fijis flag

Hvad koster det at rejse i Fiji?

FIJI REJSEBUDGET

Kan du rejse på et budget i Fiji? Læs med og se hvad det kostede os at rejse rundt på Fijis bountyøer i 11 dage.

Fiji var aldrig en del af vores rejseplaner, men efter som vi fik solgt vores bil i New Zealand hurtigere end ventet og stod med to uger tilbage inden vi skulle flyve til Sydamerika, besluttede vi at tage en kort tur til Fiji.

Selv om vi kun havde 11 dage på Fiji nåede vi alligevel det vi ville. Vi fik vores ø-fix på Mana Island, drak kava med lokale og dykkede flere steder – en af gangene med kæmpe tyrehajer!

Selv om Fiji aldrig bliver lige så billigt som fx Vietnam eller Bolivia, så er landet alligevel overraskende billigt at rejse i. 

Fiji er som du forestiller dig det

Rejsebudget Fiji

Som langtidsrejsende forsøger vi altid at holde vores udgifter så lave som muligt, uden at gå på kompromis med oplevelser. I Fiji besluttede vi os for at “holde ferie” hvilket har gjort vores budget lidt højere end det ellers kunne have været. Her er en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på i Fiji. Priser er pr. mand.

Mad & Drikke: 436 DKK

• Overnatning: 1046 DKK

Transport: 598 DKK

Aktiviteter: 1660 DKK

Diverse: 32 DKK

Antal Dage = 11

Samlet Udgifter = 3772 DKK

Per Dag = 343 DKK

Budget Noter

Vores ekstreme dyk med tyrehajer kostede 800FJD tilsammen, hvilket har en kæmpe betydning for vores budget. På Mana Island dykkede vi også for 200FJD tilsammen.

Uden vores to dyk ligger vores budget for Fiji på 196 DKK pr. dag.

Vi havde fire overnatninger i Nadi hvor vi sov gratis hos vores couchsurfing-vært, Dee. På Mana Island betalte vi 55FJD(ca. 177 DKK) pr. mand for overnatning og 3 måltider mad, hvilket var ekstremt billigt.

Vi tog kun busser og både rundt på Fijis øer. En bustur på 130km koster ca. 35 DKK, så det er super billigt at komme rundt på øerne.

For ikke at bruge en formue på vand, er det en god ide at købe nogle flasker(5 DKK) med fra fastlandet, inden du tager ud til øerne, hvor de koster tre gange mere.

Solnedgang over Mana Island

Højdepunkter

Vores ekstreme dyk med tyrehajer på 3-4 meter.

• Dase på stranden på Mana Island.

• Stranden og atmosfæren ved Beachouse.

• De lokales venlighed og vores aftner vi drak kava med dem.

• Dykning i “Supermarkedet” ud for Mana Island.

Fiji skulle bare være en smuttur væk fra New Zealand, men landet endte med at være meget mere end det. Selv om Fiji er meget turistet, så har de lokale stadig stor fokus på at bevare deres kultur og land intakt.

Vi elsker desuden også at fijianerne ikke presser på for at sælge dig noget, hvilket er den største grund til at vi ikke er særligt imponerede over fx Sydøstasien. Alt i alt er Fiji et utroligt afslappet land at rejse rundt i – specielt hvis du har børn, de lokale kvinder er tossede med babyer!

Bull Shark

Tyrehajer der patruljerer rundt om os ud for Beqa Island

Lavpunkter

Nadi er ikke værd at bruge din tid på.

• WiFi er enten ekstremt langsomt eller slet ikke eksisterende.

Det der irriterede os mest på Fiji var manglen på WiFi. Det siger vel ret meget om landet? Så længe du er klar over at det er et udviklingsland du rejser til og at alting foregår i Fiji time, så burde du ikke opleve de store problemer mens du er i landet. 

Mana Island set fra toppen af bakken

Vigtig Viden

Det er super vigtigt at du har en billet ud af landet inden du rejser til Fiji. Vi skulle have været i Fiji sammen med et dansk vennepar, men da vi alle fire stod i Christchurch-lufthavnen for at tjekke ind, blev de nægtet adgang og missede flyet, fordi de ikke havde en billet ud af landet. De endte med aldrig at komme til Fiji.

Visum er gratis de første fire måneder og vandet på Viti Levu kan drikkes fra hanen – alle andre steder skal du købe flaskevand. 

Overraskelser

Fijianerne er ekstremt venlige. Helt seriøst, så kan du ikke gå 2 minutter uden at de lokale råber Bula! til dig. Så når du sidder på flyet på vej mod Fiji, så øv dig i at sige bula(hej), for du får virkelig brug for det!

Noget der også overraskede os, var mængden af indiske fijianere. I Nadi virker det til at størstedelen af befolkningen er etniske indere(god curry i Nadi forresten!), mens det er fijianere der lever på landet og de små øer. 

[one_half]

Mere Fra Fiji

Ekstremt Dyk Med Tyrehajer På Fiji
Palmer & Bountystrande På Viti Levu
Kunsten at Lave Ingenting På Mana

[/one_half] [one_half_last]

Flere Rejsebudgetter

New Zealand Rejsebudget
Filippinerne Rejsebudget
Vietnam Rejsebudget

[/one_half_last]

FLERE REJSEBILLEDER FRA FIJI HER
.

Har du nogle gode tips til at spare penge på Fiji? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

13 Comments

 • Hej,
  super fedt i laver denne form for indlæg.

  Vil lige høre hvordan i finder hoteller/overnatning? Og gør i dette hjemmefra eller dernede? Mig og veninde overveje at rejse derned i 14 dage, men vi er lidt på bar bund.

  • Hej Simone,

   Hajdykket bliver betragtet som et af de bedste i verden og derfor er prisen også nogenlunde stabil og ikke til forhandling. Vi betalte selv 400 FJD pr. næse og selvom det er mange penge, er det dem allesammen værd! 🙂 Vi bookede dernede, men priser er nøjagtig den samme. Vi boede en enkelt nat på Tsulu og det var ikke noget specielt godt sted, udover sengene.

 • Fantastisk at høre om Fiji. Det er en virkelig god beskrivelse:-) Jeg er selv været der for en del år siden, og jeg glemmer sent hvor flotte strandene var og hvor klart vandet var…

 • Så vakkert! Bare navnet Fiji er jo ekstremt eksotisk, og fint å høre at landet levde opp til forventningene. Jeg ble overrasket over hvor billig dere skriver det er. Jeg trodde, av en eller annen grunn, at det var mye dyrere der. Så da ble jeg litt klokere 🙂 Og lysten til å dra dit ble enda et hakk større. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.