chile rejsebudget

Chile rejsebudget

CHILE REJSEBUDGET

Kan du rejse på et backpackerbudget i Chile? Se hvad det kostede os at rejse hele vejen fra Patagonien i syd til Atacamaørkenen i nord i ekstremernes land.

Chile overraskede os, og vi endte med at bruge 52 dage i dette bizart formede land. Vi trekkede 6 dage i Torres del Paine, tomlede gennem Patagonien og legede astronauter i Månedalen.

Chile bliver ofte beskrevet som Sydamerikas mest udviklede land, og derfor er landet også frygtet af mange backpackere, der tror det er for dyrt at rejse der.

Det er en skam, da Chile er et af Sydamerikas mest ekstreme lande. I nord findes verdens tørreste ørken og i syd findes der enorme gletsjere og vulkaner.

Chile er bestemt dyrere end Peru og Bolivia, men priserne ligger stadigvæk inden for de fleste backpackeres budget.

torres del paine chile

De tre tårne i Torres del Paine

Chile Rejsebudget

Som langtidsrejsende backpackere er vi interesseret i at leve billigst muligt. Vi har derfor regnet på vores udgifter på vores 52 dage i Chile og lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har bestemt levet på et budget, men vi har også fundet penge til at opleve mange af Chiles største attraktioner.

• Mad & Drikke: 1374 DKK

Overnatning: 3373 DKK

Transport: 1739 DKK

Aktiviteter:  855 DKK

Diverse:  357 DKK


Antal Dage = 52

Samlet Udgifter = 7728 DKK

Per Dag = 149 DKK


Budget Noter

Vi brugte 20 dage i Santiago, hvor vi kun brugte penge på overnatning og mad. Det satte gennemsnittet for Chile lidt ned, efter vi havde rejst i Patagonien. Overnatningen i Chile er endt med at være ret dyr, fordi priserne generelt er højere i Patagonien og fordi vi var i San Pedro de Atacama midt i højsæsonen.

Vores aktiviteter er billige i forhold til hvad vi har fået for pengene. At leje grej til de 6 dage i Torres del Paine var billigt, og entré til Månedalen samt leje af cykler i San Pedro var heller ikke dyrt.

Vi holdte vores mad og drikke budget nede, ved at lave mad selv og udnytte gode hotdog tilbud. I Santiago købte vi hver dag to hotdogs og en sodavand for 20 kr.! Til gengæld købte vi ufattelig meget is for de penge vi sparede…

marmorkatedralen chile

Marmorkatedralen ved Rio Tranquilo

Højdepunkter

Hiking Torres del Paine

• Se Mælkevejen tydeligt

Marmorkatedralen i Patagonien

• Se Brasilien spille mod Venezuela i Copa America

• Fejre Chiles Copa America sejr med chilenerne

Valparaísos fantastiske stemning

Vandretur på Månen

Da vi fejrede Chiles Copa America triumf i Santiago

Patagonien har uden tvivl været det smukkeste landskab vi har set indtil videre og specielt Torres del Paine og området rundt om. Chilenerne var også et stort højdepunkt og vi fik mange nye venner mens vi var der og desuden var vi med til at feste i gaderne da Chile vandt Copa America for første gang.

Lavpunkter

• Vi havde indbrud i hængekøjen

• Da vi sov på stengulv i frostgrader i Atacama

Fordi Chile er så veludviklet havde vi ikke de typiske backpackerproblemer som delhi belly eller dårlige transportoplevelser(busser i Chile er næsten et højdepunkt…). Vi kunne godt have undværet at stå uden noget sted at sove i San Pedro de Atacama. Vi endte med at betale 80 kroner for at måtte ligge vores soveposer på et iskoldt stengulv udenfor, mens det var omkring 0 grader.

atacama ørkenen

Kæmpe sandklit i Månedalen

Vigtig Viden

Chile har en ret striks grænsekontrol, så du skal være meget opmærksom på hvad du ikke må tage med ind i landet(frugt, grønt, organisk materiale etc.), da det ikke er unormalt at få en bøde på flere tusinde kroner. Vi krydsede grænsen mellem Chile og Argentina fire gange og det varierede meget i hvor strikse de var. Nogle steder blev hele bussen gennemsøgt og narkohunde skulle igennem alt, andre gange gad de dårligt stoppe os.

Overraskelser

Vi blev overrasket over hvor lidt der overraskede os ved Chile. Det er generelt et land der bare fungerer og chilenerne er skide flinke. Vi blev lidt overrasket over hvor forskellige Chiles landskaber egenligt er. Chile er delt op i 15 regioner, og det virker som om alle regionerne har deres helt eget unikke klima og natur.

