Photo & Video Sharing by SmugMug

Phang Nga skildpadderedningscenter

PHANG NGA, THAILAND

Havskildpadderne i verdenshavene kæmper for overlevelse i øjeblikket, men det prøver et center i Thailand at lave om på – og vi skulle hjælpe til.

Dyreliv og natur er noget af det vi værdsætter mest på vores rejser. Faktisk så meget så vi har skrevet indlæg om vores favorit naturoplevelser og dyrelivsoplevelser.

Det er ikke første gang vi stifter bekendtskab med havskildpadder heller. I Mexico svømmede vi med dem og på Påskeøen så vi dem padle rundt langs stranden.

Men denne gang skulle vi ikke bare se på de sjove skabninger, vi skulle aktivt tage del i bevaringen af dem.

Den perfekte måde at give tilbage for de oplevelser de har givet os. 

phang nga turtle research area

Beholdere til de ældre skildpadder

babyskildpadde

En doven babyskildpadde

skildpadde i basin

En af de mange skildpadder i centeret

havskildpadde mikrochip

Skildpadde får sat en mikrochip i

Phang Nga Skildpaddecenter

Centeret med det mundrette navn, Phang Nga Coastal Fisheries Research and Development Center, specialiserer sig i rehabilitering og avling af havskildpadder.

Da vi ankom til centeret blev vi overvældet over mængden af havskildpadder. Der var alt lige fra bittesmå til kæmpestore halvvoksne skildpadder. Vi mødtes med centerets leder, der fortalte os alt omkring de underlige, men fascinerende skabninger.

Det viser sig, at overfiskeri og tab af levesteder drastisk reducerer skildpaddernes antal. Ud af de 7 arter af havskildpadder er 6 af dem enten truede eller kritisk truede.

Centerets primære mission er at rehabilitere syge-, skadede- eller babyhavskildpadder sammen med andre havdyr der lever langs kysterne. Når skildpadderne er gamle nok, bliver de sat tilbage ud i naturen – det er her vi kommer ind.

balje med skildpadder

Nibbles er nummer 11

Mads med Nibbles

Mads viser stolt sin nye søn(måske datter?) frem

camilla med nibbles

Kan man ikke godt se det er mor og barn? ;-P

Vores Nye Adoptivbarn Nibbles

Når skildpadderne er omkring 6 måneder og har fået indsat en mikrochip så de altid kan spores, bliver de sat tilbage ud i havet.

Aftenen inden vores besøg, blev vi spurgt om vi ville adoptere en af skildpadderne der var klar. En ren no brainer. Det er ikke hver dag vi har muligheden for at blive adoptivforældre for en skildpadde!

Så efter lederen af centeret havde fortalt om skildpadderne, blev vi straks ført ud så vi kunne møde vores nye barn. Et barn vi valgte at give det herlige navn, Nibbles.

havskildpadde

Nibbles var ikke helt sikker på sin beslutning

havskildpadde

Men et par opmuntrende ord hjalp på modet

havskildpadde

Nibbles første kontakt med den store verden

FREEDOM!!!

Det viser sig dog at skildpadder flytter hjemmefra utroligt hurtigt. Vi havde kun passet vores kære Nibbles i 10 minutter inden han var klar til at flyve svømme fra reden.

Åhh de kære små bliver så hurtigt voksne.

Så som de gode forældre vi er, ville vi naturligvis ikke stå i vejen for vores barns ønsker. Vi fulgte Nibbles hen til vandkanten, gav ham en krammer og et farvel kys inden vi lod ham stå på egne ben.

Verden er stor og farlig, og Nibbles virkede som om han i et kort øjeblik fortrød sin beslutning. Men med et par opmuntrende ord fra sine forældre, tog Nibbles mod til sig og spurtede mod friheden som kun William Wallace kunne gøre det.

Inden vi vidste af det var vores kære søn(datter?) alene ude i den store verden. Heldigvis kan vi altid spore hans mikrochip og holde øje med hvor han er.

MERE INFORMATION

Sted: Phang Nga, Thailand [SE KORT] Overnatning: Ramada Khao Lak.
Pris: Gratis.
Note: Det er gratis at besøge centeret, men det koster 2000 baht(371 kroner) at få lov til at sætte en skildpadde fri. Hvis du vil adoptere din egen skildpadde skal du kontakte centeret her eller på telefon:+66 (0) 76 432 212, minimum en uge før. 

amazing thailand

Kunne du tænke dig at adoptere din egen havskildpadde? Har du nogensinde set en vild skildpadde? Del gerne med os i kommentarfeltet!

6 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.