Det store spørgsmål alle vil have svar på inden de tager afsted er; Hvad skal jeg have med?

Derfor har vi sammensat denne side med alt hvad vi har med os. Vi er meget fokuseret på vores udstyrs holdbarhed, vægt og kvalitet, hvilket naturligvis gør meget af vores rejseudstyr lidt dyrere.

Det rejseudstyr vi bruger, passer måske ikke til dig og det her er heller ikke en pakkeliste til alt hvad du skal have med på din rejse - pakkelisten kan du læse her. Det er mere til inspiration. Vi har ekstra meget elektronik med til at opretholde vores blog, og så har vi et telt/hængekøje med til de nætter vi beslutter at sove i Mexicos jungle, udforske Patagoniens vildmark eller sove ud til New Zealands smukkeste strande

Less is more, så husk så vidt muligt at begrænse dig, du kommer til at fortryde det ellers.

LÆS OGSÅ: Sådan Vælger Du Den Perfekte Backpack Til Rejsen

Rejseudstyr

Vores rejseudstyr består af store, som små ting, vi måtte have med på vores tur - alle uundværlige på hver deres måde.


 

Tøj

Noget af det sværeste at finde ud af som backpacker er hvor meget man skal slæbe med sig. Det varierer fra person til person, men et godt råd fra Kilroy hedder: Pak alt hvad du tror du får brug for - og fjern så 2/3 af indholdet igen.

Camilla:

Toppe/bluser (7)

Sokker/Varme bluser (5/1)

Vandresko

Bukser/Shorts (3/2)

BH/Underbukser (3/7)

Bikini

Skiundertøj (1 sæt)

Joggingtøj (1 sæt)

Sportstøj (1 sæt)

Mads:

Sweatshirts (2)

Sokker (5)

Yourturn Sneakers

Icebreaker Jakke

T-shirts (4)

Shorts (2)

Underbukser (7)

Columbia Lyn-af-Bukser

Skiunderbukser

Badebukser

Jeans(2)

Montane Skaljakke


 

Elektronik & Foto

Vi har meget elektronik med, da det kræver en del at opretholde to hjemmesider. Mange af disse ting er ikke absolut nødvendige, men kan gøre livet på landevejen en del sjovere – og er bestemt deres vægt værd i glæden de giver.

97 Comments

 • Hej Camilla og Mads
  Jeg er så vild med jeres hjemmeside og hvor er det dog fedt at læse om jeres erfaringer og oplevelser!
  Jeg skal selv afsted næste år i 6 måneder ca. til bl.a. Ecuador, Peru og Vietnam ?
  Mit spørgsmål er hvilket kamera i vil anbefale på sådan en tur? i tager nogle fantastiske billeder kan jeg se!

  • Hej Simone,
   Som du kan se bruger vi selv et Sony A7, hvilket vi har været meget tilfredse med. Der er siden kommet både A7II og A7III. Hvis du går op i fotografi og gerne vil have nogle super gode billeder, så er de kameraer nogle gode valg – men også ret dyre. Vi har også et Sony NEX kamera, der er en lidt billigere udgave, men som også tager rigtig gode billeder. Sony A6000 kunne være et godt valg til en rimelig pris. 🙂
   Det skal siges at vi har brugt meget tid på at forbedre vores billedeteknikker og at alle billeder på siden er efterredigeret i Lightroom 😉

 • Hej Mads og Camilla. Jeg skal lige om lidt til Sydamerika, og vi skal blandt andet til patagonien og trekke start maj. Derudover skal vi trekke til macchu picchu og evt. Huayhuash trekket. Er virkelig i tvivl om hvilken sovepose jeg skal vælge. Vil helst ikke have den vejer for meget, og samtidig skal den også være varm nok, men synes et er svært at vide, hvor varm den skal være. Hvad ville I anbefale? Og hvilke havde I selv med.
  Mange hilsener Klara

  • Hej Klara,
   Begge vores soveposer går ned til -5, men det har på nogle treks, bl.a. dem i Patagonien og Huayhuash, været lidt for lidt. Vi har som regel løst det med at tage mere tøj på eller ved at lyne dem sammen. Hvis du vil være lidt mere sikker, så vælg en der kan klare lidt koldere temperaturer, måske fra en -10 og ned. Vi kan ikke lige huske det præcise navn på vores soveposer, desværre. Der er egentlig to valg. Vælg en god tyk sovepose og hav mindre plads i rygsækken, eller vælg en mindre sovepose, men så evt. mere tøj du kan tage med. Der er ikke noget rigtigt eller forkert, så det er op til dig selv hvad du synes. Vi valgte de mindre soveposer 🙂

 • Så spændende og inspirerende at læse om jeres mange ture og oplevelser!
  Min kæreste og jeg står og skal til Sydamerika her til april. Vil i mene det er nødvendigt med vandresko/støvler eller kan vi nøjes med gode løbesko/sneakers? Vi har blandt andet planer om at se machu picchu, Huay huash, Mount Fitz Roy, Torres del paine og en maaaaasse andet ?
  Venlig hilsen
  Laura

  • Hej Laura,
   Det er nogle af vores favoritsteder i planlægger at besøge, så glæd jer til det! 😀
   Mads har altid bare rejst med nike løbesko, mens Camilla har haft både løbesko og et par vandresko. Vi har begge været glade for vores valg, så det er lidt op til jer at vurdere, hvad I er til. 🙂 Vandresko er ikke en nødvendighed, men de kan være meget rare at have dog 🙂

 • Hej,
  Jeg har lige et konkret spørgsmål angående sovepose i Asien. Jeg står og skal til Filippinerne, den østlige del af Australien, Cambodja, Vietnam og Sydkorea og er i den forbindelse i tvivl om sovepose er bedst at medbringe eller ikke? – Hvad er jeres erfarringer på dette område?
  Jeg vil nødig undvære den, men omvendt vil jeg heller ikke slæbe den med, hvis den er unødvendig.

