KINA REJSEBUDGET

Kina kan være et af de dyreste lande i Asien, men det kan også være et af de billigste, hvis du ved hvordan du skal gribe landet an. Vi blev selv overraskede over prisniveauet, men fandt hurtigt et par finter til at spare penge.

Kineserne kommer, og de har en helvedes fart på. Udtrykket med at “kineserne kommer”, er snart en kliché, men efter vi har været der, må vi bare konstatere at det er sandt. 

Kina er meget moderne og der er, set gennem en rejsendes øjne, stor forskel på ung og gammel i Kina. Og endnu større forskel på land og by. Unge kinesere i byerne virker meget vestlige og “dannede”, mens ældre kinesere, ofte fra landet, har tendens til at leve op til nogle af de mere negative stereotyper omkring kinesere. 

Prismæssigt kan det ofte betale sig at undgå de steder hvor de unge, hippe og moderne kinesere kommer, da de tit er villige til at betale overpris bare for at være “det rigtige sted”.

Kort sagt passer Kina til alle budgetter og det kræver sjældent meget arbejde at spare en god sjat penge på diverse rejserelaterede udgifter.

Li floden der skærer sig gennem kalkstensklipperne i det sydlige Kina

Kina Rejsebudget

Vi har regnet på vores Kina rejsebudget efter 23 dage i landet og er både positivt og negativt overraskede over prisniveauet. Vi har lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har levet på et ret stramt budget, men stadig brugt penge på restauranter og diverse småting.

Mad & Drikke: 1431 DKK

Overnatning: 945 DKK

Transport: 2376 DKK

Aktiviteter: 132 DKK

Diverse: 903 DKK


Antal Dage = 23

Samlet Udgifter = 5787 DKK

Per Dag = 252 DKK


Budget Noter

Kina er et meget stort land, så det kan hurtigt blive dyrt at komme rundt, hvis der er meget du gerne vil se. Som udgangspunkt skal du undgå at flyve, da Kina er usædvanlig godt dækket af tognet. Det kan være svært at gennemskue de forskellige togtyper, men kort sagt så er scenarioerne enten et nattog eller dagstog. Ved nattog er hard sleeper mere end godt nok til en god nats søvn, mens hard seat på et dagstog er ulideligt i mere end 5-6 timer. 

Hostels er meget billige i Kina, selv i højsæsonen, og de er som regel meget fine og rene. Engelskkundskaberne er varierende, men ofte kan de ansatte gøre sig forståelige. Hvis du ikke er til sovesale, så kan du tit få et privatværelse på hostels, til mellem 80-200 kroner for et dobbeltværelse.

Vores madbudget er lidt højt, da vi havde en del besvær med det kinesiske køkken. Alt hvad vi spiste udover dumplings og supper, resulterede i delhi belly. Vi endte derfor flere dage, med at spise på McDonalds eller lidt dyrere vestlige restauranter, hvilket var en skam, både kulinarisk og økonomisk.

Slentretur gennem den gamle by Xingping

Du er aldrig langt fra en god udsigt ved Li floden

Prisniveau i Kina

Da vi var i Kina(juli/august 2018) fik vi ca. 106 kinesiske yuan for 100 kroner.

Overnatning: 

Hostels kan du finde fra 20 yuan og op.
Airbnb koster 50 yuan og op for et lille værelse. 100+ for lejlighed. Vær opmærksom på at det kan være svært at finde engelsktalende værter.
Et klassisk hotelværelse koster 80 yuan og op.

Transport: 

Busser er billige, men sjældent nødvendige på lange distancer. Ca. 10 yuan pr. times kørsel.
Taxaer er billige og du kommer langt for 50 kr.
Toge er vejen frem. Hard sleepere i nattog er gode og koster få hundrede kroner. Hard seats på nye tog er fine, på ældre er de forfærdelige. Tjek Trip.com for priser.
Indenrigsfly går mellem alle større byer. Ca. dobbeltpris for samme rute med tog.