FLERE REJSEBILLEDER FRA CHILE HER

Har du nogle gode tips til at spare penge i Chile? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

24 Comments

 • Hej Mads og Camilla
  Tak for en god og inspirerende blog.
  Vi er på vej rundt i Sydamerika og faldt over jeres tur til marmorkatedralen ved Rio Tranqurilo. Hvordan kom i dertil?. Vi er pt i Santiago og planlægger at tage sydpå.
  Har prøvet at skrive en mail til jer omkring hvad i har brugt på drikkepenge forskellige steder, men ved ikke om i har modtaget den.
  Mange hilsner fra Vivi og Allan

  • Hej Vivi og Allan.
   Mange tak. Vi tomlede med nogle lokale, så vi kan ikke lige sige hvordan man gør det på “normal” vis. Drikkepenge giver vi ikke så tit, og når vi gør er det omkring 10-20 kr. 🙂

 • Hej igen.
  Tusind tak for svar og de gode tips! Især det med at tage en del af turen op gennem Chile på Argentina siden lyder virkelig som en god idé 🙂
  Så TAK! Glæder mig til at komme afsted 🙂

  • Det var da så lidt! Argentina siden er også helt fantastisk, men du skal være forberedt på at buspriserne, og alle andre priser generelt, er højere i Argentina end Chile – bare så du ikke bliver overrasket 😉
   God tur – vi er meget misundelige 😀

 • Kære Mads og Camilla.
  Efter at have læst jeres blogindlæg omkring Patagonien er jeg blevet helt forelsket i Chile og har planer om en solo-backpacker tur til Chile og Bolivia til næste år.
  Det vil være min første gang som solo backpacker, og vil høre hvordan I synes backpacker miljøet er i et land som Chile? Fx har jeg rejst i Asien før hvor lande som Thailand og Vietnam vil være perfekte at rejse alene i, men et land som Malaysia mødte min veninde og jeg næsten ikke andre sociale backpackere, og jeg vil være bange for at rejse alene til Chile hvis der ikke rigtig “er andre” – hvis I forstår 😉
  Samtidig vil jeg høre hvordan jeg rute i Chile var og hvordan I transporterede jer rundt? Det er jo et kæmpe land og der er langt fra Santiago til Patagonien. Fløj I meget rundt, eller kan det lade sig gøre med bus?

  Tak for en vildt god blog!

  Mvh. Ida 🙂

  • Hej Ida,
   Fedt at du har besluttet dig for Patagonien – det er det fedeste naturområde vi har besøgt indtil videre 🙂
   Chile har generelt et mere modent backpackermiljø. Både den chilenske og argentinske del af Patagonien er generelt mere fokuseret på at opleve destinationen og naturen, fremfor at feste, som mange andre backpackerdestinationer lider lidt under. Det sociale er stadig i top i Patagonien, og vi mødte mange vi rejste med, men igen så var de nok 25-35 fremfor 18-25, som mange er i Peru og Brasilien fx. Dog kan Patagonien godt virke forladt om vinteren(maj-august), da de lokale flygter mod nord og turismen falder voldsomt. Vi var der i maj og det var stadig okay. Du skal ihvertfald ikke frygte at der ikke “er andre” 😀
   Vi kørte med bus hele vejen fra det sydligste i Ushuaia til Atacamaørkenen i nord. Fra Osorno til Puerto Natales i Chile er vejene meget ufremkommelige, så vi tog det stykke i Argentina. I stykket i Argentina kan du stoppe i El Calafate, El Chaltén og Perito Moreno(byen, ikke gletsjeren). Der er nogle superfede oplevelser der. Bussystemet er godt og omfattende i hele Sydamerika, så du kan sagtens rejse rundt uden fly – bare vær forberedt på meget lange busture 🙂

 • Fedt, jeg tror vi vil arbejde videre med mulighederne for Peru og Chile 🙂 Er det jeres oplevelse, at det er et must at have sit eget telt og udstyr med på sådan en tur? Det giver selvfølgelig mere frihed til at tage på flere dages vandreture, men er det helt håbløst at komme ud og opleve naturen uden?

  • Vi vil selvfølgelig anbefale jer at tage et med selv, hvis I vil gå vandreturene på egen hånd. Det er nemlig meget billigere og i vores øjne federe. Men I kan også sagtens booke en tur hvor I sover i telte. I Peru har vi endnu ikke set nogle små hytter man kan sove i, vi har kun set ture der tilbyder at sove i telt. I Chile vandrede vi i det sydlige, og her er der ofte mulighed for at sove i rigtige senge i hytter undervejs på vandreturene, men stadig ikke en garanti 🙂

   • Det er godt med noget stof til eftertanke – selvom det koster noget at anskaffe sig telt og udstyr, så kan man jo spare mange penge på overnatninger fremadrettet og vi er nok egentlig ikke så meget til de der arrangerede ture når det kommer til stykket.
    Men omvendt virker det også en smule skræmmende at vandre helt på egen hånd når man aldrig har prøvet det før, og hvis vi tager til Chile bliver det helt klart også for at tage ned til Patagonien hvor det ser ud til at der godt kan være lidt ufremkommeligt.

