REJSEGUIDE

En af dine største udgifter på rejsen, vil typisk være overnatning. Tjek de her billige(eller gratis) muligheder ud. Det kan være billigere end du tror at rejse.

Mange tror at det kræver en kæmpe opsparing for at have råd til at rejse i længere perioder. Det er simpelthen ikke sandt. Hvis undersøger dine muligheder og prioriterer dit budget, kan du rejse i længere tid til en temmelig overkommelig pris.

Vi har naturligvis ikke samme budget allesammen, men hvis du leder godt nok, findes der overnatninger der passer til de flestes lommer.

For den opfindsomme er der endeløse muligheder for at finde overnatning undervejs på rejsen. Vi har ikke prøvet samtlige overnatningsmuligheder derude, men vi har efterhånden sovet en del forskellige steder.

Her er vores ultimative liste over de bedste overnatningsmuligheder efter to års rejse og en kort beskrivelse af hvordan de hver især fungerer.

Et hostelværelse i Hanoi

Hostel

Hostels er det de fleste backpackere sover på 90% af tiden. Udover at være klart billigere end fx hoteller, er hostels også et oplagt sted at lære nye mennesker at kende og måske få sig en eller flere nye rejsemakkere.

Og hvis du frygter at ende på værelse med en der snorker, kan du altid booke et privatværelse, det vil som regel stadig være billigere end hotel.

Der findes efterhånden hostels de fleste steder i verden, så det er kun ved meget “off the radar” destinationer hvor du skal være opmærksom på om der findes hostels eller ej.

Et par gode tips er at undgå hostels der ikke har sikkerhedsskabe til dine værdier og kig efter hostels hvor morgenmaden er inkluderet(ofte toast og syltetøj).

Pris: 30-100 DKK per nat

DSC03398-2560x1701hk

En hel lejlighed for 120kr. om dagen i Mexico

Lejlighed/AirBnb

At leje sin egen lejlighed over fx AirBnb bliver mere og mere populært. Du møder lokale og sover godt for en billig penge – win, win!

Ofte er lejligheden fuldt møbleret med eget bad og køkken så du kan lave din egen mad. En lejlighed er desuden en fed måde at falde lidt ind i lokalmiljøet, så du får en fornemmelse for hvordan det er at leve i landet, selv om det kun er for en stund.

Vi har lejet vores egen lejlighed i både Mexico og Brasilien og alle gange har det været super godt.

Når du lejer en lejlighed skal du være opmærksom på hvilke forpligtelser du har og hvis du gør det over AirBnB er det en god idé at læse lejerens tidligere anmeldelser, for at sikre du ikke lejer dig ind hos en tosse.

Pris: 70-200 DKK per nat

Photo & Video Sharing by SmugMug

Vi sov 3 uger hos vores mexicanske familie

Bo Lokalt

Det her er måske ikke så meget end mulighed som det er held. I Mexico boede vi ved en lokal familie der inviterede os ind i deres hjem – gratis!

At bo hjemme ved lokale er uden tvivl den fedeste form for overnatning, men også en der ikke hænger på træerne. Vi var ekstremt heldige at blive inviteret hjem til familien Jauregui, men der er måder du kan øge dine chancer: Snak med så mange lokale som muligt. Bed dem om et lift eller spørg dem om du kan hjælpe – whatever det er, så bare forsøg at komme i snak med dem.

Hvis du ender med at bo gratis hos lokale, er det god skik at hjælpe lidt til derhjemme. Ryd op rundt omkring, tag opvasken eller gå ned og handle ind til aftensmad – gør dig behjælpelig så du giver noget igen.

Pris: 0 DKK per nat

Photo & Video Sharing by SmugMug

Vores perfekte campingspot lige ved Copper Canyon

Camping

Udover til når du er ude at vandre, er camping genialt til når der ikke lige er andre overnatningsmuligheder i nærheden.

Ved Mexicos Copper Canyon endte vi i en by der kun havde et hotel, et meget dyrt et, så vores eneste mulighed var at campere ved kanten af klippeskrænten.

Vi havde et “million dollar view” for nul kroner per nat!

Hvis du vil campere undervejs kræver det at du har et telt eller hængekøje med(duh), hvilket naturligvis fylder i backpacken. Til gengæld får du også friheden til at sove nærmest overalt for meget få penge, hvis ikke gratis. 

