peru rejsebudget

Peru rejsebudget

PERU REJSEBUDGET

Kan du rejse på et backpackerbudget i Peru? Læs vores Peru rejsebudget og se hvad det kostede os at rejse i dette populære sydamerikanske land.

De fleste backpackere der rejser til Sydamerika, kommer forbi Peru. Mange kan næste ikke forestille sig en tur til Sydamerika uden at besøge Inkaernes hjemland.

Vi skulle til kontinentet to gange inden vi nåede forbi Peru og nu forstå hvorfor alle er så vilde med landet. Der findes nærmest alle typer landskaber i Peru, men Amazonas, Andesbjergene og ørkenen dominerer landets natur.

Som så mange før os, forelskede vi os i Perus landskaber(specielt Huayhuash!), men kunne vi opleve det bedste af Peru på et budget?  

peru rejsebudget

Det centrale plaza i Cusco

Peru Rejsebudget

Vi har regnet på vores Peru rejsebudget over de 53 dage i landet og lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har levet på et rimelig stramt budget, men stadig brugt penge på restauranter hver dag og entréer til diverse nationalparker.

Mad & Drikke: 3773 DKK

Overnatning: 2172 DKK

Transport: 1384 DKK

Aktiviteter:  457 DKK

Diverse:  559 DKK


Antal Dage = 53

Samlet Udgifter = 8345 DKK

Per Dag = 157 DKK


Budget Noter

Vi spiste ude morgen, middag og aften hver dag, så hvis vi havde været lidt mindre magelige kunne vi have sparet en lille slat penge om dagen på mad. Det skal dog siges at forskellen på at spise ude og på at lave maden ikke er voldsomt stor.

Hvis ikke det var fordi vi havde købt billetter til Galápagos lige da vi kom til Peru, havde vi sandsynligvis rejst lidt langsommere gennem den nordlige del. Det havde nok sparet os lidt penge og vi havde set bl.a. Gocta Falls, hvilket vi ærgre os meget over at have misset.

peru rejsebudget

Regnbuebjergene skal ses for at tro det ikke er photoshop

Typiske Priser i Peru

Da vi var i Peru kostede 1 nuevo sol ca. 2 DKK.

Overnatning: 

Hostels kan du finde fra 20 soles og op.
Guest Houses/Hospedajes koster 30 soles og op for et dobbeltværelse.
Et klassisk hotelværelse koster ca. 130 soles og op.

Transport: 

Busser er ca. 7 soles pr. times kørsel.
En taxatur på 10 minutter koster ca. 10 soles.
Indenrigsfly starter fra 250 soles og op for en enkeltbillet.

Mad & Drikke: 

Et måltid på en billig restaurant ligger på 15-30 soles for hovedret.
Frokostmenuer koster generelt 5-10 soles for suppe og hovedret.
Gademad koster fra 1-5 soles. Indebærer ofte noget på en pind…
Flaskevand koster ca. 2 soles for en liter.

peru rejsebudget

Perus smukkeste bjerge ved Huayhuash

Højdepunkter

• Salkantay Trekket til Machu Picchu

• Road Trip med australsk/hollandsk par

• Ausangate Trekket til Regnbuebjergene

• Verdens smukkeste bjerge ved Huayhuash!

De fleste af vores store højdepunkter fra Peru omhandler vandring. Hvis ikke du har en enkelt eller to vandreture planlagt på din rejse til Peru, vil vi stærk anbefale dig at kigge nærmere på specielt Huayhuash. Det er svært at komme dertil, men når først du er der, garanterer vi dig for at du ikke fortryder det!

Lavpunkter

• Salkantay Trekket til Machu Picchu…

• Turisthorderne i og omkring Cusco-regionen

• Lake Titicaca var corny og turistet

Det sydlige Peru er meget turistet og de fleste virker til at være på “Peru rejsen”, dvs. Lima – Nazca – Huacachina – Arequipa – Puno – Cusco – Machu Picchu. Selv om det er en masse fine seværdigheder, så er det det langt de fleste ser i Peru, så ofte kan folk der har besøgt Peru fortælle nøjagtig samme historie når de kommer hjem.

Det er en skam, for spørger du os, bliver Peru først rigtig fedt når du tager lidt væk fra turisthorderne. 

peru rejsebudget

Det obligatoriske billede foran Machu Picchu

Vigtig Viden

Hvis ikke du har lagt mærke til det, så er Peru stort. Peru er enormt. Lad være med at presse for mange seværdigheder ind på for kort til – du kommer til at fortryde det.