    • I kan spare rigtig mange penge på at have jeres eget telt med, frem for at skulle betale for en tur.
     Det gode ved mange vandreture er, at I går den samme rute som dem der har betalt for en tur. Så der vil langt hen af vejen være hjælp at hente, og nogle gange forsyninger at købe undervejs. I vil højst sandsynligt også møde andre der vandrer på egen hånd som I kan have det hyggeligt med og få tips af undervejs 🙂
     I Patagonien kan det være ufremkommeligt i lavsæsonen, fordi der ikke længere går regelmæssige busser, men ellers er det ligesom alle andre steder i verden. Til gengæld er der også kultur for hitchiking i regionen, og det var noget vi benyttede os meget af.

     • Ja, vi må nok hellere anskaffe os et telt så, hvis vi ender med at tage derned. Så må vi bare sørge for at have planlagt en fornuftig rute på forhånd, så vi ikke ender med at strande et sted uden busforbindelse videre 🙂

     • God idé at være godt forberedt, men noget af det vi elskede mest ved Patagonien(udover de vilde landskaber) var eventyret i sig selv – og det betød bl.a at tomle dernede. Selv hvis alle busforbindelserne passer, vil vi alligevel råde jer til at forsøge med tomlen 🙂 Og bare rolig, I strander ikke. Der kommer biler jævnligt alle steder 😉

 • Hej med jer 🙂

  Først og fremmest skal I have tusind tak for en rigtig god og gennemarbejdet blog, som jeg har læst rigtig meget på de sidste par måneder og er blevet meget inspireret af.

  Min kæreste og jeg overvejer at rejse i mellem/sydamerika i slutningen af januar og så to måneder frem. Men det er godt nok svært at beslutte sig for, hvilke lande man skal besøge – ikke mindst fordi det virker til at fly mellem landene er ekstremt dyre (f.eks. koster en returbillet fra Cancun til Santiago noget mere end billetten fra Danmark til Cancun).

  Vi startede med at kigge på Chile efter at have læst jeres blogindlæg, og senere fandt vi ud af at vi også gerne vil til Mexico for at dykke ved Cancun. Nu har jeg også læst om jeres trekking i Peru og derudover om Guatemala, Nicaragua og Costa Rica – mulighederne er jo nærmest uendelige 🙂

  Men hvis I havde to måneder på de kanter, hvor ville I så tage hen? Og har I evt. nogle specifikke tips til hvilke lande der er forholdsvis billige at rejse imellem? For det vil jo være lidt ærgerligt at bruge 1/3 af budgettet på flybilletter alene.

  Vi har tidligere rejst to måneder rundt i Thailand, så vi vil gerne opleve noget, som adskiller sig fra den type natur.

  Med venlig hilsen
  Emil

  • Hej Emil, fedt at høre du læser med inde på hjemmesiden og får inspiration!
   Vi kan godt forstå det er svært at vælge, hvilke lande i skal rejse til. Desværre har de billige flyselskaber endnu ikke fundet vej til Sydamerika, og flybilletter koster derfor langt mere end vi er vant til i Europa. Chile og Mexico er nogle af vores favoritlande, men de ligger også langt fra hinanden. Vi vil anbefale jer at vælge et par lande der grænser op til hinanden, som fx Chile og Peru eller Mexico og Guatemala så I netop ikke kommer til at bruge en formue på flybilletter. Hvis I virkelig gerne vil opleve Chile og Mexico kan i eventuelt undersøge fly således I flyver til den ene destination og flyver hjem fra den anden, men hvad vi ved af, er der desværre sjældent billige fly til og fra Santiago. Et trick er først at finde fly til USA, og derfra flyve til fx Mexico, det er ofte en billigere løsning 🙂

   • Ja det er noget af en jungle må man sige. Jeg havde godt nok håbet at der ville komme nogle kampagner med nogle mere overkommelige billetpriser – men nej. Det billigste jeg er stødt på er hamborg-peru-chile-hamborg for knap 6000, hvilket dog er en del under hvad det ville koste at tage Mexico og Chile f.eks. Umiddelbart tænker jeg også at Mexico er det letteste at komme til på et senere tid i livet, så det lyder meget fornuftigt at tage nogle lande, der ligger tættere på hinanden. Jeg må lige lave noget mere research 🙂
    Det er egentlig billigt nok at komme til Mexico, men det er ikke sjovt længere når det så koster 5000 at komme derfra til Chile 🙂

    • Det er muligvis noget af det billigste du kan finde lige nu. Fly til og fra Chile er bare generelt dyre kan vi se. Man kan også vende den rundt og sige, at det i fremtiden bliver billigere at komme til Sydamerika. Norwegian har lanceret at de åbner en rute fra København til Buenos Aires i 2017, så lur os om ikke der også åbner en rute til Santiago i fremtiden – vi håber 😉

     • Ja i forhold til hvad jeg ellers er stødt på virker det billigt nok, men det er så også med et par lange mellemlandinger osv.
      Det lyder spændende med flere direkte ruter – det må kunne presse priserne lidt nedad 🙂 Men det jeg mente med fremtiden var mere, at det vi helst vil i Mexico er at dykke, hvor Chile og Peru mere er vandring og generelt naturoplevelser vi har set os varme på, og det kræver jo lidt tid, så det er ikke nær så oplagt at gøre på en 3 ugers sommerferie engang.