  De bedste hilser Lærke Sofie

  • Hej Lærke,
   Personligt rejser vi altid med sovepose, men det er nok ikke nødvendigt i de lande du skal til, medmindre du skal vandre en del selvfølgelig. Hvis du mener at pladsen kan bruges til noget bedre så lad den blive hjemme, hvis ikke, så tag den med – man ved aldrig hvornår man kunne få brug for den 🙂

 • Hej Camilla,

  Super god hjemmeside med mange brugbare råd!
  Jeg står over for min 2. backpackerrejse og efter at have lejet en backpack sidste gang, har jeg besluttet mig for, at jeg nu skal have min egen. Jeg havde 2 krav, 1) at den skulle kunne gå i håndbagagen og 2) at den var front loaded. Du skriver, at din Mammut Crea Pro 38l opfylder begge disse krav, og jeg overvejer derfor kraftigt at købe den!
  Jeg kan dog blive lidt i tvivl, da den inde på Mammuts egen hjemmeside står til 63 x 30 x 18, hvor at reglerne for håndbagagemål mig bekendt er omkring 55 x 40 x 20. Er du sikker på, at 38l-størrelsen kan gå igennem håndbagagen med de mål? Eller kan den mon indstilles i højden, så man kan få den ned omkring de 55? ?

  Bedste hilsner
  Kathrine

  • Hej Kathrine,
   Du kan justere størrelsen så den burde kunne gå igennem, men i de senere år er specielt lavprisselskaberne ekstra firkantede med deres regler omkring håndbagage, så vi kan ikke love noget. Vi har ikke oplevet problemer endnu 🙂

 • Hej med jer ?
  Jeg planlægger at tage til Patagonien for at vandre (2-3 uger). Jeg er kommet i tvivl om hvor vidt jeg skal medbringe mit trangiasæt.
  Er det nødvendigt eller hvad tænker i? Hvad gjorde i med mad osv.
  Mvh Nora

 • Mega gode råd, som man kan læse sig til her på bloggen.
  Min plan var at rejse til Sri Lanka, Vietnam, Bali, Puerto Rico, Belize og lignende lande.
  Har lige to spørgsmål ang. hostel og kreditkort
  1) Har i bestilt hostel/hotel I forvejen eller ankommer i bare til et sted og så op ad dagen finder i et sted, hvor i går ind og spørger om de har nogle ledige værelser eller hvordan foregår det når i er afsted?
  2) Er der gode muligheder for at betale med master/visa kort i landene eller har i flere kontanter med til de forskellige lande?
  MVH en førstegangs rejsende

  • Lige et ekstra spørgsmål
   3) hvordan havde i planlagt med flybillet? Havde i bestilt hele rundrejsen hjemmefra eller bestiller i normalt når i kommer til landet først?

 • hej mads og camilla, har efterhånden studeret jeres side rimelig nøje. jeg regner med at rejse til new Zealand engang næste år.. men har et kæmpe spørgsmål og jeg håber i kan hjælpe mig. jeg har lige investeret i kamera og linse, men har ikke nogen taske eller beskyttelse til det, er det ikke noget i har investeret i ?? ?

  • Hej Kasper,
   Vi har ikke haft nogen beskyttelse til hverken kamera eller objektiv – og det er meget dumt. Vi vil helt bestemt anbefale at du investerer i en kamerataske, eller i det mindste et etui 🙂

 • Hej med jer.
  Mega fed og inspirerende hjemmeside!
  Min kæreste og jeg tager ud på en 3,5 måneder lang rejse her til august. Vi skal til Dubai, Thailand (syd), Australien, New Zealand, Fiji og USA (LA & San Francisco). Det er for vores begges vedkommende første gang, vi skal afsted. I den forbindelse er vi kommet meget i tvivl om, hvorvidt vi skal have en rigtig sovepose med, da vi kommer til at opleve svingende temperature. Vi har begge købt nogle (billige) lagensoveposer. Men er det nok? Vi skal bo på hostels osv, så det er ikke noget med, at vi skal sove udenfor.

  • Hej Anna,
   Vi er personligt ikke fans af lagenposer, men umiddelbart så er det ikke nødvendigt med soveposer nogen af stederne. Vi har aldrig haft brug for vores soveposer på et hostel, udover et få par gange hvor værelserne var lidt ulækre, men det var bare os der var dumme at booke inden vi havde set værelserne. Hvis I ikke skal vandre eller sove udenfor på noget tidspunkt, så ville vi skippe soveposerne og evt. købe nogle når I er afsted, hvis I får brug for dem 😉

 • Hej begge,

  Vanvittig inspirerende og brugbar blog i har skabt – og enormt dejligt at kunne få en masse gode råd, når man er en backpackerrookie som jeg ?
  Min kæreste og jeg er i Peru i juli måned, hvor vi også skal gå Salkantay trekket til MP. I den forbindelse er min største bekymring at fryse om natten, da vi har kunnet læse os til at temperaturerne typisk kommer et stykke ned under frysepunktet i denne periode… Vi lejer soverposer dernede igennem selskabet, og har derudover købt en god kvalitet microfleece lagenposer. Har i nogle gode råd til påklædning til de kolde nætter? Jeg påtænker desuden at medbringe noget rigtig uldundertøj, fingervanter, uldstrømper og hue – måske det er et overkill?

  Hilsen

  • Hej Maria,

   Hellere overkill end at fryse i 4000 meters højde 😉 Personligt havde vi ikke så meget udstyr med til Salkantay trekket. Vi havde et par billige(og alt for tynde) liggeunderlag, uldsokker og skiundertøj med. Hvis det blev for koldt, lynede vi vores soveposer sammen. Det gik udemærket for os, selv om der var is på vores telt om morgenen 😀

 • Hej M og C
  Interessant og inspirerende blog I har og tak fordi I deler jeres erfaringer!
  Jeg tænkte på om I kunne sige noget hvad er smarteste hvad angår abonnement til telefonen når man er ud i en længere periode; har i et dansk eller udenlandsk abonnement med?
  De bedste hilsner
  Mikkel

  • Hej Mikkel,
   Tak for rosen! Køb et lokalt SIM, det er let og billigt 😉 Vi køber dem løbende hvis vi har brug for dem(det er ikke så tit vi har det).

