påskeøen rejsebudget

Påskeøen rejsebudget

PÅSKEØEN REJSEBUDGET

Kan du rejse på et backpackerbudget på Påskeøen? Se hvad det kostede os at leve på verdens mest isolerede ø i 11 dage.

Vi tilbragte 11 fantastiske dage på Påskeøen. De fleste har nok hørt om de gådefulde moai’er der er spredt ud på øen, men de færreste har nok en idé om hvad det koster at leve på verdens mest isolerede ø.

Gode nyheder: Det er billigere end du tror!

Når du først er ankommet til øen, der lokalt hedder Rapa Nui, er der ekstremt meget at tage sig til, når man tænker på øens bette størrelse(den er ikke meget større end Læsø). Udover at se de 887 moai’er, kan du bl.a. kravle rundt i lavatunneler, svømme med skildpadder, vandre på kanten af et kæmpe krater og bade på en ægte bounty-strand.

Og det bedste er, at når du først har købt billetten, så er det dyreste ved en tur til Påskeøen overstået.

rejsebudget påskeøen

De gådefulde “stone face” moai’er ved Rano Raraku

Påskeøen Rejsebudget

Som langtidsrejsende er vi interesseret i at leve billigst muligt. Vi har derfor regnet på vores udgifter efter  11 dage på Påskeøen og lavet en oversigt over hvad vi har brugt vores penge på (Priser er pr. person). Vi har bestemt levet på et budget, men vi har ikke sparet på oplevelserne.

 • Mad & Drikke: 271 DKK
 • Overnatning: 302 DKK
 • Transport: 33 DKK
 • Aktiviteter: 0 DKK
 • Diverse: 54 DKK

Antal Dage = 11

Samlet Udgifter = 660 DKK

Per Dag = 60 DKK


Budget Noter

Vi brugte næsten ingen penge på transport fordi vi tomlede rundt på øen, hvilket er super simpelt og normalt. Vi couchsurfede de første 7 nætter hjemme hos en lokal, så vores overnatning er kun for 4 nætter. Vi medbragte det meste mad fra Santiago(ris og pasta) og købte kun små ting af og til i det lokale supermarked.

Normalt koster det 60 USD at besøge nationalparken, hvilket er stort set hele øen, men fordi de lokale strejkede mod regeringen i Chile var det gratis da vi var der.

orongo påskeøen

Orongo landsbyens stenalderagtige huse

rejse til påskeøen

Motu Nui og Motu Iti øerne set fra Rano Kau

Højdepunkter

Udover det åbenlyse højdepunkt at stå på Påskeøen, var der en del andre. Som fx:

Det meste på Påskeøen handlede om moai’erne, da de var grunden til at vi kom – og de skuffede bestemt ikke! Men det var på mange måder de små ting, som at se solnedgangen ved Tahai, at iagttage de lokales dagligdag og bare gå midt i ingenting, der gjorde det til en helt unik oplevelse.

Et andet, mere uventet, højdepunkt var turismen. Øen lever udelukkende af turister, men det føltes ikke sådan da vi var der. Vi blev aldrig prakket noget på, så hvis vi ville købe noget, skulle vi selv gå hen og bede om at købe det.

Lavpunkter

Der var ingen deciderede lavpunkter ved Påskeøen, men der var noget der gik os lidt på.

 • Dårligt internet. God ting de første dage, super træls ting resten af dagene.
 • Ud af de 887 moai’er er der kun meget få der står.

Vi havde lidt forventet at nettet ville være sløjt når vi nu var på verdens mest isolerede ø, så det kom ikke som nogen overraskelse.

Vi havde også læst en del op på øens historie forinden, så vi vidste at alle moai’erne blev væltet for nogle hundrede år siden. Men vi kunne alligevel ikke lade være med at ærgre os over at de fleste lå væltet med ansigtet nedad.

rejse til påskeøen

Udsigt ned i Rano Kau vulkanens krater

Vigtig Viden

Du kan enten gøre Påskeøen meget billig eller MEGET dyr.

Den meget billige måde inkluderer at du sover på camping pladsen Mihinoa eller couchsurfer, at du tager alt mad med fra Santiago eller Tahiti og at du tomler rundt.

Den MEGET dyre måde er den mange ender med ubevidst. De mest simple hoteller/hostels koster 200+ kr. mens de fine hoteller koster 6000+ kr. Al mad er 2-3 gange dyrere end fx Santiago og transport kan hurtigt skære hul i pengeposen hvis ikke man splitter prisen med andre.

Overraskelser

Vi vidste at øen var lille, men vi blev overraskede over hvor lille. Hvis du står på toppen af Rano Kau med en kikkert, kan du nærmest se alle øens attraktioner.

Vi var også ret overraskede over hvor mange af øens beboere der kom fra Chile. Officielt er 60% af de ca. 6000 beboere rapanui(polynesier), men det virkede mere til at der var 60% chilenere.

En anden lille ting der overraskede os meget var én bestemt vare i ét bestemt supermarked. Blandt dåsemad, slatne salathoveder og pastaen solgte de mokai – Jeps, mokai, intet mindre… God overraskelse? Bedøm selv.

 

SE VORES BEDSTE REJSEBILLEDER FRA PÅSKEØEN HER
.

Har du besøgt Påskeøen og har du nogle gode tips til at spare penge mens man er der? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

4 Comments

 • Hej med jer!

  Tak for en rigtig god rejseblog. I havde 11 dage på Påskeøen, men hvor mange dage vil I anbefale andre? Umiddelbart lyder 11 dage af meget, i betragtning af øens størrelse 🙂

  Bedste hilsner
  Jacob

  • Hej Jacob,
   11 dage er meget på så lille en ø, så hvis I bare kommer for at se seværdighederne er tre-fire dage mere end rigeligt. I princippet er en enkelt dag også nok. Vi valgte at være der 11 dage fordi det retfærdiggjorde flybilletpriserne lidt og så er det et dejligt sted at koble af 🙂 Vi ville nok anbefale folk at have 4-6 dage på øen 😉

 • Hej Mads og Camilla,
  super lækker side i har, jeg har lige fundet den og er allerede fan.
  Jeg har kigget på en del af jeres budgetter, men jeg synes ikke jeg kan se jeres flybilletter nogen steder? Er det bare mig der ikke leder godt nok eller har i ikke skrevet jeres omkostninger mellem destinationerne på nogen steder? Vi sidder lidt selv at kigger på at tage en rundrejse, så vi kigger lidt på budget og tænker at flybilletterne næsten er det dyreste?
  På forhånd tak for hjælpen 🙂

  Med venlig hilsen Camilla

  • Vi har valgt ikke at medregne international transport i vores rejsebudgetter, fordi det ikke siger noget om hvad det koster at rejse i selve landet. 🙂 Jeres udgifter til flybilletter afhænger meget af hvor I vil hen. Hvis I tager den klassiske Vietnam/Laos/Cambodja/Thailand tur, så fylder flybilletterne meget lidt i jeres budget, men hvis I vil rejse over flere regioner og kontinenter bliver det noget helt andet. På et år brugte vi ca. 90.000 kr. alt inkluderet, og ud af de penge stod flybilletterne ca. for en fjerdedel af vores samlede udgifter – og det er uden at inkludere busser, toge, både osv. Vi har også været nogle steder der er forholdsvis dyre at komme til, hvilket selvfølgelig hæver vores udgifter på flybilletter en del. Hvis I rejser på budget, så regn gerne med ca. 10.000 kr. om måneden for alt – det plejer at passe meget godt 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.