Overraskelser

Peru er det vi elsker ved at rejse, men også det vi hader ved det. Det klassiske “Peru Loop” er så overrendt af masseturismen, så mange af tingene ærligt talt er ødelagt – der er ikke noget autentisk/spændende ved det mere. Til gengæld er der stadig oceaner af uopdagede steder i Peru(mest i nord), der bare venter på at blive opdaget af den mere ihærdige rejsende, og det er fedt! Du bestemmer selv hvem du er, men spørger du os, blev vi ret chokerede overraskede over turismen i Sydperu.

Lidt random, blev vi meget overraskede over hvor populært chifa(kinesisk mad) var i Peru. Restauranterne ligger overalt og fælles for de fleste, er at der aldrig har været en kineser over dørkarmen… 😀

LÆS OGSÅ: BOLIVIA REJSEBUDGET

FLERE REJSEBILLEDER FRA PERU HER

Har du nogle gode tips til at spare penge i Peru? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

29 Comments

 • Kære jer
  Nu er det jo ved at være lidt siden indlægget og kommentarerne kan jeg se. Ikke desto mindre er det et fantastisk et 🙂
  Med kun 3 uger til gode desværre, hvad vil i anbefale i forhold til at have et ønske om at rejse i Peru, men se Bolivia også?
  Og er det virkelig nemt selv at rejse på egen hånd, eller også stressende? Har set på nogle arrangerede grupperejser dertil nemlig også, men de koster mellem 25-30.000.

  Med venlig hilsen

  Line

  • Hej Line.
   Mange tak! Med tre uger er det smartest at holde dig i den sydlige del af Peru, hvis du også vil til Bolivia. Så hold dig omkring Cusco og Arequipa og den del. Der er meget at se der(MP, Ausangate, Vinicunca osv.) Vi synes det er meget nemt, men vi har også en del træning og Mads snakker spansk, hvilket hjælper en del. Bussystemet er dog ret ligetil, og i det sydlige Peru er der horder af andre rejsende, som sagtens kan hjælpe dig også 🙂 Grupperejser kan selvfølgelig være en mulighed hvis du er til det, men du kan gøre det MEGET billigere selv og man møder nemt nye mennesker på rejsen 🙂

   Håber det afklarede lidt, ellers skriver du bare igen 🙂
   Mads & Camilla

 • Hej Mads og Camilla!
  Super fedt i er så ærlige omkring jeres rejser og giver nogle fede tips!
  Jeg ville høre omkring jeres vandreture på hhv. Huayhuash, Salkantay og Ausangate. Kunne i bare gå frit afsted eller var der nogen form for entry permit osv.? Vi har snakket med bla. kilroy der sagde at det var fuldstændig udelukket og umuligt at tage Salkantay trekket alene for eksempel. Fik i fat i kort, fulgte i bare skilte eller havde i lavet en grundig research først? Vi ville nemlig meget gerne tage så meget som muligt på egen hånd og vandre en masse 🙂

  Mange hilsner
  Asra

  • Jeg tillader mig lige at svare – min kæreste og jeg tog Salkantay trekket alene i februar, og der var ingen tilladelser man skulle have. Det var et rigtig hårdt trek, så det skal man være instillet på. Vi så kun én gruppe, som havde pakdyr med til at bære baggagen. Der var ikke skiltet særlig godt, så det var heldigt at vi havde hentet maps.me til mobilen, for der var alle stierne sjovt nok tegnet ind – vi havde ikke noget fysisk kort med. Det lykkedes os at finde et sted næsten hver aften, hvor vi kunne slå vores telt op i tørvejr, for der kom en del vand om natten, men det kommer jo helt an på årstiden.
   Og husk nu, at man er ret højt oppe, så det er en rigtig god idé at afklimatisere i Cusco et par dage først og derudover at sørge for at have letvægtsudstyr, så man ikke brækker ryggen.

  • Vi second opinioner Emil her. Det er muligt at gå trekkene selv uden problemer og så er det gratis. Af de tre treks er salkantay det letteste, men ausangate kræver heller ikke så meget at komme til(det er møj hårdt at gå!). Huayhuash er meget vanskeligt at gøre selv og vi var heldige at rejse med nogle der havde bil da vi skulle dertil, ellers var vi nok aldrig nået frem. Vi lavede desuden også en miniudgave af trekket på tre dage hvor vi bare hang ud ved højdepunktet(Lago Siula). Hvis i tager på organiseret ture så er de som regel på 10+ dage og ret krævende. Salkantay er “let” at klare og komme til, så det er ingen problem(læs evt vores indlæg om turen), ausangate er let at komme til, men svært at gennemføre (igen læs evt vores indlæg) og huayhuash er svært at komme til og meget svært at gennemføre hvis ikke I laver jeres egen rute som os.