   Camilla & Mads

 • Tusind tak for en super dejlig blog! Har læst alle jeres indslag angående tips og trick og har fundet mange nyttige.
  Jeg kan forstå at I benytter løbesko i stedet for vandrestøvler?
  Jeg skal en tur til Thailand og Bali her til sommer, hvilket er første gang jeg skal uden for EU’s grænser(med undtagelse af charterferier til Tyrkiet). Halvdelen af tiden skal bruges på yoga og resten af turen skal man ud og se en masse. Og er ikke vildt interesseret i at smide mange penge efter vandrestøvler, da jeg ikke er specielt interesseret i dette og heller ikke forventer at vi skal på den slags ture særlig ofte.
  Jeg tænker, at finde et par gode løbesko til længere ture og nogle gode sandaler til de mere “normale” ture. Tror I så jeg vil være dækket godt ind?
  Mvh en forvirret førstegangs rejsende.

  • Hej Nina, tak for de søde ord!

   Du ville være mere end rigelig godt dækket ind. Bali og Thailand er Sydøstasiens mest turistede steder, så alting er også lidt mere udviklet og kræver derfor heller ikke så meget udstyr. Så et par løbesko burde være tilstrækkelige ift. det du planlægger 🙂

 • Hej Mads og Camilla,
  Tak for en god blog! Er ved at planlægge en 7 måneder lang rejse til Sydamerika, så har læst jeres guides og glæder mig endnu mere.
  Jeg har lige et spørgsmål ang. elektronik…
  Jeg skal selv have et DSLR, nok 2 objektiver, en mindre computer og dvs. ledninger og foto ting med. Jeg tænker at jeg gerne vil have en rygsæk med, hvor jeg kan bære det hele i, når jeg rejser fra sted til sted, og samtidig bruge rygsækken som daypack, med kamera når jeg er på tur, men jeg syntes det er svært at overskue hvad som er bedst. Har kig på den der hedder Camsafe V17, men er i tvivl om den er stor nok… Hvordan rejser I rundt med alt det udstyr?
  Mvh Dorthe

  • Hej Dorthe,

   Tak for de søde ord! Super fedt at du skal til Sydamerika i 7 måneder. Behøver vi sige at det er vores favorit kontinent? 😀 Tænker du at du vil bruge en Camsafe som din eneste taske eller bare din daypack? Vi kender ikke så meget til den, men det ligner umiddelbart ikke en taske hvor man har tøj osv. i. Hvis du skal bruge den som daypack ser den super god ud. Vi har to tasker; to “store” til tøj, toiletartikler og diverse ting som sovepose og telt, og så har vi vores daypacks til værdigenstande og elektronik. Når vi går ud, lader vi det unødvendige ligge på vores hostel/hotel. 🙂

   • Tak for svar! Hvor mange liter er jeres daypack? og har I bare kamera udstyr mm liggende løst i jeres daypack? Tænker at det nemt bliver rodet, men måske tænker jeg bare alt for meget over det 🙂

    • Vores daypack er på 18 liter. Ja vores ligger løst, men det er egentlig mest fordi vi har været lidt sløsede. Vi ville gerne have en lille kamerataske eller en daypack designet til bl.a. kameraudstyr 🙂 Det er ikke så rodet for os, men vi har heller ikke så frygteligt meget i vores daypacks + Camilla har en lille bæltetaske med telefoner, kort, billetter osv. i. 🙂

 • Hej allersødeste backpackerne,

  Min kæreste og jeg vil gerne rose jer for jeres negative lækre blogspot, og hvor gode i er til at besvare folks spørgsmål. Det er bare så rart at kunne trække på andres erfaringer!

  Jeg har set en del spørgsmål angående jeres daypacks, men jeg har sørme lige et til. Hvad gør i med dem, når i vandrer?? Jeg forstår, I har dem på maven fra sted til sted, men vel ikke, når i vandrer? Eller lægger i nogle ting af, før i tager på vandretur?

  Stort knus
  Sofie

  • Hej Sofie. Tusind tak for de søde ord, det er fedt du kan bruge vores side til noget! 😀

   Når vi vandrer lader vi vores daypack blive på det hostel vi har boet på. Vi bruger dem egentlig kun når vi skal på dagsture og når vi bare går rundt i byerne. 🙂

 • Hej med jer! Fed rejseblog, med en masse brugbar info.
  Min kæreste og jeg tager til Asien og starter i Indien. Vi regner med at være afsted i et års tid, afhængig af hvor langt pengene rækker, vi har ca. 60.000 pr. person, og regner med at woofe det meste af turen. 🙂
  Vi syens det er svært at gennemskue hvilken rejseforsikring der er bedst og billigst. Umiddelbart lokker det at tegne forsikring hos Globe, da det er en rimelig pris, og det lader til at de dækker de mest nødvendige og basale ting. Hvad er jeres erfaringer?

  Bedste hilsner

  • Hej Rita,
   Det lyder som en fed tur I har planlagt! 🙂 Først og fremmest skal det lige nævnes at vi er sponsoreret af Allianz Rejseforsikring, og derfor måske en smule farvede 😉 Vi har haft vores forsikringer ved Gouda og Allianz, og vi har været meget tilfredse med dem begge. Vi har endnu aldrig brugt nogle af vores forsikringer, men deres kundeservice og respons til vores andre spørgsmål, har altid været tilfredsstillende begge steder. Vi kender ikke Globe, men det ser ud til at deres priser er nogenlunde ens med dem Gouda og Allianz har. Du kan gå ind og tjekke hvor meget det enkelte forsikringsselskab dækker ved fx tandskader, ulykker, redningsaktioner osv. og vælge det selskab der dækker mest og med flest penge. 🙂 Vi kan stå inde for både Gouda og Allianz, så dem burde du umiddelbart ikke have de store bekymringer ved 🙂

 • Hej Mads og Camilla, jeg har nu brugt MANGE timer på nettet for at finde en passende og sikker nok løsning til at have sit kameraudstyr med.. Jeg kommer til at rejse med et Sony a7ii og to objektiver dertil.. Hvad gør i for at passe på jeres udstyr og hvilke forholdsregler har i (hvis i har det)? Har i nogle bestemte tasker i bruger eller hvordan?
  Mvh Tobias

  • Hej Tobias,
   Vi rejser altid med to tasker hver; en stor backpack og en mindre daypack. Backpacken er kun til tøj, sovepose, toiletsager osv., mens daypack’en er til kamera, computer, harddiske osv. Backpacken ryger under bussen eller bliver tjekket ind på flyture, hvor daypack’en altid bliver hos os. Så længe du ikke skilter med dit kamera om aftenen i skumle kvarterer og du holder din daypack tæt til dig, så burde der ikke ske noget. Vi har ihvertfald stadig ikke oplevet noget efter 2 års rejse 😉

 • Hej Mads og Camilla.

