nicaragua rejsebudget

Nicaragua rejsebudget

NICARAGUA REJSEBUDGET

Kan du rejse på et backpackerbudget i Nicaragua? Se hvad det kostede os at rejse rundt i dette land i 2 uger.

Vi havde på forhånd regnet med at være i Nicaragua i minimum 3 uger, og gerne mere. Det scenarie ændrede sig dog hurtigt, da vi mødte et dansk par på rejsen.

De rejste langt hurtigere end vi normalt gør, hvilket betød at vores tid i Nicaragua blev lidt forhastet. Set i bakspejlet, er vi kede af at tingene blev sådan, men samtidig havde vi to fantastiske uger i godt selskab.

Og Nicaragua ligger det samme sted til en anden gang.

Selvom vores tur gik lige lovligt hurtigt, så nåede vi alligevel at kælke ned ad en aktiv vulkan, slentre rundt i farvefyldte Granadas gader og cruise rundt på vulkanøen Ometepe.

nicaragua rejsebudget

Granadas farverige katedral

Nicaragua Rejsebudget

Som langtidsrejsende er vi interesseret i at leve billigst muligt. Vi har derfor regnet på vores udgifter efter  12 dage i Nicaragua og lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har bestemt levet på et budget, men vi har, som altid, ikke sparet på oplevelserne.

 • Mad & Drikke: 448 DKK
 • Overnatning: 519 DKK
 • Transport: 200 DKK
 • Aktiviteter:  306 DKK
 • Diverse:  56 DKK

Antal Dage = 12

Samlet Udgifter = 1529 DKK

Per Dag = 127 DKK


Budget Noter

Nicaragua er kendt som Mellemamerikas billigste land. Sammenlignet med vores budget fra Guatemala, ser det dog ikke sådan ud, hvilket der er en grund til. Fordi vi rejste så hurtigt, brugte vi naturligvis også flere penge og kombineret med scooterleje, blev dagsbudgettet en del højere end først forventet.

Umiddelbart virker landet ikke til at være nævneværdigt billigere end fx Guatemala, og havde vi rejst alene, ville budgettet nok ligge på ca. det samme.

vulkankælkning

Camilla på vej ned ad den aktive Cerro Negro vulkan

Højdepunkter

Generelt var leveomkostningerne i Nicaragua lave. Nogle dage levede vi endda for under 70 kr! Hvis du rejser med chicken bus, kan du rejse tværs gennem landet for 50 kr. Private shuttles fås også en del billigere end fx i Guatemala.

Lavpunkter

 • Varmen i León.
 • Hostelpriserne i San Juan del Sur.
 • Prisen på æbler.
 • Chicken buses…

Vi havde hørt at León var varmt, men vi var alligevel ikke forberedte på hvor varmt det var. Selvom den gamle koloniby med Mellemamerikas største katedral var smuk, kunne vi simpelthen ikke holde varmen ud, så vi smuttede efter 3 dage.

Priserne på æbler er også helt absurde. Flere steder kostede et æble over 10kr. stykket!

nicaragua rejsebudget

Scootertur på vulkanøen Ometepe

Vigtig Viden

Hvis du rejser over land skal du være forberedt på at det koster ca. 125 kr. at komme ind i Nicaragua. Blandt mange backpackere er Nicaragua kendt som det sidste uopdagede land i Mellemamerika. Det er sandt at der ikke er så mange turister som i Guatemala eller Costa Rica, men du skal ikke forvente at få de store attraktioner for dig selv – langt fra.

Overraskelser

Nicaraguas befolkning lignede overraskende meget europæere. Specielt i Granada så vi mange “hvide” lokale. Vi var også meget overraskede over hvor tørt landet var. I modsætning til Guatemala og Costa Rica, så havde Nicaragua ikke særligt mange grønne og frodige områder.

[one_half]

Mere Fra Nicaragua

Kælkning Ned Ad Aktiv Vulkan
Scootertur På Vulkanøen Ometepe
Mellemamerikas Største Katedral

[/one_half] [one_half_last]

Flere Rejsebudgetter

Panama Rejsebudget
Guatemala Rejsebudget
Costa Rica Rejsebudget

[/one_half_last] .

Har du nogle gode tips til at spare penge i Nicaragua? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

One Comment

 • Hej med jer.
  Pisse fed guide/blog, for alle også nye backpacker.
  Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt omkring jeres roadtrip i Costa Rica. Hvor kørte I hen, hvor sov I og var Benzin dyrt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.