argentina flag

Argentina rejsebudget

ARGENTINA REJSEBUDGET

Kan du rejse på et backpackerbudget i Argentina? Se hvad det kostede os at opleve det bedste af naturen i et af verdens største lande.

Argentina var hovedårsagen til at vi overhovedet tog til Sydamerika og landet skuffede bestemt ikke! Vi vandrede på frosne turkise søer i Ildlandet, så kæmpe gletsjere og hikede kæmpe bjergmassiver.

Argentina bliver, lige som Chile, ofte overset på en backpackerrejse til Sydamerika, fordi de fleste tror det er for dyrt – og det er ikke helt forkert.

På grund af bestemte omstændigheder, er vores rejsebudget fra Argentina lidt anderledes end vores andre rejsebudgetter. Fordi Argentinas økonomi er så ustabil, er der opstået et sort blåt vekselmarked(Blue dollar).

argentina rejsebudget

Hiking op til Mount Fitz Roy

Blue Dollars (Opdateret 2018)

OBS:
Siden vores besøg har Argentinas regering ophævet restriktionerne på udenlandsk valuta, så blue dollaren er ikke længere en klar fordel. Argentinas økonomi er dog stadig relativ ustabil og reglerne kan hurtigt skifte igen, så hold øje med blue dollar-kursen inden afrejse alligevel.


Siden Argentinas økonomiske kollaps omkring år 2000, har der været et parallelt vekselenhed, kaldet Blue dollars, hvor du får en langt bedre kurs på argentinske pesos end den officielle. Som rejsende er det vigtig at benytte blue dollars, men det er også ulovligt – officielt.

Men glem det, ingen går op i eller håndhæver det. En af de største aviser har endda kursen på sin hjemmeside… Der er meget at vide omkring blue dollars og vi anbefaler at du læser mere om dem her, her og her. Vi holder os til det basale.

Hvad Er Blue Dollars:

Fordi Argentinas økonomi, og pesoen, har været så ustabil siden det økonomiske kollaps, vælger mange argentinere at købe mere stabile valuta aka dollars og euros. Det betyder at de fleste argentinere har hjemmet fyldt med dollar- og eurosedler i tilfælde af et nyt økonomisk kollaps – som er tæt på.

Sådan Får Du Blue Dollars:

For at få blue dollar-kursen skal du have dollars eller euros, og gerne store sedler. Derefter finder du et sted at veksle, hvilket ikke er svært, tro os! I alle byer er der folk der står på gaden og råber “cambio, cambio!”(veksle, veksle). Du får den bedste kurs i Buenos Aires, og mere specifikt på Calle Florida. Gaden består nærmest kun af arbolitos der er de ivrige købere.

Tjek op på den officielle blue dollar kurs her og gå ned og forhandl dig så tæt på den som muligt.

obelisken buenos aires

Obelisken i Buenos Aires

Argentina Rejsebudget

Som langtidsrejsende backpackere er vi interesseret i at leve billigst muligt. Vi har derfor regnet på vores udgifter på vores 32 dage i Argentina og lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har bestemt levet på et budget, men vi har på ingen måde sparet på oplevelserne.

Blue Dollar Kurs

 • Mad & Drikke: 1594 DKK
 • Overnatning: 1782 DKK
 • Transport: 3654 DKK
 • Aktiviteter: 625 DKK
 • Diverse: 98 DKK

Officiel Kurs

 • Mad & Drikke: 2167  DKK
 • Overnatning: 2422  DKK
 • Transport: 4969 DKK
 • Aktiviteter: 849 DKK
 • Diverse: 133 DKK

Antal Dage = 32

Samlet Udgifter = 7753 DKK

Per Dag = 242 DKK

Antal Dage = 32

Samlet Udgifter = 10540 DKK

Per Dag = 329 DKK


Budget Noter

Det der stikker mest ud i vores budget, er selvfølgelig transporten. Busserne i Argentina er voldsomt dyre, og hvis ikke det var fordi vi var tvunget til at bruge dem, ville vi aldrig have betalt så høje priser.

Transportbudgettet er også meget højt på grund af vores indenrigsflyvning fra Buenos Aires til Ushuaia(busbilletterne havde ikke været billigere!).

