Osorno park

Osorno park

OSORNO, CHILE

Når vi rejser lange distancer, har vi ofte nogle timer at slå ihjel mens vi venter på den næste bus, tog eller fly. Og fordi det er vinter i Patagonien, er mange byer mere eller mindre lukket ned, så ventetiden er for det meste brugt på en café eller tankstation i nærheden med ‘free wifi’.

Men vi blev positivt overrasket da vi gik ud på den anden side af bus stationens døre i Osorno og blev mødt af glade chilenere, massevis af boder med frisk frugt, choripan(chorizopølse i brød) og hot dogs, og fik et indtryk af, at Osorno er en by hvor der faktisk sker noget!

Osorno er ikke umiddelbart den by der står højt på listen over rejsendes destinationer at besøge, og er oftes bare et kort mellemstop på vejen mod enten Chiloe Island, Bariloche eller Santiago.

Men det afholder den ikke fra at holde liv i gaden, og vi var ikke tilbageholdende med at bruge timer på at gå rundt i byen!

Churros i Osorno

Én af mange boder i gaden

Osorno gamle togstation

Osornos gamle togstation

Osorno park

En livlig park, hvor beboerne nyder mange gåture

Forfalden bygning

Det mest faldefærdige hus i byen

Gamle tog

Gammelt tog

Gadeliv i Osorno

Boder med friske grøntsager er overalt i Osorno!

Alle Veje Fører Til Osorno

Osorno er hovedstaden i en af Chiles sydlige regioner, aka Chiles Lake District. De første indbyggere af byen bestod udelukkende af det indfødte Mapuche folk, men åbnede senere op for både andre chilenere og europæiske immigranter. Derfor er størstedelen af de lokale i dag efterkommere heraf.

Fra Osorno kan man nemt komme til hvilket som helst sted i regionen, syd på, nord på eller krydse grænsen ind til Argentina. Chancen for at man har et mellemstop her er stor, når man rejser gennem Chile.

Har man et mellemstop, om det er i Osorno eller en anden by, så kan det klart anbefales at bruge tiden på at gå rundt og få et indtryk af stedet og menneskerne omkring. Man kan risikerer at blive positivt overrasket, ligesom os!

LÆS OGSÅ: REJSEBUDGET FOR CHILE

FLERE BILLEDER FRA SYDAMERIKA HER

Er du nogensinde ankommet til et sted, hvor du er blevet positivt overrasket?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.