 • Hej Mads og Camilla
  Min lillebror og jeg rejser 3 uger til Peru og Chile her til November. Vi glæder også rigtig meget og dejligt at høre i taler så godt om det 😊
  Vi lander i Lima og skal flyve hjem fra Santiago. Vi kommer til at have ca. 2 uger til at transportere os fra Cusco til Santiago. Jeg må indrømme vi nok ikke har haft heeeelt styr på afstanden da vi bestilte billetterne. Har i nogle erfaringer med busruter ned langs kysten og tænker i vi får “travlt”?
  Er der nogle seværdigheder/naturoplevelser på den strækning i vil anbefale?
  Kærligst Sophie 😊

 • Fandt jeres skønne blog her, da jeg søgte lidt info om Peru. Vildt spændende oplevelser i har haft. Har senest rejst rundt i det sydlige USA, og har længe drømt om blandt andet Peru. Vi er 2 voksne og 3 børn (8-11 år). Kan i anbefale Peru i forhold til at rejse med børn? eller er der andre steder i Sydamerika der vil være mere egnet?

  På forhånd tak 🙂

  • Hej Lars,

   Peru er et af de “letteste” lande at rejse rundt i, i Sydamerika, så I burde bestemt godt kunne tage børnene med derned. Vi så flere børnefamilier undervejs 🙂 På sin hvis er de fleste lande børnevenlige, måske pånær Venezuela, så I kan egentlig vælge som I ønsker, men transportmulighederne er nok bedst i Peru, Chile og Argentina 🙂

 • Kære Backpackere
  Tak for en fed blog med masser af inspiration :).
  Når nu I siger at den gængse rute ikke er så meget ved, hvad vil I så anbefale?

  Vi er der 2-3 uger vinteren 2017. Vi kommer fra Chile og skal videre til Ecuador. Vi har børn (7,11) med og vi vil vildt gerne i inkaernes fodspor, men ikke nødvendigvis på machu picchu, hvis I har bedre forslag til spændende steder 🙂

  Jeg håber I har tid og lyst til at dele lidt erfaringer
  Mvh
  Vibeke

  • Hej Vibeke,

   Vi har måske været lidt for hårde ved Sydperu, men vi mener helt oprigtigt at Central/Nordperu er mere spændende. Nogle spændende steder i Nordperu er fx Gocta Falls, Huayhuash, Cajamarca, Chachapoyas, Kuelap(inkaruiner), Sipan, Chan Chan og Iquitos(Amazonas). Der er nok at se i Peru og Machu Picchu, Cusco, Arequipa osv. var også højdepunkter på vores tur, men vi er lidt ømskinnet med for mange turister, så det tog lidt af gejsten fra os. Det er selvfølgelig svært at komme uden om Machu Pichhu i Peru, men hvis I er friske på noget andet, er der MASSERE at se i Nordperu 🙂

 • Hej Mads og Camilla

  Spændende blog! Nu VIL vi til Peru, min lille familie og jeg. Vi er Eske og jeg samt vores datter, Frida.
  Vi planlægger, at rejse 6 uger i alt. Start omkring sidste uge i august til start oktober, da vil vores datter være 2,5 år.
  Vi må erkende, at vi grundet Frida nok må vinke farvel til de store trekking turer, med Peru byder på så meget.
  Mit spørgsmål går egentlig på selve planlægningen af rejsen.
  Skal vi planlægge den i samarbejde med et rejseselskab, fordi vi derved er sikret overnatning og videre transport med Frida. Eller er Peru så nem, at hvis blot vi har tur/retur og start overnatning efter landing i Lima på plads, så vil vi kunne tage den derfra?
  Det er kun mit tredje store eventyr, og den sidste var til Australien i autovan, hvilket gav en ennorm frihed samt vi tog det hele som det kom. Vi var derfor ikke afhængige af bus eller overnatnings muligheder.
  Hvis såfremt Peru er så nem med bookning af overnatning, bus, tog, så søger jeg nok gode råd til hvordan, jeg griber det an.
  Vi påtænker 4 uger i Peru og 2 på Galapagos. Er det en skæv fordeling?
  De bedste rejse hilsner
  Mia