Når du camperer skal du være opmærksom på at du ikke ligger på privat grund, at der er en vandkilde i nærheden og at du ikke efterlader skrald efter dig.

Pris: 0-30 DKK per nat

Vi købte en bil i New Zealand for at sove i den – god idé forresten!

Bil/Campervan

I de fleste lande vil det at leje/købe en bil ikke være en økonomisk fornuftig beslutning. Der er dog undtagelser. Fx er det en meget populær løsning blandt rejsende i Australien og New Zealand.

Vi købte vores egen bil i New Zealand og sov i den i knap og nap 2½ måned inden vi solgte den videre til andre rejsende. På den måde kunne vi leve for lidt over 200kr. per mand per dag i New Zealand – et land hvor et hostelværelse som regel koster 100-150 kr.

Når du skal overnatte i bil er det vigtig at kigge efter om det er lovligt at parkere der for natten. I New Zealand giver en ulovlig parkering ca. 950kr. i bøde – uden undtagelse. Vi så flere der blev busted lad være med at vær lige som dem 😉

Pris: Afhængig af bilens pris og antal dage

Vores couchsurfervært, Raul, havde en engelskskole i Guatemala

Couchsurfing

Hvis ikke du kender til couchsurfing, handler det i bund og grund om at lokale lader rejsende sove på deres sofa/ekstra madras etc. gratis – nogle gange får du endda et helt værelse. 

Idéen er at møde nye mennesker uden den barriere der kommer når den ene betaler den anden.

Fra vores erfaring kan couchsurfing både være ekstremt tilfredsstillende og ekstremt ukomfortabelt. Vi har couchsurfet i Guatemala og på Fiji uden problemer, men vi har også oplevet problemer mens vi boede hos en på Påskeøen.

For at undgå problemer anbefaler vi at du starter med maks at sove der 3 nætter, så kan du altid forlænge bagefter. Husk desuden at tjekke din værts anmeldelser og prøv at få gang i snakken med din vært. Hvis det gøres ordenligt er couchsurfing en af de fedeste overnatningsmuligheder derude. 

Pris: 0 DKK per nat

Photo & Video Sharing by SmugMug

Sovesalen på vores 12 timer lange sejltur på Filippinerne

Transport

Når du skal fra et sted til det andet, og distancen er lang, kan du spare penge på at tage transport om natten.

At sove i bussen, flyet, båden eller toget kræver tilvænning, men når først du har vænnet dig til det, er det en fantastisk måde at spare penge på.

Vi prøver altid at booke lange rejsedistancer hen over natten, så vi ikke spilder en hel dag på at kigge ud af et vindue – og så sparer vi penge på det.

For den bedst mulige søvn under transport, skal du sørge for at vælge et sæde med god benplads og hold dine værdier tæt til dig. Mange rejsende får stjålet deres tasker mens de sover i fx bussen, så hav altid din taske mellem benene – ALDRIG over dit sæde.

Pris: Afhænger af din billet

Photo & Video Sharing by SmugMug

En lang nat i Bangkoks lufthavn

Offentlige Steder

Hvis du ankommer sent om aften, eller skal flyve tidligt næste morgen, er det en mulighed at sove i lufthavnen/busstationen. Nogle lufthavne og busstationer er mere komfortable end andre, men generelt skal du ikke forvente den bedste søvn.

De fleste har dog toilet og mad, så dine basale behov er dækket. Hvis du er heldig har de måske endda gratis WiFi! 

Sover du på et offentligt sted, er det smartest at finde et spot der er lidt væk fra det mest travle område af lufthavnen/stationen.

Det er langt fra den ideelle løsning, men nogle gange kan det ende med at blive en sjov oplevelse og ikke mindst en god historie til når du kommer hjem igen.

Pris: 0 DKK per nat

Vores luksuriøse hotelværelse i Thailand

Luksus Hoteller & Ingen Undskyldninger

Hvis du en dag har lyst til at forkæle dig selv efter adskillige nætter i larmende lufthavne og bumlende busser, så book et luksus hotelværelse.

Fair nok, vi har kun sovet på luksushotel i nogle få dage(og vi betalte ikke engang for det), men af og til er det sku lovligt og forkæle sig selv lidt – du rejser jo ikke for at leve på en sten.