Vi kunne have sparet en del på vores madbudget hvis vi havde lavet mad den første uge i Buenos Aires. Men efter at have levet af bønner og ris i Mellemamerika, kunne vi ikke stå for de lækre røde bøffer – det er jo trods alt det Argentina er kendt for.

Man skal også være opmærksom på at priserne i Patagonien, er væsentligt højere fordi det ligger så øde. På nær kød og vin som er billigt i hele landet – og hvad mere har man egentlig brug for?

I forhold til vores blue dollars, har vi hørt, og mødt, folk der har fået helt vanvittige kurser. Nogle har været så heldige(eller gode) at få dobbelt så mange pesos for deres dollars(!!!).

iguazu falls argentina

Iguazu Falls set fra Argentina

Højdepunkter

Vi kom til Argentina, på grund af naturen landet rummer og derfor er de fleste af vores højdepunkter derfra. Specielt i Patagonien er naturen ude af denne verden og det tog pusten fra os  op til flere gange. Argentina har også en del meget charmerende byer som fx Buenos Aires, Bariloche og Ushuaia. Kort fortalt, så er Buenos Aires en by i Sydeuropa, Bariloche er en by i Alperne og Ushuaia er en by for enden af civilisationen.

Lavpunkter

Der har helt sikkert været flere lavpunkter på vores rejse rundt i Argentina, men det der overskygger alt andet, er priserne på busser. De er så ekstremt dyre at de ødelagde vores lyst til at rejse rundt i et ellers fantastisk backpackerland og vi endte med at tomle rundt i Patagonien – bl.a. i en postbil. Byen Perito Moreno(og ikke gletsjeren) var nok den værste by vi har besøgt. Byen var grå og trist og mange af dem vi mødte var fjendske og ubehagelige, hvilket virkede helt surrealistisk når vi havde oplevet det modsatte i alle de andre byer…

frossen sø i tierra del fuego

I Tierra del Fuego kan du stå på vandet

Vigtig Viden

Der er ufattelig mange hjemløse hunde i Argentina og i nogle af de mindre byer, virker det til at der er flere hunde end mennesker. De fleste af dem er ganske fredelige, men der er en del af dem som ikke er, så vær opmærksom!

Lige meget hvor forberedt du er på buspriserne, bliver du overrasket hver eneste gang du køber en ny. De er så tåbeligt dyre at det ikke engang er sjovt.

Desuden skal du være opmærksom på årstiden i Patagonien. I vinterhalvåret(vores sommer) kan du ikke regne med at der går en bus hver dag, hvis der overhovedet går nogen. Vi tomlede rundt i Patagonien fordi busserne ikke gik jævnligt og dem der gik var sindssygt dyre.

Overraskelser

Der var tre ting der overraskede os meget ved Argentina. Mange har nok hørt om Falklandskrigen, men det er nok de færreste der ved hvor ømt emnet er i Argentina. ALLE byer har et mindesmærke for krigen og et skilt der siger at Falklandsøerne(Islas Malvinas) er argentinske. Hvis du på nogen måde bare så meget som insinuerer at øerne er britiske, kan du godt forvente at blive tævet og jaget ud af landet lige som Top Gear gutterne blev

Desuden var priserne på busserne langt højere end forventet og de kostede ofte omkring 100 kroner pr. 50 kilometer!

Men det mest overraskende ved Argentina var mate, en slags te uden nogen synderlig speciel smag der drikkes i et sjovt bæger. Alle drikker mate i Argentina; Præsidenten drikker mate, Messi drikker mate, selv paven drikker mate! – og vi drak mate.

 

SE VORES REJSEBILLEDER FRA ARGENTINA HER
.

Har du nogle gode tips til at spare penge i dit Argentina rejsebudget? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

2 Comments

 • Hej

  Som jeg læser (i andre artikler) er blue dollars ikke længere aktuelt da valutaen og vekslen af den næsten er reguleret ind. Er det noget I eller andre som fornyeligt har været i Argentina kan give deres besyv med på?

  Og i øvrigt tak for fed Blog!

  Bh

  Mikkel

  • Hej Mikkel,
   Det er sandt at blue dollars ikke længere er relevante, da den “nye” regering ophævede restriktionerne på udenlandsk valuta kort efter vi forlod Argentina i september 2015. Blue dollar tricket er derfor ikke længere en særlig brugbar mulighed 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.