Flag_of_Japan.svg

Japan rejsebudget

JAPAN REJSEBUDGET

Japan har ry for at være et meget dyrt land at rejse i. Læs vores oplevelse af Japan, og bedøm selv. .

Vi tilbragte i alt 21 dage i Japan, hvilke både be- og afkræftede vores forestillinger om landet. Hjemmefra havde vi hørt at priserne var urimeligt høje, og at det ville være umuligt at rejse på et budget i Japan.

Priserne i Japan er høje sammenlignet med andre typiske lande at backpacke i, men med lidt god vilje er det bestemt et land der ikke behøves at koste kassen at rejse i. .

Læs også vores ultimative rejseguide til Japan her.

sneaber i helvedes dal

Japanske makakaber ved Yamanouchi

Japan Rejsebudget

Som langtidsrejsende backpackere er vi interesseret i at leve billigst muligt. Vi har derfor regnet på vores udgifter på vores 21 dage i Japan og lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har ikke levet i sus og dus i vores tid i Japan, men vi har bestemt heller ikke levet på en sten!

Mad & Drikke: 2397 DKK

Overnatning: 1185 DKK

Transport: 1029 DKK

Aktiviteter:  1382 DKK

Diverse:  84 DKK


Antal Dage = 21

Samlet Udgifter = 6077 DKK

Per Dag = 289 DKK


Budget Noter

Vi sparede en masse penge på overnatning, da vi fik en gratis lejlighed stillet til rådighed i de 12 dage vi var i Tokyo. Så de 1185 kr. er for 9 dage.

Mad og drikke budgettet kan desuden gøres langt billigere. Vi var nogle luksusdyr, der spiste ude næsten hver dag – så det taget i betragtning er mad og drikke budgettet relativt lavt. En anden ting der kostede os mange penge var automater – mere præcist sodavandsautomater. Japan er fyldt med automater der sælger alt fra cola, kondomer og iPods. Der er faktisk lige så mange automater i Japan, som der er danskere på jorden.

japan rejsebudget

Den Gyldne Pavillon i Kyoto

Højdepunkter

Der er som sådan ikke nogen enkeltting der skiller sig ud i Japan. Overordnet set er Japan dog et langt billigere land at rejse i end vi havde hørt og læst. Hvis vi ikke havde været nogle luksusdyr og spist ude næsten hver dag kunne vi snildt holde budgettet under 1500 kr. på mad og drikke – og hvis de satans automater ikke fristede én overalt, kunne det være endnu lavere. .

Lavpunkter

Transport i Japan er sindssygt dyrt. Hvis ikke vi fik et gratis lift og gik mange kilometer hver dag, ville vores transportbudget være langt højere. For en japaner kan det ofte bedre svare sig at besøge deres familie i USA end det kan at besøge deres familie i Japan. En australier, bosiddende i Japan, fortalte os at det var billigere for ham at rejse til Hawaii, end 4 timer nordpå i Japan. .

solnedgang ueno park

Solnedgang fra Tokyos Ueno Park

Vigtig Viden

Det er vigtigt at læse op på, hvorvidt et JR Railpass er nødvendigt, når du rejser til Japan. Typisk offentlig transport i Tokyo er det enorme metrosystem, hvor Railpasset ikke virker.

Et JR Railpass er beregnet til JR lines, som er de dyrere og længere togture, der strækker sig over hele landet. Ofte kan det ikke betale sig med et JR Railpass, medmindre du har planer om at rejse gennem hele landet. Og selv ikke engang her kan det betale sig, da man skal købe JR railpasses til hver region i landet. Vi kan klart anbefale at booke en natbus med Express Highway som er langt billigere, og dermed både sparer dig for en overnatning og det dyre JR railpass. .

Overraskelser

Vi havde regnet med at vores Japan rejsebudget ville være dyrere end Danmark, hvilket viste sig ikke at være sandt. Generelt ligger alting lige lidt under danske priser, på nær transport. Så en tur til Japan behøves ikke koste boksen, hvis bare man tænker sig om og undgår de lumske automater der altid dukker op når du har mest lyst til en cola! 😀

LÆS OGSÅ: Ultimativ Rejseguide Til Japan

Har du nogle tips til at spare penge i Japan? Del dem gerne med os i kommentarfeltet.