     • Det kunne være fedt hvis de kunne give selskaberne herovre lidt mere konkurrence. Der er ikke nogen tvivl om at I vil få mest ud af Chile og Peru nu her, når I har et par måneder frem for fx 3 uger. Så det vil klart være et oplagt valgt selvom det bliver en del dyrere 🙂

 • Hej Mads og Camilla.
  Jeg sidder her Danmark og er ved at samle mod til, at rejse ud i verden i længere tid. Jeg har læst om jeres ture i mellem og syd Amerika og vil høre om I har nogen ide om, hvordan det vil være at rejse med en 12 årig i de lande? Og hvor mange af jeres aktiviteter er planlagt på forhånd eller hvordan finder i frem til alle de spændende steder I besøger?
  Med venlig hilsen Rikke

  • Hej Rikke,
   I skal glæde jer meget til at komme ud og rejse! Det er ikke noget problem at rejse med en 12 årig i de lande, og når først I er kommet afsted, finder I hurtigt ud af hvor fedt og nemt det er at rejse generelt 😀
   Vi planlægger aldrig vores aktiviteter på forhånd, det er sjældent nødvendigt og så fås det 99% af gangene meget billigere ved at planlægge/købe turene når først vi er der. Vi finder altid frem til de spændende steder ved at læse engelske rejseblogs og søge på attraktioner i de lande og områder vi er i eller skal til 🙂

 • Kæreste Mads og Camilla.

  Nu har jeg simpelthen pløjet alle jeres fantastiske fortællinger og ikke mindst budgetter igennem, hvad angår hele
  Mellem- og Sydamerika – kæmpe inspiration!

  Jeg skal rejse ud i efteråret 4-5 mdr.
  og er som gammel Asien-backpacker vant til at rejse rigtig meget. På dette kontinent er jeg dog helt “blank”:-) Har I mon derfor nogle særlige lande, I bare synes, jeg MÅ opleve under denne rejse? Mit budget ligger gns. på 6000 pr. måned + flybiletter.

  Jeg vil desuden rigtig gerne tage et spanskkursus et godt men billigt sted, så mon I her kan anbefale et særligt sted?

  På forhånd tak og TAK for al jeres fede inspiration:-)

  • Fedt at du vil til Latinamerika Ditte. Det er vores klart favorit verdensdel! Faktisk rejser vi tilbage dertil nu her til maj, så der kommer rejsebudgetter og tips fra Peru, Bolivia, Ecuador og Colombia! 🙂

   Hvad angår spanskkursus, så er det oplagt at tage et i Guatemala. Guatemalanerne taler (relativt)langsomt, klart og simpelt spansk – og så er det billigt 😉

   Vi har været helt vilde med alle de lande vi har besøgt, men specielt Guatemala, Costa Rica, Chile og Mexico har gjort et stort indtryk. Nu ved vi selvfølgelig ikke hvad du helst vil opleve, men lige meget hvilket land du vælger kan du ikke gå helt galt i byen 😉 Måske vi mødes til efteråret? 😀

   • Hej igen.

    Beklager mit sene svar, der er lige lidt eksamensrun på her, men TUSIND TAK fordi I gav jer tid til at besvare mine spørgsmål. Jeg kan se i jeres nyeste mail, at I allerede snart er tilbage i Sydamerika. Det er da for FEDT;-) Jeg vil meget gerne mødes jer, når det lige kan passe.
    Jeg satser, på baggrund af jeres anbefalinger, på at starte i Mexico (Playa del carmen) og rejse gennem landet over mod Guatemala, hvor jeg tager et par ugers sprogkursus i september. Derefter går turen ned mod Sydamerika, men vi kan jo evt. skrives ved engang, når vi nærmer os. Og indtil da glæder jeg mig til at høre om de “nye” lande, I når at besøge, inden jeg tager afsyed:-)
    Fortsat rigtig god rejselyst!

    • Godt at høre med Mexico, det er et vidunderligt land. Når du engang når til PDC så tag hen og spis tacos på Billy The Kid – du kan takke os senere 😉
     Du må endelig gerne sende en mail vores vej, når du er afsted 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.