  Jeg synes virkelig ikke det lyder som meget tøj at have med – betyder det ikke, at I bliver nødt til at vaske hele tiden? Især hvis man er i varme lande, hvor man hurtigt bliver svedig? Personligt tror jeg, at jeg ville foretrække at have lidt mere tøj med, så man ikke behøver at bruge tid på at finde et sted og vaske så tit, men hvad er jeres erfaringer med det?

  Mvh Sofie

  • Hej Sofie. Vores holdning kan egentlig opsummeres ret kort. Vi vil hellere have fem t-shirts med og bruge dem to gange, end vi vil have 10 med og bruge dem en gang. Når vi rejser skifter vi ikke tøj så ofte som vi gør hjemme i DK. Vi vasker ca. tøj et par gange om måneden. Det kunne helt sikkert være lækkert at have mere tøj med, men vi har det vi skal bruge og vores tasker er en del mindre og lettere end de fleste andres. Hvis du foretrækker at have mere med, af den ene eller anden grund, skal du endelig tage mere med 🙂

 • Hej Mads og Camilla. Super inspirerende blog!

  Har I nogen erfaring med malariapiller? Og i såfald, hvilke?
  Skal til Sydamerika til januar og 4mdr. frem, så skal tage en del piller og ville derfor lige høre jer, om der er nogle I foretrækker i forhold til pris, og påvirkning på kroppen.

  Mvh. Astrid 🙂

  • Hej Astrid.
   Juridisk set må vi vist ikke råde om hvorvidt man skal tage malariapiller eller ej, men vi tager dem ikke og har aldrig gjort det. Malaria er næsten ikke eksisterende i Sydamerika og alle malariapiller har potentielt nogle ret seriøse bivirkninger som der er langt større chance for at få 🙂

 • Hej Mads og Camilla
  Tak for spændende læsning og inspiration.
  Jeg har et spørgsmål vedrørende vandrestøvler. Så vidt jeg kan læse, har I vandresko med men ingen vandrestøvler? Er det et bevidst valg? Har I fundet ud af, det ikke er nødvendigt?
  Så vidt jeg kan læse, vandrer I en del.

  Min kæreste og jeg skal ud og rejse 4 måneder til foråret, NZ, Australien, Bali og Vietnam. Her skal vi også vandre en del.

  Jeg vil høre, om I anbefaler vandrestøvler? Spejdersport anbefaler det meget ☺️

  Fortsat gode rejser! Det lyder fantastisk

  • Hej Mikael. Det er et meget bevidst valg, at vi ikke har vandrestøvler med. Mads vandrer i kondisko og Camilla vandrer i vandresko, og det fungerer rigtig fint for os. Vi ved godt sports butikkerne anbefaler det, og det er et personligt valg, om man vil have nogle, men det er vigtigt at huske på man sagtens kan vandre i bjergene uden ?
   Rigtig god tur når I skal afsted! ?

 • Hej og tak for svaret tidligere – har fundet ud af, at jeg misforstod “3-lag”, så svaret hjalp en del!
  Jeg tænkte på, om I har brugt Silkelagen på jeres rejser? Har hørt de kan være rare på hosteler hvor hygiejnen ikke er i top?
  Hvad har i brugt af myggenet?
  Venligst Lise

  • Hej Lise, vi er glade for at høre du kunne bruge vores svar. Vi havde silkelagner med på sidste rejse, vi brugte dem 1 gang og smed dem efterfølgende ud fordi de var så irriterende at sove med. I fugtigt og varmt vejr klistrer de til kroppen og det kunne vi ikke holde ud. Bomuldslagener er et godt alternativ, fordi de er blødere at sove med. Vi har ikke noget lagen, men bruger vores sovepose, hvis ikke vi synes hygiejnen er god nok. Vi har ikke et myggenet. De steder hvor det er slemt med myg, der sørger hostels og hoteller ofte for myggenet over sengene, så vi har aldrig haft brugt for et selv 🙂

 • Hej Mads og Camilla.
  Vi har et spørgsmål som jeg håber i kan hjælpe med.
  Min kæreste og jeg skal rejse til Sydamerika til januar og 4-6 mdr. frem. Vi er dog meget i tvivl om vi skal medbringe et telt. Har i brugt jeres meget eller er hostels mest at fortrække?

  • Hej Malene, om I skal medbringe et telt afhænger meget af hvor meget I har tænkt jer at skulle ud og vandre. Vi har kun brugt vores telt når vi har været ude og vandre og det har været virkelig handy i de situationer. Men hvis ikke I har tænkt jer at gøre det, vil vi ikke anbefale jer at tage det med, da I kan finde fine hostels/hospedajes/hoteller overalt 🙂

 • Gode råd om rygsæk størrelse: Har du en på 50 liter fylder du den. Har du en på 65 liter fylder du den osv..
  Tænk på at tage noget gammelt/slidt tøj med som kan smides ud undervejs eller give til de lokale… Man finder altid en smart t-shirt eller et par billige bukser man kan bruge på resten af turen, og som vil minde dig om netop den tur mange år efter. Vi rejste selv en del med rysæk i 80erne og vores børn elsker vores 80er t-shirt fra Bodi beach i Australien.