Mad & Drikke: 

Et måltid på en billig restaurant ligger på 10-70 yuan.
Flaskevand koster mellem 2-4 yuan for en halv liter.
Dumplings koster 1-3 yuan per dumpling og er geniale snacks.

Chengsheng Templets tre pagoder med Cangshan-bjergene i baggrunden

En ældre kinesisk dame der leder en bedeceremoni foran et tempel

Højdepunkter

• Det kinesiske folks hjælpsomhed

• Avatar bjergene ved Zhangjiajie 

• Den gamle bydel i Dali

• Naturen ved Li floden

• Ganden Sumtseling Monastery ved Shangri-La

Vi har set nogle vanvittigt flotte landskaber og nogle vildt interessante og gamle byer, fyldt med templer, sjove tage og traditionel kultur, men det bliver alt sammen overgået af kineserne selv. Vi havde regnet med at kineserne ville være meget uciviliseret og ret lukkede over for fremmede. Det viste sig at det modsatte gjaldt.  

Lavpunkter

• En del kinesere snotter og spytter på gaden.

• Små børn tisser og skider på fortovet.

• Meget af internettet er blokeret så du skal bruge en VPN.

Der er en række knap så fede ting ved at rejse i Kina. Det vi kæmpede mest med, var spytteriet og at børnene sked på åben gade. Det er bare ulækkert, men alligevel fascinerende at de lokale ikke tænker over det sådan.

Desuden så er Facebook, Google, YouTube og en masse andet blokeret i Kina, så hvis du vil have adgang skal du installere en VPN på din computer inden du rejser dertil. Der findes gratis VPN’er, men du er nok bedre tjent med at købe en mere premium udgave. Vi havde ExpressVPN.

Fenghuang er muligvis Kinas hyggeligste by

Bygningerne ved Gandam Sumtseling Monastery er virkelig imponerende!

Vigtig Viden

Du kan ikke komme ind i Kina uden et visum, men det er heldigvis langt lettere at få et visum dertil end hvad rygterne siger. Særligt hvis du søger om visum dertil fra Hong Kong, hvilket både er billigere og hurtigere end i Danmark! 

Du kan læse meget mere om at få dit visum til Kina fra Hong Kong i vores indlæg om det her.

Hvis du rejser til Kina i deres højsæson(juli-august), som os, så sørg for at bestille togbilletter i god tid da de hurtigt bliver udsolgt! 

Når du rejser med tog, er den ultimative frokost en bøtte kop-nudler. Alle de lokale spiser det og der er gratis kogende vand på langdistance togene som flittigt bliver benyttet.

Avatar bjergene lever i den grad op til sit ry!

Overraskelser

Kina’s venlige befolkning overraskede os meget. Selvom de ved at de har svært ved at kommunikere med turisterne der kommer til landet, så vil de mere end gerne hjælpe, hvis du har brug for det – tegnesprog og fagter kan meget!

Da der er over 1,3 milliarder kinesere havde vi ikke regnet med at kunne finde en plet der er fri for dem. Det var også svært, men lykkes dog i flere tilfælde. 

Vi er egentlig også lidt overraskede over at vi kan lide Kina så meget som vi kan. Landet har nogle kæmpe udfordringer for turister og mange andre rejsende vi har snakket med har haft svært ved at acceptere kineserne og deres væremåde, men der er noget eksotisk og lokkende ved Kina som vi ikke helt kan sætte ord på. 

En ting er i hvert fald sikkert. Det er ikke sidste gang vi er i Kina og vi vil råde alle eventyrlystne rejsende til ikke at udelukke Kina – for det er et fantastisk land, med nogle fantastiske mennesker i! ♦

LÆS OGSÅ: 8 Ting Du Skal Opleve i Hong Kong

FLERE REJSEBILLEDER FRA HONG KONG HER
.

Har du nogle gode tips til at spare penge på dit Hong Kong rejsebudget? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

Artiklen er sponsoreret af momondo. Som altid, er alt indhold og
meninger udelukkende vores egne.momondo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.