der mange steder vi gerne ville have besøgt. Blandt andre:

Corcovado

National Geographic har kaldt Corcovado halvøen for det mest biologisk intense sted på jorden i form af biodiversitet. Så er tonen ligesom slået an…

Corcovado er et af de sidste steder hvor jaguaren stadig trives og hvor den mærkværdige bairds tapir lever. Desuden kan du også finde hajer, aber, tukaner, pumaer, hvaler og farverige pilefrøer på halvøen. Læs mere her.

Tortuguero

Endnu en nationalpark. Det specielle ved Tortuguero er at den hovedsageligt består af mangrove og sumpområder. Parken kan kun nås med fly eller båd, men lover også store oplevelser.

En af disse er når kæmpeskildpadderne(tortugas) kommer for at lægge æg ud for stranden. Parken indeholder desuden også kaimaner, tyrehajer, løvfrøer og de altid sjove søkøer. Læs mere her.

Piedras Blancas

Denne nationalpark er kendt for sin overflåd af slanger. Specielt de vanvittig giftige fer-de-lance, der kan slå en voksen mand ihjel på få timer.

Ligesom resten af Costa Rica er parken proppet med eksotiske dyr. Fx lever der 5 forskellige vildkatte; jaguaren, ozeloten, margayen, jaguarundien og pumaen.
Læs mere her.

costa rica hoppet

Det obligatoriske rejsebillede…

Ikke Snyd Dig Selv

Netop på grund af de mange naturoplevelser på så lille et område, var Costa Rica et af vores favoritlande. Hvem elsker ikke at se eksotiske dyr midt i et endnu mere eksotisk landskab?!

Desuden var landet heller ikke nær så dyrt som folk havde fortalt os. Vores rejsebudget fra Costa Rica var ihvertfald ikke skræmmende at kigge på.

Så til alle jer der overvejer om i skal skippe Costa Rica på jeres rejse i Mellemamerika: LAD FOR GUDS SKYLD VÆRE! I snyder jer selv for nogle kæmpe oplevelser!

Mere Fra Costa Rica

[one_third]

krokodille bro

Krokodillebroen Ved Rio Tárcoles
[/one_third] [one_third]

rio celeste flod

Costa Ricas Magiske Rio Celeste
[/one_third] [one_third_last]

tukan

Vild Tukan Ved Arenal
[/one_third_last]

 FLERE BILLEDER FRA COSTA RICA HER

Ville du springe Costa Rica over på din rejse i Mellemamerika? Del gerne med os i kommentarfeltet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.