  • Tak for dine gode råd Henrik! Du har helt sikkert ret i det du siger. Hellere have lidt for lidt tøj med og så købe det der mangler undervejs – det er desuden også tit billigere end at købe det i Danmark 🙂

 • Hej Mads og Camilla!
  Det er virkelig en fed blog i har, med rigtig meget god inspiration 🙂 Jeg skal til Brasilien og Guatemala her i oktober og november og jeg er lidt i tvivl om hvad jeg skal pakke, kan jeres pakkeliste være udgangspunkt i forhold til hvordan vejret er i de lande?

  • Hej Astrid,
   Tusind tak, det er fedt at høre du kan bruge vores info!
   Som udgangspunkt nej, for du behøver ikke at tage varmt tøj med. Brasilien og Guatemala ligger begge i klimaer, hvor det sjældent bliver koldt, så tag tøj med til varmt vejr og et par enkelte bukser og en cardigan(eventuelt også en tynd jakke) til hvis det skulle blive køligt en aften eller to ?

 • Her med jer

  Spændende med jeres rejser og tak for gode svar. Vi er en familie på 2 voksne og 2 børn ( 8 og 11 år) der rejser til Colombia, Bolivia/Peru i 3 mdr dec, jan, feb 2017. Jeg har selv backpacket i landene for 20 år siden – men er i tvivl om, hvad jeg skal pakke af tøj, da temperaturerne særligt i Bolivia vil være meget lavere end lavereliggende egne? Min mand og jeg har 60 liters rygsække, og pigernes er noget mindre, tror I at det bliver nok?. Vi tænker at de selv skal bære sovepose og måske eget tøj…men soveposen fylder jo en del, hvis den skal være varm nok? På stranden i Colombia tænker vi at sove i hængekøjer, har I erfaring for om man kan leje nogle på stedet, eller er det nødvendigt selv at medbringe? På forhånd tak.

  • Jeres backpacks bør helt bestemt være nok. I har vel også tænkt jer at medbringe daypacks også? 🙂 Altiplano i Bolivia er koldt om aftenen/natten, men meget behageligt om dagen. Vores soveposer går ned til +5 grader hvilket var fint i Bolivia. Vi er ikke nået til Colombia endnu, men vi er ret overbeviste om at i kan leje hængekøjer ellers kan i købe dem billigt dernede 🙂

   • Hej Igen

    Nu rejser vi snart! Vil lige spørge om jeres erfaring med mobiltelefon – køber I et simkort i rejselandet eller har i et dansk abonnement med hele verden?

     • Tak for svar. Hvordan bruger I så de apps, I nævner – bare via barer eller hostels, der har wi-fi? Vi har besluttet ikke at tage computer/Ipad med, men bare telefonerne, som også skal fungere som kamera. Men vil gerne fx kunne sende med app’en “postkortet” eller kunne sende en sms hjem – hvordan gør jeg så det?

     • Wifi er så udbredt at stort set alle hostels har det og mange barer også har det, så det er ikke noget problem at finde det. Herovre køber man et simkort med et nummer, hvorefter man tanker op med et bestemt beløb. Når du har penge på nummeret kan du sende sms’er og gå på nettet så længe du har signal – men vær’ opmærksom på at det ikke er billigt. Det er ikke ligesom hjemme i DK hvor vi nærmest har ubegrænset for ingen penge, og det er netop en af grundene til vi aldrig køber det. Det løber hurtigt op 🙂

 • Hej!
  Super lækker hjemmeside! -En rigtigt god informationskilde og hjælp til en første gangs Backpacker som mig!
  Jeg skal rejse jorden mere eller mindre rundt om et halvt års tid, med start i Asien. Mit spørgsmål er mht. Tøj.. Jeg har læst at lag på lag er at foretrække (3 lag), med en top/t-shirt inderst, fleece/strik i midten og en vandafvisende og åndbar jakke yderst – er det også hvad i gør? Hvad bruger du af bukser, Camilla, i lande som Asien, hvor der typisk er varmt? 🙂
  På forhånd mange tak for hjælpen! Glæder mig til at læse om jeres fremtidige eventyr!

  • Hej Lise,
   Tusind tak, vi er super glade for at høre vores information kan bruges!
   Det lyder som en rigtig spændende tur du skal på.
   Med hensyn til tøjet, kommer det jo meget an på hvor du er henne. Når nu du skriver at du skal rejse jorden rundt, går jeg ud fra du både rammer koldt og varmt vejr, så det er en god ide at tage tøj med til begge dele. Jeg kunne godt tænke mig at du præciserede mere, i hvilken forbindelse du mener 3 lag tøj gør sig gældende? Jeg har aldrig 3 lag tøj på, på samme tid, men jeg har både toppe, t-shirts, cardigan og trøje med som jeg tager på alt afhængigt af vejret. Derudover har jeg min skaljakke med, som jeg bruger når det er lidt køligt.
   Til kolde klimaer har jeg et sæt skiundertøj med, et par joggingbukser, tykke strømper og en tyk trøje.
   I Asien er der mange forskellige lande i forskellige klimaer, men siden du skriver hvor det typisk er varmt, går jeg ud fra det er Sydøstasien du mener. Jeg går for det meste rundt i shorts der er behagelige at have på, og hvis jeg skal ind til fx templer, så har jeg mine løbebukser med som jeg kan tage på og dække mig til med 🙂

 • Hej 🙂 Det er en god inspirerende pakkeliste I har. Min kæreste og jeg rejser til Sydamerika til august og 5 mdr. frem. Vi skal bla. trekke i Peru og patagonien. Vil I anbefale at man medbringer eget telt osv.? Eller ved I om man kan købe et billigt derover i fin kvalitet, eller er leje bedre?
  Vi tænker at medbringe sovepose både til de kolde busser(har vi hørt) og trekkingturene. Jeg kan ikke se den fremgår af jeres pakkeliste, men går ud fra I har sådan en med? Hvilken kan I anbefale?