Spøg til side, så handler det at rejse jo ikke om at spare penge, men at få en på opleveren – luksus hotelværelse eller ej.

Vores pointe er at du ikke skal lade priserne på dyre hotelværelser skræmme dig væk fra at rejse i længere tid. Hvis du har mod på at prøve noget forskelligt, er der massere af billige overnatningsmuligheder over hele verden – du skal bare kigge efter dem! 🙂

LÆS OGSÅ: Vores 28 Bedste Rejsetips Efter 2 Års Rejse

Kender du andre billige overnatningsmuligheder vi mangler på vores liste? Hvor ville du helst overnatte?

8 Comments

 • Hej! 🙂

  Jeg har nu læst stort set alt på jeres hjemmeside og er så inspireret. Jeg skal til Brasilien om et år, i stor byen Rio. Jeg skal over at besøge en søster (vores tidligere udvekslingsstudent) og jeg glæder mig sygt. Skal være der hele juli måned i 2019, har sat et budget på 20.000 kr hvor fly er med i. Hvor vil i råde mig til at søge nogle billige flybilletter? Og vil i også råde mig til at leje en lille lejlighed over AirBnB? Er 18 år når jeg tager afsted, og håber at have min veninde eller kæreste med 🙂

  • Hej Maja,
   Tak for ordene og dejligt at høre du har fundet inspiration og hjælp på Backpackerne 🙂
   Rio er en helt vildt lækker by, så du kan sagtens glæde dig sygt til at besøge den 😉 For det meste finder vi vores flybilletter hos momondo, men du kan også prøve at kigge på travelmarket, skyscanner og kayak. Inde på momondo, og nogle af de andre, kan du oprette en prisalarm som notificerer dig når der sker en ændring i dine billetters pris. Der er stadig langt tid til, så bare tag dig god tid til at finde dem. Hvis du er heldig kan du få dem tur/retur for omkring 4000. Vi boede selv i en AirBnb da vi var i Rio og det fungere helt perfekt. Hvis du gerne vil møde andre rejsende er hostels også altid en god idé. 🙂

 • Hej ?
  Mig i manden skal bachpacke på fillipinerne inden længe (Cebu, Bohol og nogle øer omkring) .
  Vi skal overnatte i telt nogle gange, men jeg er simpelthen ret betænkelig med hensyn til uønskede/farlige dyr.
  Hvad er jeres erfaringer derfra ?
  Kan man sove i telt, eller er det bedst med hostel/træ hytter ?
  Hilsen Katrine.

  • Hej,
   Vi har ikke oplevet nogle farlige dyr der har sneget sig ind i vores telt. Der var engang en mus der gnavede hul i vores telt i Patagonien og spiste vores mad, men ellers har vi været fri for dyr. Du kan jo i princippet sove i telt de fleste steder, men det bliver træls i længden 🙂 Vi er ikke kæmpe fans af at sove i telt, steder hvor det er meget varmt, da det hurtigt bliver lummert. På Filippinerne ville vi nok hovedsageligt holde os til hostels eller andre steder med aircondition 🙂

 • Hej.

  Min kæreste og jeg skal backpacke gennem Spanien, Italien eller Grækenland. Vi kan ikke helt bestemme os. Vi kigger online efter hostels, men vi kan simpelthen ikke finde nogen som koster mindre end 100 kr. pr nat, pr. person. Findes de billige hostels ikke online? Kigger vi bare forkert, eller er det bare prisen i Europa? Hvad er jeres oplevelse da i eks. var i Spanien? 🙂

  • Hvor kigger I henne? Vi kigger på HostelWorld.com og der er der en del til 60-80 kr. i byer som Granada og Athen. Vesteuropa er generelt en af verdens dyreste regioner, så prisen er bare lidt højere… Da vi var i Spanien betalte vi også omkring 100 pr. nat. 🙂

 • Hej!
  Hvilken hængekøje bruger i når i overnatter i naturen? Har i sovepose og liggeunderlag med udover køjen, eller er den nok i sig selv? Jeg skal til Thailand, Burma, Vietnam, Laos, Cambodia og Indonesien, hvor jeg tænker at bruge en 🙂

  Venligst Lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.