6 Comments

 • Hej
  Fantastisk blog, ligesom jer har jeg også kun hørt ting skulle være møj dyrt.
  Har dog et spørgsmål som jeg har svært ved at finde andre steder, kan det bedst betale sig at veksle til YEN hjemme fra eller dernede, hvis hjemme fra ved så hvor mange kontanter man må have med?

  • Hej Jannik,
   Vi vekslede penge til den første uges tid hjemmefra, da vores bank tilbyder dens kunder gebyrfri veksling, så på den måde var det, det billigste. Resten hævede vi i automater undervejs, med et gebyr på ca. 30 kr. pr. gang. Vi tænker normalt ikke over mængden af penge vi må tage med da det sjældent er et problem. Så vidt vi kan se er grænsen 1.000.000 yen, svarende til lidt under 60.000 kr. Så det burde ikke være et problem – så dyrt er Japan trods alt heller ikke 😉

 • Hej
  Vi er et par, der skal afsted til Japan i april måned i år. Vi starter i Osaka og skal flyve ud fra Tokyo. I alt har vi 28 dage.
  Vi har brugt jeres blog ekstremt meget på vores andre turer og den inspirerede os til at tage til Japan 😁
  Tror I, at det kan betale sig med et railpass eller er natbusserne billigere?
  Vi regner med at have omkring 600 kr. til rådighed hver dag Per person. Er det for lavt?
  På forhånd tak for jeres hjælp og blog.

  • Hej Julie,
   Af hvad vi har undersøgt indtil videre og hvad vi har hørt fra andre rejsende, så kan et railpass sjældent betale sig. Vi ville nøjes med busserne eller indenrigsfly(Peach er tit billigt). Vi brugte selv under halvdelen af jeres beløb, men vi boede også gratis mens vi var i Tokyo, så det sparede os naturligvis en masse penge. Umiddelbart lyder 600 pr. dag udemærket, men hvis I har lidt back up er det selvfølgelig godt. Mange turistrelaterede ting er dyre i Japan(fx canyoning).
   God tur til Japan, det er et helt specielt og fantastisk land 🙂

 • Hej
  Jeg syntes det er meget spændende og inspirerende at læse om jeres tur til Japan. Jeg skal selv der til næste år, forår eller efterår vides ikke endnu, grundet økonomi, men hvis man tænker sig lidt om, sætter sig ind i tingene inden man tager hjemme fra så behøver det jo ikke koste kassen.
  Jeg skal rejse alene, så jeg søger efter alle rejsebeskrivelser om Japan for hvad i andre har gjort og kan anbefale. Tak for jeres gode velinformerede indslag og fede billeder. Det tager jeg helt klarhed mig. Jeg mangler dog lidt mere information om hvad jeg gør mht overnatninger. Jeg ved måske hvor lang tid jeg skal være et pågældende sted/by, og om man skal book i god tid eller om der altid er plads til at man kan gå direkte ind fra gaden. Så længe der er en ren seng og gerne etbadeværelse så er det fint med mig.
  Mange hilsner Gitte

  • Hej Gitte,
   Hvis du skal overnatte i Tokyo er det en god idé at have booket hotel/hostel inden du kommer. Vi gjorde det ikke og vi endte med at sidde på gaden hele natten – alt var fuldt booket! I de fleste andre byer, burde du sagtens kunne finde et sted uden at booke. Vær opmærksom på at mange japanske hoteller ikke har klassiske madrasser, så du sover mere eller mindre på gulvet. Priser på overnatning i Japan kan hurtigt snige sig meget højt op, men samtidig får du hvad du betaler for. Det er lettere for dig selv at vurdere hvor meget du vil betale for når du selv står der 🙂 Men generelt skal du ikke bekymre dig for meget om overnatning, så længe du har booket i forvejen for Tokyo 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.