  Kan se I er i Bolivia lige nu, ser frem til at læse rejseindlæg derfra, og blive inspireret til når vi skal opleve landet 🙂

  Mvh. Charlotte

  • Hey Charlotte,
   Vi skal selv til Peru for at vandre nu her og har allerede vandret en del i Patagonien – det kan i godt glæde jer til! 🙂 Det er normalt billigt og nemt at leje telt og udstyr, men det er naturligvis altid rarest at have sit eget som man kender og stoler på. Kvalitet afhænger som alle andre steder af pris og mærke – du får hvad du betaler for! Soveposer er en meget(!) god idé, det kan hurtigt blive koldt i højderne og busserne. Vi har soveposer med begge to, men vi har ikke sat dem ind på siden endnu. Din sovepose afhænger meget af hvorvidt du fryser let eller ej. Camilla fryser let og skal bruge en bedre sovepose end mig. Se om du kan finde en der har komfortniveau på 0-5 grader, det burde være tilstrækkeligt 🙂
   Camillas sovepose: http://www.eventyrsport.dk/hypna-2s-183-cm-dunsovepose.html
   Mads’ sovepose: http://intersport.dk/produkt/mckinley-perth-5/p/102100

 • Hej Mads & Camilla!

  Min kæreste og jeg er ved at planlægge en tur rundt i det sydøstlige asien samt New Zealand om et halvt års tid, men da vi har set at I har dyre kamera og macbook med, undrede vi os over hvordan i beskyttede det?(Tyveri) Ydermere hvad I gjorde i forhold til at opbevare penge under jeres rejser?

  MvH. Niko & Julle
  #Kæmpefans

  • Som regel har hostels skabe til opbevaring af værdigenstande, som vi altid låser vores ting inde i. Når vi rejser fra sted til sted og har alle vores ting på os, har vi vores værdigenstande i vores daypack som vi går med på maven.
   Vi har aldrig ret mange penge på os i kontanter, men vi har lidt liggende i pungen som er let tilgængelig, så vi kan betalte for det vi køber, og så gemmer vi noge i inderlommer og andre forskellige steder, så vi altid har en backup hvis vi skulle blive røvet 🙂

 • Glemte lige et spørgsmål. Når I lader jeres backpackerrygsæk blive på jeres hostel – låser I den så inde eller hvordan? 🙂

 • Hej med jer 🙂 Sikke en fin hjemmeside I har.
  Jeg skal backpacke i Sydamerika i august, september og oktober. Da det er første gang jeg skal backpacke har jeg et par spørgmål, som jeg håber I kan hjælpe mig med. Kan jeres Daypack være i jeres backpackertaske? Eller rejser I bare med to tasker. Hvad har I med af myggespray? Hvor sover I med telt i Sydamerika eller er det for det meste hostels (og er det sikkert?).

  Dbh. Nadia 🙂

  • Hej Nadia,
   Mange tak! Dejligt at høre du finder inspiration på den 🙂
   Fedt at høre du rejser til Sydamerika, det kan du godt glæde dig til. Vi er lige rejst ind i Bolivia 🙂
   I princippet kan de godt, fordi dem vi har kan foldes sammen så de ikke fylder noget, men vi gør det aldrig. Vi har altid vores backpack på ryggen og vores daypack på maven når vi rejser fra sted til sted. På den måde adskiller vi vores værdigenstande fra resten af vores ting, så vi kan tage dem med os ind i fx. Bussen.
   Vi har en lille slat myggecreme med, som vi købte sidste år i Pantanal i Brasilien. Du kan sagtens vente med at købe noget, til der hvor du skal bruge det.
   Vi sover for det meste på hostels, når vi rejser. Men når vi er ude og vandre eller er et sted hvor det bedst kan betale sig at sove i telt, så gør vi det. Hvis du vil sove i telt jævnligt, kan du sagtens finde campingpladser rundt omkring, ved at søge på nettet eller spørge andre rejsende når du er afsted.
   Ja, begge dele er sikkert. Som regel har alle hostels skabe til opbevaring af værdigenstande du kan låse inde med din egen hængelås,men der er nogle som ikke har. Husk at læse anmeldelserne af de hostels du kigger på fx. Hostelworld, der vil andre rejsende med garanti nævne, hvis ikke der er nogle. Vi låser aldrig vores rygsæk inde, det er der næsten ingen rejsende der gør. Det er kun vores værdigenstande vi låser inde 🙂

   Hvis du har flere spørgsmål, skal du endelig bare skrive til os igen.
   Rigtig god tur når du skal afsted!

 • Hej med jer!

  Først en stor ros herfra, dette er helt klart den mest informative og overskuelige rejseblog jeg er stødt på.
  Jeg skal snart til Asien i tre måneder og har været meget i tvivl om valg af rygsæk. Da jeg rejste rundt i Australien havde jeg en 60L med og så endte man jo også bare med at medbringe alt muligt unødvendigt. (begynder fejl) 🙂

  Jeg har ud fra dine anbefalinger Camilla, valgt den samme rygsæk som dig på 38L samt en daypack 18L. Det er selvfølgelig en stor kontrast til hvad jeg før har brugt, men nu giver jeg det et forsøg. Mit spørsmål er, taget rygsækkens 38L i betragtning, så er det vel lige før den kan komme med som håndbagage på indenrigsflyvningen eller hvordan? Hvad er jeres erfaringer herom?

  Fortsat god rejse!

  • Hej Janni,
   Mange mange tak for de rosende ord, det betyder rigtig meget for os! Vi er rigtig glade for at du finder inspiration på vores side ?
   Jeg er selv meget glad for at have nedgraderet min rygsæk fra 60L til 38L, for der kan være meget mere i den, end man regner med. Jeg har rent faktisk ekstra tøj med denne gang, fordi jeg vidste vi skulle rejse i mere koldt vejr, og det kan være der uden problemer. Med din holdning til netop ikke at slæbe unødvendige kg med, så burde du godt kunne klare dig med den, specielt når du også har daypacken med. Hvis du er usikker, kan du evt. Købe den med hjem fra en butik og prøvepakke den. Du kan altid gå ned med den igen, hvis ikke det er den rigtige rygsæk for dig.
   Tasken har de rigtige mål for at den kan komme med som håndbagage på flyet, det er nemlig også en af grundende til jeg købte den(medmindre du flyver med Ryanair). Vi har ikke prøvet at tage den med som håndbagage, fordi vi endnu ikke har fløjet med et selskab hvor bagagen ikke var inkluderet.