  • Hej Mia,

   Peru er super nem at tage på gefuhlen. Busserne kører hele tiden og de dækker alle afkroge af landet. Hoteller/overnatning er også simpel at finde. Vi gik bare ned på busstationen samme dag som vi skulle afsted og købte vores billetter og overnatning fandt vi hurtigt når vi kom frem. Vi har selvfølgelig haft dage hvor vi ledte lidt længere efter overnatning, men alt i alt har det været lige til. Jeres tidsfordeling lyder helt fin. I kan sagtens få en smag for Peru på 4 uger og 2 uger på Galapagos er mere end rigeligt til at se dyrene og øerne(men man kan altid bruge mere tid på Galapagos! 😀 )

 • Det er selvfølgelig rigtigt, det er nok lettere at finde ud af dernede, selvom det nu havde været rart at have en idé om om det over hovedet kan lade sig gøre på forhånd 🙂

  For resten, hvor stod I af bussen da I startede jeres Torres del Paine trek? Vi har overnatning ved Lago Pehoe (Refugio Paine Grande), men det ser ud til at busserne stopper ved både Laguna Amarga, Pudeto og nogle få ved parkens administration lidt sydpå. Kan vi nå at gå fra Laguna Amarga eller er en af de andre at foretrække, og kan man godt gå hele vejen uden at skulle tage færgen fra Pudeto? 🙂

  • Da vi vandrede W-trekket tog vi bussen til administrationen og brugte den første dag på at gå til Refugio Paine Grande. Det var fint, men også en dag man godt kunne skippe. I kan sagtens starte W-trekket fra Laguna Amarga og gå op langs med bjergene, så kommer I bare til at gå den omvendt af hvad vi gjorde. Når I når til enden ved Refugio PG kan I tage færgen tilbage til administrationen eller vælge at gå. Hvis I vælger at gå, skal I huske på at I skal bruge en hel dag på at gå fra refugio PG til administrationen 🙂

   • Vi har allerede bestilt overnatning ved Paine Grande den første nat – der er kommet nye regler, så man skal have bestilt alle sine campingpladser inden ankomst 🙂 men vi vil gerne have den ekstra dag med, så det bliver administrationen vi står af ved og går fra! Jeg havde ikke lige opfanget at der var forskellige busstop, så det ville være lidt træls at komme til at stå af et forkert sted og så slet ikke kunne nå at komme hen til Paine Grande 🙂

    • Ja man skal booke alle overnatninger i højsæsonen. Godt du lige fik det på plads med bussen, det er en skam at starte sådan et fedt trek på grund af små fejltagelser 😉 Håber I får en rigtig fed tur!

     • Ja, det blev vi lidt overraskede over, men ved at skubbe planerne en enkelt dag kunne vi heldigvis få de campingpladser vi skulle bruge 🙂 Tak for det arbejde I lægger i bloggen, vi har fundet rigtig meget inspiration til turen herinde 🙂

 • Hej med jer 🙂 Jeg har fået lidt hjælp af jer under et andet indlæg tidligere, og jeg har lige en ting jeg rigtig gerne vil høre jeres input til.
  Vi har flybilletter, hvor vi ankommer i Lima d. 1. februar og vi skal så flyve hjem fra Santiago, Chile d. 28. marts. Herimellem regner vi med at bruge 10 hele dage i området omkring Cuzco for at tage Salkantay trekket og se Regnbuebjergene, men er det tid nok hvis vi ikke regner med selv at trekke til Regnbuebjergene? Jeg regner med at vi lige skal bruge et par døgn på at afklimatisere før vi begiver os ud på Salkantay-trekket.
  Herefter flyver vi tilbage til Lima og så ned til Punta Arenas i Chile for at rejse op igennem Patagonien. Men er der noget i Peru vi burde prioritere og så have lidt kortere tid i Chile? Med den plan vi har lagt ind til videre får vi ca. 5½ uge til at rejse op igennem Patagonien og så tænkte vi at vi kan tage op i ørkenen eller ud til kysten hvis vi kommer til Santiago tidligere end planlagt.

  • Det lyder som en god plan. I burde godt kunne nå Salkantay og Regnbuebjergene på de 10 dage. 🙂 Med hensyn til Patagonien, så vil vi altid råde folk til at have så langt tid som muligt dernede – det er med længder vores favorit landskaber. 😉 Har I overvejet at starte helt nede fra Ushuaia af? Der er nogle fede ting at tage sig til dernede og så er det det sydligste punkt inden du rammer Antarktis. Ellers så lyder jeres rejse kanon fed! Vi er ikke misundelige overhovedet… 😉

   • Det lyder super fint 🙂 Vi blev enige om at vi gerne vil nå at se en smule mere af Peru, så vi har ændret planerne en smule, så vi efter Cusco tager en bus til Arequipa. Derfra videre efter et par dage til Arica over Tacna og dagen efter til Iquique hvorfra vi så flyver til Santiago og direkte videre til Punta Arenas hvor vi så ankommer d. 23. februar. Vores returfly fra Santiago til Hamborg er d. 28. marts, så jeg tror vi springer Ushuaia og Tierra del Fuego over så vi har ordentlig tid til at rejse op igennem 🙂
    Vi har umiddelbart tænkt os at se følgende steder på vejen:
    * Torres del Paine (vandring)
    * Perito Moreno Glacier
    * Mount Fitz Roy
    * Marmorkatedralen ved Puerto Rio Tranquilo
    * Evt. Osorno
    * Santiago og/eller Valparaiso hvis der er tid i overskud når vi kommer derop

    Hvis I har nogle flere inputs til “must see’s” på vejen vil vi rigtig gerne høre om det. Der er jo rigeligt med forskellige anbefalinger rundt omkring på nettet, så det kan nok aldrig lade sig gøre at nå det hele 🙂

    • Det lyder spændende 🙂 I har alle de store seværdigheder med og vi kan personligt sige at de er fantastiske! Har I overvejet bl.a. Cuevas de Los Manos i byen Perito Moreno? Eller den hængende gletsjer ved Queulat? I finder nok også en masse små hyggelige stop undervejs 🙂

     • Det lyder jo helt fantastisk 🙂 Havde vi haft længere tid havde vi helt sikkert også prøvet at komme op i bjergene nord for Lima i Peru.

      Det er et par spændende forslag – Cuevas de Los Manos kan jeg godt tænke ligger lidt langt fra den rute, der på kortet ser mest lige ud, men det ser rigtig fedt ud, så vi vil helt klart undersøge mulighederne for at komme der forbi.
      I har et fantastisk billede af en gletsjer fra området omkring Mount Fitz Roy – det er ikke den I nævner, vel? Men det ser vildt flot ud, så den vil vi helt sikkert også gå efter at se! Der er hermed tilføjet et par ting til listen 🙂
      Så skal vi bare have styr på alt udstyret, hvilket jo godt kan være lidt en jungle som førstegangskøber, men med en skaljakke, vandrestøvler, et godt telt, trangiasæt og en sovepose tænker jeg man kommer langt 🙂

     • Cuevas de Los Manos ligger faktisk langs ruta 40, ikke langt fra byen Perito Moreno, som er den direkte vej fra den sydlige del til den nordlige, så I vil sagtens kunne gøre et stop der 🙂
      Nej det er desværre ikke den gletsjer vi nævner, men den er også rigtig flot 🙂
      I kommer rigtig langt med de få ting! Vi er sikre på I nok skal klare jer med det I har og ved I skal bruge, uden at tage for meget med 😀

     • Ja, jeg kiggede lidt på ruterne efterfølgende, og jeg kan godt se at man kan vælge den vej, og det nok egentlig er det letteste når der er en natbus til Perito Moreno 🙂 Til gengæld virker det som en noget langvarig og indviklet tur at komme ud til Rio Tranquilo og især derfra op til Quelat efterfølgende. Jeg synes det ser ud til let at kunne tage to dage at komme fra Perito Moreno til Rio Tranquilo og også et par dage derfra til Quelat, og så skal vi derfra og ud til noget mere “civiliseret” for at komme mod Santiago. Umiddelbart har vi 11 dage til at komme fra Perito Moreno til Santiago, så jeg tror desværre det bliver lidt presset at få det hele med. Men vi afslutter begge vores bachelor her på mandag, så derefter har vi heldigvis lige knap to uger til at få planlagt detaljerne 🙂

     • Som udgangspunkt bør I have det hele med på listen, for når I først er afsted og når til den del af ruten, så kan i langt bedre fornemme hvor meget af det I synes I kan nå 🙂

  • Vi boede på hostels og små hoteller der ikke findes på nettet. De er som regel billigere og er lette at finde. Derudover camperede vi en del fordi vi vandrede Salkantay, Ausangate og noget af Huayhuash 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.