   Rigtig god rejse til Asien! 🙂

 • Hej begge,
  Fantastisk side I laver, som vil være en meget stor hjælp i min planlægning af tur til Sydamerika.
  Et spørgsmål vedr ovenstående vægtangivelse, er det inkl tøj og elektonik at I kan holde det så lavt? Eller er det elektronikken alene?
  Jeg rejser solo, og kommer derfor umiddelbart højere op men har også telt/footprint/liggeunderlag/sovepose/hammock, som jeg selv bærer. Har I lejet jer til teltudstyr undervejs?

  • Hej Sonja – tak for de søde ord!
   Taskernes samlede vægt er med alt udstyr inkluderet 🙂 Vi rejser med meget små backpacks og det meste af vores udstyr er super let. Vores telt vejer fx kun 1,5kg og taskerne tilsammen ca. 3kg. Vi køber billige liggeunderlag undervejs, da vi ikke gider at bære rundt på dem 😀

 • Hej Mads og Camilla

  Jeg undrer mig over I ikke har liggeunderlag og sovepose med – nu når I har et telt med?

  Bruger I liggeunderlag når I bruger jeres hængekøjer?

  Vil I anbefale telt eller hængekøje som backpacker?

  Mvh. Trine

  • Hej Trine, vi har normalt haft vores hængekøje med men har på vores rejse til New Zealand et telt med for første gang, hvor vi har købt nogle midlertidige liggeunderlag hernede. Vi bruger ikke liggeunderlag i hængekøjen ?
   Vi har altid soveposer med, og ja vi undrer os også lidt over, nu du minder os om det, at de ikke er med på listen over vores rejseudstyr – det kommer de snart.
   Vi kan ikke anbefale det ene frem for det andet, da der er fordele og ulemper ved begge ting. Som backpacker handler det også om at have så lidt med som muligt, og der vil hængekøjen klart være bedst da du ikke skal have liggeunderlag, men igen så kræver det at der er nogle træer du kan hænge den op i. Et telt kan du ligge alle steder, så længe det er flat underlag 🙂 Vi er i gang med at lave et mere uddybende indlæg om det, fordi vi får mange lignende spørgsmål 🙂

 • Tusind tak for denne fantastiske hjemmeside som jeg bruger meget op til min første backpacker tur i næste måned!

  Jeg har lige et spm.
  Under rejseudstyr skriver i: Duolac Rejsetabletter. Hvad gør de godt for? 🙂

  • Tak for de søde ord og fedt at du kan bruge siden Tom – så opfylder den jo sit formål! Duolac tabletterne bruger vi egentlig kun hvis vi skal til et lidt mere skummelt land, hvad maden angår. Nu her på New Zealand tager vi dem ikke, men når vi rejser til Vanuatu gør vi, for at undgå dårlig mave. Du kan bestille en gratis prøve på duolacs egen hjemmeside. 🙂

   • Tusinde tak for svar og tippet om en gratis prøve. Vil i anbefale Duolac til Sydøst Asien? (Thailand, Cambodia, Laos og Vietnam) 🙂

    • Vi har været i alle landene(minus Laos) uden at tage duolac og uden der skete noget, men siden du kan få en gratis prøve, kan du jo tage den med for en sikkerheds skyld 🙂

 • Hejsa! Fed hjemmeside først og fremmest!

  Jeg læste lige at du/i anbefalede en backpacker rygsæk på max 50 L. Jeg skal selv på en 6 måneders rejse til b.la. Sydøstasien, Australien og USA, og jeg havde mere i tankerne at investere i en ca. 65-70 L rygsæk. Det er ikke fordi vi skal sove så meget ude i naturen eller trekke, men mere opholde os på hostels osv. Jeg er desuden heller ikke den store shopper. Vil du da stadig anbefale max 50 L eller? 🙂

  Mvh. Mads.

  • Hej Mads,
   Vi er glade for at du kan lide siden 🙂
   Vi vil bestemt anbefale jer max at tage 50L med – lige meget hvor I skal hen og hvor længe I skal være væk. Det er selvfølgelig op til jer hvor meget I vil bære rundt på, men jeres rygge kommer hurtigt til at fortryde det, hvis I har taget for meget med. Desuden kan I jo altid købe det I mangler når I er afsted – ofte meget billigere. I skal også tænke på at I skal have “day packs” med, hvilket giver jer 20-30L ekstra. Prøv at købe et par tasker på 36-38L med hjem og se om jeres ting kan være der(husk I har day packen også). Hvis ikke, så byt taskerne til et par størrelser større og se om det slår an. Hvis I stadig ikke kan have jeres ting, når I når til 50L, så kan vi næsten med garanti sige at I har for meget med 😀

 • Hej
  Jeg har et spørgsmål angående fodtøj. Jeg skal i 3 måneder rejse rundt i Sydamerika. Er det fint med et par gode løbesko og et par klipklappere, eller er det nødvendigt at investere i et par deciderede vandresko til de dage, hvor man skal gå meget og evt. i hårdere terræn? Vi skal bl.a. trekke til Machu Picchu.
  Mvh. Anna

  • Hej Anna,
   Vi har ikke selv besøgt Machu Picchu, så vi kan selvfølgelig ikke sige det med sikkerhed, men umiddelbart burde løbesko og klipklappere være tilstrækkeligt. Vi har selv kun haft løbesko med indtil videre, men Camilla har købt et par lave vandresko til vores New Zealand tur, fordi vi skal vandre meget, og det kan blive belastende for hendes ben kun med løbesko. Så medmindre I skal vandre rigtig meget, så vil vi ikke anbefale jer at købe vandresko. 🙂

  • Lange bukser er altid en god idé. De er rare at have på flyturen, når der er myg og når du skal vandre. Desuden tillader mange lande i Sydøstasien ikke at man går ind i templer og religiøse bygninger med shorts på – Camilla er blevet afvist ved flere tilfælde. Så det er en meget god idé at have et par lange bukser med 🙂

 • Tak for svar!
  Behøver man skiundertøj, hvis man skal rejse i Asien i her de næste 3 måneder?
  Mvh Julie

  • Asien kan jo dække over meget, men regner med at du tænker Thailand, Vietnam, Cambodja osv.? 🙂 Generelt er der varmt hele året rundt i Sydøstasien, men enkelte steder kan være kølige/kolde. I Sapa(Nordvietnam) brugte vi skiundertøj og i bjergene omkring Chiang Mai kan det også blive ret koldt om aftenen. Så tag et billigt sæt skiundertøj med, for at være på den sikre side – det fylder alligevel ikke noget 😉

 • Hej!
  Jeg skal backypacke i Asien med min kæreste i ca. 3 måneder, og hvad jeg tænkte på hvad du (Camilla) har på når du vandre er i byen osv. tænker også på tøjet i forhold til deres to og sådan? 🙂
  og hvad med fodtøj ? er det nok med Nike sko, eller skal man have nogle specielle fancy nogle?

  og har i låse på jeres tasker? i forhold til at få stjålet noget? 😀
  mvh Julie!

  • Hej Julie,
   Jeg har alm. sportstøj med til når vi vandrer(sports bh, t-shirt, løbebukser), og så har jeg et par rejsebukser med som er hurtigtørrende (Link til bukser: http://www.spejdersport.dk/columbia-silver-ridge-pant-grill.aspx).
   Jeg har et par alm. sorte jeans med og en kjole som jeg skifter mellem afhængigt af temperaturen til hverdag og byen, og så har jeg et par alm. nike løbesko med som fungerer helt fint til det hele! 🙂 Vi har 3-4 låse med, som vi bruger til at låse vores ting inde i sikkerhedsbokse med og til at låse vores tasker vi har med på dagsture. Vi låser ikke vores backpacks 🙂

 • Hej Mads og Camilla.

  Synes det er super spændende at læse på jeres hjemmeside!
  Jeg går selv og planlægger en tur til Nord- og Sydamerika. Jeg regner med at være væk imellem en halvt år til et år og tager afsted til September. Men det kommer helt an på hvad som sker. Måske er det længere 🙂
  Det er rigtig fint at få en del inspiration og råd igennem jeres blog, da jeg max har været afsted i halvanden måned i Thailand og Cambodia tidligere.

  Møder i mange på jeres tur som i evt kunne rejse lidt rundt med? I har selvfølgelig hinanden, men jeg planlægger at rejse alene, men vil super gerne rejse rundt med andre, hvis det selvfølgelig passer i planerne…

  Hvor længe er i afsted i denne omgang? Er det i denne omgang i også har været igennem Mellemamerika?

  Hilsen
  Janus

  • Hej Janus,

   Vi er glade for at høre du kan lide at læse med! 🙂
   Det lyder rigtig spændende med din tur til Nord- og Sydamerika, det er blevet vores favorit destination! Godt at høre du er fleksibel med din rejse. Det har været noget af det bedste ved vores rejse, fordi vi har kunne gøre lige, hvad vi har haft lyst til, når vi havde lyst til det.

   Vi møder hele tiden nye rejsende, når vi ankommer til en ny destination, vi har faktisk skrevet et indlæg om det: https://www.backpackerne.dk/10-nye-venner-fra-rejsen/.
   Det er forskelligt fra person til person hvordan man rejser, så hvis du finder en der er fleksibel ligesom dig, så er chancen for i kan rejse sammen meget stor.

   Mellemamerika har været en del af denne tur, og vi har indtil videre været afsted i 11 måneder. Vi har en hjemrejsebillet d. 1. september i denne omgang, og så har vi været afsted i et år.
   Vi er kun hjemme for en kort periode, inden vi tager afsted igen 😉

 • Kære begge,

  Vist blot et enkelt spørgsmål: Vil i anbefale at tage sovepose med til Vietnam?

  Tak for en super blog!

  Fortsat god rejse og de bedste hilsner,
  Malou

  • Det kommer meget an på hvad du skal. Vi brugte ikke vores, men hvis du planlægger at campere/trekke i den nordlige del, kan det være en god idé. Du behøver ikke nogen dyr eller fancy én, bare køb en når du er i Vietnam 😉

 • For en flott og inspirerende blogg dere har! 😀 Kjempebra pakke- og utstyrsliste. Det er så fort gjort å glemme å pakke med seg det nødvendigste, og heller pakke med seg mye unødvendig som bare tar opp vekt og plass.

 • Hej Camilla og Mads, jeg faldt over jeres blog for nogle dage siden. Super spændende og inspirerende. Jeg har selv planer om en backpackerrejse, så jeg har lige et par spørgsmål jeg håber i kan besvare:

  1: Hvilken størrelse backpack vil i anbefale? kan se i bruger en 50 liters, men er i tvivl om det er nok?
  2: Har I et førstehjælps sæt med eller hvordan gør i hvis en af jer kommer til skade?
  3: Måske et lidt dumt spørgsmål, men jeg kan se at i har to tasker med(jeres backpacks og jeres små tasker). Hvordan bærer I dem begge på en gang når i skal fra sted til sted?

  God rejse, jeg glæder mig til at læse med! :-D!

  • Hej Laura. Tak for din besked og de fine ord!
   1) Backpacks er overraskende rummelige. Vi vil klart anbefale dig at købe en på MAX(!) 50 liter, gerne mindre. Vi kigger p.t. på at “down size” til en 38 liters da vores 50L er for stor.
   2) Ja et meget basalt et. Vi har lidt forbinding, plastre, desinficerende og panodil/imodium piller med. Mere behøves ikke.
   3) Backpack på ryggen, lille taske på maven. Som regel er det meget begrænset hvor længe vi går med begge tasker. Når vi tjekker ind på et hostel efterlader vi backpacken og tager den lille med os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.